عصر کرد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان:
زمینه تولید محصول سالم در کردستان فراهم شده است
دوشنبه 23 دي 1398 - 14:47:56
عصر کرد - ایسنا/کردستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: تولید محصول سالم از اولویت های مهم تولید محصولات کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان است.

خالد جعفری در جلسه استانداردسازی محصولات کشاورزی اظهار کرد: عرضه محصولات کشاورزی دارای نشان استاندارد که باقیمانده نیترات، آفت کش ها و فلزات سنگین در آنها آزمایش شده باشد و اطمینان بیشتری در خصوص سلامت محصول به مصرف ‌کننده بدهد در اولویت جهاد کشاورزی استان کردستان است.
وی افزود: ارتباط و همکاری بخش کشاورزی با استاندارد، زمینه تولید و عرضه مطمئن محصولات سالم را فراهم کرده و تلاش می شود با آسانکاری در فرآیند سامانه پنجره واحد خدمات الکترونیکی وزارت جهاد کشاورزی و کاهش هزینه های صدور گواهی این همکاری‌ها گسترش یابد .
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان تاکید کرد: با ارتقای مهارت های شغلی زنان کشاورز با رویکرد آموزش و ترویج تولید محصولات استاندارد با محوریت پروژه توانمندسازی زنان روستایی می توان موجب ‌افزایش درآمد کشاورزان شد که در این رابطه، شیوه نامه استقرار استانداردهای ملی حد بیشینه آلاینده ها در محصولات کشاورزی ویژه مزارع زنان روستایی به استان ها ابلاغ شده که هدف آن فراهم کردن زمینه توسعه کسب و کار برای خانوارهای روستایی است.
جعفری ادامه داد: شش مزرعه برای تولید محصولات سالم و استاندارد شامل سیب زمینی، پیاز، گوجه فرنگی، توت فرنگی و خیار برای صدور پروانه به اداره کل استاندارد معرفی شده و تلاش می شود در سال های آتی عرضه محصولات گواهی شده افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: صدور گواهی از طریق اداره کل استاندارد با همکاری سازمان جهادکشاورزی انجام می شود که تداوم این فعالیت‌ها، اطمینان خاطر برای مصرف کنندگان و افزایش درآمد تولید کنندگان را به همراه دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان ادامه داد: بخش قابل توجهی از محصولات استان، شرایط لازم برای کسب گواهی را دارند و در مقایسه با مناطق دیگر کشور شرایط مناسب تری فراهم است که به منظور ایجاد بازار مناسب، غرفه هایی هم برای عرضه این محصولات توسط سازمان تعاون روستایی در نظر گرفته شده است.
وی گفت: بسیاری از محصولات تولیدی بخش کشاورزی استان سالم و حتی می توان گفت ارگانیک هستند که می توان به محصولاتی مانند توت فرنگی، انگور سیاه، توت سفید و انجیر اشاره کرد و با توجه به آزمابشات انجام شده صددرصد محصولات اساسی استان مانند نخود و گندم که بیشترین سطح زیر کشت در استان را هم دارند سالم می باشند.
وی با یادآوری اینکه اخذ گواهی محصول موجب فراهم شدن زمینه افزایش صادرات می‌شود افزود: ایجاد هماهنگی بیشتر بین ارگان های ذیربط برای ساده سازی فرآیندهای کسب نشان استاندارد و کاهش هزینه های مربوطه موجب تشویق تعداد بیشتری از کشاورزان برای حرکت به سوی عرضه محصولات با نشان استاندارد خواهد شد.
مدیرکل استاندارد استان نیز در ادامه اظهار کرد: اداره کل استاندارد آمادگی دارد ضمن کاهش هزینه ها، دوره های آموزشی را برای کارشناسان برگزار کند.
یزدانی افزود: اخذ پروانه استاندارد، مشمول کارمزد خدماتی بوده و سازمان استاندارد به منظور تشویق کشاورزان، 90 درصد در سال اول تخفیف اعمال می‌ کند.
وی تاکید کرد: هماهنگی بیشتری برای آسان سازی فرآیند صدور گواهی استاندارد مورد نیاز است که تعامل و همکاری در این موضوع بسیار راهگشا خواهد بود.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/103521/زمینه-تولید-محصول-سالم-در-کردستان-فراهم-شده-است
بستن   چاپ