عصر کرد
مدیر کل دفتر نظام های بهره برداری آب و آبفای وزارت نیرو:
تحلیل منابع زیرزمینی از چالش‌های بخش آب است
يکشنبه 29 دي 1398 - 16:06:02
عصر کرد - ایسنا/کردستان مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری آب و آبفای وزارت نیرو گفت: یکی از چالش های بخش آب کشور علاوه بر مسائل کمی، تحلیل منابع زیر زمینی است که با توجه بر افزایش تبخیر، تغییر اقلیم و کاهش بارندگی و گاها تغییر نوع نزولات جوی از برف به باران سبب شده که بخشی از منابع تجدیدپذیر را از دست بدهیم.

شاهپور رجائی امروز (29دی)در حاشیه نشست کارگروه های مدیریت جامع کیفیت منابع آب منطقه دو کشور به میزبانی استان کردستان با حضور مسئولان آب منطقه‌ای استان‌های کردستان، اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، گیلان و زنجان در سنندج که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در دهه های اخیر بیشترین تمرکز بر طرح های توسعه منابع آب بوده که ظرفیت سازی بخش تامین منابع آب از جمله طرح های بزرگ آب رسانی در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: یکی از چالش های بخش آب کشور علاوه بر مسائل کمی، تحلیل منابع زیر زمینی است که با توجه بر افزایش تبخیر، تغییر اقلیم و کاهش بارندگی و گاها تغییر نوع نزولات جوی از برف به باران سبب شده که بخشی از منابع تجدیدپذیر را از دست بدهیم.
مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری آب و آبفای وزارت نیرو بیان کرد: آلاینده های طبیعی و زیرمینی مشکل کیفی منابع آب است درواقع امروز در بسیاری از استان های کشور از جمله کردستان تعدادی منابع آلاینده طبیعی و زیرزمینی دچار مخاطره شده اند.
رجائی ذکر کرد: متاسفانه توسعه های شکل داده شده در شهرها نامتوازن بوده و فکری برای فاضلاب و پسماندهای شهرها نشده است بنابراین شیرآبه های ناشی از دفع غیر اصولی پسماند واحدهای صنعتی، بیمارستانی و کشاورزی از مسائل تغییر و تخریب کیفی منابع آبی است.
وی در ادامه گفت: در بخش صنعت نیز ما با پسماندها متعددی مواجه هستیم که به صورت خام در منابع آب سطحی تخلیه می شوند، امروز نمی توان به منابع تجدیدپذیر جدیدی در بخش آب دسترسی پیدا کنیم به ویژه در مصارف شرب که باید الزامات سختگیرانه تری رعایت شود.
مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری آب و آبفای وزارت نیرو افزود: در این راستا باید آلاینده ها را شناسایی و نقشه های پایشی کیفی را آماده و اقدامات را اولویت بندی کنیم که مشخص شود کدام آلاینده بیشترین اثرمنفی را در منابع سطحی و زیرزمینی ایجاد می کند.
رجائی با اشاره به اینکه تاکنون اعتبارات ویژه و خاص در بخش کیفی به استان ها اختصاص پیدا نکرده است، ذکر کرد: هر کدام از شرکت ها تابع وزارت آب و فاضلاب شهری و روستایی باید برنامه های خود را در بخش منابع کیفی تعریف کنند و ارتقاء کیفی را در اولویت قرار دهند.
وی افزود: نمی‌توانیم مسائل کیفی را جدا از مسائل کمی در بخش آب بدانیم، لذا همزمان با ساخت یک سد و طرح آب رسانی باید به مسائل کیفی آن توجه کرد.
مدیرکل دفتر نظام های بهره برداری آب و آبفای وزارت نیرو، خاطرنشان کرد: با توجه به گزارش های داده شده نباید در استان کردستان شاهد آلودگی منابع آب زیرزمینی باشیم.
رجائی در پایان یادآور شد: حدود 20 درصد در شهرها و 50 درصد آب در روستاها هدر می رود.
به گفته رجائی در بخش شهری 98 درصد و در بخش کشاورزی 70 درصد مردم از آب آشامیدنی سالم استفاده می کنند.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/104036/تحلیل-منابع-زیرزمینی-از-چالش‌های-بخش-آب-است
بستن   چاپ