عصر کرد

آخرين مطالب

هیچ ماده ای قابل مقایسه با سیانور در فرآوری طلا نیست اقتصادي

  بزرگنمايي:

عصر کرد - سنندج - دوره آموزشی آشنایی با فرآیند سیانوراسیون در صنعت طلا و راهکارهای مقابله با مخاطرات زیست محیطی آن در سنندج برگزار و در آن عنوان شد هیچ ماده ای از لحاظ اقتصادی و هم زیست محیطی قابل مقایسه با سیانور در فرآوری و استحصال طلا نیست.

این دوره آموزشی به پیشنهاد مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در کارگروه رفع موانع تولید استان برنامه ریزی و برگزار شد تا بدینگونه دغدغه‌هایی که مردم و مدیران در ارتباط با مشکلات زیست محیطی معدن طلای قلقله سقز و دیگر معادن طلای استان دارند، برطرف شود.
سیما محمدنژاد عضو هیأت علمی گروه فرآوری مواد معدنی دانشگاه تربیت مدرس تهران و دارای مدرک دکتری فرآوری مواد معدنی از دانشگاه ملبورن استرالیا مدرس این دوره آموزشی بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان در ابتدای این دوره آموزشی اظهار داشت: تعدادی از محدوده‌ها و پهنه‌های معدنی ویژه طلا در استان شناسایی شده و برخی هم در حال شناسایی است.
فریبا رضایی اضافه کرد: حدود چهار سال از آغاز بهره برداری معدن طلای داشکسن قروه می‌گذرد و براساس نظارت‌ها و پایش های انجام شده این معدن الزامات و ضوابط زیست محیطی را رعایت می‌کند.
وی افزود: طرح معدن طلای قلقله سقز هم که از سال 93 اخذ مجوز و مباحث اداری آن آغاز شده و تاکنون چندین مرحله مطالعات زیست محیطی آن تهیه شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: پروسه تأیید فعالیت‌های این معدن نباید آنقدر طولانی می‌شد و می‌بایست در اجرای پروژه‌های مهمی که تأثیر زیادی در اشتغال و تولید استان دارند با سرعت و قطعاً دقت بیشتری عمل شود.
رضایی با اشاره به اینکه ایجاد اشتغال و توسعه پایدار مستلزم حرکت در سمت و سویی صحیح دارد، یادآور شد: اشتغالزایی و معیشت مردم با حفظ منابع محیط زیست باید در سرلوحه کار همه مدیران باشد.
وی با اشاره به اینکه نگرانی‌هایی بابت نشتی سیانور معدن طلای قلقله در منابع آب سقز به ویژه سد چراغ ویس وجود دارد، اظهار داشت: تصمیمات خوبی در آخرین جلسه‌ای که در ارتباط با این موضوع تشکیل شده، اتخاذ شده است که امیدواریم با درایت مشاور معدن انتظارات سازمان محیط زیست و وزارت نیرو پاسخ داده شود.

رفع نگرانی مربوط به آلودگی سیانور معدن سقز خواسته مدیران است
مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری کردستان هم در این دوره آموزشی یکی از دغدغه‌های مدیران استان را سرمایه گذاری و اشتغال خواند و گفت: با توجه به محدودیت در جذب اشتغال دولتی برای رفع مشکل بیکاری راهکاری به جز ایجاد سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی نداریم.
سیدکمال حسینی با اشاره به اینکه 18 ماده معدنی در کردستان شناسایی شده است، اظهار داشت: می‌طلبد از ظرفیت‌های معدنی موجود در استان نهایت استفاده و بهره برداری و از خام فروشی آنها جلوگیری شود.
وی اضافه کرد: چند سال است درگیر موضوع معدن طلای قلقله سقز هستیم و یکی از نگرانی‌های کارشناسان و مدیران استان نحوه فرآوری با استفاده از سیانور در این معدن است.
مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری کردستان گفت: سرمایه گذاری این معدن شرکت معدن طلای استان زیر مجموعه شرکت شستا است و باید از این فرصت با توجه به محدود شدن سرمایه گذاری هلدینگ های وابسته به دولت در استان‌ها، استفاده کنیم.
حسینی با بیان اینکه در معدن طلای قروه برای یک هزار نفر شغل ایجاد شده است، یادآور شد: این معدن سال گذشته 400 میلیارد ریال مالیات پرداخت کرده که این مبلغ به حساب شهرداری‌ها واریز و در حوزه زیرساختی استان هزینه می‌شود.

وجود ترس واقعی و مبتنی برآگاهی در خصوص سیانور لازم است
عضو هیأت علمی گروه فرآوری مواد معدنی دانشگاه تربیت مدرس تهران در ابتدا تعریفی از سیانور را بیان کرد و گفت: سیانور حاصل پیوند سه گانه کربن و نیتروژن است که سالانه حدود یک میلیون تن از آن تولید می‌شود.
سیما محمدنژاد افزود: از یک میلیون تن سیانور 80 درصد آن در تولید مواد شیمیایی ارگانیک مانند نایلون و پلاستیک اکریلیک استفاده و 20 درصد باقی مانده هم برای تولید سیانور سدیم جامد بکار گرفته می‌شود که لمس آن بی خطر است.
وی اضافه کرد: 90 درصد مقدار ذکر شده یعنی 18 درصد کل تولید در کارخانه‌های فرآوری سراسر جهان که بیشتر برای استحصال طلا است، استفاده می‌شود.
این عضو هیأت علمی گروه فرآوری مواد معدنی دانشگاه تربیت مدرس تهران گفت: سیانور به دلیل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد در تولید بسیاری از محصولات ارگانیک متداول مانند پلاستیک، پارچه‌های مصنوعی، کودها، سم‌ها، رنگ‌ها و حتی داروها استفاده می‌شود.
محمدنژاد یادآور شد: در بسیاری از نقاط کشور نسبت به سیانور فوبیا وجود دارد که این باید برطرف شود و ترس واقعی و مبتنی برآگاهی در خصوص این ماده باید وجود داشته باشد.
وی اظهار داشت: داخل کارخانه فرآوری طلا می‌توان اقدام به کاشت گل و گیاه کرد فقط تنها نگرانی که در این کارخانه‌ها وجود دارد این است که نباید اجازه داد پی اچ این محیط اسیدی شود چراکه این مسئله مرگ آفرین است.
این عضو هیأت علمی گروه فرآوری مواد معدنی دانشگاه تربیت مدرس تهران افزود: به غیر از یک کارخانه تمام کارخانه‌های فرآوری طلا در دنیا از سیانور استفاده می‌کنند که این یک کارخانه هم چون در کانسنگ آنها مواد آلی وجود داشت و دیگر طلا با سیانور قابل حل نبود از تیوسولفات استفاده می‌کنند.
محمدنژاد اعلام کرد: جایگزینی موادی به جای سیانور در فرآوری طلا معرفی شده از جمله تیزاب سلطانی، کلریناسیون، برم و ید، تیوسولفات ولی هیچکدام به لحاظ اقتصادی و زیست محیطی قابل مقایسه با سیانور نیستند به همین دلیل همه تمایل به استفاده از این ماده با رعایت الزامات لازم هستند.
وی اظهار داشت: آمار و اطلاعات موجود بیانگر این است که اگر به طرز صحیح و مدیریت شده از سیانور استفاده شود ماده ایمنی است و جای هیچ نگرانی نیست.
9936/‌9102

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/81671/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بی‌بی‌سی فارسی و منافع انگلیس در ایران: نگاهی به تاریخ پیچیده یک رسانه

بارسلونا مصمم به فروش دیونگ

کدام بازیکنان از تیم ملی والیبال جدا شدند؟

قرارداها در حضور وزیر ورزش به خریداران سهام پرسپولیس واگذار شد

اسبقیان: وزارت ورزش دیگر نقشی در تعیین مدیرعامل سرخابی‌ها ندارد

درویش: حالا باید به فکر ارتقای پرسپولیس باشیم

گل دوم ایران به قرقیزستان توسط سالار آقاپور

گل اول فوتسال ایران به قرقیزستان توسط بهروز عظیمی

گل اول قرقیزستان به ایران توسط آمانبائف

مدیرعامل بانک شهر: درویش حداقل تا پایان لیگ مدیرعامل پرسپولیس است

گزارش زنده؛ ایران 2 - قرقیزستان 1

ثبت بیشترین بارندگی در رباط خان با 25 میلی متر

لیست تیم ملی ایران برای لیگ ملت‌ها؛ موسوی و غفور ناز کردند، عبادی‌پور حاضر در صحنه!

برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از صبح فردا ( 6 اردیبهشت )

حامد بهداد و سحر دولتشاهی بهم رسیدند

«هواخوری» صحرا فتحی به صحنه می‌آید

عکس| جدیدترین عکس از اکبر عبدی در پشت صحنه سریال جدید منوچهر هادی/لاغری شدید اکبرعبدی در سریال جدیدش

16 شرکت دانش بنیان کردستان در حوزه فناوری اطلاعات فعال است

جشنواره «امید فردا» فرصتی برای رقابت سالن دانش‌آموزان کردستان

سه قلو‌های رادکانی منتظر حمایت مسئولان+ فیلم

وجود 1260 کسب‌وکار دارای نماد اعتماد الکترونیک در کردستان

کاهش آمار طلاق در کردستان

44 هزار دانش آموز کردستانی سفیر سلامت

کاهش 2 درصدی آمار طلاق کردستان در سال گذشته

حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج دستگیر شدند

مدیرکل مدیریت بحران استان: ساختمان ناایمن با وضعیت «بغرنج» در کرمانشاه نداریم

یک استاد دانشگاه: پروژه تله‌کابین در «تاق بستان» به نتیجه نمی‌رسد

امسال 50 روستای کرمانشاه گازدار می‌شود

قانون عفاف و حجاب قانونی و شرعی است که باید همه به آن پایبند باشند

برگزاری دوره آموزش مبانی انقلاب اسلامی مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران

بزرگترین شاعر شیعی کشمیر

ترکیب اولیه تیم ملی فوتسال ایران مقابل قرقیزستان

حیدری: با فرهاد در استقلال هم اتاقی بودیم

امیدواریم پنجم اردیبهشت سرآغاز پیشرفت فوتبال ایران باشد

برتری دریایی و خواهران منصوریان در گام نخست

تصویب قانون امباپه در شورای شهر مادرید!

شگفتی‌ساز جام‌حذفی دور از هیاهو قهرمانی!

ژیرو مسافر لس‌آنجلس اف‌سی می‌شود

بازیان: امروز روز پیشرفت فوتبال ایران خواهد بود

کاپیتان سابق پشت فولاد درآمد

AFC واگذاری استقلال و پرسپولیس را تایید کرد

استقلال چهارمین تیم پرافتخار فوتبال آسیا

«دروغ پارلمانی» به شهرزاد آمد/ با دروغ همه چیز به دست میاد!

حامد بهداد و سحر دولتشاهی در کمدی فانتزی «مفت‌ بر»

خبر جدید و مهم برای دارندگان سهام عدالت

ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها

شاهکار اسکواش‌بازان با حضور سفیر ایران در قطر

درویش، اولین مدیرعامل دوران خصوصی پرسپولیس

نوری: واگذاری استقلال و پرسپولیس دغدغه هواداران را برطرف می‌کند

حسن‌زاده: پرسپولیس می تواند فصل را با قهرمانی به پایان برساند