عصر کرد

آخرين مطالب

پرونده «آمیا»/ صحنه‌گردانان اتهام‌زنی علیه ایران چه کسانی هستند؟ اجتماعی

پرونده «آمیا»/ صحنه‌گردانان اتهام‌زنی علیه ایران چه کسانی هستند؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ‌ علی‌رغم آنکه جمهوری اسلامی ایران بارها انفجار «مرکز همیاری یهودیان» (آمیا) در بوئنوس آیرس را محکوم کرده‌است اما عالی‌ترین دادگاه کیفری آرژانتین روز پنجشنبه 11 آوریل (23 فروردین) بار دیگر ادعاهای واهی خود درباره نقش‌آفرینی ایران در این حادثه تروریستی مذکور را تکرار کرد.
در این حکم، دادگاه تجدیدنظر آرژانتین مدعی شده‌است که ایران و حزب‌الله لبنان، این حمله را با یک ون مملو از مواد منفجره که باعث کشته شدن 85 نفر و زخمی شدن 300 نفر دیگر از شهروندان یهودی‌تبار آرژانتین شد، انجام داده‌اند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این دادگاه مدعی شده که حمله مذکور در 18 ژوئیه 1994 (27 تیرماه 1373) به تلافی عقب‌نشینی آرژانتین از توافق همکاری هسته‌ای با ایران صورت گرفته‌است.
رسوایی توطئه‌گران در روند قضائی با اتهام‌زنی‌های بدون مدرک
بلافاصله پس از وقوع انفجار و کشته شدن ده‌ها تن و ویران شدن ساختمان مرکزی «آمیا»، مقام‌های آرژانتینی، ایران را مسؤول طراحی این حمله به مرکز یهودیان در آرژانتین و حزب‌الله لبنان را عامل اجراکننده آن معرفی کردند.
این موضع‌گیری، به صورتی شتاب‌زده و با فاصله اندکی از زمان انفجار اعلام شد و سردمداران آرژانتین و صاحبان صهیونیستی مؤسسه‌ی آمیا که گویی برای اثبات این ادعا خود را بی‌نیاز از ارائه دلیل و مدرک می‌دیدند، پرونده‌ای را به منظور بررسی اتهامی که متهمان آن از قبل معرفی شده‌بود، گشودند.
در ابتدای امر، مسؤولیت این پرونده به «خوان خوزه گالئانو» قاضی فدرال آرژانتینی سپرده شد و او پس از تحقیق‌ها، بازجویی‌ها و پیگیری‌های مفصل، فرضیه‌ای را مطرح کرد مبنی بر اینکه بمب‌گذاری آمیا توسط حزب‌الله لبنان و با هدایت و حمایت ایران طراحی و اجرا شده‌است.

عصر کرد

این قاضی آرژانتینی بدون اینکه سند و مدرکی دال بر اثبات ادعای خود در دست داشته باشد و حتی بدون آنکه نشانه‌ای از عاملی که ادعا می‌شد به صورت انتحاری و از درون یک خودروی رنوی ون انفجار را ایجاد کرده‌است ارائه دهد، این اتهام را متوجه جمهوری اسلامی ایران کرد.
این اتهام تنها با یک فرضیه مبنی بر انتقام ایران از دولت وقت آرژانتین جهت لغو قراردادهای تأمین مواد و فناوری هسته‌ای مربوط به دوران حکومت «رائول آلفونسین» و خودداری از ارسال محموله‌های خریداری‌شده به ایران مطرح شد.
اولین مجموعه اسناد درباره صحت این ادعا، 9 سال پس از وقوع آن و در سال 2003 توسط سرویس اطلاعاتی آرژانتین (SIDE) به دستگاه قضائی آن کشور ارسال شد؛ گزارشی که اسناد آن کاملاً در راستای ادعاهای پیشین مقام‌های سیاسی و قضائی آرژانتین تنظیم شده‌بود.
این گزارش دارای مستندها و دلیل‌های ساختگی و اطلاعات غیرحقیقی بسیاری بود و گالئانو با استناد به آن در پنجم مارس 2003)، طی حکم اول خود، قرار بازداشت چهار نفر از کارگزاران و دیپلمات‌های سابق جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد؛ حکمی که در مرحله‌ی بعد با صدور احکام بین‌المللی برای هشت دیپلمات ایرانی، ابعاد جهانی پیدا کرد.
بر همین اساس حتی «هادی سلیمان‌پور» سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در آرژانتین نیز در بیست‌ویکم آگوست سال 2003 در شهر دوره‌ام انگلیس با دستور بین‌المللی گالئانو دستگیر شد، هرچند وی پس از مدتی با قرار وثیقه از زندان آزاد شد. نهایتاً یک سال بعد وزیر کشور انگلیس با اعلام اینکه شواهد کافی برای اثبات اتهام‌های مطروحه از سوی قاضی آرژانتینی ارائه نشده‌است، دستور منع تعقیب سلیمان‌پور را صادر کرد. روز بعد، دادگاه انگلیس در جلسه 15 دقیقه‌ای، حکم نهایی را مبنی بر بی‌گناهی و تبرئه سلیمان‌پور صادر و پرونده را رسماً مختومه اعلام کرد.
مقام‌های رسمی کشورمان از همان ابتدای گشوده شدن پرونده و متوجه ساختگی بودن اتهام‌ها و صدور احکامی علیه جمهوری اسلامی، هر گونه ادعای دست داشتن کشورمان در این انفجار را رد می‌کردند و آن را تلاشی مذبوحانه به منظور فشار جهانی علیه کشورمان برمی‌شمردند. با توجه به صدور حکم بین‌المللی دستگیری 12 تبعه ایران توسط قاضی گالئانو و معتبر شناخته شدن آن، دولت جمهوری اسلامی ایران در سال 2004 با ارسال لایحه‌های حقوقی و با بیان دلیل‌های محکم به پلیس بین‌الملل، خواهان لغو قرارهای بازداشت بین‌المللی اتباع ایران از سوی آن سازمان شد.
اینترپل با مطالعه سندها و گزارش‌های ارسالی از طرف ایران، به تعلیق قرارهای بازداشت مبادرت کرد؛ اقدامی که با اعتراض آرژانتین مواجه شد و مجمع عمومی سالانه اینترپل، یک سال بعد نیز پس از بررسی تقاضای جمهوری اسلامی ایران، سرانجام به لغو قرارهای بازداشت 12 ایرانی رأی داد.
رئیس این سازمان در پایان جلسه با اعلام اینکه «قاضی آرژانتینی که حکم بازداشت این 12 نفر را صادر کرده، در رسیدگی به پرونده آمیا مرتکب خلاف شده و به یکی از شهود دادگاه رشوه داده‌است، عملاً بر کلیه اتهام‌ها و شایعه‌ها درباره دست داشتن برخی از اتباع ایران در انفجار آمیا خط بطلان کشید.»
پس از آشکار شدن این افتضاح قضائی آرژانتین، شورای عالی قضائی این کشور پس از چند سال پافشاری بر مواضع ادعایی قاضی پرونده، نهایتاً در تاریخ سوم آگوست 2005 حکم به عزل قاضی گالئانو از منصب قضاوت داد.
گروهک منافق و رژیم صهیونیستی، پشت صحنه اتهام‌زنی به ایران
چند سال پیش، «گرت پورتر» روزنامه‌نگار و محقق آمریکایی در مطلبی نوشت که تمامی ادعاهای مطرح‌شده علیه ایران و حزب‌الله در این پرونده به تحریک گروهک تروریستی منافقین صورت گرفته‌است.
او در آن یادداشت نوشته بود متن کامل قرار بازداشتی که «آلبرتو نیسمان» دادستان پرونده آمیا در سال 2006 علیه مقام‌های ایرانی صادر کرد، فاش می‌کند که کل این ادعانامه براساس اتهام‌های گروهک منافقین تنظیم شده‌است.
پورتر در گزارش خود آورد: این قرار بازداشت 900 صفحه‌ای که به تازگی برای نخستین بار به زبان انگلیسی در دسترس قرار گرفته‌است، تنها براساس اظهارنظرهای چهار تن از اعضای شاخه سیاسی گروهک تروریستی منافقین موسوم به «شورای ملی مقاومت ایران» به نام‌های «رضا ذاکری»، «هادی روشن روانی»، «علی رضا احمدی»، «رضا اسحاقی» و نیز دو تن از وابستگان به این شورا که به عنوان جداشدگان معرفی شدند، صادر شده‌است.

عصر کرد

این گزارش حاکی است که نیسمان دادستان آرژانتین در حکم خود 61 بار به شهادت این چهار تن ارجاع داده‌است. وی 29 بار از «کوچک سرایی»، 16 بار از روشن روانی و 16 بار نیز از احمدی و اسحاقی نقل قول کرده‌است.
پورتر در این گزارش می‌افزاید: «نیسمان از هیچ منبعی غیر از سازمان مجاهدین (گروهک تروریستی منافقین) درباره وقوع این حادثه نقل قول نکرده‌است.»
حال این پرسش به ذهن می‌رسد که نقش رژیم صهیونیستی در این پرونده چیست و این رژیم همزمان با جنگ علیه غزه چه تأثیری بر برگزاری دادگاه تجدیدنظر و محکومیت ایران گذاشته‌است؟
طی سه دهه‌ای گذشته، رژیم صهیونیستی همواره بازنده بزرگ پرونده‌ی آمیا لقب گرفت؛ پرونده‌ای که به نحوی پیش رفت که هیچیک از هدف‌های این رژیم را محقق نساخت. صهیونیست‌ها حتی با اعمال فشار بر دادگاه آرژانتین نتوانستند محکومیتی علیه مقام‌ها و اتباع ایرانی از دادگاه بگیرند.
اینک که بیش از سه دهه از حمله مرگبار در بوئنوس آیرس می‌گذرد، از نگاه ناظران دادگاه آرژانتین تحت تأثیر این رژیم که نسل‌کشی در غزه به راه انداخته و بیش از 33 هزار بیگناه را به شهادت رسانده‌است، تهران را در یک عملیات تروریستی دخیل می‌داند؛ موضوعی که ارتباط نزدیکی با حمایت ایران از محور مقاومت دارد.

عصر کرد

رژیم صهیونیستی به خاطر ارتکاب بزرگترین جنایت تاریخ، برای نخستین بار در دیوان لاهه محکوم به نسل‌کشی شده‌است. افزون بر آن، حمله تجاوزکارانه این رژیم به تازگی علیه کنسولگری جمهوری اسلامی در سوریه که به شهادت شماری از مستشاران کشورمان منجر شد، تل‌آویو را در یک تنگنای راهبردی قرار داده‌است.
بنابراین در چنین فضایی، رژیم صهیونیستی با گشودن پرونده سه دهه پیش و متهم‌سازی ایران به انجام عملیات تروریستی در آرژانتین و کشتار یهودیان، قصد مظلوم‌نمایی و وارونه‌نمایی حقیقت را دارد تا ضمن جلوگیری از حمله تلافی‌جویانه تهران، انزوا و فشاری را که اینک علیه رژیم برقرار است، متوجه جمهوری اسلامی ایران کند.
کد خبر 6076276

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/824415/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آن دوست که عهد دوستاری بشکست

وزارت ارشاد به خبرنگاران بن کتاب می‌دهد

دختران پینگ‌پنگ‌باز ایران آماده کسب سهمیه المپیک هستند؟

تکواندوکاران ملی پوش عازم ویتنام شدند

اعلام اسامی محرومان هفته سی و یکم لیگ یک

5 دلیل که ژاوی در بارسلونا شکست خورد

مرادمند تنها مدافع صددرصدی در دسترس نکونام!

حرکات تکنیکی و زیبای بازیکنان فوتبال در فصل 24-2023

10 دروازه خالی گل نشده لیگ برتر انگلیس

فلیکس از بارسلونا می‌رود؟

بهتر که بارسلونا امسال بدون جام ماند

یک رقیب جدی برای مدعیان آقای گلی!

قضاوت تیم داوری ایران در مسابقات مقدماتی جام جهانی 2026

باشگاه‌هایی که مجوزحرفه‌ای نداشته باشند در لیگ آینده حضور ندارند

«زنبور» به مولوی رسید

آل کثیر نیازمند مترجم ازبکستانی - روسی

سهراب پورناظری سیصد را با داستانی تازه به صحنه می‌برد

امیر غفارمنش و مجتبی شفیعی «سینگل» می‌شوند!

رقابت سخت و نفس‌گیر دوندگان در کوهستان‌های کردستان

دانش‌بنیان‌ها 550 هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند

ضرورت توجه به اقتصاد، معیشت و اشتغال جوانان در کشور

تفاهم نامه همکاری نفت سپاهان و معاونت علمی ریاست جمهوری

وزیر ارتباطات: بورس اقتصاد دیجیتال راه‌اندازی می‌شود

ای دل بلایی!

ادامه تیره‌روزی‌های تیراندازی

آل‌کثیر نیازمند مترجم ازبکستانی - روسی

تیم ملی کشتی فرنگی سهمیه خود را در قزاقستان تکمیل کرد

کاپیتان دوست داشتنی پرسپولیس 212 بازی دارد

مصدومیت مسی توفیق اجباری شد

پرسپولیس در این هفته از لیگ، هوادار را برد

شرطی که محبی باخت

رکورد تاریخی الهلال؛ 24 برد متوالی!

مسی 19 ساله مقابل کارلوس و کاناوارو بزرگ

در چنین روزی «فرگوسن» برای آخرین‌بار در اولدترافورد روی نیمکت سرمربیگری شیاطین سرخ نشست

عجیب‌ترین تصویر لیگ برتر: مطهری مانع تعویض تراکتور!

هشدار سطح زرد هواشناسی در استان کرمانشاه

اکران چهار فیلم در فصل نهم پاتوق فیلم کوتاه در کرمانشاه

آغاز برنامه‌های دهه کرامت در کرمانشاه با رمز یا معصومه (س)

1258 پروژه مصوب سفر مقام معظم رهبری افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت

لزوم توسعه زیرساخت‌های امدادی هلال احمر کردستان

رقابت سخت و نفس‌گیر دوندگان در کوهستان‌های کردستان + فیلم

اقتصاد هند از ژاپن جلو می‌زند/ هند در مسیر تبدیل‌شدن به چهارمین اقتصاد بزرگ جهان

حدادعادل عامل اقتصاد در عدم فرزندآوری را زیر سوال برد/ هشدار درباره کاهش جمعیت در کشور

سهم 7/9 درصدی اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی/رشد 10 درصدی بخش اطلاعات و ارتباطات

«شهرک فناوری» زمینه تولید انبوه 200 شرکت دانش بنیان و فناور را فراهم می‌کند

در تلاشیم «شهرک فناوری» کرمانشاه در لیست پروژه‌های سفر رییس جمهور قرار گیرد

سرنوشت شروری که در مهرآباد قمه‌ کشی کرد

شهادت جانباز 70 درصد بوشهری سردار «حاج نگهدار موری زاده»

چهارمین روز نمایشگاه کتاب؛ مردم چقدر کتاب خریدند؟

دیه‌گو کاستا به کمک سیل‌زدگان برزیلی رفت