عصر کرد

آخرين مطالب

گفتگوی تفصیلی با شهردار منطقه9/ پایانی

آخرین وضعیت پادگان جی/پیشنهاد ایجاد پلازای میدان آزادی/ سال 99 شاهد نهضت پارکینگ سازی در منطقه خواهیم بود شهرداری تهران

  بزرگنمايي:

عصر کرد - سیدعلی مفاخریان شهردار منطقه9 تهران در گفتگو با شهرنوشت درباره اقدامات برای رفع آبگرفتگی در میدان آزادی، ایجاد پلازا در ورودی غربی تهران، نهضت پارکینگ سازی در منطقه و... سخن گفت.

به گزارش خبرنگار شهرنوشت، بخش ابتدایی گفتگوی تفصیلی با سیدعلی مفاخریان شهردار منطقه 9، دوشنبه 9 دی ماه منتشر شد. مفاخریان در این گفتگو درباره نهضت تجمیع قطعات ریزدانه، نوسازی بافت فرسوده و تاکید بر جنگل کاری و فضای سبز سخن گفت؛ اکنون بخش دوم این گفتگو را می خوانید.
• یکی از موضوعات چالش برانگیز در منطقه9، بحث پادگان جی و انتقال آن است؛ تیترهایی که در رسانه ها در مورد پادگان جی وجود دارد عمدتا منفی است و بیشتر در مورد سرنوشت مبهم این پادگان صحبت شده است. شما در آخرین گفتگو از چهارپاره شدن این پادگان خبر دادید و عنوان کردید برنامه هایی برای آن دارید. لطفا در این مورد و برنامه های تان توضیح دهید.
در بحث خروج پادگان ها، توافقاتی با مجموعه پادگان جی داشتیم و روی کاغذ این توافقات خوب و عملیاتی بوده و عملا هم کارمان در نقطه اجرا به مراحل خوبی رسیده است، یعنی در مورد پادگان جی، کار اجرایی ادامه خیابان و زیرگذر استاد معین را تا خیابان سی متری جی انجام شده و آسفالت، دیوارکشی، حاشیه سازی و جدول کشی آن به اتمام رسیده اما توافقات مالی باید بین مجموعه شهرداری تهران و مجموعه ارتش و وزارت دفاع صورت گیرد تا ما بتوانیم این خیابان را نیز تحت تملک قرار دهیم و بار ترافیکی را از روی آن عبور دهیم.
• یعنی در حال حاضر مشکل اصلی صرفا بحث های مالی است؟
مجموعه وزارت دفاع و ارتش در این زمینه همراه هستند تا این کار انجام شود اما آنها هم مقرراتی دارند که باید به آن پایبند باشند. تعاملاتی برای اینکه انجام این کار در داخل مجموعه نظامی برقرار شد و حتی خیابان دایر شده و فقط باید دوخت و دوزهای مقاطع و خیابان ها انجام شود تا بتوانیم ترافیک را روی آن به جریان بیندازیم. اما آنچه که این مسئله را به تاخیر می اندازد اولا اجراکردن ضلع شمال این پروژه یعنی مقطع زیرگذر استاد معین است و دوم اینکه تعهدات مالی که نسبت به اراضی قابل تملک مجموعه وزارت دفاع و ارتش و آموزش و پرورش وجود دارد باید در شرایط اقتصادی امروز حل شود تا تملک انجام شده و در عین حال باید مجموعه ارتش و وزارت دفاع همکاری کنند.امیدواریم همزمان با پروژه افتاح استاد معین این مسئله با توافقات در سطح کلان پیگیری و اجرا شود.
• بخشی از میدان آزادی، به عنوان یکی از اصلی ترین نمادهای تهران از یکسو و دروازه ورودی غربی به پایتخت در منطقه شما قرار دارد؛ چه برنامه هایی برای این میدان بویژه در حوزه گردشگری و استقبال از مسافران انجام شده یا قرار است انجام شود؟ ضمن اینکه ظاهرا صحبت از ایجاد پلازا در محوطه این میدان هم بوده است؟
میدان و برج آزادی یکی از نقاط قابل اهمیت منطقه است که نیازمند توجه و بازنگری و احیا و بازسازی است. در این ارتباط با فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورا و اعضای شورا مذاکراتی صورت گرفته است و ساختمان برج توسط این افراد مورد بازدید قرار گرفت. تعهدات چندجانبه ای بسته شده و برنامه ریزی هایی انجام شد تا بتوانیم برج را در سال های آینده مرمت و احیا کنیم.
همچنین در حال برنامه ریزی پروژه ای هستیم تا روی آن تبدیل به یک پلازای بزرگ شود و ترافیک به زیر آزادی منتقل شوند و پارکینگ ها در زیر تپه های آزادی پیش بینی شوند و مردم از زیر گذر به سمت پارکینگ ها هدایت شوند و از آنجا به روی سطح و پلازا بیایند؛ در آن محل تجمیع، برنامه های مختلف تهران و موضوعاتی که می تواند جاذبه گردشگری داشته باشد انجام شود.
• برنامه هایی مانند ویدئو مپینگ هم البته با استقبال بسیاری رو به رو شده است.
بله، دقیقا. در ابتدای دوره مدیریت جدید شهری افراد کمتر نسبت به ادبیات «ویدئو مپینگ» آگاهی داشتند. چندین بار برنامه «ویدئومپینگ» را هم از طریق منابع داخلی و هم از طریق هنرمندان خارجی برگزار کردیم تا با این مفهوم و ظرفیتی که می تواند روی مجموعه بناهای مختلف شهر ایجاد کند آشنایی ایجاد شود. با این اقدام ظرفیتی ایجاد شد تا بتوانیم از طریق آن از «ویدئومپینگ» برای تبلیغات و اطلاع رسانی های شهری و مناسبتی استفاده کنیم و برج آزادی یکی از بناهای خاص برای این موضوع است. در حوزه فناوری اطلاعات و ایجاد مرکز فناوری های هوشمند و مرکز رشد کسب و کارهای شهری جزو اقداماتی بود که توانست جایزه های بین المللی را دریافت کند.
• حالا که صحبت از میدان آزادی شد، اشاره ای هم به آبگرفتگی در این میدان داشته باشیم. میدان آزادی از نقاط آبگیر تهران است که پس از بارش های سنگین تقریبا همیشه شاهد آب گرفتگی در آن هستیم؛ چندی پیش شهردار تهران در نشست معاونان مسئولیت رفع نقاط آبگیر را به شهرداران مناطق داد. شما برای برون رفت از این موضوع چه کردید؟
ما در حوزه سرزمینی خود مسئولیت این مسئله را می پذیریم اما میدان آزادی کارکردی منطقه ای ندارد و کارکرد آن شهری است. این میدان یکی از میادین بزرگ تهران و فصل مشترک سه منطقه 2،5 و 9 است. در سنوات گذشته شکل و فضای ساخت و سازی در ضلع شمالی میدان آزادی از جمله در خیابان محمدعلی جناح به این شکل نبوده است. کانال های آب های سطحی به خیابان محمدعلی جناح وصل شدند و شیب شمال به جنوب آن ها آب سطحی آن را مستقیما به میدان آزادی که حالت تشتک مانند دارد وصل می کند. آب از اضلاع شرق و غرب و شمال به داخل میدان جاری و در آنجا توقف می کند. علیرغم این که این مسئله شناسایی و قبل از شروع بارش ها در تابستان اطلاع رسانی شده و کارهای مطالعاتی برای ایجاد کانال زیرسطحی در زیر میدان آزادی انجام شده اما به دلیل محدودیت های اعتباری امکان اجرای این پروژه وجود نداشت و در حال حاضر در حد مسکن این مشکل را رفع شده تا درصورت تامین اعتبارات مالی این پروژه اجرا شود. البته اجرای این پروژه از طریق مناقصه باید انجام شود و در اختیار منطقه نیست، بنابراین اعتبار برای آن توسط حوزه فنی و عمران مرکز در نظر گرفته شده و یک شرکت موظف به انجام این کار شده است.
• پس اصلاح ساختاری آن به شرکتی واگذار شده و شاهد رفع این آبگرفتگی ها خواهیم بود؟
بله اما قطعا اجرای طرح حداقل به یک سال زمان نیاز دارد اما برای اینکه مشکل تردد و آب گرفتگی را حل کنیم با اقدامات مسکن محور و موقتی آب را از شمال میدان به کانال های ضلع جنوبی هدایت می کنیم. در منطقه آب گرفتگی ناشی از عدم لایروبی کانال ها و نهرها وجود ندارد، ولی وقتی بارندگی از حجم کانال های موجود فراتر باشد نمی توان آن را کنترل کرد و بعضا در اوج بارندگی ها شاهدیم که آب برخی کانال ها مانند کانال ابوذر از سطح کانال فراتر رفته و به داخل کانال ها روانه شد.
• جدا از میدان آزادی در سایر نقاط منطقه چطور؟
120 نقطه به عنوان نقاطی که دچار آبگرفتگی و آب ماندگی می شدند شناسایی و مشکل آن ها برطرف شد، بنابراین در بارندگی های معمول دچار مشکل نیستیم ولی در پل «کن» به دلیل جابجایی که در شنزارهای ضلع جنوب و شمال اتفاق افتاد شیب طبیعی پل کمی به هم ریخته و حساسیت هایی در محور مسیر رودخانه خروشان و طغیانگر کن وجود دارد و این اثر در بخشهای دیگر مانند محدوده پایگاه یکم شکاری و فرودگاه و حاشیه منطقه 21 و 9 می تواند مشکل به وجود بیاورد. با این حال سعی کردیم با لایروبی های مستمر مقاطعی که در اختیار منطقه هست را کنترل دینامیکی کنیم و اجازه ندهیم با افتادن تنه درخت و یا زباله در آن گرفتگی به وجود بیاید. البته باید بپذیریم که رژیم طبیعی این رودخانه طغیانگر و قابل پیش بینی نیست. همچنین قطع شدن آب های سطحی زیر پل شیر یکی از مسائلی است که مشکل ایجاد کرده که با چاه های جذبی در صدد مدیریت آن برآمدیم ولی این کار اساسی نیست و اگر بارش زیاد باشد می تواند آب گرفتگی و آب ماندگی به وجود بیاورد، بنابراین باید برای این نقطه هم پروژه ای تعریف شود تا اتصالی که قطع شده دوباره برقرار گردد.
• یکی از معایب بافت فرسوده و تراکم جمعیت مشکل پارکینگ و ایجاد ترافیک در خیابان ها و معابر است، موضوعی که در منطقه9 به مشکلی اساسی تبدیل شده است، آیا برای این موضوع هم تدابیری دیده شده؟
دقیقا به نکته خوبی اشاره کردید، برای تامین پارکینگ ها برنامه ریزی شده و امیدواریم برای اواخر سال و سال 99 نهضت پارکینگ سازی در منطقه دایر و از ظرفیت هایی که در منطقه وجود دارد برای تامین پارکینگ ها استفاده شود. شاید این مسئله بتواند الگویی برای شهر تهران در آینده شود و کمبود پارکینگ در تهران را با یک روشی مدل سازی شود تا جذب سرمایه کند و از طریق بخش خصوصی و ورود سرمایه گذار و سازنده این نهضت را در سطح شهر گسترش دهیم تا به تسهیل رفت و آمد، پارک حاشیه ای و تامین پارکینگ های منازلی که در حال ساخت هستند کمک کنیم.
• ورود شما به این حوزه چگونه خواهد بود؟
پارکینگ های مکانیزه و ابنیه ای که به صورت مشارکتی احداث شده باشند را در اولویت قرار دادیم. در همه پروژه هایی که در حال احداث است حتما باید به اندازه پروژه و حتی مازاد برآن ظرفیت پارکینگ ایجاد شود اما برای جبران کسری های پارکینگی که در سطح شهر وجود دارد نهضت پارکینگ سازی را دنبال می کنیم و پیشنهاداتی داریم برای این موضوع که به حوزه شهرسازی و معماری شهرداری تهران اعلام کردیم. مسئله اساسی که در این رابطه وجود دارد بحث سند پارکینگ های طبقاتی است که باید مسائلش را با اداره ثبت حل کنیم. اگر ما بتوانیم برای هر یونیت و واحد پارکینگی سند مستقل تنظیم و تهیه کنیم و این قابلیت نقل و انتقال برای املاک یا برای سرمایه گذار وجود داشته باشد، مشکل سرمایه گذاری در این بخش برطرف می شود. پیشنهاداتی را به شهرداری تهران ارائه کردیم که کلیات آن پذیرفته شده و منتظریم که دستورالعمل های اجرایی آن ابلاغ شود تا ما بتوانیم از این ظرفیت برای پارکینگ سازی استفاده کنیم.
• در همین راستا یکی از مواردی که می تواند از میزان ترافیک در منطقه پرتراکم 9 بکاهد کاهش فاصله بین جایگاه های سوخت است و برای این کار احداث پمپ بنزین های کوچک مقیاس در دستور کار قرار گرفته است. وضعیت منطقه 9 از نظر احداث این جایگاه ها چگونه است؟
اولین پمپ بنزین کوچک مقیاس در شهر تهران در منطقه 9 افتتاح شد. پنج نقطه را برای احداث این نوع پمپ بنزین ها پیشنهاد شد اما چون این املاک شخصی هستند مورد توافق قرار نگرفت. مکان هایی هم که امکانش وجود داشت مانند خیابان آزادی پمپ بنزین از قبل وجود داشت و در مکانهای دیگری که پیشنهاد شد تنها یکی از آن ها مورد موافقت قرار گرفت که در پایگاه یکم شکاری احداث کردیم که برای 20 هزار خانواده ای که در آن محور زندگی می کنند خدمت رسانی می کند. همچنین در احداث پمپ بنزینی در خیابان آزادی با شرکت نفت مشارکت کردیم که به پمپ بنزین های «آی گس» معروف است. در این پمپ بنزین ها گازها و بخارات بنزین مکش می شود و دوباره تبدیل به بنزین شده و به مخزن برمی گردد؛ در واقع در آن هدررفت بنزین نداریم و طرحی محیط زیستی است و شرکت نفت سرمایه گذاری کرده و ما در حوزه مجوزهای مربوط به پمپ بنزین کمک کردیم تا بتوانند در نقاط دیگر از این پروژه استفاده کنند.
• و سخن پایانی؟
نگاه ما به پروژه ها مبتنی بر شعار تهران شهری برای همه و تقویت زیرساخت های فرهنگی اجتماعی بوده است، در حوزه های فرهنگی اجتماعی، هم در برنامه های مناسبتی و هم در حوزه های خاص فعالیت های ویژه و مختلفی انجام شد؛ چه در حوزه ای که نگاه شهردار تهران برای ارائه خدمات به ناتوانان و کم توانان است یعنی مناسب سازی بوستان ها و معابر و چه در حوزه هایی که مناسبتی هستند مانند ایام دفاع مقدس و 22 بهمن که منطقه 9 منطقه پایلوتی در این زمینه ها است.
در حال حاضر 40 پروژه مهم در دست اقدام در منطقه 9 وجود دارد که حدود نیمی از آن تا پایان سال افتتاح خواهد شد. جدا از مواردی که عنوان شد، کلینیک درمانی برای مردم و پرسنل در حال آماده سازی است، دو بازار میوه و تره بار و بازار گل و گیاه غرب تهران نیز تا پایان سال راه اندازی می شوند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/101090/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمالوند: بعد از بازی تراکتور حرف های مهمی دارم

خلاصه بازی وستهم 1 - بایرلورکوزن 1

برتری رئال مادرید مقابل منچسترسیتی در ضربات پنالتی به روایت کارتون

خنده های یورگن کلوپ در لحظات پایانی بازی آتالانتا و لیورپول و حذف از لیگ اروپا

سیو برتر هفته 29 لیگ برتر پرتغال 2023/24

آاس رم (3) 2-1 (1) میلان؛ شیطان در جهنم المپیکو سوخت

نماشی دیگر از گلر دیوانه با دو کارت زرد!

خلاصه بازی آاس رم 2 - آث میلان 1

لورکوزن ادامه می‌دهد؛ نیمه نهایی و رکورد

آخرین بازی اروپایی کلوپ و لیورپول

واکنش آتالانتا به صعود تاریخی

گل اول میلان توسط گابیا در دقیقه 85

خلاصه بازی آتالانتا 0 - لیورپول 1

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

دو مصدوم و یک اخراجی، امیدواری میلان به کامبک

عملکرد تیم ملی فوتسال ایران مقابل افغانستان از زبان رعدی

پیروزی یوزهای ایرانی در گام نخست آسیا

خاطره تیری آنری از بهترین گلی که لیونل مسی به ثمر رسانده است

وقتی آنتونیو رودیگر جهت ضربه پنالتی متئو کواچیچ را به آندری لونین نشان می‌دهد!

جریمه 10 درصدی پس از باخت به پرسپولیس

نمایی زیبا از نخلستان‌های قصر شیرین (فیلم)

واکنش اوسمار به تحریم کنفرانسش در آبادان

صلاح امید را به لیورپول برگرداند

سنگ تمام مردم آبادان برای گلزن پرسپولیس

گل اول وستهم توسط آنتونیو در دقیقه 12

ویدئویی که سایت رهبری برای مدال آوران تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی منتشر کرد

اخراج چلیک و ده نفره شدن آاس رم مقابل میلان

محمد عباس‌زاده دوباره در نقش رهبر نساجی

24 هفته صبر و یک تغییر تیم برای گلزنی!

شروع قوی رم؛ میلان آچمز شد!

«ابله» آماده نمایش و پخش شد/ «آخرین شیهه» در جشنواره آمریکایی

رشته‌های نوپا آینده ورزش کشور را رقم می‌زنند

صدای آرامش بخش رودخانه در میان کوه‌های روستای بهرام آباد + فیلم

چرا «طلای ابلهان» واقعا ارزشمند است؟

همدلی های دلنشین دکتر شکوری

زیبایی شناسی معشوق در شعر فارسی

سردار آزمون به میلان رسید

جنجال در لیگ کنفرانس؛ مربیان معروف درگیر شدند

نصرتی: دوست داریم سهمیه آسیا بگیریم

تحریم نشست خبری اوسمار ویرا توسط خبرنگاران

نجات مهم در کامبک بزرگ آبی‌ها

گل مارادونایی لیونل مسی به ختافه

ژوزه مورینیو: من محمد صلاح را برای چلسی خریدم!

نظر تیری آنری در مورد انتقادات ژاوی از داور دیدار بارسلونا و پاری سن ژرمن

حیرت زدگی تیری آنری از تکل کانسلو روی دمبله در دیدار بارسلونا و پاری سن ژرمن

گل اول لیورپول به آتالانتا توسط محمد صلاح

پنالتی و گل اول پرسپولیس درست بود؟

کارشناسی صحنه‌های جنجالی تقابل نفت و پرسپولیس

اوزونیدیس: چیزی از استقلال ندیدیم و بازی مساوی شد!

مرز پرویزخان برای عبور سوخت قاچاق ناامن شده است