عصر کرد

آخرين مطالب

تاریخ‌های تقلبی مقالات

  بزرگنمايي:

عصر کرد - سنندج - برچسب تاریخ تولید و انقضا روی هر کالا و محصولی این اطمینان را به مصرف کننده می‌دهد که محصول سالم است و می‌تواند با خیال راحت آن‌ را مصرف کند اما این مورد در زمینه محصولات آرایشی و بهداشتی مورد غفلت قرار گرفته است.

بعد از افزایش چند برابری قیمت کالاهای وارداتی به دلیل بالا رفتن نرخ دلار بویژه لوازم آرایشی و بهداشتی که همواره مسئولان اذعان دارند بیش از 80 درصد آن در بازار، قاچاق است، تعدادی از فروشندگان این نوع محصولات اقدام به فروش بدون برچسب تاریخ مصرف و یا با تاریخ‌های تقلبی می‌کنند.
جالب اینکه فروشندگان در پاسخ به محدود خریدارانی که به وجود تاریخ تولید و انقضای محصولات آرایشی و بهداشتی اهمیت می‌دهند، می‌گویند محصولات خارجی دوام بیشتری دارند و خیلی دیر فاسد و غیر قابل مصرف می‌شوند.
البته این نظر صحت ندارد و برای اطلاع بیشتر مردم و اطمینان آنها و همچنین جلوگیری از ایجاد بیماری‌های پوستی و دیگر امراض ناشی از مصرف فرآورده‌های سلامت محور قاچاق، معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اپلیکیشن تی‌تک را طراحی کرده که از طریق آن می‌توان به اصالت کالاهای سلامت محور همچون لوازم آرایشی و بهداشتی پی برد.
علاوه براین بارها در فضای مجازی تصاویر کالاهای خوراکی همچون شیر و تخم‌مرغ منتشر شده که خرید آن در زمانی انجام شده که هنوز تاریخ تولید مندرج بر روی کالا فرا نرسیده و چند روزی جلوتر بوده است که تولیدکنندگان چنین کالایی دلیل این اتفاق را خرابی و مشکل پیش آمده در دستگاه تاریخ‌زن بیان کرده‌اند.
این موارد بیانگر این است که مردم به برچسب تاریخ مصرف در کالاهای خوراکی بیشتر از دیگر محصولات اهمیت می‌دهند و نسبت به نبود و یا درج اشتباه آن حساس‌تر هستند علاوه بر اعلام گزارش آن به بازرسان در شبکه‌های مجازی هم اقدام به انتشار تصاویر آنها برای اطلاع دیگران می‌کنند.
بی‌توجهی به اصالت کالا دشمنی با سلامت
نسرین دختر 28 ساله سنندجی است که چندی پیش بدلیل استفاده از لوازم آرایشی نامرغوب دچار مشکل پوستی شد، به خبرنگار ایرنا گفت: همیشه از یکی از مغازه‌های لوازم آرایشی و بهداشتی که اجناس باکیفیت و شرکتی را عرضه می‌کند، خرید می‌کنم.
وی اضافه کرد: این مغازه در چند سال گذشته نام و رسمی در بازار برای خودش به سبب عرضه محصولات برند و خارجی پیدا کرده و بیشتر دوستان و اعضای خانواده‌ام مشتری اش هستند ولی حدود 6 ماهی می‌شود که دیگر از آن خریدی انجام نمی‌دهیم چرا که کالایی که به ما تحویل داد مشکل پوستی برایم ایجاد کرد.
نسرین اظهار داشت: به حدی درگیر درمان مشکل پوستی خود شدم که از خیر شکایت از این واحد صنفی گذشتم چرا که میدانستم این اقدام زمان‌بر خواهد بود به همین دلیل اولویت خود را به درمان اختصاص دادم.
این دختر سنندجی که دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات است، افزود: اعتماد زیاد و کم توجهی به تاریخ تولید و انقضا همیشه مشکل‌ساز خواهد بود بنابراین همه ما باید در تهیه هر نوع کالایی به ویژه کالاهایی که مستقیم با سلامت ما در ارتباط است، حساس باشیم.
نیشتمان بانوی خانه‌دار سنندجی هم در این ارتباط می گوید: 2، سه ماه پیش کرم مرطوب کننده‌ خارجی خریدم که بسیار هم از کیفیت آن تعریف می‌کردند و پول زیادی هم بابت آن پرداخت کردم.
وی با بیان اینکه این محصول دارای دو بر چسب حاوی تاریخ تولید و انقضا بود که بر روی همدیگر قرار گرفته بودند، افزود: دختر 10 ساله‌ام عادت کرده کاغذ و برچسب روی محصولات را جدا می‌کند و وقتی برچسب کاغذی روی بسته این مرطوب کننده را برداشت متوجه وجود تاریخ تقلبی آن شدیم.
این بانوی خانه‌دار یادآور شد: وقتی به مغازه‌ای که این محصول را خریده بودم مراجعه کردم و دلیل این اتفاق را پرسیدم پاسخ دادند این محصول چون خارجی هستش مجدد برای درج تاریخ تولید و انقضا به شرکت واردکننده ارسال کردیم و از سلامت آن مطمئن باشید.
وی که فارغ‌التحصیل رشته مهندسی کشاورزی است، اضافه کرد: بی‌شک چنین اتفاقی اعتماد مصرف کننده را خدشه‌دار می‌کند هر چند فروشندگان به مشتریان خود اطمینان سلامت کالایی که هیچ گونه برچسب مبنی بر سالم بودن آن ندارد، بدهند اما باز هم استفاده از چنین محصولی عاقلانه نیست.
کشف 1424 قلم لوازم آرایشی و بهداشتی در بازرسی‌ بازرسان دانشگاه علوم پزشکی استان

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفت و گو با خبرنگار اظهار داشت: تمامی اجناس ایرانی دارای تاریخ تولید و انقضا هستند.
شهاب قصری با اشاره به اینکه نبود تاریخ تولید و انقضا دلیلی بر تقلبی بودن کالاهای آرایشی نیست، افزود: طبق قوانین موجود در کشورهای اروپایی اجناس آرایشی که در این کشورها تولید می‌شود تاریخ تولید و انقضا بر روی شان درج نمی‌شود.
وی اضافه کرد: بر روی کالاهای آرایشی خارجی علامتی درج شده مبنی بر اینکه بعد از بازگشایی دَر آن تا چه زمانی قابل مصرف است که این مدت ممکن است 6 ماه یا یک سال و یا حتی بیشتر باشد.
مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: از آنجا که بیشترین محصولات آرایشی و بهداشتی موجود در کشور وارداتی است بنابراین کالاهایی که از مبادی قانونی وارد کشور می‌شوند دارای برچسب اصالت هستند.
قصری با بیان اینکه عرضه هر محصول آرایشی و بهداشتی فاقد برچسب اصالت، تخلف به شمار می‌رود و در صورت شناسایی بازرسان با فروشندگان برخورد می‌کنند، گفت: با توجه به اینکه یکی از دغدغه‌های مردم برای استفاده از فرآورده‌های سلامت محور (دارو، غذا، آرایشی و بهداشتی و غیره) اطلاع از اصالت آنهاست، سازمان غذا و دارو نرم افزار تی‌تک را برای کنترل اصالت محصولات سلامت محور توسط مردم، راه اندازی کرده است.
بیشتر کالاهای قاچاق تقلبی هستند
وی تاکید کرد: طبق بررسی‌هایی که در 2 سال پیش انجام شده 80 درصد محصولات آرایشی در بانه و مریوان و حدود 40 درصد هم در سنندج به صورت قاچاقی وارد کشور شده اند و مردم در خرید و مصرف این کالاها باید دقت کنند.
مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه اکثر کالاهای قاچاق تقلبی هستند، افزود: تنها اقدام ما مراجعه به مغازه‌های عرضه کالای قاچاق و جمع‌آوری اجناس است و دیگر قابلیت پیگیری ندارد ولی هر گونه شکایت و کشف تخلف مربوط به کالای داخلی و محصولاتی که توسط شرکت‌های ایرانی وارد می‌شوند، قابل پیگیری است.
قصری اظهار داشت: بازرسان این دانشگاه در 6 ماهه امسال از سطح عرضه 813 مورد بازرسی، از داورخانه 842 مورد، از آرایشگاه زنامه 689 مورد و از مراکز پخش عمده و تعاونی‌ها هم 91 مورد بازرسی انجام دادند که بازرسی‌های انجام شده منجر به کشف یک هزار و 424 قلم کالای آرایشی و بهداشتی شد که طی 52 فقره پرونده به تعزیرات حکومتی معرفی شدند.
مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در این مدت 11 مورد شکایت مردمی هم در ارتباط با محصولات آرایشی و بهداشتی در استان ثبت شده است.
تشکیل 54 پرونده تخلف کالای آرایشی قاچاق
رییس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم به خبرنگار ایرنا گفت: طی 6 ماهه اول امسال یک هزار و 578 مورد بازرسی در زمینه مبارزه و مقابله با عرضه کالای قاچاق در سطح بازار استان از واحدهای عرضه کننده محصولات آرایشی و بهداشتی انجام شده که نتیجه این بازرسی‌ها کشف یک هزار و 558 بسته لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق در بازار استان است.
فرزاد سردارزاده اضافه کرد: طی این مدت در خصوص کشفیات لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق در سطح بازار استان 54 پرونده به ارزش 85 میلیون و 45 هزار ریال برای واحدهای صنفی متخلف تشکیل شد.
رییس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یادآور شد: سامانه تلفنی 124 بطور شبانه روزی برای دریافت شکایت، انتقادات، پیشنهادات و نظارت مردمی فعال است.
پیامکی برای دریافت اصالت کالا
مدیرکل استاندارد کردستان هم گفت: تمام کالاهایی که دارای علامت استاندارد هستند یک کُد 10 رقمی دارند که اگر متقاضیان آن را را به سامانه 10001517 ارسال کنند اصالت کالا برای آنها ارسال می‌شود.
ژیلا یزدانی افزود: دیدگاه مادی در ارتباط با ترویج استاندارد از سوی رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی وجود دارد که این باید تغییر کند چراکه استاندارد به طور مستقیم با سلامت مردم درارتباط است.
نظارت بر کالاها به ویژه محصولات سلامت محور تنها رسالت دستگاه‌های دولتی نیست و هر مصرف کننده‌ای باید سلامت خود، خانواده و جامعه برایش مهم باشد و به تاریخ تولید، انقضا و در مجموع اصالت و سلامت کالاها توجه داشته باشند و در صورت نداشتن این موارد از خرید آن خودداری کند.
9936/9102

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/93136/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

مورایس و مرور تاکتیک‌های بازی با استقلال

میراثی که از تیم شمسایی در جام ملت‌ ها باقی می‌ماند

عجیب‌ترین صحنه جام حذفی در رفسنجان

رم با سردار 22 دقیقه بازی کرد، گل زد و برد

عنایتی: از دستاوردم در پیکان خوشحالم

شوت های قویتر از موشک در رقابت های لالیگا

بازدید معاون وزیر ورزش از اردوی ملی‌پوشان جوجیتسو

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیام تبریک وزیر ورزش به مناسب قهرمانی ملی‌پوشان ووشو

ستاره تیم ملی در یک‌ قدمی آقای گلی جام ملت‌ها

صعود مس رفسنجان به جمع 8 تیم برتر جام حذفی با حذف پیکان

جوان اول پیکان رکورد جهانی ثبت کرد

عجیب‌ترین صحنه جام حذفی در رفسنجان!(عکس)

138 صاحب ایده در رویداد شتاب قم با یکدیگر به رقابت پرداختند

تمامی پروژه‌های کردستان باید دارای پیوست پدافند غیرعامل باشد

دومین جشنواره عکاسی سنندج با حضور 50 عکاس ملی و بین المللی آغاز به کار کرد

سردیس استاد عباس کمندی در سنندج رونمایی شد

سنندج مهد عقلانیت و آزاداندیشی است

برگزاری 19 عنوان برنامه شاخص«هفته سنه» در سنندج/رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی

ارایه خدمات رایگان به دانش‌آموزان ابتدایی حاشیه شهر سنندج

افتتاحیه برنامه های هفته سنه / سردیس استاد عباس کمندی رونمایی شد + فیلم

شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند

رفع نواقص پروژه بیمارستان بهارستان به خوبی پیش رفته است

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف در حال پیگیری است

برگزاری 19 عنوان برنامه شاخص هفته سنه در سنندج

پیکر امام جمعه سابق جوانرود تشییع و خاکسپاری شد

بازگشایی بازارچه‌های "هنگه‌ژال و سیف" در حال پیگیری است

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

نتایج فینال 5 وزن نخست کشتی فرنگی جام تختی اعلام شد

آنالیز یک تغییر؛ کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

80 بسته پوشاک به ایتام شهرستان پاوه اهداء شد

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

دومین جشنواره ملی عکس سنندج آغاز شد