اولین تغذیه نوازد، تماس زود هنگام با مادر است
گفتگو
بزرگنمايي:
عصرکرد- مهدی ذکائی، اظهار کرد: اهمیت تغذیه مطلوب شیرخواران و کودکان خردسال برای بقاء رشد و تکامل آنها به خوبی شناخته شده و به عنوان یک موضوع مهم بهداشت عمومی در طول دهههای گذشته پذیرفته شده است.
وی با اشاره به فواید شیرمادر، تصریح کرد: شیر مادر برای 6 ماه اول عمر، فواید بی نظیری را به شیرخواران و مادران اعطاء میکند و همچنین برای کودکانی که زودتر و نارس متولد میشوند مناسب ترین غذا است.
مدیر سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه جان بیش از یک و نیم میلیون نوازاد با شیر مادر نجات پیدا کرده است، افزود: شیرمادر، روابط عاطفی مادر و شیرخوار را ارتقاء میبخشد، تکامل احساسات و روابط خویشاوندی مطلوب را در کودکان پرورش میدهد و ابتلاء زنان را به سرطانهای پستان، رحم، تخمدان و پوکی استخوان کاهش میدهد.
وی بیان کرد: تعدادی از بیماری های کودکان با تغذیه شیرمادر بهبود مییابد از جمله کمکاری مادرزادی تیروئید، اوتیت حاد و مزمن، عفونت ادراری، پوسیدگی دندانها و نیاز به ارتودنسی، رفلاکس معده به مری، برفک، یبوست و دل درد و سوء تغذیه، که معمولا در این کودکان کمتر مشاهده شده است.
ذکائی گفت: رشد و تکامل بهتر، وزن گیری بهتر و قد بلندتر، محافظت معده به دلیل وجود ویتامین E در شیر مادر، تکامل فک، صورت، هضم بهتر غذا به دلیل آنزیمها و غیره در کودکانی که شیر مادر میخورند بیشتر دیده میشود.
وی عنوان کرد: شیر مادر دارای مزایای بی شمار دیگری از جمله حاوی تمام مواد مغذی مورد نیاز کودک است و همچنین برای خانواده و جامعه نیز به صرفه است.
مدیر سلامت دانشگاه علوم پزشکی کردستان، با اشاره به اینکه اولین تغذیه نوازد، تماس زود هنگام با مادر است، خاطرنشان کرد: شناخت اهمیت برقراری تماس پوست با پوست مادر و نوزاد ظرف 5 دقیقه اول تولد و تداوم آن تا یک ساعت از مهمترین مسائل آموزشی است که پرسنل بهداشتی و درمانی در مراقبت های پیش از بارداری و دوران بارداری بایستی به آن توجه ویژه کند.
ذکائی یادآور شد: شروع به موقع غذاهای کمکی مناسب، کافی و سالم از پایان 6 ماهگی به رفع کمبودهای رژیم غذایی و تامین نیازهای شیرخواران در این سن کمک کرده و تداوم تغذیه با شیرمادر در دو سال اول عمر، سلامت جسمی و روانی شیرخواران و مادران را به ارمغان میآورد.
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/75107/