عصر کرد

آخرين مطالب

معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم اجتماعی

معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  بزرگنمايي:

عصر کرد - توسعه معادن یکی از ابزارها برای محرومیت‌زدایی در کشورهای دارای معدن است و این معادن معمولاً در مناطق محروم و دور افتاده کشورها قرار دارند ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست، کردستان دارای ظرفیت‌های متعددی و سرشار از موهبت‌های خدادادی است و از ارکان توسعه در این مناطق معادن هستند که موجب پیشرفت این استان می‌شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
توسعه معادن در مناطق محروم می‌تواند یکی از مهم‌ترین ابزارهای دولت برای توسعه اقتصادی این مناطق باشد و معدن یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب شهرستان بیجار در کردستان است.
بیجار به واسطه کوه‌های بلند و برافراشته و ارتفاعی که از سطح دریا دارد به بام ایران شهرت دارد در نگاه اول اینجا شهری است که در دل کوه محصور شده اما در واقع باید گفت نعمت‌های خداوند در این منطقه حاکم و جاری است و در دل کوه‌های این دیار معادن و ذخایر بسیار مهم سنگ آهن نهفته است که موجب رونق اقتصادی کشور شده است.
شهرستان بیجار از لحاظ منابع طبیعی و خدادادی دارای پتانسیل‌های بالقوه خوبی است که بدون شک استفاده بهینه از آن موجب پیشرفت این منطقه می‌شود اما با وجود ظرفیت‌های کشاورزی، دامپروری، باغداری و معادن، متأسفانه بیکاری جوانان این دیار به دردی بزرگ تبدیل شده است.
سهم اشتغال جوانان از موهبت معادن بسیار ناچیز است و مردم این دیار با مشکلات زیادی مواجه هستند.
جاده نامناسب مهمترین مشکل منطقه کرانی
محمد عباس نیا یکی از اهالی منطقه کرانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: منطقه کرانی دارای معادن مهمی است که ارزش زیادی دارد اما روزانه ما شاهد تردد تعداد بسیار زیاد خودروهای سنگین و کامیون در این منطقه هستیم که به معضلی برای مردم تبدیل شده است.
این شهروند کرانی گفت: متأسفانه منطقه کرانی جاده دسترسی بسیار نامناسبی دارد و تردد خودروهای سنگین در این جاده کم عرض بسیار خطرناک است.
وی گفت: سال‌های زیادی است که این مشکل را مطرح می‌کنیم اما تاکنون اقدام خوبی در این زمینه صورت نگرفته است و ما از مسؤولان انتظار داریم که در این زمینه چاره اندیشی کنند.
معادن در محرومیت زدایی نقش مهمی دارند
یکی دیگر از شهروندان بیجاری نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر عنوان کرد: در منطقه کرانی معادن متعدد سنگ آهن وجود دارد که این معادن در اقتصاد کشور نقش محوری دارند.
محمد اکبری گفت: معادن سنگ آهن در منطقه کرانی واقع شده‌اند و بهره برداری زیادی از این معادن انجام می‌شود اما با وجود این ظرفیت مهم اقتصادی مردم منطقه یاسوکند از آن سهمی ندارند و با مشکلات زیادی مواجه هستند.
وی افزود: مردم این منطقه به لحاظ جاده‌ای از محرومیت زیادی رنج می‌بردند و سالانه شاهد تصادفات جاده‌ای بی‌شماری در این منطقه هستیم.
وی گفت: این مهم می‌طلبد در راستای ایجاد جاده دسترسی مناسب معادن وارد عمل شوند و سهم حقوق دولتی معادن در راستای آبادانی این منطقه هزینه شود.
جاده‌هایی که زیر بار تردد ماشین خم شده‌اند
یاسر مختاری از جوانان منطقه یاسوکند نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سال‌ها است وعده ساخت و تعریض این جاده شنیده می‌شود ولی در عمل چیزی وجود ندارد.
وی افزود: تردد روزانه بیش از 200 خودروی باری سنگین و اضافه شدن 200 دستگاه خودروی سنگین آب، دیگر نفس جاده را بریده است.
این جوان یاسوکندی اضافه کرد: سال‌هاست که مردم روستاهای اطراف به علت تردد کامیون‌ها دچار خسارت مالی و حتی جانی شدند اما برای اینکه چرخ تولید کشور نخوابد، از بیان آسیب‌های جدی معدن خود داری کرده‌اند.
معادن نقش مهم و اثرگذاری در اقتصاد کشور دارند
مدیر روابط عمومی یکی از 10 شرکت برتر معدنی کشور در بیجار نیز با ارائه گزارشی از تولیدات معدنی این شرکت که در کردستان در زمینه تولید زنجیره سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی فعالیت دارد، افزود: معادن نقش مهم و اثرگذاری در اقتصاد کشور و افزایش میزان اشتغالزایی دارند
محمد ستوده با بیان اینکه معادن در زمره نعمات خدادادی است، تصریح کرد: باید در راستای بهره‌مندی از این نعمت الهی تلاش کرد.
وی توجه به صنعت معدن را در امر اشتغالزایی و رفع بیکاری مؤثر خواند و گفت: سعی بر این است تا با تلاش مضاعف نسبت به سال قبل شاهد افزایش تولیدات معدنی این شرکت در بیجار باشیم.
وی در پاسخ به این سوال مبنی بر راهکارهای این شرکت معدنی برای حل مشکل جاده‌ای و تردد خودروهای سنگین که موجب نارضایتی مردم منطقه کرانی شده است، افزود: امسال نهضت راه‌سازی را در شرکت‌های معدنی و تولیدی در دستور کار قرار داده‌ایم تا زمینه رفع مشکل تردد خودروهای سنگین به معدن برطرف شود.
فعالیت 200 معدن فعال در کردستان
معاون امور معادن صمت کردستان کردستان نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 200 معدن فعال در استان کردستان وجود دارد.
مهدی سیفی باغی‌خانی افزود: معادن نقش مهم و اساسی در اشتغالزایی دارند و در حال حاضر 4 هزار و 200 نفر به صورت مستقیم در معادن استان کردستان مشغول به کار هستند.
وی اعلام کرد: با توجه به اهمیت معادن در اشتغالزایی شغل‌های غیر مستقیم بسیاری نیز از وجود این معادن برخوردار می‌شوند.
سیفی باغی خانی به میزان اکتشافات معادن در سطح استان اشاره کرد و گفت: در بحث اکتشاف معادن 2 بخش خصوصی و دولتی امور اکتشافات را در سطح استان انجام می‌دهند.
وی ادامه داد: در بخش دولتی با توجه به انعقاد تفاهم نامه سه جانبه بین سازمان صمت، سازمان زمین شناسی و ایمیدرو اکشتافات معدنی در سطح وسیع به سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور واگذار شده است.
وی تاکید کرد: این اقدام با هدف شناسایی عناصر کمیاب که در حالت عادی به آن توجه نشده است در حال انجام به صورت سطحی و عمقی است.
معاون امور معادن صمت کردستان اعلام کرد: پس از شناسایی سرمایه گذاری از طریق ایمیدرو انجام می‌شود و سازمان زمین شناسی در امور اکتشافات از توان نیروهای متخصص استانی نیز استفاده می‌کند.
وی به رسالت بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: در بخش خصوصی نیز تعدادی شخصیت حقیقی و حقوقی عملیات اکتشاف را انجام می‌دهند.
وی با اشاره به اینکه نیروهای متخصص نیز در زمینه اکتشافات معدنی در سطح استان داریم، تاکید کرد: همچنین در این بخش از توان فارغ التحصیلان زمین شناسی استفاده می‌شود و عمده فعالیت‌ها توسط نیروهای متخصص داخل استان در حال انجام است و در هرجا که نیاز باشد از توان نیروهای متخصص کشوری نیزه بهره می‌بریم.
سیفی باغی خانی در ادامه به وضعیت کردستان در کشفیات معادن اشاره و بیان کرد: خوشبختانه استان کردستان از لحاظ کیفی و ذخایر معدنی وضعیت بسیار خوبی دارد و ذخایر و معادن فلزی در حال اضافه شدن هستند.
وی ادامه داد: همچنین معادن سنگ آهن و طلا نیز در استان در حال اکتشاف است و سایر اکتشافات قبلی نیز در حال انجام است.
وی به وضعیت سرمایه گذاران به بخش معادن نیز اشاره و عنوان کرد: خوشبختانه سرمایه گذاران نگاه خوب و مثبتی به حوزه معادن دارند و با تاکید مقام معظم رهبری بر حوزه معادن و جایگزینی آن به جای نفت اهمیت معادن روز به روز در حال بیشتر شدن است و استقبال سرمایه گذاران بیشتر است.
معاون امور معادن صمت کردستان خاطر نشان کرد: بیشترین معادن سطح استان در شهرهای قروه، بیجار و سقز وجود دارد.
با توجه به اهمیت معادن در اقتصاد کشور و اشتغالزایی بسیار خوبی که به همراه دارد انتظار می‌رود با ادامه روند توسعه معادن در مناطق محروم کشور و رشد اکتشافات، در آینده‌ای نه‌چندان دور معادن به‌عنوان پایه‌های اصلی رشد اقتصادی کشور و استان کردستان مورد استفاده قرار خواهند گرفت اما آنچه که بیش از توسعه معادن به مطالبات مردمی تبدیل شده توجه به جاده معادن و تردد خودروهای سنگین در مناطق روستایی و شهرهای کوچک است که خطر جاده‌ها را برای مردم افزایش داده و نیاز است شرکت‌های معدنی به این مهم توجه داشته باشند.
کد خبر 6092996

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/827549/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تراژدی تلخ و عجیب شاهنامه فردوسی

شکست تلخ سرمربی سابق تراکتور در ترکیه

بانوی پینگ‌پنگ‌ باز کشورمان برای سومین بار المپیکی شد

ممبینی: فوتبال ایران جزو 10 کشور برتر دنیاست

چه کشتی‌گیرانی در بوداپست مقابل حسن یزدانی هستند؟

تقابل تکنولوژی برنابئو با سنت کاتالان‌ها در نوکمپ!

حضور مرد 6 مداله کشتی جهان در اردوی تیم غلامرضا محمدی

داوران حاضر در کلاس آموزشی مجوز VAR می‌گیرند

تیم بسکتبال دالاس به فینال کنفرانس غرب رسید

سیتی یا آرسنال چطور جام می‌گیرند

آخرین بازی سردار آزمون با پیراهن رم در ورزشگاه المپیک

مهدی طارمی همه جوایز 3 هفته آخر را بُرد!

مدال برنز پاپی در پارادوومیدانی جهان پس گرفته شد

پرسپولیس به بشار رسن پیشنهاد داد

واکنش سخنگوی سپاه به ادعای مهاجرت پزشکان ایران

ادعای مهاجرت پزشکان برای هجمه رسانه‌ای علیه نظام اسلامی است

سخنگوی سپاه: ادعای مهاجرت پزشکان، دستاویز دشمن برای عملیات روانی علیه نظام است

واکنش سخنگوی سپاه به مهاجرت پزشکان ایرانی

بز وحشی در منطقه حفاظت شده قروه بر اثر خوردن پلاستیک تلف شد

استقبال اهل‌سنت از خادمان و پرچم امام رضا(ع)+فیلم

طنین آواها و نواهای رضوی در سنندج

13 مرکز مشاوره ازدواج و خانواده در کردستان راه اندازی شد

کیهان: خدا قبله را از بیت المقدس به کعبه منتقل کرد تا ما مثل یهودی‌ها نباشیم

بدون برجام

مخالفت دوباره کیهان با تعطیلی شنبه

ورود اقتصاد دانش‌بنیان به حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی

جانباز 70 درصد کرمانشاهی آسمانی شد

چرا نباید به سگ‌های ولگرد غذا بدهیم؟

ماجرای توقیف یک رنجرور 15 میلیاردی در چالوس

این خانه‌ ها مشمول مالیات می‌ شوند

راه‌اندازی 13 مرکز مشاوره ازدواج و خانواده در کردستان

اینفوگرافی/ 8 ویژگی محیط‌های کاری مثبت و پویا

اما و اگرهای نمایشگاه کتاب که نباید مقهور اعداد و ارقامش بود!

پاس گل تماشایی طارمی در آخرین بازی لیگ پرتغال از زاویه پشت دروازه

شافعی: خدابنده‌لو از قوطی بیرون بیا!

ستارگان فوتسال بانوان ایران و رویای حضور در جام‌جهانی

تاریخ‌سازی گواردیولا یا معجزه‌ای برای آرسنال!؟

تست مثبت شجاع برای ادامه فصل

ستاره لیورپول در اروپا می‌ماند

برخى از جذاب‌ترین خوشحالى‌هاى یورگن کلوپ در لیورپول

پوست خربزه زیر پای سیلوستری؛ استخوانی در گلوی UWW

مامه تیام در آستانه آزادی از تیم ترکیه‌ای

خدا می داند داور چطور این صحنه را به نفع استقلال گرفت | 10سال است پرسپولیس با نابرابری‌ها می‌جنگد

سکوت در مسئله غزه شعله های آتش را به بلاد اسلامی خواهد کشاند

پرچم متبرک حرم امام رضا (ع) بر بالین بیماران بیمارستان کنگاور

لزوم تسهیل‌گری برای ایفای نقش مردم در اقتصاد

تعطیلی شنبه با کدام پیوست فرهنگی یا اقتصادی توجیه شده است؟

تحقق شعار سال با رشد تولیدات محصولات دانش بنیان

فاز جدید جنگ تعرفه‌ای

بهره برداری از بهسازی فرودگاه کرمانشاه در نیمه نخست سال