عصر کرد

آخرين مطالب

پوران درخشنده: گفته بودند وارد حریم پسرها نشوم! + عکس فرهنگی

پوران درخشنده: گفته بودند وارد حریم پسرها نشوم! + عکس
  بزرگنمايي:

عصر کرد - وقتی عکس دخترهای ما از صفحه اول کتاب ریاضی سوم دبستان به سادگی حذف می‌شود، این نکته جز تبعیض جنسیتی چه معنای دیگری می‌تواند داشته باشد؟ از نگاه آنها زن یعنی تعداد جمعیت بیشتر و نه چیز دیگری 
واکنش پوران درخشنده به حذف تصویر دختران از جلد کتاب ریاضی 
پوران درخشنده در روزنامه اعتماد نوشت:
وقتی عکس دخترهای ما از صفحه اول کتاب ریاضی سوم دبستان به سادگی حذف می‌شود و متقابلاً روی جلد کتاب علوم تصویری به آنها اختصاص داده می‌شود، این نکته جز تبعیض جنسیتی چه معنای دیگری می‌تواند داشته باشد؟ پس سهم دختران ما از این مقوله چیست؟ آیا آقایان مسئول به این نکته توجه کرده‌اند که کشور ما ریاضیدان و ریاضی‌شناس مهمی همچون مریم میرزاخانی داشته؟
چطور به خود اجازه داده‌اند، تفکیک جنسیتی برای کودکان ما قائل شوند آن هم روی جلد کتاب مقطع ابتدایی. پرسش من از آقایان این است که مگر اندیشه جنسیت می‌شناسد؟ به عقیده من آن کسی در جهان و هستی مقام بالاتری دارد که اندیشه برتری داشته باشد. اینکه آقایان از دوران کودکی میان فرزندان ما دیوار بکشند و همه ‌چیز را دخترانه و پسرانه ببینند که درست نیست. چنین تفکیک جنسیتی یعنی اینکه پسرها با پسرها هم‌صحبت باشند و دخترها با دخترها. پسرها با پسرها درس بخوانند و طرح مساله و مشکلات‌شان را بین هم رد و بدل کنند و دخترها هم با دخترها حرف بزنند و با هم تشریک مساعی داشته باشند.

عصر کرد

تغییر جلد کتاب ریاضی سوم دبستان
سوال من این است آیا کودکان ما(دختر و پسر) نباید تجربه‌های‌شان را با هم به اشتراک بگذارند؟ آیا نباید از توانمندی خود یکدیگر را مطلع کنند؟ وقتی از دوران کودکی برای آنها تبعیض جنسیتی قائل شویم این به خانه و خانواده‌ها هم رسوخ پیدا می‌کند. در حالی که همین الان هم در خانواده‌ها پسرها از دخترها سرتر هستند، چای می‌ریزند و عذا حاضر می‌کنند و لباس‌ها را می‌شویند و خانه را تمیز می‌کنند و در یک کلام به مردها سرویس ارایه می‌دهند. پس نقش پسر و مرد در این وضعیت چه می‌شود؟ آیا در یک زندگی مشترک بین زن و مرد باید تبعیض قائل شد؟ به این معنی که اگر همسر یا همان خانم خانه دچار بیماری و بدحالی شود آیا مرد باید منتظر باشد تا حال همسرش خوب شود تا به او رسیدگی کند یا اینکه خودش باید دست به کار شود؟ آیا مرد نباید غذا درست کند؟ این تبعیض یا تفکیک جنسیتی به نظر من غلط است؟
متأسفانه باید اذعان کرد که در طول تاریخ، زنان ما در تمام بخش‌ها یا مادر فداکار بودند یا نقش همسر را به خوبی ایفا کرده‌اند، یا خواهر صبوری بودند یا خواهر‌زاده و برادرزاده مهربان. آنها هیچ ‌وقت خودشان به مفهوم واقعی کلمه نبودند و معنای زن را به دوش نکشیدند. یا شاید بهتر باشد، بگوییم نقش کلیدی در تمام عرصه‌ها نداشتند و هر وقت هم که از آنها استفاده شده، استفاده ابزاری بوده است. اگر هم در سال‌های اخیر می‌بینید که حضور زنان در جامعه زیاد است آن هم برای اینکه زمینه‌سازی برای تصمیم‌گیری را برای آنها به وجود آورده‌اند که نظر بدهند و از حضور آنها بهره برده‌اند اما در نهایت در تصمیم‌سازی حضور ندارند و تصمیم‌گیرنده نیستند و تصمیم آخر به مردان سپرده شده است. این یعنی نگاه غلط و نادرست و همان تبعیض جنسیتی. در واقع بزرگ‌ترین دغدغه من در طول سال‌های سال این بوده که چرا زنان را توانمند نمی‌بینیم و قدرت‌شان را نادیده می‌گیریم؟ خداوند بین بندگان خود فرقی قائل نشده و انسان را آزاد آفریده است. چرا ما بین زن و مرد به لحاظ اندیشه و تفکر، تفاوت قائل می‌شویم در حالی که زن و مرد به لحاظ تفکر با هم تفاوت ندارند فقط به لحاظ فیزیکی و جسمی تفاوت دارند حتی در سال‌های اخیر ثابت شده، زنان به لحاظ جسمی قدرتمند هم هستند و طاقت و توانایی و نیروی‌شان در بعضی جاها کمتر از نیروی فیزیکی مردان نیست بنابراین اندیشه انسان برتر است نه توانایی جسمی او.
با این توصیف می‌توانم بگویم که سینمای ایران هم در طول سال‌ها جدای از جامعه نبوده و نیست و نخواهد بود آنجا هم وضعیت زن همین‌گونه است. در سریال‌هایی هم که از شبکه‌های مختلف پخش می‌شود، زنان نقش کلیدی در داستان‌ها ندارند ضمنا توانایی تغییر هم به آنها داده نمی‌شود. این درحالی است که باید به آنها طوری نگاه شود که زن‌‌ها توانایی به وجود آوردن تغییرات اساسی در جامعه را دارند ضمنا می‌توانند تصمیم‌های بزرگ اتخاذ کنند.
در طول سال‌هایی که در سینما کار کرده‌ام به عنوان یک زن تلاشم این بوده، شخصیت‌هایی از زن را به تصویر بکشم که تصمیم‌ساز بوده‌اند و حرفی برای گفتن داشتند. شما نگاه کنید وقتی فیلم «زمان از دست رفته» را ساختم و تبعیض جنسیتی را نقد کردم به این فیلم رتبه «ج» دادند به این معنی که دیگر از این حرف‌ها نباید در فیلم‌هایت مطرح کنی. از نظر آنها زن یعنی فقط باروری جسمی و نه باروری اندیشه. از نظر آنها اگر ادیسون برق را اختراع می‌کند، می‌تواند باروری اندیشه داشته باشد اما زن فقط باید باروری جسمی داشته باشد و از نگاه آنها زن یعنی تعداد جمعیت بیشتر و نه چیز دیگری.
همین مساله باعث شد که من 10 سال از سینما دور باشم و فیلم نسازم و در یک انزوا به سر ببرم. حرف من این است که من کارگردان به خاطر طرح مسائلی که دغدغه‌ام است از عشقم که سینماست باید دور بمانم؟ 10 سال بعد توانستم فیلم بعدی خودم را بسازم. در حال حاضر هم هر 5 سال یک ‌بار فیلم می‌سازم. چرا؟ چون برای مجوز ساخت فیلم‌هایم با چالش مواجه می‌شوم. نزدیک دو سال است که برای مجوز ساخت فیلم هیس پسرها صبر می‌کنم. خیلی راحت برای دریافت مجوز ساخت این فیلمنامه به من گفته بودند «اینجا حریم خصوصی پسرهاست لطفا وارد این حیطه نشوید.» خب چرا؟ آیا این تبعیض نیست؟ چرا من نباید درباره سوژه‌هایی که به آن اشراف کامل و آگاهی دارم و سال‌ها دغدغه‌ام بوده، وارد نشوم چون حریم خصوصی مربوط به مردان است. آیا فرقی بین پسر و دختر وجود دارد که مورد بی‌حرمتی قرار می‌گیرند؟ جامعه‌ای که مردان متزلزلی به لحاظ اخلاقی دارد آیا نباید مشکلات‌شان به بحث گذاشته شود؟ آیا فقط باید ظاهر آرام آنها را در جامعه ببینیم بدون اینکه آنها را نقد کنیم؟
بدانید و آگاه باشید وقتی روی جلد کتابی عکس دخترها را حذف می‌کنیم و جلد کتاب دیگری را به آنها اختصاص می‌دهیم این یعنی تبعیض جنسیتی. با احترام باید بگویم که تصویر جلد هر دو کتاب غلط و اشتباه است و باید تصویر آنها را در کنار هم داشته باشیم، چراکه آینده هر دو جنس به هم مربوط است.
به این نکته مهم توجه کنیم، جامعه‌ای موفق و پویاست که زنانش عهده‌دار مسوولیت‌های مهم باشند و در همه عرصه‌ها حضور داشته باشند. چون آینده مردها و پسرهای ما در دست آنهاست. زمانی یک زن می‌تواند مادر خوبی باشد که اندیشه درستی داشته باشد. چه زمانی می‌تواند اندیشه درستی داشته باشد، زمانی که بتواند از ذهن و افکار خود به نحو احسن بهره ببرد و بتواند مفید واقع شود. وقتی زنی اندیشه درست داشته باشد، فرزندان خوبی تربیت می‌کند و افراد کاملی تحویل جامعه می‌دهد.
من به عنوان سینماگر، روز سینما را تبریک می‌گویم و به عنوان یک زن فیلمساز با تاکید می‌گویم که ما هنوز به خواسته‌های‌مان در سینما نرسیدیم و نتوانستیم فیلم‌هایی که می‌خواهیم را بسازیم. در بسیاری از موارد به ما پروانه ساخت داده نمی‌شود. وقتی ذهن من (نوعی) درگیر چنین مسائلی باشد و تبعیض جنسیتی در کارها لحاظ شود، نمی‌توانم ذهنم را پرواز دهم و اندیشه و خیالم را بارور کنم. اگر من (نوعی) نتوانم، حرفم را در قالب فیلم بیان کنم چه کسی می‌تواند این کار را بکند؟ و چرا من نباید حرف‌هایم را به فیلم تبدیل کنم. آن هم حرف‌هایی که هیچ خط قرمزی نیستند و اتفاقات جامعه امروز ما هستند. آرزو می‌کنم خانه سینما به معنای راستین جوابگوی تمام اصناف سینمایی باشد که نیازهای اصناف سینما همان نیازهای جامعه امروز ماست.
بیشتر بدانید : از شیلا خداداد تا تهمینه میلانی: واکنش ها به حذف دختران از جلد کتاب ریاضی + عکس
منبع: etemadnewspaper.ir

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/142918/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه

لحظه اعلام گل آفساید اولسان توسط فغانی

تشویق ایسلندی فوتسالیست‌ها بعد از صعود به نیمه‌نهایی

گل اول ازبکستان به ویتنام در جام ملت‌های فوتسال آسیا

شکست استقلال در یک بازی دوستانه

انصاری‌فرد از بازی خاص محروم شد

کامبک دقیقه آخری ازبکستان؛ گل دوم ازبکستان به ویتنام

صحبت های علی نادری سرمربی تیم ملی فوتبال ساحلی

صحبت های امین میرزازاده ملی پوش کشتی فرنگی

واکنش میلاد تقوی به عدم حضور سه بازیکن در اردوی تیم ملی والیبال

مهدی میرجلیلی: ما بدون حواله خودرو هم قهرمان میشیم

تئاتر کمدی «هشتگ، بچه شهرستانی‌ام» به روی صحنه می‌رود

(تصاویر) بازسازی صحنه قتل در خیابان مطهری مشهد

لیگ دسته دوفوتسال بزرگسالان کشور

طرح «شنبه‌های احیا» برای واحدهای تولیدی در کردستان اجرا می‌شود

لزوم تعریف پروژه‌های هوشمندسازی مبتنی بر ظرفیت کردستان

ارتقا امنیت در کرمانشاه محسوس‌تر می‌شود

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

درخواست خصمانه آرژانتین از پاکستان و سریلانکا علیه ایران

صحبت های دلنشین دکتر کاکاوند در مورد قدرت

الزام فرهنگ‌سازی برای کتاب‌های الکترونیکی

خلیفی به لاپورتا؛ این ایده احمقانه را کنار بگذارید

اینقدر اغراق نکنید، مسی کند بود و دو گل معمولی زد!‏

چادرملو علیه چهار صحنه داوری نیم فصل دوم

ویدیوی کامل بیانیه خوان لاپورتا درباره ال‌کلاسیکو

رد پای پرسپولیس در شکست پروژه بزرگ فوتبالی عربستان!

لیگ ملت‌ها؛ قهرمان المپیک پرستاره‌تر از همیشه

تباس: برخی بازی‌های لالیگا در آمریکا برگزار خواهند شد!

رئیس باشگاه میلان: پیولی تا پایان فصل سرمربی تیم خواهد بود

درگذشت فوتبالیست سابق ایرانجوان در حین بازی با پیشکسوتان استقلال

کسب 10 مدال در روز نخست برای نمایندگان ووشو ایران

علیرضا فغانی فینالیست آسیا را مشخص کرد!

استفاده از ظرفیت های منطقه ویژه اقتصادی بانه

برفروبی محور ارتباطی سروآباد پاوه بعد از 5 ماه مسدودی

شهربانو منصوریان و صدیقه دریایی مدال طلا گرفتند

توقیف محموله تلفن همراه آیفون قاچاق در بانه

ضرورت ورود شرکت‌های فناور به صنعت کردستان

300 نفر در کرمانشاه برگزیده طرح مسطورا در ماه مبارک رمضان شدند

پیش‌بینی هفته‌ای بهاری برای استان کرمانشاه

گل اول تیم فوتبال بعثت کرمانشاه به فولاد هرمزگان

اعزام 2کاروان 85 نفره از کرمانشاه به حج عمره

راه‌اندازی چهار ایستگاه سنجش کیفیت هوا در کرمانشاه

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود

اجرای طرح ایران دیجیتال در کردستان

ما دو جور بخشنده داریم!

مصائب پیروزی برابر قرقیزستان از زبان کاپیتان تیم ملی فوتسال

بازیکن رئال که ژابی برای لورکوزن می‌خواهد

ورود زنان به بازی آلومینیوم- پرسپولیس ممنوع شد