عصر کرد

آخرين مطالب

اقتصاد چپاولی اقتصادي

اقتصاد چپاولی
  بزرگنمايي:

عصر کرد - دنیای اقتصاد در یادداشتی نوشت: وقتی چپاول به شیوه زندگی در یک جامعه تبدیل می‌شود، در طول زمان یک سیستم قانونی برای تایید خود و یک قانون اخلاقی برای تکریم خود ایجاد می‌کند. مطالعه رابطه میان دولت و قوه قضائیه در پاکستان نکات جالبی از یک اقتصاد سیاسی چپاولی را نشان می‌دهد.
برآوردها با استناد به نقل و انتقالات کلان در قالب املاک گران‌قیمت از دولت به قوه قضائیه و به‌صورت متقابل در قالب احکام حامی دولت از طرف قوه قضائیه نشان می‌دهد که اختصاص املاک به قضات موجب افزایش احکام حامی دولت و کاهش تصمیم‌گیری درباره ماهیت پرونده‌ها می‌شود.
این فساد اگرچه برای دولت هزینه‌ای به اندازه 0.03درصد از تولید ناخالص داخلی دارد، با این حال، به دولت اجازه می‌دهد تا زمین‌های اضافی به ارزش 0.2درصد از تولید ناخالص داخلی را در یک‌سال مصادره کند.
قوه قضائیه به‌طور سنتی با عنوان بازرس عملکرد دولت‌ها شناخته می‌شود. با این حال، در بسیاری از کشورها، از جمله دموکراسی‌های جدید، به نظر می‌رسد قوه قضائیه از نقش حیاتی خود به‌عنوان کنترل‌کننده قدرت اجرایی چشم‌پوشی می‌کند. یکی از دلایل این سلب مسوولیت ممکن است تسخیر قوه قضا توسط دولت باشد. این می‌تواند مسوولیت‌پذیری سیاسی را محدود کند، رشد اقتصادی را به تاخیر بیندازد و به ظهور حکومت‌های استبدادی کمک کند. با توجه به پیامدهای مهم تسخیر قوه قضائیه توسط دولت، طرح دو سوال اساسی بسیار مهم است.
دولت چگونه می‌تواند قوه قضائیه‌ای را که قرار است قدرت اجرایی را تحت کنترل درآورد، تسخیر کند؟ و چه چیزی این تسخیر را تسهیل می‌کند؟ درحالی‌که این یک واقعیت ثابت‌شده است که دولت‌ها معمولا به مقامات دولتی لطف می‌کنند، مکانیسم روابط حساس بین دولت و قوه قضائیه، به‌عنوان دو قوه مستقل از یکدیگر، هنوز به اندازه کافی درک نشده است.
شواهد نشان می‌دهد چگونه اعطای امتیازات به قوه قضائیه توسط دولت بر احکام طرفدار دولت و کیفیت تصمیم‌گیری تاثیر می‌گذارد. این کار با استفاده از یک آزمایش طبیعی منحصر به فرد انجام می‌شود که بر مبنای تخصیص سرسام‌آور املاک و مستغلات به قضات در پاکستان است.
با ترکیب داده‌های خرد در سطح پرونده‌ها درباره تصمیمات قضایی و تخصیص املاک و مستغلات در یک استراتژی تجربی تفاوت در تفاوت‌ها (یک روش تجربی اقتصادسنجی)، می‌توان رابطه معاملاتی بین قوه قضائیه و دولت را در پاکستان بررسی کرد. به‌صورت علّی مشخص می‌شود که تخصیص خانه‌ها به قضات در پاکستان، احکام جانبدارانه از دولت را افزایش و تصمیمات قضایی مرتبط با ماهیت یک پرونده را کاهش می‌دهد. شواهد نشان می‌دهد که قضات تصمیم‌هایی را اتخاذ می‌کنند که برای دولت مطلوب‌تر است.
این انتقال منابع، احکام طرفدار دولت را حدود 25درصد افزایش داده است. این معادل 50درصد افزایش در پیروزی‌های دولت در پرونده‌ها نسبت به میانگین نمونه است. همچنین احکام به نفع دولت منحصرا مربوط به پرونده‌های مرتبط با دولت فدرال است. ازآنجاکه تخصیص خانه از طریق دولت فدرال انجام می‌شود و باید توسط نخست‌وزیر «تایید» شود، این دقیقا مواردی را نشان می‌دهد که انتظار داریم انگیزه‌های متقابل بالا باشد. نتایج این تحلیل حاکی از آن است که تخصیص خانه به قضات احتمال قضاوت پرونده‌ها بر اساس شواهد را کاهش می‌دهد.
به‌طور خاص، تخصیص خانه به قضات، تصمیم‌گیری عادلانه درباره پرونده را حدود 40درصد کاهش می‌دهد. این یافته‌ها نگرانی‌های مهمی را برای جامعه مدنی در پاکستان ایجاد می‌کند. از طرف دیگر چنین سازوکاری به دولت اجازه می‌دهد زمین‌های اضافی به ارزش 0.2درصد از تولید ناخالص داخلی را هر سال مصادره کند. این مبلغ، تقریبا معادل 10درصد هزینه‌ای است که دولت پاکستان در سال2019 برای آموزش هزینه کرده است.
مونتسکیو (1748) بر اهمیت یک قوه قضائیه مستقل تاکید و از جدایی آن از قوه مجریه برای جلوگیری از سوءاستفاده از قدرت دولت و حمایت از حاکمیت قانون دفاع کرد. با وجود این، نویسندگان قانون اساسی ایالات متحده (مدیسون و همکاران، 1788) به دنبال تنظیم این رابطه بودند که نمونه آن تصمیم آن‌ها برای اعطای قدرت انتصاب قضایی به قوه مجریه بود. این گزارش به این رابطه می‌پردازد تا نشان دهد چگونه رفتار متقابل می‌تواند یک رابطه مبادله دوطرفه بین دولت و قوه قضائیه ایجاد کند. یافته‌های تجربی نشان می‌دهد که مکانیسم‌های غیررسمی می‌توانند شرایطی را ایجاد کنند که تحت آن ممکن است استقلال قوه قضائیه به خطر بیفتد.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/829066/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عرضه ترجمه «چشم اندازهایی برانسان گرایی دیجیتال» در بازار نشر

تصمیم‌های مهم قهرمان؛ هیولای دست نیافتنی!

سیوهای دیدنی مرد خشن فوتبال آلمان

باشگاه لیورپول 132 ساله شد!

اجرای برنامه های تیم ملی فوتسال در هاله ای از ابهام

یک پنجم هواداران فوتبال آلمان نژادپرست هستند!

ملی‌پوشان ژاپن برای حضور در آلبانی مشخص شدند

فاتی: فلیک کارهای خوبی در بارسا انجام خواهد داد

آشتی هواداران با ستاره رئال پس از هفته جنجالی

طلسم ستاره استقلال خارج از آزادی شکست

پرواز بیش از 20 ساعته تیم ملی برای بازی با هنگ کنگ!

ملت به رئیس‌جمهور معتقد به مبانی انقلاب نیاز دارد | منطقه به طوفان‌الاقصی نیاز داشت | در رقابت انتخاباتی لجن‌پراکنی کمکی نمی‌کند | انتخابات صحنه حماسه است نه کش و واکش برای قدرت

زلزله 2.9 ریشتری «رباط‌قره‌بیل» در گرمه را لرزاند

توصیه های رهبر انقلاب در مورد انتخابات 1403 + فیلم

مردم رئیس‌جمهوری را انتخاب می‌کنند که مشی شهید رئیسی را داشته باشد

3230 دانش آموز و دانشجو تحت پوشش بهزیستی کردستان هستند

15 مرداد آخرین مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی مشاغل در کردستان است

قارچ سمی 51 کردستانی را مسموم کرد

سلول‌ها چگونه کارخانه تولید ویروس می‌شوند؟

شهیدی که امام(ره) 60 سال به او ارادت داشتند

امام خمینی (ره) به روایت شاعران

آغاز مذاکرات بایرن برای جذب «برونو فرناندز»

ارزنده: فدراسیون دوومیدانی باید از بلاتکلیفی خارج شود

دو بازیکن تعلیقی محروم شدند

فهرست تیم ملی والیبال برای دیدار با ژاپن اعلام شد

مهلت 10 روز به اوسمار توسط پرسپولیس

جریمه و محرومیت و تنبیه تیمی هوادار!

آغاز دور جدید اردوی شمشیربازان المپیکی با حضور پیمان فخری

با نکونام خداحافظی کنید!

حدادی‌فر: باشگاه ذوب‌آهن پیشنهاد بدهد می‌پذیرم

آخرین اخبار درباره لیست خروج استقلال

رهبرانقلاب: حماسه انتخابات مکمل حماسه بدرقه شهدای خدمت است / ویژگی‌های رئیس جمهور آینده از نظر رهبر انقلاب + فیلم

اختصاص 140 دستگاه اتوبوس برای زائران کردستانی مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)

برپایی میز خدمات دندانپزشکی به مددجویان کمیته امداد در مریوان

4 هزار کردستانی به حرم مطهر امام(ره) اعزام شدند

راه اندازی 9 رشته جدید در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان

صاحب‌نظران شیعه و سنی در مسکو اندیشه‌های امام خمینی(ره) را بررسی کردند

نادران:20 سال به مشاوره‌هایم عمل نکردند وارد صحنه شدم

ضرورت مشارکت فعال شرکت‌های دانش بنیان در توسعه اقتصاد دریا

معیشت مردم ما از مردم افغانستان پایین‌تر است | چرا نباید ما در بحث صنعت و اقتصاد حرف اول را بزنیم

فقط 2 قهرمانی تکرار شد؛ آمار جالب کشتی کرمانشاه و کردستان

کتاب‌هایی که از امام (ره) می‌گویند

10 پاس گل برتر منچسترسیتی

برترین گل‌ها و حرکات اریک کانتونا

برترین سیوهای لیگ کنفرانس اروپا 2023/24

نه یونایتد به آرژانتین؛ غیبت این ستاره در المپیک

علی‌اکبری: تلاش می‌کنیم همه نفرات‌مان روی سکو قرار بگیرند

مجمع در مورد مدیرعامل و سرمربی استقلال تصمیم می گیرد

طارمی نمی‌تواند برای اینتر و اینزاگی صبر کند!

دستاوردهای جدید سینر و آلکاراس در رولان گاروس 2024