عصر کرد

آخرين مطالب

علی‌اکبر قربان شیرودی را می‌شناسید؟ اجتماعی و فرهنگی

علی‌اکبر قربان شیرودی را می‌شناسید؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - شهید شیرودی بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با بیش از 40 بار سانحه و بیش از 300 مورد اصابت گلوله به هلی‌کوپترش، باز سرسختانه می‌جنگید.
به گزارش ایسنا، علی‌اکبر قربان شیرودی دی ماه 1334 در روستای بالاشیرود از توابع شهرستان تنکابن متولد شد. پس از گذراندن سال سوم متوسطه در زادگاه خویش، برای ادامه تحصیل راهی تهران شد و همراه با کار به تحصیل خود ادامه داد.
شیرودی با اتمام تحصیلات متوسطه در سال 1351 وارد ارتش شد و دوره مقدماتی خلبانی را در تهران به پایان رساند. سپس دوره هلی‌کوپتری کبرا را در پادگان اصفهان گذراند و با درجه ستوانیاری فارغ‌التحصیل شد.
وی پس از سه سال خدمت در ارتش به کرمانشاه رفت و با خلبان احمد کشوری آشنا شد. شیرودی از ارتشیانی بود که با اوج‌گیری جریانات انقلاب اسلامی به صفوف راهپیمایان پیوست و به دستور حضرت امام (ره) مبنی بر فرار سربازان از پادگان‌ها، او نیزخارج شد. پس از خروج از پادگان درصدد تشکیل گروهی چریکی برآمد و با تعدادی از دوستانش در کرمانشاه در این زمینه اقدام کرد تا اینکه امام خمینی (ره) به میهن بازگشتند و انقلاب به پیروزی رسید.
شیرودی که در جریانات پیروزی انقلاب با پیشمرگان کرد مسلمان همکاری کرده بود، با تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به سپاه غرب کشور پیوست.
وی که با شروع جنگ تحمیلی در 31 شهریور 1359 به منطقه کرمانشاه رهسپار شده بود در جریان یکی از مأموریت‌های خود با سرپیچی از فرمان بنی‌صدر مبنی بر تخلیه پادگان و انهدام انبار مهمات منطقه، به همراه دو خلبان همفکر خود و با دو هلیکوپتری که در اختیار داشتند، در طول 12 ساعت پرواز بی‌نهایت حساس و خطرناک که وی به عنوان تنها موشک انداز پیشاپیش دو خلبان دیگر به قلب دشمن یورش برد، توانست مهمات دشمن را درهم کوبیده و خسارات سنگینی بر دشمن وارد آورد.
شجاعت و ابتکار عمل این شهید نه تنها در سراسر کشور، بلکه در تمام خبرگزاری‌های مهم جهان منعکس شد. بنی‌صدر برای حفظ ظاهر دو هفته بعد به او ارتقا درجه داد، اما وی درجه تشویقی را نپذیرفت و تنها خواسته‌اش را دیدار با حضرت امام و بیان کارشکنی‌های بنی‌صدر و بی‌تفاوتی برخی از فرماندهان اعلام کرد.
در همان ایام به دستور فرماندهی هوانیروز چند درجه تشویقی گرفت و از ستوانیار سوم خلبان به درجه سروانی ارتقا یافت، اما طی نامه‌ای به فرمانده هوانیروز کرمانشاه در 9 مهر 1359 چنین نوشت:
«اینجانب خلبان پایگاه هوانیروز کرمانشاه می‌باشم و تا کنون برای احیای اسلام و حفظ مملکت اسلامی در کلیه جنگ‌ها شرکت نموده‌ام، منظوری جز پیروزی اسلام نداشته‌ام و به دستور رهبرعزیزم به جنگ رفته‌ام. لذا تقاضا دارم درجه تشویقی که به اینجانب داده‌اند، پس گرفته و مرا به درجه ستوانیار سومی که بوده‌ام، برگردانید. »
با اوج گیری جنگ در کردستان، شیرودی و چند تن دیگر از خلبانان وارد جنگ شدند. شیرودی در عملیات‌های پروازی خود تلفات سنگینی را به نیروها و تجهیزات دشمن در نقاط استراتژیکی غرب کشور وارد کرد. در 13 دیماه 1359 وقتی خیانت‌های آشکار بنی‌صدر را دید به افشاگری پرداخت و از شنوندگان سخنانش خواست با ایمان و اسلحه و چنگ و دندان از میهن اسلامی دفاع کنند. در همین ایام علی اکبر شیرودی را به خاطر بازپس گیری ارتفاعات بازی‌دراز بازداشت تنبیهی کردند و در واکنش به این مساله، روحانیون متعهد و اعضای سپاه کرمانشاه مراتب ناراحتی خود را در اسرع وقت به اطلاع اعضای شورای عالی دفاع از جمله آیت‌الله خامنه‌ای و حجت‌الاسلام هاشمی رفسنجانی رساندند و حکم بازداشت وی منتفی شد.
شیرودی بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با بیش از 40 بار سانحه و بیش از 300 مورد اصابت گلوله به هلی‌کوپترش، باز سرسختانه می‌جنگید. شیرودی پس از چند هزار مأموریت هوایی و انجام بالاترین پروازهای جنگی در دنیا و نجات یافتن از 360 خطر مرگ سرانجام در آخرین عملیات پروازی خود (8 اردیبهشت 1360) در منطقه بازی دراز، هنگامی که عراق لشکری زرهی با 250 تانک و با پشتیبانی توپخانه و خمپاره‌انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی، برای بازپس گیری ارتفاعات «بازی دراز» به سوی سرپل‌ذهاب گسیل داشته بود، به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندین تانک از پشت سر مورد اصابت گلوله تانک قرار گرفت و به شهادت رسید.
خلبان یاراحمد آرش که به همراه شهید شیرودی در این عملیات پروازی شرکت داشت، درمورد چگونگی شهادت این خلبان دلاور می‌گوید: «بارها او را در صحنه جنگ دیده بودم که خود را با هلیکوپتر به قلب دشمن زده و حتی هنگام پرواز مسلسل به دست می‌گرفت. در آخرین نبرد هم جانانه جنگید و بعد از آنکه چهارمین تانک دشمن را زدیم، ناگهان گلوله یکی از تانک‌های عراقی به هلیکوپتر اصابت کرد و در همان حال شیرودی که مجروح شده بود با مسلسل به همان تانک شلیلک کرده و آن را منهدم نمود و خود نیز به شهادت رسید. »

عصر کرد

پیکر پاک شهید شیرودی پس از تشیع باشکوه در روستای شیرود تنکابن آرام گرفت.
پس از شهادت شیرودی، شخصیت‌های مملکتی نسبت به شخصیت والا و سلوک اخلاقی وی اظهارات مختلفی کرده‌اند؛ از جمله حضرت آیت‌الله خامنه‌ای او را مکتبی، مؤمن و جنگنده در راه خدا توصیف می‌کنند.
صاحب نظران جنگ‌های هوایی، او را «نامدارترین خلبان جهان» نامیده‌اند؛ چنانکه شهید تیمسار فلاحی رئیس ستاد مشترک ارتش، وی را ناجی غرب و فاتح گردنه‌ها و ارتفاعات آریا، بازی‌دراز، میمک، دشت‌ذهاب و پادگان ابوذر توصیف کرده و می‌گوید: " او غیرممکن‌ها را ممکن ساخت. کسی بود که وقتی خبر شهادتش را به امام دادم، امام در مورد وی فرمودند: " او آمرزیده است".
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/824112/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رهبر انقلاب در کتابخانه شخصی خود چه کتاب‌هایی دارند؟

آلونسو: شایسته هر سه قهرمانی در این فصل هستیم

مربی اخراجی به فینال اروپا رسید

رستمیان در تپانچه 25 متر ششم شد

دلیل رأی خاص کمیته انضباطی ودرخواست بازیکنان برای جریمه‌شدن!

اسلامی: امتیاز گرفتن از پرسپولیس خیلی سخت است

تغییر تابعیت بسکتبالیست آمریکایی پیش از المپیک

اعلام برنامه‌های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در نمایشگاه کتاب

شکایت اتحادیه جهانی بازیکنان از فیفا

هری کیول می‌خواهد فینال استانبول را مقابل کرسپو تکرار کند

شوخی با دورتموند؛ رئال اینطور شکست می‌خورد

دیدار دوستانه ازبکستان با برزیل قبل از جام جهانی

دروازه بان جوان صنعت نفت پایان دهنده رکورد منفی این تیم

نقطه ضعف پرسپولیس مشخص شد

احتمال بازگشت چی‌چی‌اوغلو به جمع داوران المپیکی

ناراحتی نویدکیا از هافبک عراقی

لژیونری که «پوشکاش» می‌خواهد

لباس محلی افغانستان برتن سرمربی ایرانی تیم ملی

جزئی‌ترین تصویر از مغز انسان که تابه‌حال دیده‌اید

داستانک/ خانه سالمندان

اردوی وزنه‌برداران به کیش می‌رود

انریکه نمی‌گذارد بازیکن بخرند!

عبدالرزاق حمدالله دشمن فرضی کریستیانو

کاپیتان رئال در آستانه لیگ عربستان

رژیم اشغالگر در کنگره فیفا پاسخگو باشد!

تیم ملی هاکی بانوان راهی رقابت‌های آسیایی تایلند شد

دوئل جذاب هفته؛ تراکتور و اخباری به هم رسیدند

مشت و تخلیه خشم بر سر داور!

تکلیف 3 عضو هیات مدیره پرسپولیس مشخص شد

انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه آغاز شد

فرایند اخذ رای در دور دوم انتخابات مجلس کرمانشاه آغاز شد

بازی‌دراز؛ یادآور جانفشانی‌های دلاورمردان ایران

عملیات غرورآفرین بازی‌دراز برگ زرینی در دفاع مقدس بود

قرعه‌کشی مقدماتی جام ملت‌های آسیا 2027 انجام شد

بایرن یک جام دیگر را از دست داد

گلری که دیگر دروازه‌بان آکادمی نیست!

ستاره ذوب‌آهن: گل استقلال استثنایی بود!

ستاره پرسپولیس هم‌تیمی ذخیره‌ها شد

اسطوره رئال مادرید، مدیر ورزشی النصر شد

امیری جنگنده دوباره روی نیمکت

الگوریتم جالب گلزنی ستاره پرتغالی تراکتور!

المپیاکوس به فینال لیگ کنفرانس اروپا رسید

تاوان سنگین اشتباه مارسینیاک علیه بایرن!

سردار آزمون در فینال طرفدار آتالانتاست!

گران‌ترین کفش طلای فوتبال ایران!

ده‌روسی: نمایش قهرمانانه‌ای داشتیم

اتفاق عجیب برای سردار آزمون در بای آره‌نا!

پرسپولیس به تیم بی هوادار رسید، سپاهان به محرم

مانچینی در تسخیر روح شکست‌ناپذیر تیم آلونسو!

گل سوم آتالانتا به مارسی