عصر کرد
مهر از کردستان گزارش می دهد؛
پناه ماسک‌ها از ترس کرونا به پستوی داروخانه ها/قصه تکراری تکذیب
يکشنبه 4 اسفند 1398 - 16:30:35
عصر کرد - سنندج – ماجرای نایاب شدن ماسک در استان کردستان به‌دنبال شیوع ویروس کرونا در کشور رقم خورد و این موجب شده ماسک در این استان همچون بسیاری از نقاط کشور نایاب شود.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: از این نوع داستان‌ها در کشور ما و به تبع آن در استان کردستان هر ساله بسیار اتفاق می‌افتد که کالایی به هر دلیلی استفاده آن بالا برود و در مقابل به ناگهان در سطح بازار نایاب و شود و پس از مدتی با قیمت‌های چند برابری دوباره در اختیار شهروندان قرار داده شود.
اما این بار داستان کمی متفاوت‌تر از گذشته است چرا که سلامت و بهداشت شهروندان را افراد سوجو به بازی گرفته اند و در این میان به نظر می‌رسد تنها چیزی هم که برای آنان مهم نباشد جان انسان‌ها است و مسئولان نیز مانند همیشه اعلام می‌کنند که هیچ مشکلی در مقابل بحران‌ها ندارند و در این میان تنها مردم هستند که قربانی سودجویی این افراد می‌شوند.
چند هفته‌ای است که بحث ویروس کرونا به ایران در محافل نقل مجلس شده و همه از آن صحبت می‌کنند و در کنار آن نیز مسئولان حوزه بهداشت و سلامت همواره در حال آموزش راه‌های پیشگری و ابتلاء به این ویروس هستند که یکی از مهمترین این راه‌ها استفاده از ماسک و دستکش است که امروز نایاب شده و بازار سیاه برای آن درست شده است.
تا قبل از شکل گیری این بحران به هر داروخانه‌ای که مراجعه می‌کردی به هر تعداد و اندازه‌ای که نیاز بود ماسک در داروخانه‌ها موجود بود و دستکش‌های یکبار مصرف نیز مشتری چندانی نداشت ولی چند روزی است که این داستان در استان کردستان تغییر کرده است.
چند روزی است که مردم به هر داروخانه‌ای که سر می‌زنند نه از ماسک خبری هست و نه از دستکش و این در حالی است که همه پرسنل داروخانه به ماسک و دستکش مجهز هستند و از آنها استفاده می‌کنند و در حالی که به گفته کارشناسان امر بهداشت عمر استفاده از ماسک‌های یکبار مصرف حداکثر چهار ساعت است، پس می‌توان نتیجه گرفت پرسنل داروخانه‌ای که از صبح تا پاسی از شب در این مکان مشخص به کار است در چندین نوبت ماسک خود را تعویض می‌کند.
از این رو می‌توان فهمید که ماسک و دستکش در داروخانه‌ها موجود است ولی به دست مشتریان نمی‌رسد و یا اینکه در پستوی داروخانه‌ها جا خوش کرده اند تا وارد بازار سیاه شوند و به نوعی با قیمت‌های چند برابری در اختیار شهروندان قرار گیرد.
قیمت 25 هزار تومانی ماسک‌های تنفسی
در مقابل تعدادی از داروخانه‌های حاشیه شهر سنندج افرادی هستند که مانند دلارفروشانی که به صورت قاچاق معامله ارز انجام می‌دهند، ماسک 500 تومانی را به قیمت‌های 15 تا 25 هزار تومان به فروش می‌رسانند و معلوم نیست که منبع تأمین آنها نیز از کجا سرچشمه می‌گیرد!
یکی از شهروندان سنندجی که از ماسک‌های فیلتردار استفاده می‌کرد، در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص اینکه ماسک را از کجا تهیه کرده است، گفت: در مقابل یکی از داروخانه‌های خیابان فردوسی از فردی آن را به قیمت 25 هزار تومان خریداری کرده است.
این شهروند اظهار داشت: به دنبال اینکه به تعداد زیادی از داروخانه‌های سطح شهر مراجعه کردم و نتوانستم ماسکی تهیه کنم مجبور شدم تا این مبلغ گزاف را برای حفظ سلامت و بهداشت خود پرداخت کنم.
به‌نظر می‌رسد داستان تکراری عدم نظارت نیز بار دیگر تکرار شده و همین امر سبب شده عده‌ای این بار سلامت و جان مردم را معامله کنند و مسئولان نیز مانند همیشه اعلام کنند که هیچ مشکلی برای مقابله با این بحران نداریم و البته جای خوشحالی است که ماسک‌های عادی با قیمت نهایتاً 15 هزار تومان به شهروندان عرضه می‌شود.
کمبود ماسک وجود ندارد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان در گفت و گو با خبرنگار مهر در رابطه با وضعیت نبود ماسک در داروخانه‌ها، گفت: در حال حاضر ماسک به اندازه کافی در سطح استان و بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد و نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
ابراهیم قادری اظهار داشت: استفاده از ماسک برای افراد عادی ضرورتی ندارد و شست و شوی دست‌ها به صورت مرتب، رعایت بهداشت تنفسی و پرهیز از ترددهای غیرضروری در اماکن عمومی از راهکارهای مهم و لازم در برابر ویروس کرونا است.
وی به برخی سوءاستفاده‌ها در زمینه توزیع ماسک با قیمت بالا اشاره کرد و افزود: اداره بازرسی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این زمینه نظارت کامل دارد و مردم می‌توانند هرگونه تخلفی در این زمینه را گزارش کنند.
آمادگی برای مقابله با ویروس کرونا
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: در سطح استان و در هر شهرستان یک مرکز درمانی و یا بیمارستان برای پذیرش و مراقبت از بیماران احتمالی مبتلا به ویروس کرونا در نظر گرفته شده است.
قادری ادامه داد: در حال حاضر در مرکز استان بیمارستان توحید برای پذیرش و مراقبت از بیماران احتمالی مبتلا به کرونا ویروس در نظر گرفته شده است، ضمن اینکه در شهرستان‌های دیگر نیز هر کدام یک مرکز درمانی آماده و تجهیز شده است.
وی یادآور شد: افرادی که دارای علائم بوده و برای درمان به اورژانس‌ها و سایر مراکز درمانی مراجعه می‌کنند، در صورت مشکوک بودن به کرونا برای انجام آزمایشات لازم به مراکز درمانی در نظر گرفته شده ارجاع و تا نتیجه قطعی مورد درمان خواهند بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: پایگاه‌های مراقبت بهداشتی در مرزهای استان نیز همچنان دایر بوده و در مجموع تمام اقدامات لازم برای پیشگیری از این ویروس در سطح استان با جدیت در حال انجام است.
قادری با بیان اینکه در این چند روزی که ویروس کرونا وارد کشور شده تاکنون هیچ مورد مشکوک و یا مثبتی در استان مشاهده نشده است، اظهار کرد: از مردم درخواست داریم توصیه‌های بهداشتی در مورد این ویروس را جدی‌تر گرفته و با دقت بیشتری آنها را رعایت کنند.
داستان تکراری تکذیب
باز هم داستان کمبود یک کالا در کردستان شکل گرفت و مسئولان بلافاصله نبود و کمبود آن را تکذیب کردند، بدون اینکه به خود زحمت دهند و به داروخانه‌های سطح شهر سری بزنند.
ظاهراً هر وقت مسئولی به مکانی برای نظارت سر بزند، همه چیز عادی است و مشکلی وجود ندارد ولی اگر شهروندان به همان مکان سر بزنند همه چیز غیرعادی است و مشکلات بسیار است و بهتر است مسئولان برای اثبات این ادعا همراه با خبرنگاران به چند داروخانه سر بزنند تا واقعیت‌ها را درک کنند.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/109752/پناه-ماسک‌ها-از-ترس-کرونا-به-پستوی-داروخانه-ها-قصه-تکراری-تکذیب
بستن   چاپ