عصر کرد

آخرين مطالب

به همت بنیاد برکت؛

نوای عمران و آبادانی در روستاهای متروکه کردستان نواخته شد سياسي

  بزرگنمايي:

عصر کرد - سنندج - بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و ایجاد عمران و آبادانی موجب شد بسیاری از روستاهای متروکه و حتی خالی از سکنه شهرستان بیجار در استان کردستان رونق بگیرد.

شهرستان 89 هزار نفری بیجار در 142 کیلومتری شهر سنندج قرار دارد و بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در روستاهای این شهرستان با ارائه تسهیلات مناسب ارزان قیمت به اهالی موجب رونق و آبادانی این روستاها شده است.
همراه هیاتی از بنیاد برکت با پیمودن جاده پر پیچ و تاب سنندج - بیجار که در حاشیه آن کشاورزان در حال برداشت گندم و جو هستند ولی منطقه ای تقریباً خشک و کم آب است، پس از پیمودن 5 کیلومتر جاده کاملاً خاکی به یک روستای آرام، کم امکانات به نام گوندک رسیدیم.
به گفته اهالی، این روستا سال ها خالی از سکنه بود ولی به همت بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) چند سالی است صدای دلنشین روستاییان در گوندک طنین انداز شده است.
سید مهدی حسینی از اهالی این روستا به خبرنگاران گفت: در دهه 70 بیش از 600 نفر در این روستا ساکن بودند که در سال 80 بدلیل خشکسالی، نبود آب شرب و همچنین نبود اشتغال مناسب جوانان به شهرها مهاجرت کردند.
وی افزود: این روستا از سال 82 تا 94 خالی از سکنه بود که با اقدامات بنیاد برکت و اعطای تسهیلات ارزان قیمت برای ایجاد شغل 8 خانوار به این روستا بازگشتند و در حال حاضر نیز 38 خانوار در این روستا زندگی می کنند.
یکی دیگر از اهالی روستا که خود را احمد محمدی معرفی کرد، گفت: در سال 95 حدود 30 میلیون تومان تسهیلات از بنیاد برکت دریافت و با آن 16 راس گوسفند خریدم و در حال حاضر مشغول دامپروری هستم.
مجری طرح‌های اشتغالزایی محور اجتماعی بنیاد برکت استان کردستان نیز در جمع خبرنگاران گفت: در فاصله 26 کیلومتری شهر بیجار روستای گوندک واقع شده که در چند سال اخیر بیشترین آمار مهاجرت را داشته و آن نیز به دلیل مشکلات کسب و کار بوده است.
کامبیر محمدی افزود: شغل بیشتر مردم زراعت گندم به شکل دیم بود که به دلیل خشکسالی و کمبود آب‌های سفره های زیر زمینی این کار را کنار گذاشته و راهی شهرها شدند.
وی ادامه داد: با توجه به مصوبه شورای اشتغال استان کردستان به این روستا ورود کردیم و با ارائه تسهیلات، مشاوره، ایجاد بازار اشتغال موجب مهاجرت معکوس اهالی این روستا شدیم و دوره‌های دامداری برای این افراد راه اندازی کردیم و پس از ایجاد زیر ساخت‌های لازم موضوع بعدی فروش محصولات است.

با 10 میلیون مغازه مکانیکی راه انداختم
همراه هیاتی اعزامی بنیاد برکت در ادامه به روستای یک مقدار بهتر و پیشرفته تر خودلان رفتیم، این روستا که از استانداردهای لازم همچون کوچه باغ و از جمعیت نسبتاً مناسبی برخوردار بود 2 نفر از جوانانش با گرفتن تسهیلات 10 میلیون تومانی از بنیاد برکت یک مغازه مکانیکی راه اندازی کرده بودند.
رحمان احمدی 21 ساله در این باره به خبرنگاران گفت: بیشتر اهالی این روستا موتور دارند و برای تعمیرات این وسیله نقلیه باید کیلومترها طی کنند چون لیسانس مکانیکی داشتم و یک مغازه متروکه و تعطیل در روستا وجود داشت با تسهیلات 10 میلیونی به همراه یکی از دوستانم این مغازه را راه اندازی کردیم.
قالی بافی در شهرستان بیجار با نقشه های دلچسب و رنگین سرآمد استان کردستان و کشور است به همین منظور به سراغ خانواده ای رفتیم که در خانه ای کوچک مشغول قالیبافی هستند.
خانم قالیباف به خبرنگاران گفت: از بنیاد برکت 30 میلیون وام دریافت کردم و دار قالی برپا کردم، در حال حاضر بافت یک فرش 9 متری یک سال طول می کشد که حدود 3 تا 4 میلیون هزینه نخ و ابریشم آن می شود و این فرش ها را بین 30 تا 40 میلیون در بازار می فروشیم.

30 هزار طرح اشتغالزایی در کشور ایجاد می‌شود
مدیر روابط عمومی بنیاد برکت درباره فعالیت این بنیاد به خبرنگاران گفت: بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با توجه به خلاءهای موجود در حوزه اشتغال روستایی، رفع محرومیت و بازگشت به روستاها توانسته اقدامات مؤثری انجام دهد و سال گذشته 10 هزار طرح اشتغال‌زایی را با 40 هزار فرصت شغلی در کشور اجرا کرده است.
حمیدرضا زمانی می گوید: بخش اعظم این فعالیت ها در قالب طرح سحاب در مناطق محروم و روستاها انجام شده و برای سال 1398 نیز عملیاتی کردن 30 هزار طرح اشتغال‌زایی با 72 هزار فرصت شغلی را با اولویت مناطق سیل‌زده در دستور کار داریم.
وی اضافه کرد: بنیاد برکتِ ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، این طرح‌های اشتغال‌زایی را در سال 1398 در 26 استان، 155 شهرستان و 6 هزار روستا اجرا خواهد کرد.
زمانی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های طرح‌های اشتغال پایدار حمایت، بازاریابی و مشاوره به کارآفرینان است که بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با اجرای طرح سحاب به این موارد جامه عمل پوشانده اند.
وی افزود: طرح سحاب بخشی از اجرای مدل جامع توسعه‌ی مناطق محروم و روستایی را پشتیبانی می‌کند، در این مسیر و در چارچوب ظرفیت‌های محیطی، در ابتدا زمینه‌های ایجاد کسب‌وکار تعیین می‌شود و پس از سنجش و تطبیق اهلیت فنی افرادی که تمایل به کسب‌وکار تعریف‌شده دارند؛ فرآیندهای تأمین منابع و اخذ مجوزهای قانونی طی می‌شود.
زمانی اظهار داشت: در این مسیر، فرد متقاضی در تمامی مراحل (فنی، مالی، اجرایی) مشارکت می‌کند و یکی از موضوعات حائز اهمیت در پیشبرد این طرح، نظام مدیریتی و اجرایی پیش‌بینی شده است که به‌واسطه‌ آن، تمام مراجع رسمی عهده‌دار نقشی معین در پیشبرد هدف اجرای طرح هستند.
وی افزود: بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) قرارداد ساخت 50 مدرسه برکت را با 265 کلاس درس و اعتباری بیش از 234 میلیارد ریال در مناطق محروم استان کردستان منعقد کرده که از این تعداد 36 مدرسه افتتاح و به بهره‌برداری رسیده است.
مدیر طرح‌های اجتماع محور بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) هم به خبرنگاران گفت: این بنیاد 3 چالش حوزه اشتغال را بررسی کرده که پایین بودن اشتغال نسبت به جمعیت، به ازای اشتغال هر یک نفر چند نفر تأمین معاش می‌شوند و پایین بودن بهره وری نیروی کار است.
مرتضی نیازی ادامه داد: یکی از دلایل مهاجرت به شهرها و خالی شدن روستاها اشتغال است چون مردم برای دسترسی به خدمات بهتر به شهرها کوج می‌کنند.
وی یادآور شد: در حال حاضر در کشور به ازای هر نفری که کار می‌کند 3.4 دهم نفر معیشت شان تأمین می‌شود این در حالیست که در سال 2017 در کشور چین به ازای هر نفری که کار می‌کرد 1.85 نفر معیشت شان تأمین می‌شد یعنی از جمعیت یک میلیارد نفری، 700 میلیون نفر آنها مشغول به کار بودند.
نیازی گفت: ظرفیت‌های عظیمی در حوزه اشتغال در کشور ما مغفول مانده و باید از این امکانات استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه توزیع اشتغال در کشور به شدت نامتوازن است، تاکید کرد: در شهرها فرصت‌های شغلی افزایش یافته ولی در روستاها به مرور زمان فرصت‌های شغلی از بین رفته است.
مدیر طرح‌های اجتماع محور بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) افزود: از ابتدای انقلاب تاکنون جمعیت روستایی ما 22 میلیون نفر باقی مانده و این در حالیست که روستاها در این سال‌ها توسعه یافته اند.
وی اظهار داشت: در حال حاضر 25 درصد جمعیت کشور روستایی هستند که اگر روند مهاجرت‌ها ادامه پیدا کند در 10 سال آینده به 18 درصد می‌رسد و بخشی از روستاهای ما نابود می‌شود.
نیازی در بخش دیگری گفت: علت کاهش جمعیت در روستاها نبود اشتغال است، در دولت‌هایی که به مساله اشتغال توجه داشته اند اشتغال را در بخش صنعتی دیده و دنبال این بودند که یک کارخانه دایر کنند و مردم را در آنجاها سرکار بگذارند در صورتی که از ظرفیت‌های روستاها غافل ماندند.
مدیر طرح‌های اجتماع محور بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) تاکید کرد: اصلی ترین دلیلی که در حوزه اشتغال در 40 سال گذشته نتوانستیم موفق باشیم نداشتن الگو و برنامه مشخص برای ایجاد اشتغال در روستاها است.
وی گفت: برای ایجاد اشتغال تنها تمرکز به تخصیص منابع داشته ایم در صورتی که 1.5 میلیارد از صندوق توسعه ملی برای توسعه مناطق روستایی برداشته شده ولی خروجی اشتغالزایی نداشته است بر همین اساس بنیاد برکت متمرکز بر ایجاد اشتغال با یک مدل اجرایی شده است.
نیازی یادآور شد: از 10 هزار طرح اشتغالزایی که سال گذشته در سراسر کشور اجرایی شد 200 طرح آن در استان کردستان بوده است.
یک هزار و 800 طرح اشتغال‌زایی بنیاد برکت در استان کردستان در 20 رسته شغلی از جمله پرورش دام سبک و سنگین، خیاطی، پرورش بوقلمون، صنایع دستی و … ایجاد شده است.
بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با هدف محرومیت‌زدایی و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی مناطق محروم، نهضت اشتغال‌زایی و ایجاد فرصت‌های کسب‌وکار را در این مناطق راه‌اندازی کرده است.
9102

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/85032/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غیبت مشکوک یک پرسپولیسی مقابل آلومینیوم

آلومینیوم - پرسپولیس؛ زمانی برای انتقام

ستاره ایرانی نیمه نهایی آسیا؛ علیرضا فغانی

برایتون 0 - 4 سیتی؛ تلافی رئال را سر دی‌زربی خالی کردند

چهارمین شلیک جلال به قلب دروازه پیکان

شکایت از پورتو به خاطر مهدی طارمی

فقط سیتی؛ قرار نیست تیم دیگری قهرمان شود

ترکیب احتمالی پرسپولیس در جام حذفی

گواردیولا: شاید ما هم مثل لیورپول شویم

اسلات: مگر دیوانه‌ام پیشنهاد لیورپول را رد کنم

نقش ماموستا ملااحمد فخری در مبارزه با گروهک‌های معاند کم نظیر بود

بردلی بارکولا: می‌دانستم که آرائوخو مرتکب اشتباه می‌شود

آنچه در آئین افتتاحیه هفته فرهنگی سنندج گذشت + فیلم

فال انبیا فردا جمعه 7 اردیبهشت 1403

بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف مطالبه جدی ایران از عراق است

آغاز دومین جشنواره عکاسی سنندج

دستگیری حفاران غیرمجاز در شهرستان سنندج

تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان

اعلام حمایت قاطع دستگاه قضایی استان کرمانشاه از طرح نور فراجا

یک سفر خبری خوشمزه!

امام جمعه شهر «شروینه» منصوب شد

دستوری تازه در مورد استفاده از منشی‌های زن: «در ادارات دولتی ممنوع شد!»

تکریم حافظ قرآن توانخواه در کردستان

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

مورایس و مرور تاکتیک‌های بازی با استقلال

میراثی که از تیم شمسایی در جام ملت‌ ها باقی می‌ماند

عجیب‌ترین صحنه جام حذفی در رفسنجان

رم با سردار 22 دقیقه بازی کرد، گل زد و برد

عنایتی: از دستاوردم در پیکان خوشحالم

شوت های قویتر از موشک در رقابت های لالیگا

بازدید معاون وزیر ورزش از اردوی ملی‌پوشان جوجیتسو

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیام تبریک وزیر ورزش به مناسب قهرمانی ملی‌پوشان ووشو

ستاره تیم ملی در یک‌ قدمی آقای گلی جام ملت‌ها

صعود مس رفسنجان به جمع 8 تیم برتر جام حذفی با حذف پیکان

جوان اول پیکان رکورد جهانی ثبت کرد

عجیب‌ترین صحنه جام حذفی در رفسنجان!(عکس)

138 صاحب ایده در رویداد شتاب قم با یکدیگر به رقابت پرداختند

تمامی پروژه‌های کردستان باید دارای پیوست پدافند غیرعامل باشد

دومین جشنواره عکاسی سنندج با حضور 50 عکاس ملی و بین المللی آغاز به کار کرد

سردیس استاد عباس کمندی در سنندج رونمایی شد

سنندج مهد عقلانیت و آزاداندیشی است

برگزاری 19 عنوان برنامه شاخص«هفته سنه» در سنندج/رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی

ارایه خدمات رایگان به دانش‌آموزان ابتدایی حاشیه شهر سنندج

افتتاحیه برنامه های هفته سنه / سردیس استاد عباس کمندی رونمایی شد + فیلم

شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند