عصر کرد

آخرين مطالب

هفت خان مشکلات پیش روی اراضی هفت آسیاب سنندج اجتماعی

  بزرگنمايي:

عصر کرد - تجمع اعضای تعاونی‌های مسکن مقابل استانداری کردستان یکی از داستان های پرتکرار و سریالی است.
موضوع یکی از این تجمع‌ها بحث زمین‌های هفت آسیاب سنندج است که بعد از گذشت 30 سال اعضا همچنان در گیرو دار مشکلات احقاق حق خود هستند و به عنوان یک معضل اساسی مطرح شده و روز به روز کلاف آن پیچیده تر می شود.
سال‌ 72 محدوده‌ای از زمین‌های کوه آبیدر سنندج به تعدادی از کارمندان منابع طبیعی و افراد دیگر واگذار و مبالغی از آنها گرفته می‌شود، غافل از آنکه این اراضی در محدوده کوه آبیدر و منابع طبیعی است، حال این تعداد از افراد سند رسمی داشته و خواهان احقاق حق 30 ساله خود هستند، در این شرایط نیز نه دولت و نه فعالان محیط زیستی اجازه واگذاری این اراضی را به این افراد نمی‌دهند.
ادعای مالکان زمین ها
نماینده اعضای مالکان زمین‌های هفت آسیاب سنندج در این باره می گوید: زمین‌های هفت آسیاب در سال 72 از طرف وزارت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی به نیروهای خود واگذار و آنها نیز به افراد دیگر می‌فروشند، اما زمین‌ها تا کنون نه تحویل داده شده و نه تغییر کاربری شده است.
وی افزود: از طرفی استاندار کردستان قول داد که تا پایان سال 1402 تکلیف زمین‌ها مشخص و احقاق حق شود اما تاکنون اتفاقی در این باره رخ نداده است.
وی ادامه می دهد: زمین‌ها 24 هکتار است و در زمان تحویل خارج از محدوده بوده اما اکنون ورودی شهرک وحدت سنندج است و حدود 8 هکتار از این زمین‌ها در محدوده کمربندی آبیدر بوده که در سال‌های گذشته تغییر کاربری شده است.
این مدعی مالکیت اراضی زمین‌های هفت آسیاب سنندج می افزاید: در سفر ریاست جمهوری به استان کردستان مصوب شد که 5.7 هکتار زمین بابت 24 هکتار زمین معاوضه شود، کمتر از یک چهارم زمین‌های فعلی، در یک محدوده بسیار دور که با موقعیت زمین فعلی ما بسیار متفاوت است که با مخالفت افراد مواجه شد.
مخالفت فعالان محیط زیستی
در مقابل اما یکی از فعالان محیط‌زیست سنندج با اعلام مخالفت از واگذاری این زمین‌ها برای ساخت و ساز مسکونی اظهار می دارد: زمان مدیرکل وقت جهاد کشاورزی در سال‌های 70، زمین‌هایی در قالب طرح طوبی که برای ایجاد اشتغال و تولید محصولات کشاورزی به دوستان ، پیمانکاران و نیروهای خود واگذار می‌کنند و اکنون بسیاری از این افراد این زمین‌ها را به افراد دیگر فروخته‌اند.
این فعال زیست محیطی با اشاره به مخالفت مردم برای ساخت و ساز در این اراضی می افزاید: اگرچه این افراد نیز حق دارند و باید به حق چندین ساله خود برسند، اما باید این زمین‌های محدوده هفت آسیاب با زمین های دیگر کاربری مسکونی معاوضه شود، آبیدر سنندج ثبت ملی شده و بسیار از گونه‌های جانوری و گیاهی ثبت جهانی شده و ساخت و ساز دراین محدوده اصلاً قابل قبول نیست و این ظرفیت بکر و سرمایه کردستان نابود خواهد شد.
باطل شدن اسناد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان نیز ضمن اشاره به کلاف سردرگم اراضی هفت آسیاب سنندج، اظهار می دارد: در سال 72 اراضی هفت آسیاب در دل آبیدر سنندج با دستور وقت جهاد سازندگی به اعضای تعاونی مسکن اداره کل منابع طبیعی واگذار و کلیه اعضا سند دفترچه‌دار 500 و 1000 متری در دست دارند.
بهزاد شریفی‌پور با بیان اینکه 30 درصد اراضی به کارکنان منابع طبیعی و 70 درصد کارکنان جهاد سازندگی تعلق داشت، افزود: سال 76 زمین ها از طرف منابع طبیعی به اعضای تعاونی جهاد و کارکنان منابع طبیعی واگذاری شد اما سال 88 به دلیل خارج شدن این اراضی در محدوده خارج از شهر با طرح تفضیلی شهر، از اختیارات منابع طبیعی خارج می‌شود، همچنین سال 88 طبق دادگاه شعبه‌ای در مشهد توسط موقوفه معتمد وزیری اسناد منابع طبیعی به نام این اعضا را باطل می‌کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان می افزاید: کنشگران زیست‌محیطی، سازمان‌های مردم نهاد و NGOها مخالف واگذاری اراضی هفت آسیاب به این اعضا هستند، اواخر سال گذشته با چندین جلسه مختلف و سفر نهاد ریاست جمهوری طبق مصوبه شورای بیت‌المال مصوب می‌شود تا آخرسال 1402 دستگاه‌های اجرایی و جهاد کشاورزی زیر نظر دستگاه‌های نظارتی، این مشکل تعیین تکلیف و اراضی معاوضه شود.
وی با بیان اینکه این اراضی به دست چند نفر خرید و فروش شده اند ادامه می دهد: با جلسات مختلف زیر نظر معاونت عمرانی استانداری مقرر شد 5.7 دهم هکتار اراضی منابع طبیعی در قالب آپارتمان‌سازی با اراضی هفت آسیاب معاوضه شود اما تعدادی از اعضا مخالف و توافق نمی‌کنند.
شریفی‌پور در پاسخ به این سؤال که بألاخره این مشکل چه زمانی برطرف می‌شود؟ اذعان داشت: جز اختصاص این میزان اراضی در نظر گرفته شده که مسئولان استانی متعهد و موافق اجرای آن هستند، هیچ حکم دیگری قابل اجرا نیست تا شورای انجمن بیت‌المال در این راستا تصمیم جدی نگیرد.
زارعی‌کوشا، استاندار کردستان نیز سال گذشته با وعده اینکه مشکل اراضی هفت آسیاب تا پایان سال1402 برطرف خواهد شد، اذعان کرد: هزار و 200 خانواده درگیر این اراضی‌ هستند و از سال 1372 چشم انتظار واگذاری آن هستند و این مشکل را به گونه‌ای که به آبیدر هم صدمه‌ای وارد نشود، حل خواهیم کرد.

عصر کرد

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/827558/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترجمه «دوربین عکاسی» به چاپ نهم رسید

دو خط کتاب/پس لعنتی تغییر کن

ورود فلیک به بارسلونا به تأخیر افتاد

جعفری: ای‌کاش هواداران تراکتور محروم نمی‌شدند

رجبی: به‌دنبال شش امتیاز این دو بازی هستیم

مقصد غیرمنتظره ستاره سپاهان؛ ملوان بندرانزلی

شجاعی: با شرافت برابر نساجی بازی می‌کنیم

گلزن گل‌گهر در دورترین نقطه دروازه استقلال!

اعتراض عجیب رونالدو به تصمیم داور

آخرین تمرین پرسپولیس برای قرمز ماندن صدر

شاهکار تاریخی پپ با بارسلونا 15 ساله شد

باورنکردنی از لیبروی تیم ملی والیبال!

علیرضا قربانی به دبی می‌رود

سردار پاکپور: نیروی زمینی سپاه به پهپادهای امدادرسان مجهز می‌شود

ارکستر مجلسی «آوام» روی صحنه می‌رود

صلح و سازش در پرونده تقسیم ترکه توسط صلح یاران کامیارانی

محله اسلامی باید ظاهر اسلامی هم داشته باشد

محلات اسلامی با هم‌افزایی مردم در کردستان تشکیل شود

دستگیری 2 کلاهبردار به بهانه ثبت‌نام خودرو در کرمانشاه

تمرکز بر توسعه تعاونی‌ها، اقتصاد گردشگری‌ و دانش‌بنیان

اعلام مهمترین اولویت دولت چهاردهم / مهاجرت هر نیروی متخصص تا 4 میلیون دلار به کشور ضربه‌ی مالی می‌زند

کامران ندری، اقتصاددان: مالکیت شبه دولتی ذی نفوذ در بانکها، اجازه نظارت نمی دهد/ حاکمیت درباره ایجاد زیرساخت برای نظارت بر بانک‌ها تصمیم بگیرد /تورم بالا را پذیرفته اند و به دنبال نظارت بر بانکها نیستند

فکاهی اقتصاد ایران؛ مالیات ستانی به جای مبارزه با کالای قاچاق

برجسته کردن نقش دانش بنیانها در اقتصاد از خدمات شهید رئیسی

برجسته کردن نقش دانش‌نیان‌ها در اقتصاد کشور از خدمات ماندگار شهیدجمهور است

سوگواره شهدای خدمت در کرمانشاه برگزار شد

صادق زیباکلام دوباره مجرم شناحته شد

مدیرکل بنیاد مازندران گفت: سبک زندگانی مادران معزز شهدا صبر و پایداری است

گیاه کنگر در اراضی زراعی کردستان کاشت می‌شود

کنگره شهدای غریب در استان کرمانشاه برگزار می‌شود

افزایش حدود 2000شماره تلفن ثابت منصوبه در کردستان

6 کتاب نامزد جایزه ادبی «پوشکین» شدند

تمامی گل‌های هفته 38 سری آ ایتالیا

واکنش معنادار لوکاس وازکز به غیبت در لیست تیم ملی اسپانیا

شجاعى: نساجى با ساکت الهامى متحول شده است

روزى که ما آمدیم هوادار گزینه سقوط بود و قرار شد تیم را حفظ کنیم

حریفان ایران در جام جهانی فوتسال مشخص شدند

پاسخ مطهری به مصاحبه جنجالی شجاع خلیل‌زاده

اورتگا نجات دهنده گواردیولا و استاد مهارهای تک به تک

مطهری: فقط دستیار گل‌محمدی می‌شوم!

مطهری: تیم مهدی تارتار لیگ را سورپرایز کرد

نیروی زمینی سپاه به پهپادهای امدادرسان در صحنه‌های عملیات مجهز می‌شود

تجهیز نیروی زمینی سپاه به پهپادهای جدید

برای تولید برق در فصل تابستان آمادگی داریم

نیروی زمینی سپاه به پهپادهای امدادرسان مجهز می‌شود

کشف 98 بسته حشیش از معده متهمی در رباط‌کریم

کردستان مهیای برگزاری آزمون استخدامی توانخواهان است

وزیر اقتصاد: هیچ تزلزلی در اداره امور کشور وجود ندارد

وزیر اقتصاد اعلام کرد: انجام سالانه 38 همت واگذاری دارایی‌های مازاد بانک‌ها

صنعت پتروشیمی نوک پیکان اقتصاد کشور