عصر کرد

آخرين مطالب

چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟ اجتماعی

چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - سفر نیچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق به تهران، به عنوان یک اتفاق مهم دیپلماتیک در رسانه‌های عربی و کُردی عراق، بازتاب گسترده‌ای یافته است. اخبار و گزارش‌های این رسانه‌ها، از این خبر می‌دهد که تحت هر شرایطی، این جمهوری اسلامی ایران است که به طور مداوم، با هر سه عنصر قومی و مذهبی عراق یعنی اهل تشیع، کردها و اهل سنت، روابط همه جانبه دارد و همواره آماده همکاری و توسعه روابط است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
نیچروان بارزانی در شرایطی به تهران سفر کرده که سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق و هر دو کنسول مستقر در سلیمانیه و اربیل، در چند ماه گذشته، رایزنی‌های گسترده‌ای به عمل آورده‌اند تا بین اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی بغداد، هیچ نوع اختلاف و سوءتفاهم پایداری وجود نداشته باشد و امنیت و ثبات عراق؛ با مشارکت و همکاری همه گروه‌های سیاسی این کشور حل شود.
بارزانی، از زندگی در ایران تا تعامل سیاسی با تهران
نیچروان بارزانی رئیس کنونی اقلیم کردستان عراق، فرزند مرحوم ادریس بارزانی و برادرزاده مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات کردستان عراق، مانند بسیاری از سیاستمداران کُرد، به مدت طولانی در ایران زندگی کرده و علاوه بر تسلط کامل بر زبان فارسی، شناخت قابل توجهی از فرهنگ و مختصات و رویکردهای سیاسی جمهوری اسلامی ایران دارد.
نیچروان بارزانی در طول چند سال گذشته و در بزنگاه‌هایی که مشکلات و اختلافاتی بین اقلیم کردستان و دولت مرکزی بغداد به وجود آمده، بارها بر تأثیر مثبت رایزنی مقامات جمهوری اسلامی تأکید کرده و نشان داده که توجه ویژه‌ای به نقش منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران دارد.
از همکاری سیاسی و مبارزاتی تا روابط اقتصادی
بسیاری از رهبران احزاب کُرد عراقی همچون مرحوم جلال طالبانی، رئیس جمهور اسبق عراق و رهبر سابق حزب اتحادیه میهنی کردستان، مرحوم ابراهیم احمد از مؤسسین اتحادیه میهنی، مسعود بارزانی، نوشیروان مصطفی، کوسرت رسول، نیچروان بارزانی و دیگر سران و مقامات اقلیم کردستان، روابط قدیمی و تاریخی با انقلاب اسلامی ایران دارند و در دوران دفاع مقدس نیز، همکاری دوجانبه‌ای با جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند. آنان همواره تحت چتر حمایتی تهران بوده‌اند و به جرات می‌توان گفت؛ جمهوری اسلامی ایران، تنها کشور منطقه و جهان است که همواره در شرایط سخت و دشوار در کنار کردهای عراق مانده و صدها هزار نفر از کردهای عراقی در دوران آوارگی و شرایط سخت، در شهرها و روستاهای ایران، در شرایط مطلوب به سر برده‌اند.
ثبات و امنیت، کلید توسعه
پس از سقوط رژیم بعثی صدام و شکل‌گیری اقلیم کردستان عراق؛ جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر همکاری‌ها و حمایت‌های سیاسی، در حوزه‌های علمی – آموزشی، خدمات بهداشتی و پزشکی، صدور خدمات فنی مهندسی و کمک‌های فراوان در حوزه انرژی، یاور و حامی کردهای عراق بوده است.
در یک دهه گذشته، یکی از مسائلی که گهگاه باعث شده مشکلات و وقفه‌هایی در روابط دوجانبه ایران و اقلیم کردستان به وجود آید، مزاحمت‌ها و شرارت‌های ضدامنیتی گروهک‌های ضدانقلاب در مرز ایران و قلیم کردستان بوده است. انتظار می‌رود با سفر نیچروان بارزانی به تهران، میزان تعامل مقامات و فرماندهان محلی با ایران، بیشتر و بیشتر شود و منفذی برای اقدام علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در اقلیم کردستان وجود نداشته باشد.
در صورتی که اقلیم کردستان عراق، در همکای و هماهنگی با بغداد و تهران، نظارت دقیق‌تری بر مزرها داشته باشد و ثبات و امنیت این مناطق به شکل جدی فراهم شود، امکان توسعه روابط اقتصادی بیشتر می‌شود و این اتفاق، به نفع مردم منطقه خواهد شد.
حوزه‌های مهم همکاری علمی و اقتصادی
اقلیم کردستان عراق به عنوان بخشی از کشور عراق، هم اکنون 4 استان دارد که شامل استان‌های دهوک و اربیل در مرز ترکیه و سلیمانیه و حلبچه در مرز ایران است. این منطقه در سالیان گذشته، در بسیاری از حوزه‌ها، نیازهای اصلی خود را از ایران تأمین کرده و بخش قابل توجهی از مواد غذایی، مواد خام، مصالح ساختمانی و دیگر ملزومات مهم بخش‌های مختلف، با هزینه اندک از ایران تأمین شده است. این در حالی است که مسیرهای زمینی انتقال کالا از ایران به عراق، در بخش داخل ایران و در استان‌های غربی وضعیت خوبی دارد اما در بخشی که در خاک عراق واقع شده، مشکلات فنی بسیاری دارد و در صورتی که مسئولین اقلیم کردستان، اهتمام ویژه‌ای برای حل مشکلات فنی و ترانزیتی خود بورزند، تجارت از مبدا ایران به مقصد اقلیم کردستان، به مراتب آسان‌تر و ارزان‌تر از مسیر طولانی ترکیه است.
استان‌های ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی، به عنوان استان‌های مجاور اقلیم کردستان عراق، دارای امکانات دانشگاهی سهل الوصول و ویژه‌ای برای تحصیل دانشجویان کُرد عراقی است. در حال حاضر، صدها دانشجوی کُرد اقلیم کردستان در این دانشگاه‌ها در حال تحصیل هستند اما با توجه به اشتراکات فرهنگی و آشنایی اغلب کردهای عراق با زبان فارسی و همچنین هزینه پایین تحصیل در ایران، امکان همکاری علمی بین ایران و اقلیم فراهم است و می‌توان از این ظرفیت، استفاده بیشتری به عمل آورد.
یکی دیگر از حوزه‌های مهم، بخش درمان و خدمات بهداشتی و پزشکی است. واقعیت این است که هزینه‌های درمان، اقامت و تردد در ایران، برای بیماران اقلیم کردستان عراق، حتی به نصف هزینه‌های ترکیه و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نمی‌رسد و آنان می‌توانند خدمات پزشکی و درمانی را با کیفیت بالا و هزینه پایین دریافت کنند.
امکان سرمایه گذاری تجار اقلیم کردستان عراق در ایران، یکی دیگر از حوزه های مهمی است که می تواند مورد توجه طرفین قرار بگیرد و برای کارآفرینان و صاحبان سرمایه در دو سوی مرز، سود متقابل فراهم بیاورد. حضور صاحبان سرمایه در بازارچه های مرزی و حتی توجه به پروژه های منتهی به تولید مشترک، می تواند امکان آن را به وجود بیاورد که اقلیم کردستان عراق، شرایط اقتصادی بهتری پیدا کند و روابط دوجانبه به سطح بالاتری برسد.
کد خبر 6098146

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/827627/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با به دست آوردن رگ خواب می‌توانید طرف مقابل را بخوابانید

هوش مصنوعی چه کمکی به بازار نشر می‌کند؟

تعداد سهمیه‌های ایران در المپیک پاریس به 34 رسید

تمسخر کاپیتان انگلیس توسط آرسنالی‌ها

انگیزه‌های مدافع پرسپولیسی برای جدال با استقلال

صحبت‌های کولاکوویچ قبل از اولین بازی لیگ ملت‌ها برابر ایران

مدرس مصری: با کمک تاج اینجا هستم

اوسیک قهرمان بوکس سنگین وزن جهان شد

نوروزی‌فرد: 2 بار به مس باختیم و حالا باید جبران کنیم

گل زیبای فدریکو برناردسکی در لیگ ستارگان آمریکا

لحظه کسب سهمیه المپیک توسط ندا شهسواری

فوتبال پشت مردم غزه و علیه اسرائیل درآمد

ممبینی: در آزادی و نقش جهان VAR ثابت خواهیم داشت

لحظاتی جذاب از فینال کوپا ایتالیا؛ پشت صحنه قهرمانی یوونتوس با آلگری / فیلم

سردار رمضان شریف: ادعای مهاجرت پزشکان برای هجمه رسانه‌ای علیه نظام اسلامی است

کوشک جلالی در کارگردانی هم ردیف عباس کیارستمی در سینماست

محکومیت 4میلیاردی استقلال ازسوی شهباززاده | فقط آن صحنه 40میلیارد می‌ارزید!

نظر سخنگوی سپاه درباره مهاجرت پزشکان: هجمه رسانه‌ای علیه نظام است

مجازات اجاره کارت‌های بانکی چیست؟

گرانی تدفین، اجساد کانادایی‌ها را سرگردان کرد

نیکخو صاحب برنز شد

ارتقاء ویژگی‌های شخصیتی، مولفه مهم کارآفرین شدن است

کردستان| همایش شعر شمیم رضوی در سریش‌آباد

دهه کرامت و میلاد امام رضا(ع) محور وحدت است

بز وحشی بر اثر خوردن پلاستیک تلف شد

بخشی از ناهنجاری‌ و آسیب‌های جامعه متاثر از اقتصاد است

فرماندار قشم: مردم نقش مهمی در تحقق اقتصاد دریامحور دارند

گام‌های مهمی در بحث جوانی جمعیت برداشته شده است

برگزاری جشن‌های کریمانه دهه کرامت در کرمانشاه+ تصویر

دختر عاشق، خودش را ربود تا اخاذی کند!

جسد پسربچه 5 ساله بعد از 27 روز پیدا شد

مذاکرات ایران و آمریکا در عمان تایید شد

راه اندازی غرفه نمایشگاهی تجهیزات پزشکی جانبازان توسط تشکل‌های ایثارگری

تنها راه التیام سوگ!

ماراتن 11 روزه نمایشگاه کتاب در خط پایان

کاروان تراکتور زودتر راهی تهران شد

در ازبکستان هم همه طرفدار استقلال و پرسپولیس‌اند

غلام زاده: مقایسه من با بیرانوند نظر لطف مردم است

نیما با شکست نوشاد المپیکی شد

مهدی تاج: فدراسیون پیگر فسادهای اخیر فوتبال است

تاج: باید منتظر احکام اصلی باشیم

ویژگی‌ها و امکانات دهکده المپیک 2024 پاریس

ملی‌پوش ژیمناستیک ایران به مدال برنز رسید

پاداش 100میلیونی در انتظار بانوی المپیکی

استفاده از حساب‌ بانکی اجاره‌ای برای پولشویی | صاحب حساب شریک جرم است | مجازات اجاره کارت‌های بانکی چیست؟

ثبت 405 واقعە دوقلوزایی و 11 واقعە سەقلو زایی در کردستان

انجام تدابیر لازم حفاظتی برای پیشگیری از وقوع آتش‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی

تراژدی تلخ و عجیب شاهنامه فردوسی

شکست تلخ سرمربی سابق تراکتور در ترکیه

بانوی پینگ‌پنگ‌ باز کشورمان برای سومین بار المپیکی شد