عصر کرد

آخرين مطالب

زنگ خطر سگ‌های بلاصاحب و صاحب‌دار در جنوب کرمان به صدا در آمده است اجتماعی

زنگ خطر سگ‌های بلاصاحب و صاحب‌دار در جنوب کرمان به صدا در آمده است
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ایسنا/کرمان اگر چه نگهداری سگ به هر شیوه‌ای توسط شهروندان و یا به تعبیری سگ گردانی جرم انگاری نشده، اما در حال حاضر با توجه به تبعات این عمل با صاحبان و مسببان سگ گردانی یا نگهداری در محل‌هایی که برای دیگران مزاحمت ایجاد می‌کنند برخورد قضایی می‌شود.
به گزارش ایسنا، حالا آن روی سکه از منظر اجتماعی مورد توجه دستگاه‌های متولی قرار گرفته، اما تکلیف مزاحمت‌های خطرآفرین و ادامه دار سگ‌های ولگرد و یا بلاصاحب که در سطح کشور و بالطبع در جنوب کرمان چه می‌شود؟ و چگونه این معضل که موجب نگرانی و اعتراض شهروندان است، سامان می‌گیرد تا دیگر شاهد حضور سگ‌های بلاصاحب به صورت گله‌ای در جای جای مناطق شهری نباشیم.
اگر چه جنوب کرمان کمابیش درگیر این معضل است اما شهر جیرفت بیش از دیگر شهرستان‌ها در دام این گرفتاری بهداشتی و خطرناک گرفتار شده به طوری که زاد و ولد سگ‌ها به نوبه خود به شکلی رو به رشد است که به نظر می‌رسد صرفاً با زنده‌گیری و نگهداری در سرپناه‌هایی که از حداقل نیازهای ضروری محروم هستند، راه به جایی نخواهیم برد زیرا هزینه‌های این شیوه بسیار زیاد و بی نتیجه است.
بر اساس این گزارش، اگر چه سگ‌های بلاصاحب علت برخی از گزیدگی‌ها هستند اما سگ‌های صاحب‌دار هم با توجه به رهاشدگی در سطح روستاها و شهرها چالش‌هایی را برای اهالی ایجاد می‌کنند که از این مهم هم نباید غافل شد.
اما نگهداری سگ‌های بلاصاحب به عنوان اولین راهکار در جیرفت آغاز شده که این مکان چندان قابل قبول نیست و در حال حاضر 485 سگ در آنجا نگهداری می‌شود که در مقایسه به فراوانی آنها در سطح شهر عدد تأثیرگذاری نخواهد بود.
براساس اظهارات کارشناسان، عقیم سازی بهترین راهکار برای کاهش جمعیت‌های گله‌ای سگ‌های بلاصاحب است که تاکنون عملی نشده است.
از طرفی کارشناسان بهداشتی بر این باورند که حذف سگ‌های بلاصاحب و حتی صاحب‌دار از شهرها و روستا باعث هجوم حیوانات درنده خواهد شد لذا باید روشی متعارف را دنبال کرد.
با توضیحاتی که داده شد، سگ‌های بلاصاحب در شهرها امنیت روانی شهروندان را به مخاطره انداخته‌اند و با حمله به مردم در معابر عمومی یا با سر و صداهای شبانه و غیرقابل تحمل، جمع‌آوری و یا ساماندهی این وضعیت در جنوب کرمان جزء مطالبات مردم است.
ناگفته نماند ساخت و نصب تله‌های زنده‌گیری توسط شهرداری جیرفت چندان مفید واقع نشد و باز هم مردم از این اقدام به عنوان یک معضل اجتماعی یاد می‌کردند که ساعت‌ها شاهد در قفس ماندن حیوانات در میادین اصلی از جمله میدان شهرداری جیرفت بودند که این طرح ناموفق هم خاتمه یافت.
سرپناه دوم در جیرفت احداث می‌شود
مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری جیرفت در گفت و گو با ایسنا با اشاره به آخرین اقدامات انجام شده درباره ساماندهی وضعیت سگ‌های بلاصاحب در سطح شهر جیرفت گفت: توسط شهرداری یک سرپناه برای نگهداری سگ‌های بلاصاحب احداث شده و در حال حاضر تعداد 485 قلاده سگ که از سطح شهر جمع آوری شدند، در این محل نگهداری می‌شوند.
مصیب سمندری از احداث سرپناه دوم خبر داد که در آینده نزدیک برای این منظور آماده خواهد شد و از شهروندان‌ خواست برای تامین غذای موردنیاز سگ‌هایی که در سرپناه نگهداری می‌شوند، بیش از این همکاری کنند.

عصر کرد

مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری جیرفت آرامش خاطر شهروندان را از اولویت‌هایی دانست که مورد توجه قرار دارد و از آنها خواست هر گونه مزاحمت و یا حضور گله‌ای سگ‌های بلاصاحب را در سطح شهر گزارش بدهند.
وی افزود: شهروندان ضمن تماس با شماره 137 می‌توانند حضور و مزاحمت‌های ناشی از حضور سگ‌ها را در محله خود گزارش بدهند تا شهرداری نسبت به جمع آوری اقدام کند.
سمندری از فعالیت اکیپ‌های شهرداری برای ادامه طرح زنده‌گیری سگ‌های بلاصاحب خبر داد.
معضل سگ‌های بلاصاحب و صاحب دار گریبانگیر همه است
فرماندار فاریاب نیز در گفت و گو با ایسنا ساماندهی سگ‌های بلاصاحب را یک ضرورت دانست و با اشاره به تبعات بهداشتی و امنیتی برای شهروندان گفت: تاکنون موردی از گزیدگی به صورت رسمی اعلام نشده اما در جنوب کرمان همواره شاهد مزاحمت و حمله خطرآفرین سگ‌ها به مردم بودیم.
یوسف میرشکاری با رد طرح زنده‌گیری سگ‌های بلاصاحب، افزود: عقیم سازی، واکسن و رها کردن حیوان بهترین راهکار است که باید دنبال شود.
وی از حضور سگ‌های بلاصاحب در سطح شهر انتقاد کرد که باید طبق یک دستورالعمل یکسان این وضعیت در کل شهرستان‌های جنوب کرمان ساماندهی شود.
میرشکاری از زنده‌گیری و رها کردن سگ‌ها در جاده‌ها و روستاها انتقاد کرد که به دفعات این مورد دیده شده است.
وی از آمادگی شهرداری و مجموعه دستگاه‌های ذیربط در این راستا و طبق ضوابط که بتواند جمعیت سگ‌های بلاصاحب را کنترل کند، خبر داد و زنده‌گیری و نگهداری در سرپناه را قوز بالای قوز دانست.
عقیم‌سازی و رهاسازی بهترین راهکار است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در گفت و گو با ایسنا در این رابطه اظهار کرد: طبق دستورالعمل باید سگ‌های بلاصاحب جمع آوری، عقیم و رهاسازی شوند که در همه شهرستان‌های جنوب کرمان مردم با معضل سگ‌ها روبرو هستند.
طاهره بیگ زاده با بیان اینکه علی رغم این که همگان از حضور گله‌ای سگ‌های بلاصاحب در سطح شهرها انتقاد دارند، بیشترین آمار حیوان گزیدگی را مربوط به سگ‌های صاحب‌دار دانست و این رقم را بالای 90 درصد اعلام کرد.
وی شهرداری را متولی جمع آوری سگ‌های بلاصاحب دانست که از طرفی این طرح هم نیاز به اعتبار دارد و همچنین واکسیناسیون را جزء وظایف ادارات دامپزشکی اعلام کرد و اظهار کرد: با همگرایی و همکاری می‌توانیم این وضعیت را ساماندهی کنیم.
بیگ زاده روند حیوان گزیدگی را طی سال‌های اخیر افزایشی عنوان کرد و گفت: سال 1401 تعداد 4352 مورد حیوان گزیدگی در جنوب کرمان داشتیم که از این تعداد 3576 مورد سگ گزیدگی بوده و در سال 1402 تعداد 5121 حیوان گزیدگی وجود داشته که 4072 مورد سگ گزیدگی گزارش شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بیماری هاری ناشی از سگ گزیدگی را در سال گذشته یک مورد عنوان کرد و افزود: در سال 1402 سه مورد فوتی در اثر حیوان گزیدگی در جنوب کرمان رخ داده که یک مورد سگ گزیدگی و دو مورد دیگر مربوط به حمله گرگ بوده است .
وی چرخه هاری را در طبیعت و محیط زیست دانست که حیوان انتقال‌دهنده آن است.
بیگ زاده از حیوان گزیدگی توسط سگ‌های صاحب‌دار نیز ابراز نگرانی کرد که از 5121 مورد در سال گذشته تنها 465 مورد توسط سگ‌های بلاصاحب صورت گرفته و گفت: بیشترین آمار حیوان گزیدگی به سگ‌های صاحب دار برمی‌گردد که صاحبانشان باید آموزش داده شوند و از رها کردن حیوان در معابر عمومی و روستاها خودداری کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از همکاری اداره کل دامپزشکی جنوب کرمان ابراز رضایت کرد و افزود: اگر محیط زیست اعتبار و امکانات داشته باشد می‌تواند کمک بزرگی بکند اما متاسفانه محیط زیست فاقد امکانات لازم است.
وی آغشته کردن طعمه‌ها را به واکسن مقرون‌به صرفه‌ترین روش واکسیناسیون دانست که در حال حاضر این روش مقدور نیست.
بیگ زاده شهرداری و محیط زیست را متولی جمع آوری سگ‌های بلاصاحب دانست که باید با اهتمام بیشتری در این راستا ورود کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از مصوبه دستورالعمل جمع آوری سگ‌های بلاصاحب توسط وزارت کشور خبر داد که باید عملیاتی شود و می‌طلبد شوراهای سلامت در هر شهرستانی طبق این مصوبه همکاری کنند.
وی از فعالیت 17 مرکز درمان هاری در جنوب کرمان خبر داد که به صورت 24 ساعته آماده خدمات دهی هستند که تاکنون در بحث واکسن و سرم هیچ گونه مشکلی وجود نداشته و در سال گذشته تعداد 4703 دز واکسن تزریق شده است.
توصیه‌های بهداشتی نسبت به نگهداری سگ‌های صاحب دار
بیگ زاده با ارائه چند توصیه نسبت به نگهداری سگ‌های صاحب دار گفت: از آنجایی که بیشترین آمار حیوان گزیدگی مربوط به سگ‌های صاحب دار است لذا می‌طلبد در این راستا ایمن‌سازی و واکسیناسیون توسط دامپزشکی صورت بگیرد و در صورت‌ مشاهده علائم و رفتارهای مشکوک، حیوان ویزیت شود.
وی افزود: اگر گزیدگی توسط سگ صاحب دار صورت گرفت توصیه می‌شود ضمن مراجعه به مراکز بهداشت، خدمات لازم دریافت شود و از طرفی حیوان صاحب دار نباید مدت زیادی در یک مکان زنجیر و یا قفس شود که خطرآفرین خواهد بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت جلوگیری از رهاسازی سگ‌های نگهبان را برای جلوگیری از حیوان گزیدگی در شب و به صورت تصادفی مورد تاکید قرار داد و گفت: سگ نگهبان انبار و یا تعمیرگاه حتماً باید در شب و مواقع تعطیل زنجیر شود.
به گزارش ایسنا، معضل پرسه سگ‌های صاحب دار و بلاصاحب در جنوب کرمان از جمله چالش‌هایی است که گریبانگیر جامعه شهری و روستایی شده و ساماندهی این وضعیت با روش‌های سنتی چندان موفقیت آمیز نبوده و شاهد زاد و ولد و افزایش جمعیت سگ‌ها هستیم که در معابر عمومی علاوه بر منظره اجتماعی آزاردهنده، باعث حمله و سلب آرامش مردم شده‌اند که اجرای دستورالعمل وزارت‌ کشور آن هم با تخصیص اعتبار موردنیاز تنها راه حل ختم این غائله بهداشتی، اجتماعی و روانی است.

عصر کرد

انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/827078/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سلیمی: اگر VAR بود با اختلاف صدر جدول بودیم

شایعه درگذشت یک هوادار چقدر حقیقت دارد

صحنه مشکوک به پنالتی در محوطه جریمه نساجی

صحبت های پورموسوی سرمربی استقلال خوزستان در پایان بازی مقابل پرسپولیس

صحبتهای کیانوش رحمتی مربی استقلال در پایان بازی با نساجی

حضور عجیب سعید فتاحی در ورزشگاه وطنی قائمشهر!

رحمتی: داور کمر استقلال را شکست!

لیموچی: از وقتی شاگرد حسینی شدم، پیشرفت کردم

لک: همیشه احترام می‌گذارم

چشمی: امسال سیاه‌ترین فصل داوری بود/ نگذاشتند ببریم

جلالی: داور گفت می‌توانم الآن اخراجت کنم

حمله هافبک استقلال به داوری: به خدا پنالتی نبود از فوتبال می روم!

مربی استقلال: ما تا روز آخر فقط می‌جنگیم

عکس | کوپال و کمک‌هایش در محاصره استقلالی‌های خشمگین

سیدحسین: امروز روز سیاه فوتبال ایران بود

فخرالدینی: چه کسی جواب ما و هواداران را می‌دهد؟

بخش اول صحبتهای فرشید سمیعی سرپرست مدیرعاملی باشگاه استقلال در پایان بازی با نساجی

بخش دوم صحبتهای فرشید سمیعی سرپرست مدیرعاملی باشگاه استقلال در پایان بازی با نساجی

صحبتهای ابوالفضل جلالی بازیکن استقلال در پایان بازی با نساجی

نشست خبری مربیان در پایان بازی سپاهان و هوادار

صحبتهای میلاد فخرالدینی بازیکن استقلال در پایان بازی با نساجی

نشست خبری مربیان در پایان بازی فولاد و ذوب آهن

صحبتهای حمیدرضا رجبی مربی استقلال در پایان بازی با نساجی

صحبتهای آرش رضاوند هافبک استقلال در پایان بازی با نساجی

نشست خبری مربیان در پایان بازی صنعت نفت و شمس آذر

صحبت‌های روزبه چشمی بازیکن استقلال در پایان بازی با نساجی

سمیعی: خسروی داوران را علیه استقلال تحریک کرد

یک پنالتی برای استقلال گرفته نشد؟

حسینی: کل کشور پرسپولیسی هستند و کار را برای آنها درمی‌آورند

بازخوانی سفر رئیس‌جمهور فقید به کرمانشاه؛ اشتغال و مسکن 2 دغدغه مهم شهید خدمت

صحبت‌های محمدرضا آزادی بازیکن نساجی در پایان بازی با استقلال

صحبتهای فرزاد زامهران بازیکن نساجی در پایان بازی با استقلال

صحبتهای محمدرضا عباسی بازیکن نساجی در پایان بازی با استقلال

صحبت‌های مهرداد عبدی بازیکن نساجی در پایان بازی با استقلال

صحبتهای محمود مطلق‌زاده بازیکن استقلال خوزستان در پایان بازی با نساجی

صحبتهای علی نعمتی در پایان بازی پرسپولیس و استقلال خوزستان

صحبتهای افشین پیروانی در پایان بازی پرسپولیس و استقلال خوزستان

بخش اول نشست خبری مصطفی صداقت مربی نساجی در پایان بازی با استقلال

بخش دوم و پایانی نشست خبری مصطفی صداقت مربی نساجی در پایان بازی با استقلال

صحبتهای سیدحسین حسینی بازیکن استقلال در پایان بازی با نساجی

فوتبال روی بدش را به ما نشان داد/ وضعیت فوتبال خوزستان فاجعه است

حساس‌ترین صحنه داوری فصل استقلال (کارشناسی)

دیدگاه کارشناس در مورد داوری بازی‌های پرسپولیس و استقلال و اعتراض نکونام به نگرفتن پنالتی

مبارزه با فساد و تلاش برای گسترش توسعه و عدالت از صفات بارز شهید آیت الله رئیسی بود

احتمال رگبار بهاری در برخی مناطق کرمانشاه/دمای هوا افزایش می‌یابد

برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای خدمت با حضور اهالی فرهنگ هنر و رسانه

یادواره شهدای خدمت و 3 هزار شهید ایل کلهر در استان کرمانشاه برگزار شد

داستانک/ نعمت خداوند

صحبت های یاسین سلمانی در پایان بازی پرسپولیس و استقلال خوزستان

مسعود ریگی: فقط می‌توان گفت معجزه پرسپولیس