عصر کرد
کیفی‌سازی منابع آبی به اختصاص ردیف اعتباری نیاز دارد
يکشنبه 29 دي 1398 - 12:42:02
عصر کرد - سنندج - مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو گفت: تاکنون اعتبار ویژه‌ای برای کیفی‌سازی منابع آبی به دستگاه‌های مرتبط در نظر گرفته نشده اما پیشنهاد اختصاص ردیف بودجه برای این منظور به مجلس شورای اسلامی داده شده است.

شاهپور رجایی روز یکشنبه در حاشیه نشست کارگروه‌های مدیریت جامع کیفیت منابع آب منطقه 2 کشور در سنندج و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پبشنهادهایی ارائه شده تا در برنامه ششم و هفتم توسعه ردیف بودجه ویژه‌ای به بحث حفاظت از منابع و کیفیت آب اختصاص یابد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر به هر کدام از شرکت‌های تابعه وزارت نیرو تکلیف شده که بخشی از منابع خود را به مباحث کیفی منابع آبی اختصاص دهند ضمن اینکه شرکت‌های آب و فاضلاب به ویژه در پایش کیفی و رفع آلاینده‌ها از منابع داخلی خود استفاده می‌کنند.
مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو بر لزوم توجه به مسایل کیفی آب در کنار بحث کمی آن تاکید کرد و یادآور شد: همزمان با اجرای طرح‌های مختلف از جمله آبرسانی، مسایل کیفی و ساماندهی آلاینده‌های احتمالی نیز باید مد نظر باشد.
رجایی با بیان اینکه بیش از حدود 98 درصد جمعیت شهری و 70 درصد جمعیت روستایی کشور از آب شرب سالم و بهداشتی بهره‌مند هستند، افزود: بخشی از مسایل کیفی، آلاینده‌های طبیعی و زمین‌زاد مانند آرسنیک است که منابع آب‌های سطحی و زیرزمینی را تهدید می‌کند.
وی تاکید کرد: توسعه‌های نا متوازن شکل گرفته شهری و پسامدهای بخش کشاورزی و صنعتی که به صورت غیراصولی وارد منابع آبی می‌شود، باعث تغییر در کیفیت این منابع و گلایه مصرف کنندگان شده است.
مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو با بیان اینکه نمی‌توان به منابع جدید آب دسترسی پیدا کرد، گفت: شناسایی آلاینده‌ها، اولین گام در برنامه سه ساله وزارت نیرو است.
رجایی به پایش کیفی آب و اولویت‌بندی آلاینده‌های منابع آبی اشاره کرد و اظهار داشت: تمرکز شرکت‌ها و دستگاه‌های مرتبط در این حوزه باید روی علاج بخشی و رفع آلاینده‌ها باشد.
وی میزان هدر رفت آب در شبکه توزیع شهری را عددی متغیر و حدود 20 درصد اعلام کرد و افزود: این رقم در شبکه توزیع آب روستایی از 40 تا 50 درصد متغیر است.
مدیرکل دفتر نظام‌های بهره‌برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو خواستار توجه به بهره‌وری آب به جای راندمان در بخش کشاورزی شد و اضافه کرد: توجه به بهره‌وری می‌تواند کمک بسیار زیادی به بحث رونق تولید و اشتغال در کشور کند.
کردستان استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.
از حوضه‌های آبریز اصلی این استان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه‌های زرینه و سیمینه رود اشاره کرد.
تعداد دشت‌های استان 9 مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 دشت دیگر در جنوب استان واقع شده است، دشت‌های قروه - دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه (از نظر برداشت آب‌های زیرزمینی) محسوب می‌شوند.
از مجموع 33 سد استان، 11 سد در حال بهره‌برداری، 10 سد در دست اجرا و 12 مورد نیز مطالعاتی است.
برچسب‌ها
شرکت آب منطقه ای کردستان اعتبارات منابع آبی وزارت نیرو

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/103963/کیفی‌سازی-منابع-آبی-به-اختصاص-ردیف-اعتباری-نیاز-دارد
بستن   چاپ