عصر کرد

آخرين مطالب

چرا معادن طلا برای کردستان صرفه اقتصادی ندارد؟ اقتصادي

  بزرگنمايي:

عصر کرد - معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به اینکه سود معادن در اختیار استان قرار نمی‌گیرد گفت: اگر دولت حقوق دولتی حاصل از معادن را به استان کردستان بازگرداند، این سود صرف ایجاد زیرساخت لازم برای معادن و افزایش فرآوری کارخانه‌ها خواهد شد.

مهدی مرادی  اظهار کرد: استان کردستان یکی از استان‌های مستعد کشور به لحاظ تنوع مواد معدنی شامل سنگ‌های تزئینی و غیرتزئینی، طلا، سیلیس، فلدسپات، دولومیت، باریت، سنگ لاشه، پوکه و مصالح ساختمانی است.
به گفته وی، تاکنون ٤٠٧ معدن در استان به پروانه‌ بهره‌برداری رسیده که از این میزان ١٥٠ معدن فعال و مابقی غیرفعال هستند.
مرادی عنوان کرد: متاسفانه در سال ٨٩ و ٩٠ به دلیل بحث مسکن مهر در کشور، معادن سنگ لاشه به صورت قارچ گونه رشد و به بهره‌برداری رسیدند که در حال حاضر تعداد زیادی از این معادن غیرفعال شده‌است.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان، با اشاره به تعداد معادن فعال در استان افزود: در حال حاضر معادن ارزشمندی از جمله طلا، سنگ آهن، سنگ‌های تزئینی، سیلیس و باریت معادنی که در توسعه استان کردستان نقش اساسی دارند، همگی فعال هستند.
وی در خصوص نقش معادن در توسعه استان تصریح کرد: بدون شک معادن در توسعه استان‌ها به ویژه استان‌های کمتر توسعه‌یافته‌ای همچون کردستان نقش بسزایی دارد و تا زمانی که در محل مناسب خود فرآوری نشوند منجر به صرفه اقتصادی نخواهد شد.
مرادی ادامه داد: وجود معادن در مناطق محروم سبب ایجاد کارخانه فرآوری، تولید طلا و ایجاد اشتغال و سرانجام توسعه در آن منطقه خواهد شد.
وی با بیان اینکه هم‌اکنون حدود ٥٠ درصد از طلای کشور در استان کردستان تولید می‌شود تاکید کرد: در سال ٩٧ در استان کردستان ٣ تن طلا تولید شده‌ و این در حالی است که کل استخراج طلای کشور حدود ٦ تن بوده‌است.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان با اشاره به اینکه سود معادن در اختیار استان قرار نمی‌گیرد بیان کرد: معدن طلای ساریگونی طی یک سال گذشته حدود ٤٦ میلیارد تومان حقوق دولتی پرداخت کرده‌ و به خزانه کشور اضافه شده است، این در حالی است که اگر دولت حقوق دولتی حاصل از معادن را به استان کردستان بازگرداند صرف ایجاد زیرساخت لازم برای معادن و افزایش فرآوری کارخانه‌ها خواهد شد.
وی نقش معادن را در اشتغال‌زایی استان بسیار مهم دانست و عنوان کرد: در حال‌حاضر ٤ هزار نفر در معادن استان مشغول به کار هستند.
مرادی با اشاره به اینکه یکی از فعالیت‌های معدنی در استان مربوط به بخش اکتشافات است ادامه داد: چهار پهنه بیجار، سقز، دیواندره و قروه از سال ٩٢ به وسعت ١٢ هزار و ٥٠٠ کیلومتر مربع مصوب و به سازمان زمین‌شناسی ایمیدرو واگذار شده است.
مرادی تصریح کرد: پرواز ژئوفیزیک پهنه سقز منجر به اکتشاف ٧ محدوده امید بخش طلا و سنگ‌آهن در این منظقه شده که امید است سبب افزایش ذخایر معادن استان شود.
وی، چالش‌های موجود بر سر راه معادن و معدن‌کاران را مردمی و اداری دانست و عنوان کرد: یکی از چالش‌های اداری موجود بحث منابع طبیعی است که به طبع یکی از وظایف معدنکاران حفظ منابع طبیعی است.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان با اشاره به اینکه یکی از وظایف سازمان صنعت، معدن و تجارت استان حمایت از تولید است گفت: امید است که سازمان منابع طبیعی استان با ایجاد بستر لازم برای اکتشافات معدنی آنچنان که شاید و باید همکاری لازم را با سازمان معدن، صنعت و تجارت استان لحاظ کنند.
وی دیگر چالش موجود در بحث معادن را امر محیط زیست و میراث فرهنگی دانست و عنوان کرد: سازمان محیط زیست و میراث فرهنگی به شیوه‌ای بسیار سختگیرانه و بدون مطالعات لازم در فعالیت معادن ورود کرده که امید است اینگونه دخالت‌ها تا حدود زیادی کاهش یابد.
مرادی، بحث معارض محلی را سومین چالش بر سر راه معادن و معدن‌کاران دانست و اظهار کرد: ٩٠ درصد رای‌های صادر شده از سوی مراجع قضایی به نفع مردم و تنها ١٠ درصد آنها به نفع معدن و معدن‌کاران است که امید است کە دستگاەهای قضایی طبق مادە 19 قانون معادن عمل کرده و از هرگونه مزاحمتی بر سر راه معدن و معدن‌کاران جلوگیری کنند.
به گفته وی با توجه به ظرفیت معادن استان، اگر معادن به بحث فرآوری برسد ظرفیت آن سه برابر می شود، همچنین زنجیره فولاد که فاز اول آن اجرایی شده است سبب اشتغال 2000 نفر می شود که اگر به مرحله فرآوری برسد این میزان دو برابر خواهد شد.
وی در خصوص معضل خام فروشی معادن استان کردستان خاطرنشان کرد: متاسفانە سنگ مرمر استان کردستان نە به دلیل نبود سرمایەگذار بلکە بە دلیل نبود سلیقە خرید بە صورت خام صادر می‌شود که اگر بە مرحلە فرآوری برسد طبعا به جز در نظر گرفتن اشتغال‌زایی و توسعه ارزش سنگ مرمر نیز چندبرابر خواهد شد.
معاون امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در پایان یادآور شد: اگر دستگاه‌های مرتبط دست از موازی‌کاری برداشته و معدن‌کاری را امری تخریب‌گر ندانند بدون شک در پیشرفت معادن استان به ویژه توسعه استان نقش‌بسزایی خواهد داشت.
استان کردستان حدود 400 معدن فعال با 1209 نفر اشتغال به کار دارد. در همه جای دنیا وجود معادن غنی مناسب‌ترین ظرفیت برای تحرک اقتصادی و ایجاد اشتغال و جذب سرمایه‌گذاری است.
 

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/104479/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

داستانک/ گره های زندگی

کتاب «اُمّ علاء» نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود

پیمان حدادی: عدد 6 برای پرسپولیس مقدس است

گل چهارم ایران به قرقیزستان توسط مهدی کریمی

جلسه فنی تیم‌های ملی تکواندو برگزار شد

اولین حرف‌های یحیی در مورد تراکتور!

زمان پایان لیگ تنیس روی میز مشخص شد

نتایج کمانداران کشورمان در دور مقدماتی کاپ جهانی شانگهای

دورتموند هنوز از بلینگام پول درمی‌آورد!

ابراز اطمینان مکرون از پاکسازی رود سِن تا المپیک

شوت زیبای خلیلوند به تیر دروازه قرقیزستان برخورد کرد

افغانستان 1 تاجیکستان 2؛ تاریخ‌سازی تاجیک‌ها

گزارش زنده؛ ایران 4 - قرقیزستان 1

مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران می‌رسد

درویش در پرسپولیس ماندنی شد

اولین اثر بانکی شدن پرسپولیس

سی و پنج سال پیش دچار جادوی تئاتر شدم/شمع شب چراغ روشن شد

صحرا فتحی «هواخوری» را به صحنه می‌آورد

«سالیوان در ایران» به هفته دوم رسید

هدف گذاری آموزش مهارت‌های دیجیتال به 300 هزار نفر در کشور

توقیف محموله گوشی‌های تلفن همراه در مرز بانه

زمینه توسعه فرهنگ کتابخوانی در کردستان مهیا است

طرح «ایران دیجیتال» در کردستان اجرا می‌شود

توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان

توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود

مدیرکل بحران استان: ساختمان ناایمن با وضعیت «بغرنج» در کرمانشاه نداریم

اعزام 8 کاروان حج تمتع از کرمانشاه به سرزمین وحی

ماجرای کشف جسد یک زن 59 ساله در تالش

رونمایی از طرح جدید ترافیک تهران با یک تغییر بزرگ

اینفوگرافی/ به‌بهانه روز جهانی مننژیت؛ آشنایی با شایع‌ترین علایم این بیماری

عکاسان خوزستانی در دومین جشنواره ملی عکس روز سنندج

بی‌بی‌سی فارسی و منافع انگلیس در ایران: نگاهی به تاریخ پیچیده یک رسانه

بارسلونا مصمم به فروش دیونگ

کدام بازیکنان از تیم ملی والیبال جدا شدند؟

قرارداها در حضور وزیر ورزش به خریداران سهام پرسپولیس واگذار شد

اسبقیان: وزارت ورزش دیگر نقشی در تعیین مدیرعامل سرخابی‌ها ندارد

درویش: حالا باید به فکر ارتقای پرسپولیس باشیم

گل دوم ایران به قرقیزستان توسط سالار آقاپور

گل اول فوتسال ایران به قرقیزستان توسط بهروز عظیمی

گل اول قرقیزستان به ایران توسط آمانبائف

مدیرعامل بانک شهر: درویش حداقل تا پایان لیگ مدیرعامل پرسپولیس است

گزارش زنده؛ ایران 2 - قرقیزستان 1

ثبت بیشترین بارندگی در رباط خان با 25 میلی متر

لیست تیم ملی ایران برای لیگ ملت‌ها؛ موسوی و غفور ناز کردند، عبادی‌پور حاضر در صحنه!

برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از صبح فردا ( 6 اردیبهشت )

حامد بهداد و سحر دولتشاهی بهم رسیدند

«هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید

عکس| جدیدترین عکس از اکبر عبدی در پشت صحنه سریال جدید منوچهر هادی/لاغری شدید اکبرعبدی در سریال جدیدش

16 شرکت دانش بنیان کردستان در حوزه فناوری اطلاعات فعال است

جشنواره «امید فردا» فرصتی برای رقابت سالن دانش‌آموزان کردستان