عصر کرد

آخرين مطالب

در وبینار کرسی تعاون و کارآفرینی مطرح شد

عدم اعتماد متقابل آفت پیشرفت تعاونی‌ها اقتصادي

عدم اعتماد متقابل آفت پیشرفت تعاونی‌ها
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ایسنا/کردستان یک استاد مدیریت بازرگانی دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه روحیه کار انفرادی در بین ایرانیان حاکم است اعلام کرد که عدم اعتماد متقابل، روحیه انتقادپذیری کم و مصادره کردن نتایج کارها از جمله موانع کار گروهی در تعاونی ها است.

رضا شافعی، استاد دانشگاه کردستان ظهر امروز چهارشنبه (28 آبان ماه) در وبینار کرسی تعاون و کارآفرینی که با مشارکت جهاددانشگاهی استان کردستان و اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، با اشاره به تعریف تعاون و فرهنگ کار اظهار کرد که تعریف کار واضح در کشور وجود دارد ولی در ادارات این تعریف مشخص نیست.
وی با اشاره به فرهنگ کار مثبت در ادارات افزود که تمایل به انجام کار مفید دقت در سلامت وسایل کار و نشاط در انجام کار از جمله مشخصات فرهنگ کار است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد که از جمله ویژگی های فرهنگ کار منفی بی توجهی به انجام کار بی توجهی به حفظ وسایل و بی نشاطی در انجام کار است.
وی عنوان کرد که افراد در کار تعاونی دارای بعد دیگری از زندگی می‌شود که تا حدودی از زندگی شخصی جداست.
شافعی با اشاره به نوشته های یک فرد فرانسوی که در سال 1855 میلادی به مدت سه سال در ایران سفر و تحقیق کرده است ادامه داد: این محقق می گوید که جمع گرایی در جامعه ایران چیز عجیبی است و ایرانیان روحیه فردگرا در انجام کار دارند.
وی خاطرنشان می کند که اگر این توصیفات را به عنوان سابقه کار ایرانیان در زمان قدیم بدانیم رفتار فرد گرایانه در انجام کار را نشان می دهد.
این استاد دانشگاه با اشاره به تصمیمات کلان کشوری گفت: در مباحث کلان ملی افراد سعی در جهت گیری های فردی تا جهت‌گیری‌های گروهی دارند.
وی اظهار کرد که عدم تمایل انجام کارهای گروهی و نبود این فرهنگ در جامعه مشابه سایر کشورهای جهان مشکلاتی را برای ما به وجود آورده است.
شافعی با اشاره به نتایج یک تحقیق که در سال 96 در استان همدان انجام شده است افزود که عدم اعتماد متقابل روحیه انتقادپذیری کم، مشکل در مسئولیت پذیری، روحیه برتری طلبی، پایین بودن مهارت ارتباطی بین فردی، مصادره کردن نتایج کارها از جمله موانع کار گروهی در تعاونی ها است.
وی تصریح کرد که اگر در سازمانی بحث کارآفرینی را دخالت ندهیم عمل کردن سازمان بی فایده خواهد بود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه همیشه تحرک و تغییر در کار نیاز است عنوان کرد که انجام کارهای روتین افراد را دلزده کرده و به نوعی موجب زخم بستر سازمانی می شود که این موضوع تنها رکود سازمان را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به ضرورت آموزش فرهنگ کارآفرینی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته فرهنگ کارآفرینی در سنین کودکی تا 20 سالگی آموزش داده می شود که پارک علم و فناوری و اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی می توانند در این حوزه فعالیت کنند.
شافعی با بیان اینکه آموزش کارآفرینی باید به شناخت تمایل و انجام کار بیانجامد خاطرنشان کرد که اکنون درس اختیاری کارآفرینی به دروس دانشگاهی دانشجویان دانشگاه کردستان افزوده شده است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه ها و آموزش و پرورش متاسفانه توجه بیشتری به جنبه تئوری کارها دارند گفت: آموزش های جهاددانشگاهی و اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی زمانی موفق خواهد بود که به جنبه های عملی و کاربردی نیست توجه داشته باشد.
این استاد دانشگاه با بیان اصطلاح جدید روح کسب و کار اظهار کرد: طی تحقیقی که توسط بنده و تعدادی از دانشجویان دانشگاه کردستان بر روی کسب و کارهایی که پس از گذشت مدت کوتاهی دچار شکست شده اند صورت گرفت، دریافتیم که این افراد روح کسب و کار خود را درک نکرده‌اند.
وی درپایان یادآور شد که افرادی که در نگهداری کسب و کار خود موفق نبودن در جواب سوال شما چه کاره اید پاسخی نداشته و یا پاسخ‌های نظیر بازارش خوب است نمیدانم با پول میشه چکار کنم را مطرح می کنند.
علی اصغر عباسی، معاون مدیریت تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان در ادامه این وبینار با اشاره به اینکه سالانه حدود 770 هزار دانشجو از دانشگاه ها فارغ التحصیل می شوند تصریح کرد مسئولان کشوری باید سالانه حدود یک و نیم میلیون شغل با توجه به فاکتورهای راه‌اندازی کسب و کار ایجاد کنند.
وی عنوان کرد که شیوع کرونا فضای کسب و کار کل جهان و به تبع ایران را نیز تغییر داده و آینده بیشتر شغل ها در بستر فضای مجازی قرار دارد.
داشتن مهارت تخصصی لازمه ورود به بازار کار است وی ادامه داد داشتن مهارت اجتماعی و چند مهارتی بودن در ایجاد کسب و کارهای آینده بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به مزایای ایجاد تعاونی خاطرنشان کرد که یکی از ویژگی های تعاونی ها حفاظت از حقوق مالکیت است و طبق قانون از سرمایه وارد شده به تعاونی ها محافظت خواهد شد.
عباسی گفت در تعاونی ها افراد از فرصت برابر برای مشارکت در کارها برخوردارند و می توانند در صورت داشتن سواد کافی و شایستگی عضو هیئت مدیره و یا مدیر تعاونی شوند.
وی اظهار کرد که ایجاد ظرفیت‌های تولید و خدمات در استان کردستان از جمله اهداف اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی است که حداقل با مشارکت 7 نفر می توانند تقاضای ایجاد تعاونی را به ما ارسال کنند.
در پایان یادآور شد از لحاظ تسهیلات نیز اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی می‌توانند افراد را جهت دریافت تسهیلات به صندوق ها و بانک ها معرفی کند.
رضا باقری، مدیر اشتغال و تجاری سازی جهاددانشگاهی کردستان در ادامه این وبینار با اشاره به شروع به کار 4 شرکت تولید کننده ماسک بهداشتی در استان کردستان گفت این چهار شرکت با تولید روزانه 30 هزار ماسک اکنون مشکل فروش محصول خود هستند.
وی عنوان کرد که متاسفانه تعاونی ها و شرکت های نوبنیاد توجهی به تجاری سازی و کشش بازار ندارد و این موضوع سبب شده تا بازگشت سرمایه این چهار شرکت تولید کننده ماسک بسیار دشوار شود.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/158916/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مسی واقعا از پسرش یک فوق ستاره ساخته

بدهی کلان استقلال به بانک سهام‌دار پرسپولیس!

شوک به رئال؛ بلینگام و رودریگو مریض شدند!

مدیر کنسرسیوم بانک‌ها: دیگر ما پرسپولیسی هستیم

دین‌محمدی: حیف از تیم راه‌آهن که منحل شد

مطهری: این یک استارت دوباره است

امیری: قلعه‌نویی بخواهد در خدمت تیم ملی هستم

هدف ما حضور مهدی الفتی در فینال المپیک است

شانس ایران برای تصاحب یک طلا و 3 برنز

دین‌محمدی: طرفدار ماشین سازی از تراکتور بیش‌تر بود

امام جمعه سابق جوانرود درگذشت

پیشرفت پروژه‌های آبی کردستان به تعامل تمامی واحدها بستگی دارد

نماهنگی دیدنی از شهر سنندج + فیلم

دومین نمایشگاه عکس‌های قدیمی شهر سنندج برپا می‌شود

رقابت 285 دانش‌آموز مدارس سمپاد در مسابقات ورزشی کردستان

بازگشایی گردنه تته بعد از پنج ماه

آغاز عملیات اجرایی واحد‌های مسکن ملی خبرنگاران

کار قرارگاهی، زمینه‌ساز حرکت صحیح و اثرگذار در عرصه فرهنگ

سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب

انریکه: من را با کسی مقایسه نکنید

محمدی: بعید می‌دانم بین یزدانی و قاسم‌پور مسابقه برگزار شود

شجاعی هشتم شد

اعلام میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان 2027 و 2028

خبرخوش رئیس صدا و سیما درباره حق‌پخش فوتبال

امیدواری جانشین کلوپ؛ 48 ساعت دیگر در لیورپول!

شجاعی: زود است اما به قهرمانی در جام حذفی فکر می‌کنیم

وقتی دوست صمیمی رونالدو، ستاره پرتغالی را می ترساند

پرسپولیس در انتظار خبر مهم

دعوای عجیب مدیران بارسا؛ ژاوی باید اخراج شود

آرامگاه «گهواره‌گر» یکی از زیباترین بناهای به‌جا مانده در دشت توس

71 هزار نفر در استان قم صاحب خانه می‌شوند

گازرسانی به 1268 واحد تولیدی و صنعتی در کردستان

اتصال 1268 واحد تولیدی و صنعتی به شبکه سراسری گاز در کردستان

بازدید رایگان از موزه های سنندج در روز سنه

تزریق 3/5 میلیون مترمکعب آب به تالاب هشیلان

کشف 1300 کیلوگرم مرغ زنده قاچاق در ثلاث باباجانی

دعوت 5 بوکسور کرمانشاهی به اردوی تیم ملی نونهالان

حضور دو مربی کرمانشاهی در اردوی تیم ملی کشتی آزاد

اجرای طرح پوشش بیمه‌ای رایگان برای کودکان زیر 7 سال در کرمانشاه

برنامه‌های هفته عقیدتی سیاسی سپاه در کردستان تشریح شد

نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»

شادترین روز اورتون در یک دهه!

امروز، روزِ یوهان کرویف است

آغاز رقابت‌های کشتی فرنگی جام تختی با حضور سرمربی تیم ملی

واحدهای سیار برای پخش HD لیگ برتر!

نونیز در حد لیورپول نیست، زودتر بفروشیدش!

پیمان یوسفی و علی دبیر باز هم خبرساز شدند

گل های جذاب لحظه ثانیه های آخری تیم ملی انگلیس در طول تاریخ

گلهای برتر سری آ در هفته 33

خوشحالی کاپیتان بارسا