عصر کرد

آخرين مطالب

آیا تغییرات اقلیمی در کردستان رخ داده است؟ علمي

آیا تغییرات اقلیمی در کردستان رخ داده است؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ایسنا/کردستان تابستان‌های بسیار گرم و زمستان‌های معتدل اکنون به یکی از مشکلات بزرگ بشر در قرن معاصر تبدیل شده، تغییرات آب و هوایی که با تغییر در میزان و نوع بارش‌ها همراه بوده و توانسته زندگی میلیون‌ها انسان را تحت تاثیر خود قرار دهد و بیشتر مردم این تغییرات را مختص به کشورهای دیگر می‌دانند، اما کارشناسان شروع تغییرات اقلیمی در کردستان را تایید می‌کنند.

با آغاز انقلاب صنعتی در دهه 1850 و شتابگیری آن تاکنون، مصرف سوخت های فسیلی توسط بشر موجب بالا رفتن سطح دی اکسید کربن از مقادیر ppm 280 تا بیش ازppm 370 تا امروز شده‌است.
این میزان در حال افزایش است تا به بیش از ppm 560 تا پایان قرن 21 ام برسد. در کنار افزایش سطح متان، پیش‌بینی می‌شود افزایش دمایی حدود 5 درجه سانتیگرادی تا سال 2100 برای زمین پیش بیاید.
اما اکنون این سوال پیش می‌آید که با توجه به ازبین رفتن بخش زیادی از جنگل‌های کردستان، خالی شدن سفره‌های آب زیرزمین در قروه و دهگلان، خشکسالی‌های پیاپی و دیگر نشانه‌ها، تغییرات اقلیمی در ایران و بلاخص استان کردستان رخداده است؟
محمد حسین قلیزاده در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه تغییرات اقلیمی به معنای دور شدن اقلیم از حالت میانگین آن است اظهار می‌کند که تاریخچه تغییرات اقلیمی به دوران‌های زمین شناسی و بیش از 600 میلیون سال قبل از دوران پرکامبرین، پالئوزوئیک، مزوزوئیک تا سنوزوئیک و عهد حاضر این تغییرات می‌رسد و در واقع ماهیت اقلیم تغییرپذیری و نوسان است.
وی با بیان اینکه نشانه های تغییر اقلیم با مطالعه هریک از پارامترهای اقلیمی یا برخی از آنها در یک دوره آماری نرمال بدست می آید، می‌افزاید که مرکزی برای سنجش تغییرات اقلیمی در کشور موجود نیست اما محققین آب و هواشناسی به صورت مجزا و پراکنده مطالعاتی در این راستا انجام می‌دهند.
این استاد آب و هواشناسی دانشگاه کردستان با بیان اینکه تغییرات اقلیمی در سطح دنیا، ایران و کردستان رخ داده است تصریح می‌کند که شواهد این موضوع را می توان در کاهش بارندگی و کاهش بارش برف در ایران و کردستان و یا افزایش دما در عرصه ایران و کردستان در فصل زمستان مشاهده کرد.
وی با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی موجب تغییر در نوع فعالیت و شیوه زندگی انسان می‌شود عنوان می‌کند که تشدید شهرنشینی به دلیل مهاجرت روستائیان تحت تأثیر خشکسالی های متوالی یا کاهش منابع آب، باعث تغییر در چشم اندازهای زیست محیطی مانند تغییر در اکوسیستم های آبی، گیاهی و جانوری می‌شود و حتی ممکن است سبب از بین رفتن و یا مهاجرت برخی از گونه های گیاهی و جانوری و اختلال در سازگاری اقلیمی گیاهان زراعی و باغی شود.
قلیزاده تغییرات اقلیمی را فقط در کاهش و یا افزایش بارش‌ها نمی‌داند بلکه خاطرنشان می‌کند که تغییر اقلیم زمانی اتفاق می‌افتد که تغییر در اغلب عناصر تشکیل دهنده آن بوجود آید که به صورت افزایش یا کاهش در مقادیر بارش یا نوسان در هریک از پارامترهای اقلیمی تظاهر پیدا می کند.
وی با اشاره به دو دسته از عوامل تغییر اقلیم یادآور می‌شود که تاثیرات کیهانی و تاثیرات زمینی از جمله عوامل به وجود آورنده تغییرات اقلیمی هستند که عامل اول یک امر طبیعی بوده و در محدوده اختیار انسان قرار ندارد اما بشر می تواند با رفتار علمی و منطقی و با توجه به پتانسیل های محیط طبیعی آگاهانه و مسئولانه از طبیعت بهره برداری نماید تا سبب تشدید تغییر اقلیم نشود.
محیط زیست هوشمندانه خود را با تغییرات سازگار می‌کند
خسرو سیف پناهی شعبانی، کارشناس هواشناسی استان کردستان با بیان اینکه میانگین پارامترهای هواشناسی برای یک دوره بلند مدت مثلا 30 ساله را اقلیم می‌نامند، می‌گوید که تغییرات به وجود آمده در این پارامترها در مقایسه با بازه زمانی مشخص طولانی می‌تواند تغییرات اقلیمی به وجود آمده را نشان دهد.
وی با بیان اینکه طبق بررسی‌های انجام شده تغییرات اقلیمی در کردستان و ایران اتفاق افتاده است اظهار می‌کند که بعضی از نشانه‌های آن کاهش بارش به مرور زمان،تغییر در نوع بارش، روند افزایشی میانگین دمای هوا، جابه جایی فصل بارش‌ها، خشکسالی‌های پیاپی، سیل‌های مخرب و غیره از نشانه‌های تغییرات اقلیمی است.
این کارشناس هواشناسی استان کردستان با تاکید بر تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم تغییرات اقلیمی برروی زندگی انسان می‌افزاید که انسان باید خود را با تغییرات اقلیمی سازگار کند و به طور مثال از نظر کشاورزی به محصولاتی توجه کند که نیاز آبی کمتر و به خشکی نیز مقاوم باشند.
وی با بیان اینکه طراحی شهری و ساختمان‌ها باید به صورتی باشد که بیشترین سازگاری را با اقلیم داشته باشد تصریح می‌کند که درصورتی که آسیب‌های وارده انسان به محیط زیست در کمترین حد باشد، محیط زیست هوشمندانه خود را با این تغییرات سازگار می‌کند.
سیف پناهی شعبانی با اشاره به اینکه تغییرات اقلیم تنها با پارامتر بارش سنجیده نمی‌شود بلکه دما، پوشش ابر، رطوبت، ساعات آفتابی، وزش باد، تعداد روزهای یخبندان و غیره در آن دخیل هسنتد، عنوان می‌کند که تحلیل این پارامترها در تمامی ایستگاه‌های هواشناسی تا به امروز بیانگر روند کاهشی بارندگی است.
وی در پایان یادآور می‌شود که عوامل تشدید کننده تغییرات اقلیمی. روند صنعتی شدن جهان و افزایش تولید گازهای گلخانه‌ای، از بین بردن جنگل‌ها و مراتع، استفاده بیش از حد و نادرست از منابع طبیعی و به طور کلی زیاده خواهی انسان موجب تشدید روز افزون این پدیده در سراسر دنیا شده است.
اگر همه وعده‌های مربوط به کاهش میزان گازهای گلخانه‌ای اعلام شده توسط کشورهایی که توافق پاریس را قبول کرده‌اند یک به یک اجرا شود جهان تا پایان قرن حاضر بیش از سه درجه گرمتر خواهد شد.
طبق توافق پاریس کشورها متعهد شده‌اند تا ضمن نگهداشتن افزایش دما به کمتر از دو درجه نسبت به دوران قبل از صنعتی شدن، تلاش هایی را انجام دهند که افزایش دما حتی کمتر از دو درجه، و در حدود یک و نیم درجه باشد و این درحالی است که به تازگی کارشناسان می گویند که افزایش دما حتما باید زیر 1.5درجه باشد تا در محدوده ایمن تغییرات اقلیمی باشد.
افزایش چند متری آب‌های ساحلی، اسیدی شدن آب دریا و در نتیجه از بین رفتن هزاران گونه آبزیان و عدم بهره‌وری تعداد زیادی از محصولات کشاورزی مثل برنج، ذرت و گندم و در نتیجه کوچک شدن سفره غذایی انسان و بلطبع کوچ و مرگ هزاران نفر تنها گوشه‌ای از تاثیرات جهانی تغییرات اقلیم است.
تاثیرات این مقدار افزایش میانگین دمای هوا در کردستان نامشخص است و معلوم نیست که آیا تا پایان سال 2١00 میلادی چه اتفاقی برای کره زمین می‌افتد؛ اما آنچه که برای همه واضح است حضور انسان در بالای هرم تغییرات در محیط زیست است و این تاثیرات منفی و مخرب ذکر شده از انسان تنها با تغییر در سبک زندگی ما حاصل می‌شود.
در پایان این سوال را برای همه به وجود می‌آورد که چکار کنیم تا در برابر کاهش تغییرات اقلیمی مفید باشیم؟
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/140446/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چاپ پنجمین جلد مجموعه تاریخ ایران‌زمین درباره طاهریان و آل بویه

هاشمی‌نسب: هواداران استقلال لایق این همه استرس نیستند

گلزن شمس آذر: برای ما جوان‌ها جو ورزشگاه آزادی سنگین بود

ستاره شمس‌آذر: استقلالی هستم و به دنبال پیشرفت

تیمی که یک ثانیه هم وقت تلف نمی‌کند!

ویسی: قول می‌دهم خوزستانی‌ها در پایان، ناراحت نباشند

نویدکیا: نیمه دوم با کیفیت بازی کردیم

شجاع: هواداران تراکتور هر چه بگویند حق دارند

سیامک: باید ببینیم برای چه به تراکتور آمده‌ایم

فراز: منظورم از نشان دادن عدد 4 کری نبود!

دومین صدر جدول هم به استقلال رسید

ساماندهی 1800 شی تاریخی در استان کرمانشاه

فنایی درباره پنالتی جنجالی استقلال : داور خیلی مشکوک قضاوت می کند

ساماندهی 1800 شیء تاریخی در استان کرمانشاه

حضور کشور‌های اسلامی در جشنواره مد و لباس مداومت

توزیع انسولین قلمی وارداتی از هفته آینده

کارشناس پنالتی جنجالی استقلال : داور خیلی مشکوک قضاوت می کند

دیدگاه کارشناسان داوری در مورد پنالتی مشکوک استقلال

ترافیک سنگین در مسیر روستای شبانکاره به روانسر

از برگزاری رویدادهای گردشگری شناسنامه‌دار در کرمانشاه حمایت می‌کنیم

کرمانشاه میزبان نمایشگاه و کارگاه خیابانی نقاشی «وعده صادق»

صحنه‌ای نادر در بازی استقلال با شمس‌آذر | تماشاگران استقلالی چرا این کار را کردند؟

کارشناسی صحنه‌های جنجالی دیدار استقلال - شمس آذر + فیلم

نفرات برتر رقابت‌های بین‌المللی کشتی فرنگی مشخص شدند

افتخارآفرینی تکواندوکاران در اوج بی‌توجهی+فیلم

عملیات برف‌روبی در محور پاوه به مریوان

من پیر فنا بدم جوانم کردی

گل اول شمس آذر به استقلال توسط فراز امام علی

گل دوم شمس آذر به استقلال توسط فخریان

صعود تایلند و جبران مافات عربستان

ضعف مشهود دفاعی تراکتور مقابل نساجی

تصمیم بزرگ کاپیتان؛ ناچو فرناندز، خواهان جدایی از مادرید

آشتی‌کنان در بارسا؛ فقط گل و شیرینی کم بود

خوشحالی جواد نکونام بعد از گل دوم استقلال

خلاصه بازی استقلال 3 - شمس آذر قزوین 2

حکم ‏CAS‏ علیه اسپانیا؛ انتخابات را از نو برگزار کنید

هوادار استقلال دچار حمله عصبی شد

منفور بارسلون بازیکن هفته چمپیونزلیگ شد!‏

شمس‌آذر نفس آبی‌پوشان را حبس کرد؛ استقلال صدر را پس گرفت

صرف هزینه 1250 میلیارد تومانی برای بیمارستان بهارستان

توزیع 200 تن آرد تشویقی بین 495 واحد خبازی

تحقق بیش از 80 درصد از برنامه‌های اشتغال تبصره 18 مددجویان

تردد روزانه بیش از هزار زائر از مرز خسروی

اعلام قیمت جدید خدمات پارکینگ‌های کرمانشاه

نقش روستابازار‌ها در کنترل قیمت‌ها

طنین انداز شدن نوای دف در روستای پالنگان

تو مثل منی برف...

بدشانسی و فرصت‌سوزی مدافع استقلال!

رئال رونمایی می‌کند؛ قله فناوری برای چمن مخملی

سه مربی تیم ملی در ورزشگاه وطنی و آزادی