عصر کرد

آخرين مطالب

شیلان بانو، پیشرو در اشتغال و تولید اقتصادي

  بزرگنمايي:

عصرکرد- تعاونی شیلان بانو از تعاونی‌های برتر در زمینه ایجاد اشتغال برای بانوان است بیشتر افرادی که در این تعاونی مشغول کار هستند را زنان جویای کار تشکیل می دهند که به صورت مستقیم در کارگاه‌های کوچک و واحدهای تولیدی در قالب مشاغل خانگی فعالیت دارند و همچنین به صورت غیر مستقیم نیز برای تعداد زیادی شغل ایجاد کرده است.

این تعاونی در زمینه خیاطی، فرش دستباف، تولید پوشاک و مواد غذایی فعالیت می‌کند و چند سال متوالی به عنوان تعاونی برتر استان کردستان معرفی شده و سال گذشته نیز به عنوان تعاونی برتر کشور معرفی شد ضمن اینکه بسیاری از تولیدات این تعاونی به اقلیم کردستان عراق صادر می‌شود همچنین بخش زیادی از محصولات آن در بازار بانه و شهرهای اطراف به فروش می رسد.

اشتغال 480 زن در تعاونی شیلان بانو

مدیر عامل شرکت تعاونی شیلان بانو که خود کارآفرین نمونه است گفت: شرکت تعاونی شیلان بانو در سال 89 با عضویت 13 نفر ثبت شد و بعد از 6 ماه اعضای این شرکت به 54 نفر رسید و اکنون 480 نفر عضو این شرکت کارآفرینی هستند.

زریان عثمانی افزود: اعضای شرکت تعاونی شیلان بانو به صورت مشاغل خانگی و کارگاه‌های کوچک مستقل از کارگاه فعالیت می‌کنند و ما توانسته ایم برای بانوان بی سرپرست، بد سرپرست و خود سرپرست اشتغال ایجاد کنیم.

تعاونی

تولیدات شیلان بانو

وی به فعالیت‌های این شرکت تعاونی اشاره کرد و اظهار داشت: فعالیت‌های ما شامل فرش بافی، تولید کوسن برای مبل، تولید چادر عربی و برخی پوشاک زنانه است و در کنار این فعالیت ها، 18 رشته صنایع دستی که بیشتر در قالب نمایشگاهی فعال است را نیز آموزش می دهیم.

عثمانی ادامه داد: کارگاه‌های کوچکی مانند عروسک سازی، سبزی خُرد کنی و خیاطی کُردی دوزی نیز در شهر فعالیت می‌کنند و چند نفر از بانوان با همکاری و سرمایه تعاونی شیلان بانو به صورت مستقل فروشگاه‌های ادویه فروشی و پوشاک راه اندازی کرده و به صورت مستقل فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه بسیاری از بانوان عضو تعاونی از مزایای بیمه تأمین اجتماعی برخوردار هستند، گفت: افراد مستقل در هر کارگاه از طریق کارفرما بیمه می‌شوند و در کارگاه تولیدی پوشاک نیز 24 نفر بیمه شده اند.

این بانوی کار آفرین با اشاره به صادرات بسیاری از محصولات تولیدی تعاونی به اقلیم کردستان عراق افزود: کوسن‌های تولیدی و چادرهای عربی به اقلیم کردستان عراق صادر می‌شود و پوشاک زنانه نیز در فروشگاه‌های سطح شهر و شهرهای اطراف توزیع می‌شود.

وی اظهار داشت: بخشی از پوشاک تولید شده با برند شیلان بانو در بازار توزیع می‌شود و گاهی به درخواست مشتری تولیدات را با لگوی خاص تولید می‌کنیم.

عثمانی گفت: همه مواد اولیه مورد نیاز خود را در بازار داخل تهیه می‌کینم و به طور میانگین در هر ماه بیش از یک هزار تکه پوشاک در کارگاه تولید می‌شود که این تعداد بسیار کم است اما با توجه به مشکلات در حال حاضر توسعه کارگاه برای ما امکانپذیر نیست.

وی با بیان اینکه در آینده کارگاه‌های تولیدی را توسعه می‌دهد، یادآور شد: در روستای خواجه امیر و شهرک صنعتی کارگاه‌های به همین منظور ایجاد می‌شود.

مدیر عامل شرکت شیلان بانو اظهار داشت: علاوه بر 480 عضو ثابت شرکت به صورت غیر مستقیم برای بازاریاب‌ها و فروشنده‌ها نیز از طریق شرکت اشتغال ایجاد شده که در آمار اشتغال شرکت قرار ندارند.

وی به مشکلات موجود در زمینه تأمین مواد اولیه نیز اشاره کرد و افزود: گاهی برخی مواد اولیه را با حداقل 6 ماه تأخیر تهیه می کنیم و بسیاری از مواد اولیه به سختی در بازار یافت می وند و همین باعث تاخیر در انجام تعهدات شرکت می شود.

عثمانی با اشاره به عدم همکاری برخی از مسئولین با شرکت تعاونی ها اضافه کرد: برخی به جای همکاری با بانوان کارآفرین د ر مسیر کار آنها سنگ اندازی می‌کنند ضمن اینکه تاکنون هیچکدام از مسئولین شهرستان برای حل مشکلات ما ورود نکرده و پا درمیانی نمی کنند.

وی افزود: گاهی به خاطر وجود مشکل و عدم همکاری برخی از مسئولین از برپایی نمایشگاه‌ها، پرداخت کمک های بلاعوض و برپایی همایش‌ها و سیمنارهای صنایع دستی محروم می‌شویم و بسیاری از برنامه‌ها را از طریق کشوری پیگیری می‌کنیم.

این بانوی کار آفرین با اشاره به افتتاح شعبه دوم شرکت شیلان بانو در سنندج گفت: برای دریافت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی برای ایجاد کارگاه روستای خواجه امیر اقدام کردیم و دریافت بخشی از تسهیلات اشتغال زایی را از شعبه سنندج دنبال می کنیم.

تعاونی

اجرای طرح توانمند سازی سکونتگاه‌های غیر رسمی

وی یادآور شد: طرح آموزش و توانمند سازی بانوان ساکن در سکونتگاه‌های غیر رسمی که با همکاری شهرداری و شورای اسلامی دوره قبل اجرا شد علیرغم اینکه طرح بسیار موفق و تأثیر گذاری بود به دلیل عدم حمایت شورای دوره پنجم ناتمام رها شد.

عثمانی اظهار داشت: طرح آموزش و توانمندسازی بانوان ساکن در سکونتگاه‌های غیر رسمی در محله مولوی اجرا شد که 280 نفر از بانوان این محله گواهی مهارت در رشته‌های مختلف را کسب کردند و بعد از اجرای این طرح 6 کارگاه کوچک خانگی در این محله ایجاد شد.

وی گفت: این دوره‌ها شامل آموزش‌های حرفه‌ای خیاطی، کاموا بافی، عروسک سازی، چرم دوزی، چگونه خود کارآفرین و خود اشتغال باشیم، آموزش‌های حفظ طبیعت، آموزش مهارت‌های زندگی با همکاری بهزیستی و آموزش چگونگی استفاده بهینه از آب بود.

این بانوی کارآفرین با انتقاد از شهرداری و شوراهای اسلامی بانه در دوره پنجم تاکید کرد: شورا و شهرداری هیچ‌گونه حمایتی از کارآفرانیان نمی‌کنند و اعتقادی هم به کارآفرینی ندارند.

رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون استان کردستان به اقدامات این کمیسیون نیز اشاره کرد و افزود: ایجاد شبکه مجاز تجارتی به صورت نتفورک برای تعاونی بانوان کشور، ایجاد بانک اطلاعاتی زنان تعاونگر کشور، پیگیری بیمه تعاونی‌ها و بررسی مشکلات تعاونی‌ها از جمله این اقدامات است.

وی اضافه کرد: این کمیسیون از حضور تعاونی‌ها در همایش‌ها و جشنواره‌های کشوری و بین المللی حمایت می‌کند و بسیاری از موارد قانونی برای حضور در نمایشگاه‌های و جشنواره‌های بین المللی را نیز پیگیری می‌کند.

عثمانی با بیان اینکه بسیاری از تعاونی‌های کردستان در حال منحل شدن هستند، گفت: در 2 سال گذشته بیش از 70 درصد تعاونی‌های بانوان کردستان منحل شدند و مهمترین آسیب‌های تعاونی بانوان عدم حمایت مسئولین است چون این قشر برای دریافت تسهیلات اشتغالزایی با مشکلات بیشتری مواجه هستند.

وی گفت: هم اکنون هشت کارگاه شهری و سه کارگاه روستایی وابسته به شرکت تعاونی شیلان بانو در بانه فعال است و علاوه بر این کارگاه سبزی خُرد کنی و تولید رب سنتی نیز فعال شده و شیلان بانو بر کار آنها نظارت می‌کند.

مدیر عامل شرکت تعاونی شیلان بانو یادآور شد: بانوان باید از قالب مصرف کننده خارج شود و از توانایی‌ها و استعدادهای خود بهره گیری کنند بانوان بهترین اقتصاددانان هستند و در حل مشکلات اقتصادی نقش مهمی دارند.

شیلان بانو تعاونی برتر استان

رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان بانه گفت: تعاونی شیلان بانو در 2 سال گذشته به عنوان کارآفرین برتر استان معرفی شده و این تعاونی برای تعداد زیادی از بانوان جویای کار اشتغال ایجاد کرده است.

فرشاد دباغی افزود: این تعاونی در آینده نزدیک تعاونی فراگیر روستایی در چند روستای بانه را ایجاد می‌کند و هم اکنون چند تعاونی چند منظوره ویژه بانوان در روستاهای شهرستان نیز در حال تأسیس دارد.

وی اظهار داشت: سه میلیارد ریال تسهیلات پشتیبان مشاغل خانگی در چند مرحله به تعاونی شیلان بانو پرداخت شده و این شرکت تعاونی در حال توسعه و افزایش تعداد شاغلین بخش های مختلف است.

دباغی ادامه داد: در شهرستان بانه یک تعاونی در زمینه بافندگی به نام زیلان خاتون و یک تعاونی فرش دستباف هم اکنون به دلیل مشکلات خاص غیر فعال است.

وی یادآور شد: در شهرستان بانه کارآفرینان زیادی وجود دارند اما تاکنون حوزه فعالیت خود را به ما اعلام نکرده اند و آمار دقیقی در این زمینه در دسترس نداریم.

زریان عثمانی جز 10 نفر برتر کارآفرینان کشور است، در جشنواره کسب و کار زنان کشور به عنوان الگوهای برتر معرفی شد، در همایش کارآفرینان ایده ال کشور در سال 95 به عنوان کارآفرین برتر معرفی شد، چند سال متوالی به عنوان کارآفرین برتر استان کردستان انتخاب گردید و رئیس کمیسیون بانوان اتاق تعاون استان و عضو اتحادیه صنایع دستی استان و عضو هیأت مدیره اتحادیه صنایع دستی و گردشگری کردستان است.


لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/83933/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک اردیبهشت سالروز درگذشت شاعر و نویسنده ممتازِ معاصر، ملک‌الشعرا بهار

قرقیزستان از شکست برابر تاجیکستان گریخت

مدیرروستا: منافع برخی کشیدن ترمز پیشرفت لیگ است

اتفاق عجیب برای ژیمناست تاریخ‌ساز ایران

واکنش‌های برتر مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا

ستاره بارسلونا تهدید به مرگ شد!

داوران هفته 28 لیگ دسته اول مشخص شدند

عالیشاه بازی آلومینیوم را از دست داد

کولاک مهاجم سابق پرسپولیس در لیگ ژاپن

کشتی ایران رکورد تاریخش را در مسابقات قهرمانی آسیا شکست

واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به 6 بانک

8 روستای ایران کاندیدای ثبت جهانی شدند‌

پخش سریال طنز «زندگی به شرط خنده» با بازی رضا داوودنژاد

پرونده ٨ روستای کاندیدای ایران به سازمان جهانی گردشگری ارسال می شود

فضای مازاد مدارس کردستان به کودکستان‌ها اختصاص یابد

دستگیری 8 سارق در بیجار

هم‌نوازی دف‌نوازان در پالنگان کردستان + فیلم

پیاده‌راه فردوسی‌ سنندج یا پیست‌ موتورسواری؟!

حال خوب ساختنی است/ شعار امسال هفته سلامت اعلام شد

شاخص‌های آبفا در کردستان ارتقا می‌یابد/آبرسانی به 169 روستا

رنگین‌کمانی از دَف‌نوازان ایرانی در کردستان/ میراثی که به زودی ثبت جهانی می‌شود

پیشرفت 85 درصدی تأمین برق پروژه شهرک صنعتی دو سقز

تأیید بیمه مرکزی نسبت به افزایش سرمایه‌ی بیمه دی

اطلاعیه فراجا درباره برخی برخورد‌های اخیر گشت ارشاد

کناره‌گیری نویسندگان از «انجمن قلم آمریکا» در حمایت از غزه

تصمیمات احساسی و ذوب شدن آهسته فولاد

احتمال لغو سفر ملی‌پوشان ووشو به چین

سرمربی سابق تیم ملی ولز در آستانه حضور در تراکتور

زمان حضور بازیکن پرسپولیس در کمیته انضباطی مشخص شد

تصاویری از لحظات خداحافظی جیدن کاکس از تشک کشتی

خداداد و قهرمانی روی سکوهای تختی

تصمیم ژاوی برابر رئال مادرید

رضایت باشگاه هوادار از سرمربی جوان

ناامنی عربستان برای تماشاگران فوتبال

«مهمانی سالیوان» در ایران‌ مال

فرنگی‌کاران خوزستانی در رقابت‌های بین‌المللی جام شاهد 14 مدال رنگارنگ کسب کردند

48 درصد از دانش آموزان تهرانی اضافه وزن دارند

طنین نوای هزار دف در پالنگان + تصاویر

جامعه ایثارگری از بنیاد شهید و امور ایثارگران انتظاری جز تکریم ندارند

رشد 500 درصدی آمار معتادان در کردستان!

چهار سؤالی که ارسطو به آنها پاسخ می‌دهد

سورپرایز آنچلوتی؛ تغییرات مهم در ال‌کلاسیکو!

گلزنی شهاب زاهدی در بازی آویسپا فوکوکا مقابل جوبیلو ایواتا

صعود قایقرانان ایران به فینال قهرمانی آسیا

برگزاری جلسه تایید صلاحیت خریداران سرخابی‌

مودریچ هم‌وطنش را به رئال مادرید فروخت!

قرارداد سرمربی والیبال ایتالیا تا 2026 تمدید شد

روایتی متفاوت از دیدار سپاهان و ذوب‌آهن

دبل شهاب زاهدی در بازی امروز آویسپا فوکوکا مقابل جوبیلو ایواتا

فیلم کوتاه تغییر چهره با حضور کریستیانو رونالدو