عصر کرد

آخرين مطالب

6 سال زندگی با «در انتظار گودو»!/ بازی با زمان بر صحنه تئاتر اجتماعی

6 سال زندگی با «در انتظار گودو»!/ بازی با زمان بر صحنه تئاتر
  بزرگنمايي:

عصر کرد - امیرحسین جوانی کارگردان جوان تئاتر درباره برنامه خود برای اجرای اثری نمایشی در سال جاری، به خبرنگار مهر گفت: بعد از مواجهه اولم با نمایشنامه «در انتظار گودو» در سال 95 و آشنایی با فضای خاص این نمایشنامه، همیشه در فکر طراحی یک اجرای متناسب با شرایط و حال و هوای روز جامعه ایران برای این متن بودم. این فرصت به کمک سیامک صفری در سال 97 مهیا شد و به مدت 6 ماه با یک گروه دانشجویی که نخستین تجربیات صحنه‌ای خود را کسب می‌کرد، روی متن کار کردیم و در هشتمین جشنواره دانشجویی «ثمر» به صحنه بردیم.
کار در آن دوره بهترین کار جشنواره شد و چندین جایزه دیگر را از آن خود کرد.
وی ادامه داد: جشنواره در سالن نوفل لوشاتو برگزار می‌شد و همین امر باعث شد مدیریت مجموعه از ما دعوت کند تا نمایش را در نوفل لوشاتو در قالب اجرای عمومی روی صحنه ببریم. ما «در انتظار گودو» را در سالن نوفل لوشاتو روی صحنه بردیم و هر شب با استقبال خوب تماشاگران مواجه شدیم.
جوانی تاکید کرد: متن «در انتظار گودو» یک کنجکاوی را در مخاطب بر می‌انگیزد و همین باعث پرمخاطب بودن این اثر می‌شود. گروهی که با این متن آشنا هستند به تماشای اجراهای مختلف از آن می‌نشینند تا ببینند که چگونه اجرا شده است و گروهی هم که آشنایی با متن ندارند همیشه اسمی از «در انتظار گودو» را شنیده‌اند و کنجکاوی‌شان در این باره است که ببینند این متن چه موضوعاتی را مطرح می‌کند و چه حال و هوایی دارد.
این کارگردان تئاتر یادآور شد: اجرای «در انتظار گودو» در آن سال با استقبال خوب مخاطبان همراه بود که شاید بیش از همه کنجکاوی خانواده تئاتر نسبت به این متن باعث این استقبال شد. دلیل دیگر تمرین‌های خیلی فشرده، دقیق و ظریف 6 ماهه ما روی متن بود و به همراه گروه نمایش توانستیم اجرایی سر حال را برای این متن داشته باشیم. اجرا به جایی رسیده بود که صندلی‌ها خالی نبود و مخاطبان چند ردیف روی زمین می‌نشستند. من مجبور شدم در برخی شب‌ها طراحی اجرای خود را تغییر دهم تا میزبان مخاطبان باشیم.
وی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر تمایل به اجرای مجدد نمایش «در انتظار گودو» را داشته است، اظهار کرد: بعد از اجراهای موفق سال 97 و 98 «در انتظار گودو»، همیشه این سودا را داشتم که این نمایش می‌توانست اجراهای بیشتری را تجربه کند و همیشه به گروه می‌گفتم که دور جدیدی از اجرا را آغاز خواهیم کرد. متاسفانه شرایط مختلف از جمله شیوع ویروس کرونا باعث شد تا این امر میسر نشود. پاییز سال 1402 فکر اجرای مجدد «در انتظار گودو» بار دیگر به ذهنم آمد. در ابتدا به سراغ گروه اولیه اجرا رفتم ولی آن‌ها امکان حضور در دور جدید را نداشتند. با سجاد افشاریان برای اجرای مجدد «در انتظار گودو» صحبت کردم و دوست داشتم با همراهی او دور جدید اجراها را روی صحنه ببرم. در پاییز سال گذشته به توافق رسیدیم و شروع به جمع‌کردن ایده‌ها و ایده‌هایی که در آن اجرای اولیه نمایش نبود رفتم. سپس شروع به گفت‌وگو با بازیگران جدید برای حضور در این نمایش کردم و حالا با بازیگران با سابقه تئاتر در حال تمرین هستیم تا نمایش را روی صحنه ببریم.
جوانی درباره زمان و مکان مدنظر برای اجرای مجدد نمایش «در انتظار گودو»، گفت: قرار است اواخر فصل بهار سال جاری و در تماشاخانه هیلاج، نمایش «در انتظار گودو» را روی صحنه ببریم.
وی درباره دلایل خود برای به صحنه بردن مجدد نمایش «در انتظار گودو»، یادآور شد: «در انتظار گودو» یکی از پر اجراترین آثار به صحنه رفته ادبیات نمایشی در جهان است و دلیل آن بعد فلسفی موجود در متن است که از زمان و جغرافیا فراتر است. جامعه‌ای که با مسایل اقتصادی و اجتماعی مختلف مواجه است با فضای ابزورد داخل متن ارتباط برقرار می‌کند. با توجه به اتفاقات اقتصادی و اجتماعی ایران، خودم را به 2 شخصیت اصلی این نمایشنامه نزدیک می‌بینم و از این رو این اثر برای جامعه امروز ما حرف برای گفتن دارد. ضمن اینکه اجرای دقیق و درست نمایشنامه «در انتظار گودو» می‌تواند مخاطبان بسیاری را با خود همراه کند.
این کارگردان تئاتر درباره شیوه اجرایی مدنظر خود برای این اثر نمایشی، توضیح داد: همیشه به نمایشنامه «در انتظار گودو» علاقه داشتم و هر چقدر که بیشتر ادبیات نمایشی جهان را مطالعه می‌کنم، این متن برایم خاص‌تر می‌شود چون مهندسی بسیار دقیق نویسنده اثر را روی این متن می‌بینم. «در انتظار گودو» واقعا در ادبیات نمایشی جهان کم‌نظیر است. خیلی زیاد به ساختار اصلی نمایشنامه وفادار هستم. بر اثر آزمودن روش‌های مختلف به این نتیجه رسیدم که هیچ چیزی بیشتر از آنچه ساموئل بکت در این متن گفته از عهده ما بر نمی‌آید. بکت آنقدر جهان دقیق، مهندسی‌شده و منظمی را طراحی کرده که یک دیالوگ یا یک توضیح صحنه بی‌علت نیست. من نه از سر یک ساده‌انگاری بلکه به دلیل درگیری 6 ساله خود با این متن به این نتیجه رسیدم که توصیه‌های بکت بسیار توصیه‌های دقیق و به جایی هستند و به گروه اجرایی کمک خواهند کرد.
جوانی افزود: قسمتی از نمایش را به صورت فست موشن اجرا کردم که در آن هم به ساختار نمایشنامه وفادار هستم. چون مساله زمان را جزو کلیدواژه‌های بکت می‌بینم، قبض و بسط زمان در نمایشی که در آن سال طراحی کردم وجود داشت و در اجرای جدید هم تلاش می‌کنیم به آن طراحی برسیم و بازی زمان را که در ساختار نمایش هست در فرم هم پیدا کنیم.
کارگردان نمایش «در انتظار گودو» در پایان سخنان خود تصریح کرد: امیدوارم در سال جاری هم برای این اجرا و هم اجراهای دیگر بازدید حداکثری از سوی مخاطبان تئاتر انجام گیرد زیرا جامعه ما به این اتفاق نیاز دارد. تئاتر بیش از آنکه در فضاهای خصوصی در جریان باشد باید در فضاهای عمومی و برای مخاطبان بسیاری در جریان باشد و امیدوارم تئاتر پرمخاطب دهه 70 احیا شود. در شرایط جنگ جهانی تئاتر و موسیقی فعال بود و باید در جامعه ما نیز با وجود مشکلات اجتماعی و اقتصادی تئاتر فعال باشد زیرا تئاتر می‌تواند مامن و محفلی باشد که به آن پناه ببریم.
کد خبر 6086660

عصر کرد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/823254/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

5 گل برتر تاتنهام در آنفیلد

خسروی: ما در جام جهانی آینده داوری نخواهیم

خلاصه بازی آاس رم 1 - یوونتوس 1

باید باز هم از اوسمار حمایت کرد

آبراهام قدر پاس سردار آزمون را ندانست

حواشی انتخاب ناظمی به عنوان داور دیدار استقلال-ذوب آهن

خلاصه بازی آث میلان 3 - جنوا 3

پیشرفت 95 درصدی پروژه آبرسانی تجهیز و تکمیل چاه و خط انتقال آب تم‌تم در شهرستان جوانرود

شناسایی و دستگیری کلاهبردار اینترنتی رسید جعلی بانک

موانع آبگیری سد قشلاق صحنه

مربی شمس‌آذر: بازی تاکتیکی و پرفشار بود

کاشته تماشایی تورس به تیر دروازه شمس آذر

بازی «رنگِ لباس» در دیدار گل‌گهر - شمس‌آذر

مدال قهرمانی اروپا بر گردن اولادقباد

احداث 134 کیلومتر راه روستایی در کردستان

راه اندازی دفتر تجاری اتاق بازرگانی قزوین در اقلیم کردستان عراق

فال انبیا فردا دوشنبه 17 اردیبهشت 1403

برگزاری دادگاه‌های علنی بر خط در دادگستری استان کرمانشاه

مولدسازی دارایی‌های دولت فرصتی برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام دستگاه‌ها است

وارد آمدن خسارت بیش از 253 میلیارد تومانی به بخش کشاورزی

کمک جمعیت هلال احمر به 122 نفر از آسیب دیدگان سیلاب و آبگرفتگی‌

تجلیل از 1000 پاکبان کرمانشاه در جشن «خداقوت کارگر»

ما را ز تو غیر از تو تمنّایی نیست

تبعات باخت؛ مدافعان تاتنهام درگیر شدند!

جود بلینگام، بازیکن با اخلاق مستطیل سبز

گل اول آاس رم به یوونتوس توسط لوکاکو

عجیب‌ترین هوادار فینال جام باشگاه‌های فوتسال اروپا

گل اول یوونتوس توسط برمر در دقیقه 31

عکس یادگاری معلم‌ها با پیروانی

مدیر رسانه نفت: امیدوارم سپاهانی‌ها عذرخواهی کنند

رقص آنچلوتی پس از تایید قهرمانی رئال مادرید در لالیگا

پورموسوی: امیدوارم نمایش خوبی به جا بگذاریم

آرژانتین در غم درگذشت اولین مربی قهرمان جهان

افتتاح چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی در شهر قروه

موافقت رئیس‌جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه

مرغ خوشخوان را بشارت باد کاندر راه عشق

چهره‌های مصمم در تمرین استقلال خوزستان

چالهان اوغلو یکی از بهترین‌های جهان است

توقف میلان مقابل جنوا در ماراتن گلزنی سن‌سیرو

ماجرای اخراج شدن‌های مکرر محمد طالقانی از کشتی

نگاه متفاوت محمد طالقانی به ازدواج و مهریه

داستان ترور شدن محمدرضا طالقانی از زبان خودش

ماجرای محافظت محمد طالقانی از امام خمینی (ره) در پاریس

پاسخ بی‌رحمانه کین به هالند؛ بچه لوس و ننر!

جنجال محمد طالقانی در جام آریامهر!

کلوپ: لیورپول امشب را خیلی دوست داشتم

ابهامات حکم جنجالی عبدالله ویسی

عرضه روایت ترس سربازرس مگره در بازار نشر

چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان

نصف بلیت‌های بازی استقلال فروش نرفته است