عصر کرد
رییس دانشگاه علوم پزشکی کشور کردستان:
اقدامات منفعلانه در برابر وقایع اجتماعی بی نتیجه است
پنجشنبه 24 بهمن 1398 - 13:54:53
عصر کرد - ایسنا/کردستان به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اقدامات منفعلانه در برابر وقایع اجتماعی بی‌نتیجه است و فعالانه عمل کردن لازمه این است که از حالت واکنشی و تدافعی خارج و به شیوه جدی‌تری با مشکلات پیش‌رو برخورد کنیم.

ابراهیم قادری صبح امروز پنجشنبه 24بهمن در هشتمین جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی سلامت زنان و خانواده در سنندج اظهار کرد: استان کردستان آمار مصدومیت ناشی از مراسم آتش‌بازی پایان سال نسبت به سال‌های قبل بسیار کاهش داشته و این نشانه تدبیر و اقدامات مهمی بوده که در این راستا انجام گرفته است.
وی عنوان کرد: شهر دیواندره به نسبت آمار جمعیت آن بیشترین آمار مصدومیت را در سال 97 ناشی از مراسم چهارشنبه سوری داشته و به ترتیب استان‌های دهگلان قروه و بیجار تعداد مصدومین در سال 97 به نسبت جمعیت ساکن در آن بیشتر از سایر شهرها بوده است.
قادری با اشاره به تلفات ناشی از مراسم چهارشنبه‌سوری افزود: تعداد عمده‌ای از مصدومین مردها هستند و اندام‌های چشم، دست و صورت جزو شایع‌ترین اندام‌های درگیر در آتش‌بازی آخر سال بوده‌است.
وی ادامه داد: بخشی از مصدومین در حین کار با مواد محترقه و بخشی نیز از رهگذران در میادین آتش‌بازی بوده‌ که دچار حادثه شدند.
ابراهیم قادری با اشاره به گروه سن مصدومان ناشی از آتش‌بازی آخر سال را مربوط به نوجوانان و کودکان دانست و تاکید کرد: نوجوانان و کودکان جزو شایع‌ترین گروه سنی دچار حادثه هستند که از اهمیت بسیاری برخوردار است و در این راستا اداره آموزش و پرورش استان همکاری بسیاری خوبی برای آموزش دانش‌آموزان و آگاه‌سازی آن‌ها انجام داده‌اند و امید است این آموزش‌ها تداوم داشته باشد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی پیشنهادات ارائه شده مبنی بر پیشگیری از حوادث ناشی از چهارشنبه سوری را اینگونه عنوان کرد: استقرار ستاد ناوگان استان، اطلاع‌رسانی در سطح وسیع و آموزش به دانش‌آموزان و کودکان، اجرای مانور از جمله پیشنهادات اراده شده مبنی‌بر پیشگیری از وقوع حوادث در روزهای پایانی سال است و محدود کردن افراد جزو آخرین ابزار پیشگیری مدنظر است.
وی با اشاره به وضعیت بستری مصدومان در سال گذشته گفت: قریب 80 درصد از مصدومان با درمان‌های سرپایی بهبود پیداکردند و 15 درصد نیز در بیمارستان‌ها بستری شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به موقعیت مکانی مصدومان عنوان کرد: از لحاظ مکانی بیشترین حادثه در شهرها و قسمتی از آن نیز در روستاها و حاشیه شهرها اتفاق می‌افتد.
به گفته قادری دانش‌آموزان، نیروی انتظامی، مشاغل آزاد از گروه‌های شایع درگیر در حوادث هستند.
در ادامه ریاست دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: آموزش در مدارس و آگاه سازی دانش‌آموزان در خصوص مراسم‌های پایان سال و خطرات جانبی این حوادث به طبع کار نیکو و پسندیده و البته یکی از اقدامات ضروری است.
فرزین رضاعی همچنین آماده سازی اورژانس‌ها و بیمارستان‌ها را یکی از اقدامات ضروری برای روزهای پایان سال دانست و اظهار کرد: آموزش و آگاه‌سازی همه‌جانبه دانش‌آموزان و مردم کاری نکو و پسندیده‌ای است اما یکی از اقداماتی که به راستی مغفول مانده این است در برابر این مراسم آیینی پایان سال چه باید کرد.
وی عنوان کرد: استانداری کردستان باید مکان‌هایی را برای برگزاری مراسم آیینی نوروز و چهارشنبه سوری مبنی بر مراسمی سالم به دور از جنگ و استفاده از وسایل پرخطر معین کند.
به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اقدامات منفعلانه در برابر وقایع اجتماعی به راستی بی‌نتیجه است و فعالانه عمل کردن لازمه این است که از حالت واکنشی و تدافعی خارج و به شیوه جدی‌تری با مشکلات پیش‌رو برخورد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: هیچگاه به نتیجه نخواهیم رسید اگر بخواهیم به شیوه منفعلانه در برابر رویدادهای اجتماعی برخورد کنیم.
فرزین رضاعی تصریح کرد: مراسم‌های پایان سال به عنوان یک مراسم آیینی و همچنین به صورت یک عرف در جامعه وجود دارد و نمی‌توان آن را نادیده یا حذف کرد و هرساله شهرها به مناسبت این مراسم آیینی تبدیل به یک میدان جنگ تبدیل می‌شود و این نتیجه برخورد منفعلانه مسئولین در برابر این رویداد اجتماعی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایان یادآور شد: یکی از اقدامات و پیشنهادات لازم برای پیشگیری از حوادث ناشی از مراسم چهارشنبه‌سوری آگاه سازی و آموزش‌هایی از طرف استان کردستان به استان‌های مجاور که این امر نیازمند زمینه‌سازی‌هایی از سوی استانداری کردستان است.
معاون تربیت‌بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان در ادامه اظهار کرد: اولین کارگروه در 4 دی ماه در دانشگاه علوم پزشکی برگزار و بلافاصله در 8 دی ماه مفاد این کارگروه به همه استان‌ها و مناطق مختلف استان مبنی بر چگونگی آگاه‌سازی و آموزش لازم در خصوص اقدامات پیشگیرانه از حوادث مراسم پایان سال ارسال کردیم.
به گفته افشین خوش‌گوار، در 26 بهمن ماه به صورت رسمی در همه مدارس استان آموزش پیشگیری از آسیب‌های ناشی از چارشنبه پایان سال آغاز خواهد شد.
وی افزود: 150 مدارس واقع در حاشیه استان که در سنوات گذشته بیشترین آسیب را به نسبت جمعیت خود داشته‌اند را شناسایی و قرار است به صورت ویژه و تخصصی آموزش لازم داده شوند.
خوش‌گوار خاطرنشان کرد: در 2 هفته پایانی سال مراسمی نمادین از چهارشنبه آخر سال که نمایانگر سنت و فرهنگ و تمدن ایرانی است در مدارس استان نیز برگزار می‌شود.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/108016/اقدامات-منفعلانه-در-برابر-وقایع-اجتماعی-بی-نتیجه-است
بستن   چاپ