عصر کرد

آخرين مطالب

امیدوارکننده‌ترین خبر برای یافتن واکسن کرونا علمي

امیدوارکننده‌ترین خبر برای یافتن واکسن کرونا
  بزرگنمايي:

عصر کرد - با گذشت بیش از 8 ماه از شیوع ویروس کرونا و جان باختن صد‌ها هزار نفر در جهان به دلیل ابتلا به این ویروس، دانشمندان تمام تلاش خود را برای یافتن راهکار درمانی موثر برای مقابله با آن به کار بسته اند.
غول‌های بزرگ داروسازی جهان در حال توسعه واکسن کرونا هستند و بیش از 25 واکسن مرحله آزمایش انسانی خود را طی می‌کنند و 150 واکسن دیگر نیز در حال تکمیل فرآیند آزمایش هستند. از 7 واکسن کرونایی که هم اینک در مرحله آخر تست انسانی قرار دارند، 4 واکسن در چین در حال توسعه است.
واکسن ویروس کشته شده یا ضعیف شده بوده و مکانیسم عملکرد آن بدین گونه است که در سیستم ایمنی بدن و گلبول‌های سفید مانند سلول‌های B خاطره، حافظه بلند مدت ایجاد می‌کند. سیستم ایمنی بدن با این روش می‌تواند در آینده به راحتی با عوامل بیماری زا مبارزه کند. با این حال، موضوع کشف واکسن ویروس کرونا به این سادگی نیست.
محققان از آن بیم دارند به دلیل جهش متوالی ویروس یا ناتوانی بدن در ایجاد سلول‌های ایمنی بلند مدت در مبارزه با ویروس کرونا، نتوان هیچ واکسن موثری برای مقابله با کووید 19 یافت.
پیشتر نیز تدروس ادهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده بود شاید هرگز سلاح جادویی برای مبارزه با ویروس کرونا یافت نشود. از این رو، مردم باید به رعایت بهداشت فردی و عمومی توجه بیشتری نشان دهند.
با این وجود، تحقیقات جدید دانشمندان بارقه‌های امید برای دستیابی به واکسن موثر برای مقابله با کرونا را روشن کرد. دانشمندان انگلیسی پیشتر اعلام کرده بودند به طور متوسط آنتی بادی (پادتن) مقابله با کرونا در بدن افراد پس از 73 روز کاهش می‌یابد. با این حال، تحقیقات جدید نشان می‌دهد آنتی بادی در بدن افراد برای دستکم 4 ماه باقی مانده است و سطح این آنتی بادی‌ها نیز به سرعت کاهش نیافته است.
در بزرگترین تحقیقات سیستم ایمنی بدن در مقابله به کرونا، دانشمندان بیش از 30 هزار نفر را در ایسلند مورد مطالعه قرار دادند. تحقیقات نشان داد سیستم ایمنی بدن این افراد برای بیش از چهار ماه آنتی بادی لازم برای مبارزه با کرونا را در اختیار داشته است. این تحقیقات بهترین خبر برای دانشمندانی است که در تلاش برای یافتن واکسن موثر برای ویروس کرونا هستند.
دانشمندان دانشگاه هاروارد و محققان مرکز ملی بهداشت آمریکا در بیانیه‌ای درباره این تحقیقات اعلام کردند اگر یک واکسن بتواند باعث تولید آنتی بادی با طول عمر زیاد برای مقابله با ویروس کرونا شود، می‌توان برای دستیابی به یک واکسن موثر و ایجاد ایمنی گله‌ای در جامعه امیدوار بود. ایمنی گله‌ای (Herd safety) به حالتی اطلاق می‌شود که درصد بالایی از مردم یک کشور به طور طبیعی یا از طریق واکسیناسیون عمومی به یک ویروس یا باکتری مبتلا می‌شوند و پس از بهبودی به دلیل مقاومت در برابر بیماری، زنجیره شیوع قطع می‌شود و جامعه به ایمنی می‌رسد.
یکی از راز‌های بزرگ مربوط به همه گیری ویروس کرونا این است که افراد پس از ابتلا به کرونا تا چه زمانی در مقابل ابتلای مجدد به آن مصونیت خواهند داشت. پیشتر مطالعات در ابعاد کوچکتر نشان داده بود آنتی بادی‌ها که وظیفه مبارزه با ویروس را برعهده دارند، به سرعت در بدن فرد کاهش یافته بودند. همچنین افرادی که علائم ابتلا به کووید 19 را نداشتند یا به کرونای خفیف مبتلا شده اند، به میزان کافی از آنتی بادی در بدنشان تولید نشده است.
با این حال، تحقیقات در ایسلند نتایج دیگری را نشان می‌دهد. در یک تحقیق بسیار گسترده، دولت ایسلند به همراه دانشگاه ها، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از ماه فوریه (بهمن ماه) که نخستین فرد بیمار در این کشور شناسایی شد، اقدام به تست کرونا از 15 درصد جمعیت این کشور کردند.
دانشمندان در این آزمایش گسترده، از دو روش برای تست کرونا بهره بردند. در روش اول آن‌ها از نمونه بزاق و مخاط و کشف تکه‌های ویروس استفاده کردند. در روش دوم میزان آنتی بادی خون برای سنجش ابتلای افراد را مورد استفاده قرار دادند که می‌توانست از ابتلای این افراد به کرونا در گذشته و حال خبر دهد.
تحلیل نمونه خونی افراد در ایسلند نشان داد از افراد بستری شده در بیمارستان تا کسانی که هیچ علائمی از ویروس کرونا نداشتند، به میزان کافی آنتی بادی برای مقابله با این ویروس در خونشان وجود داشت. بررسی‌ها در افرادی که پیشتر تست کرونایشان مثبت اعلام شده بود نشان داد تا دو ماه پس از ابتلا به کرونا میزان آنتی بادی در خون این افراد افزایش یافته است. همچنین پس از دو ماه سطح آنتی بادی در بدن به ثبات رسیده و تا بیش از 4 ماه هنوز میزان کافی آنتی بادی در بدن فرد وجود داشته است.
از آنجا که فصل پاییز و زمستان می‌تواند باعث تشدید شیوع ویروس کرونا شود، دانشمندان امیدوارند بتوانند هر چه سریعتر به واکسن موثر برای مقابله با این بیماری دست یابند. ب
رآورد اولیه سازمان جهانی بهداشت این است که اوایل سال 2021 میلادی، نسخه اولیه واکسن کرونا به بازار عرضه خواهد شد. کشور‌های آمریکا، آلمان و انگلیس برنامه ریزی کرده اند از ماه ژانویه میلادی طرح واکسیناسیون عمومی در جامعه را اجرایی کنند.
مقامات بهداشت آمریکا تاکید دارند باید برای واکسیناسیون عمومی به واکسنی با اثرگذاری دستکم 75 درصد دست یافت. در صورت دستیابی به این واکسن کودکان و زنان باردار به دلیل آسیب پذیری بیشتری که نسبت به افراد سالم و بزرگسال دارند، در مرحله آخر آن را دریافت خواهند کرد.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/141729/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رمان جدید اکبر والایی چاپ شد/«بر فراز کشتزار» در بازار نشر

دریبل دیدنی «امباپه» در بازی شب گذشته مقابل لوریان

10 گل شگفت انگیز آرسنال توسط تیری آنری

درخواست ژاوی از ستاره بارسا

لیورپول با این کاپیتان به جایی نمی‌رسد

ستاره ناکام رئال در ترکیب اصلی

مراسم خاکسپاری پیشکسوت بسکتبال برگزار شد

شرط ژاوی مشخص شد

گران‌ترین بازیکن تاریخ انگلیس خانه نشین شد

سرمربی ازبکستان: ایران یکی از بهترینهای جهان

صحنه‌ای وهمناک درانگلیس مدل فیلم‌های آخرالزمانی

حوزه هنری با نمایش «آلاء» به جشنواره مونودرام کارتاژ تونس می‌رود

حضور مرد سرشناس و بانفوذ در پرونده قتل چشم‌آبی‌ها | زوایای جدید از قتل تکان‌دهنده یک مرد در بزرگراه + تصاویر بازسازی صحنه قتل

نصب سامانه ثبت تخلفات در جاده سلطانیه به همدان

احداث بخشی از نهضت ملی مسکن در جوار شهرک‌های صنعتی

افزایش بیماران خاص در کرمانشاه

رقابت بیش از 39 هزار داوطلب کرمانشاهی در نوبت اول آزمون سراسری

تزریق 3.5 میلیون متر مکعب آب به تالاب هشیلان

انجام عمل بسته دریچه آئورت برای اولین‌بار در غرب کشور

برنامه ریزی برای تسریع در تعیین تکلیف خودرو‌های رسوبی

از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه

پیام تسلیت امام‌جمعه و استاندار کرمانشاه در پی درگذشت امام جمعه سابق جوانرود

توضیحات قوه قضاییه درباره حکم توماج صالحی

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابوی محیط زیست

تنفس زمین نیازمند آگاهی/ ردپای انسان در نابودی محیط زیست

خیابانی: از جان استقلال و پرسپولیس چه میخواهید؟

فصل رویایی امباپه؛ رئال منتظر فوق ستاره

ستاره لیورپول تحمل دیدن باخت را نداشت

عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی

خواهش لاپورتا از ژاوی؛ مربی بزرگ نیست، بمان!

فیلیپین نخستین حریف دختران والیبالیست در آسیا

تیم رویایی 4 نفره لامین یامال ستاره جوان بارسلونا

حضور در بازی‌های 2024 چقدر هزینه دارد؟

14 گل رونالدینیو که جهان را شوکه کرد

بازگشت حسن یزدانی به تشک به تعویق افتاد

انجام عمل تاوی در بخش آنژیوگرافی قلب بیمارستان امام علی (ع)

خودروهای رسوبی در پارکینگ‌های کرمانشاه تعیین تکلیف می‌شوند

بازگشایی گردنه معروف پس از 5 ماه مسدودی + فیلم | ارتفاع برف به چندین متر می‌رسد

بهبود 9 پله‌ای رتبه فضای کسب و کار کرمانشاه

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

از قدرت و جذابیت لیگ ایتالیا غافلگیر شدم!

گل قیچی دیدنی جانلوکا اسکاماکا به فیورنتینا

استعلام مهم تراکتور منفی شد

شمسایی: ازبکستان رویای فراتر از آسیا دارد

پرسپولیس به راحتی آلومینیوم و سپاهان را شکست می دهد

لیورپول با این وضع جایی در کورس قهرمانی ندارد

رکورد لیگ برتر شکست؛ بیشترین گل زده تاریخ

هشدار تن‌هاخ به ستاره یونایتد

خیابانی: در مورد ساخت ورزشگاه، به مردم راست بگویید