عصر کرد

آخرين مطالب

شادمهری در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی شهر:

هدفمند کردن استفاده از بناهای تاریخی را دنبال می کنیم شهرداری تهران

  بزرگنمايي:

عصر کرد - تهران یکی از قدیمی ترین شهر های کشور به شمار می آید؛ لذا نگهداری از بافت تاریخی پایتخت اهمیت ویژه ای دارد که مدیریت شهری تهران توجه به نگهداری بافت تاریخی را در اولویت خود قرار داده است.

ابوالفتح شاد مهری مدیر بافت و بنا‌های تاریخی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی شهر در مورد بافت تاریخی تهران اظهار داشت: محدوده بافت تاریخی تهران که مصوبه شورای عالی شهرسازی را به همراه دارد، حدود دوهزار و 252 هکتار است که از شمال خیابان انقلاب، شرق خیابان 17 شهریور، جنوب خیابان شوش و مرکز نیز خیابان کارگر را در بر می‌گیرد؛ نزدیک 370 بنا و محدوده ثبت شده در میراث فرهنگی داریم؛ همچنین حدود 2هزار بنای ارزشمند در تهران وجود دارد که قابلیت ثبت در فهرست میراث فرهنگی را دارد، ولی هنوز اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی افزود: یکی از مسائلی که باید با توجه به رویکرد سیاست کلان کشور در بافت تاریخی تهران دنبال کنیم استفاده از ظرفیت‌های مناسب است که در این زمینه به دنبال راهکاری هستیم تا بتوانیم نحوه مواجهه را در بافت تاریخی مشخص کنیم که این موضوع نیاز به تامین زیر ساخت‌های مناسب دارد.
شادمهری توضیح داد: اولین کاری که باید در این زمینه صورت بگیرد این است که باید یک سند راهبردی مشخص داشته باشیم که این سند کمک کند نحوه مواجهه را در بافت تاریخی مشخص کنیم؛ در حال حاضر مذاکراتی را با سازمان‌های ذیربط انجام دادیم که با سازمان‌های میراث فرهنگی شهرداران مناطق و سازمان‌های دیگر در ارتباط هستیم و همچنین شورای اسلامی شهر تهران نیز بر تنظیم این سند راهبردی نظارت دارد.
مدیر بافت تاریخی شهر تهران بیان داشت: به دنبال انتخاب مشاور متخصص هستیم تا سند راهبردی را به دست بیاوریم و این سند را تدوین کنیم تا بتوانیم ضوابط ساخت و ساز در بافت تاریخی را در آن مشخص کنیم و در حال حاضر سند راهبردی در یک پکیج مشترک تهیه شده است و به زودی جزییات آن اعلام می‌شود که به زودی منتشر خواهد شد تا همه بتوانند از آن استفاده کنند.
• تنظیم تفاهم نامه مشترک میان سازمان میراث فرهنگی و مدیریت بافت تاریخی
شادمهری با اشاره به تنظیم یک تفاهم نامه میان میراث فرهنگی و مدیریت بافت تاریخی گفت: تفاهم نامه‌ای میان میراث فرهنگی و مدیریت بافت صورت گرفته است تا یک کمیته برای صدور پروانه مرمت و بهره‌برداری از مناطق بافت تاریخی ایجاد شود و همچنین این کمیته چند خاصیت دارد، در ابتدا شهرداری تهران می‌تواند به عنوان یک رای در این کمیته حضور داشته باشد و دوم اینکه ساختمان‌های تاریخی را به سمت مرمت درست و نگهداری هدایت کنیم تا هرچه بهترنگهداری شود.
وی افزود: همچنین کاربرد بافت تاریخی بهتر دنبال می‌شود یعنی شهروندان می‌توانند در یک بافت تاریخی از دفتر اداری یا دفتر وکالت استفاده کنند و فقط کاربرد رستوران و یا کافه را نداشته باشد؛ متاسفانه بسیاری از کاربری‌هایی که در بافت تاریخی صورت گرفته است به سمت رستوران و کافه رفته است که ما به دنبال این هستیم که کاربرد آن‌ها عوض شود.
شادمهری در پاسخ به این سوال که چه کار‌هایی در این زمینه انجام شده است گفت: ابتدا لیست بنا‌های تاریخی را از میراث فرهنگی خواستیم که چیزی حدود 370 بنای ثبت شده وجود داشت؛ سپس برنامه‌هایی را مشخص و تلاش کردیم که این ساختمان‌ها و بافت تاریخی تهران را که چیزی حدود 144 آیتم است به صورت جی آی اس در سامانه‌های مشخص ثبت کنیم؛ همچنین گزارش‌های مختلفی را به این اطلاعات اضافه کردیم که شامل ساخت و تاریخچه و نوع کاربردی ساختمان می‌شد. این سیستم باعث می‌شد تا دستگاه‌های متولی مانند شهرداری و سازمان میراث فرهنگی بدانند که ساختمان چه قدمتی دارد و مرمت آن چقدر زمان خواهد برد تا بتوانند برنامه‌ریزی دقیق تری کنند.
• ثبت بنا‌های تاریخی در اپلیکیشن رایا و مپ با همکاری سازمان فناوری و اطلاعات شهرداری
وی در مورد ساخت نرم افزار مشخص برای شناخت هرچه بهتر بنا‌های تاریخی تهران گفت: طی همکاری که با سازمان فناوری و اطلاعات شهرداری انجام دادیم اپلیکیشن رایا را طراحی و بنا‌های تاریخی را ثبت کردیم؛ همچنین در اپلیکیشن مپ نیز موفق به انجام این کار شدیم تا قسمتی را آماده کنیم به نام بنا‌های تاریخی که اماکن ثبتی و ارزشمند در آن وجود داشته باشد که با فعال کردن آن به راحتی در دسترس شهروندان قرار می‌گیرد و شهروندان مطلع می‌شوند که کدام ساختمان در کجا وجود دارد.
شادمهری ادامه داد: این نرم افزار حدود 15 ساختمان را در هر آیتم به شما معرفی می‌کند و ما این دستاورد را به دکتر مونسان نشان دادیم و ایشان بسیار استقبال کردند؛ همچنین از تمام کسانی که در استارتاپ‌ها فعالیت دارند درخواست می‌کنیم که به ما در این زمینه کمک کنند که شهرداری تهران اطلاعات پایه را در اختیار آن‌ها قرار دهد تا آن‌ها بتوانند در زمینه معرفی ساختمان‌ها و یا بحث تور‌ها و دیگر سرویس‌ها به شهروندان اطلاع رسانی کنند.
وی افزود: به دنبال این هستیم ضوابط ساخت و ساز در محدوده تاریخی برای محلاتی که بافت تاریخی دارند صورت بگیرد. بافت تاریخی در محدوده‌هایی با قدمت بسیار بالا چیزی حدود 110 هکتار است که در نقشه میراث فرهنگی بخش قرمز بخشی نارنجی و بخشی خیلی کمرنگ‌تر از قرمز است هیچ راهکاری در زمینه ساخت و ساز برای آن‌ها صورت نگرفته است؛ باید بتوانیم در محدوده بافت تاریخی تصمیم‌گیری مناسب انجام دهیم و طراحی مناسب داشته باشیم.
مدیر بنا‌های تاریخی شهر تهران با اشاره به نزدیکی نوروز و بازدید هموطنان از بافت تارخی تهران گفت: به دنبال این هستیم تا پروژه مکان رویداد را در عید نوروز اجرا کنیم و بافت تاریخی را به خوبی برای مردم با ذکر وقایع مهم شرح این پروژه می‌تواند به شهروندان در برای شناخت بهتر مکان‌های بافت تاریخی تهران کمک کند و انشاالله سعی می‌کنیم قبل از عید نوروز این کار را داشته باشیم با سازمان گردشگری نیز جلسه‌ای در این تا بتوانیم کار را به صورت عملی جلو ببریم.
شادمهری اظهار کرد: شهرداری چیزی حدود 70 بنای تاریخی در اختیار دارد که هیچ کدام وجه کمکی به زیرساخت‌های بافت تاریخی شهرداری تهران نکرده که بعضی از این بافت‌ها تبدیل شده به خانه فرهنگ و بعضی تبدیل شده به خانه محله که نگاه مستقیم و خوبی در زمینه بافت تاریخی وجود نداشته است شهرداری تهران به دنبال هدفمند کردن استفاده درست از بنا‌های تاریخی خود است و بررسی کنیم تا بتوانیم برنامه ریزی خوبی کنیم تا در اختیار شهروندان تهران قرار دهی که این موضوع در شش ماه آینده می‌تواند اجرایی شود؛ همچنین به دنبال این هستیم که بخش خصوصی را جذب استفاده از بافت تاریخی یعنی ساختمان تاریخی را بخریم و به دست بخش خصوصی بسپاریم تا استفاده درست از آن شود؛ لذا مشکلی که وجود دارد این است که بسیاری از ساختمان‌های بافت تاریخی در تهران در اختیار نهاد‌های مختلف است و ما به دنبال آن هستیم که درب بنا‌های تاریخی به روی مردم باز باشد تا بتواند مردم از آن استفاده کنند و بنا‌های تاریخی خود را بشناسند.
وی در خاتمه گفت: در مجموعه مدیریت بافت تاریخی یکسری کار‌ها کارگاه‌ها و پنل‌های داریم که موضوعات مختلفی را دنبال می‌کند و سیاست اولش این است که کسانی که در زمینه بافت تاریخی و اندیشمند هستند فعالیت کنند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/103431/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

فرمانده بلندپایه سپاه: پنج ساعت قبل از شروع عملیات علیه اسرائیل از خاک ایران، به کشورها خبر دادیم / ایران در زمین نتانیاهو بازی نکرد

به یاد رشادت‌های فاتح نبل و الزهرا

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

نکته‌نگران کننده استقلال؛ وزن‌تعویض‌ها بالا نیست

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

آزرده خاطر شدن رانندگان از وضعیت نامناسب جاده‌ای در 7 کیلومتری کرمانشاه + فیلم

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: تیم ملی خواهان خمس بود اما باشگاه مخالفت کرد

حسینی در مسیر قهرمانی سپاهان و تراکتور!

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

رقابت‌های بین المللی کشتی فرنگی جوانان جام شهدای غزه – مریوان

فال انبیا فردا شنبه اول اردیبهشت 1403

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

قهرمان لیگ ثانیه آخر مشخص می‌شود

سیدحسین: از کمیته انضباطی متشکرم!

پاکو خمس هم نتوانست؛ جدایی سرمربی مطرح اسپانیایی از تراکتور

بخش اول گفت و گو با حسین بادامکی معاون باشگاه پرسپولیس

بخش دوم گفت و گو با حسین بادامکی معاون باشگاه پرسپولیس

رضاوند: دوست نداریم حق پرسپولیس هم ضایع شود

سلیمان‌زاده: تیم ما سازمان‌یافته بازی کرد

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است