عصر کرد
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان:
تبعات ویروس کرونا بر کشاورزی کردستان نگران کننده‌است
يکشنبه 17 فروردين 1399 - 13:15:15
عصر کرد - سنندج - رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: آثار و تبعات ویروس کرونا بر بخش کشاورزی کردستان نگران کننده است و احتمال می‌رود در بلند مدت صدمات جبران ناپذیری بر این بخش مولد وارد شد.

محمدفرید سپری روز یکشنبه در جلسه بررسی اثرات اقتصادی کرونا بر کسب و کارهای بخش کشاورزی اظهار داشت: بخش کشاورزی به نوعی در این چند سال اخیر در سطح کشور و استان رشد قابل توجه ای داشته و اکنون نوسانات پیش آمده به دلیل شیوع ویروس کرونا در عرضه و تقاضای محصولات و عدم تعادل در بازار، تولید کنندگان و بهره برداران بخش را متضرر کرده است.
وی اضافه کرد: به دلیل شیوع این ویروس و کاهش تقاضا در بازار برای خرید محصولات زود فساد پذیری چون گوشت قرمز، مرغ، شیر و قارچ خوراکی باعث خسارت جدی و ضرر و زیان به مرغداران، دامداران، تولید کنندگان قارچ،گلخانه داران بخصوص گل‌های شاخه بریده شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: اگر وضعیت موجود مدیریت نشود و تاثیر منفی کرونا بر بازار محصولات کشاورزی ادامه داشته باشد، اختلال جدی در زنجیره های تولید به وجود خواهد آمد و در آینده نزدیک شاهد حذف دام های مولد وعدم جوجه ریزی و کاهش تولید در این بخش خواهیم بود.
وی تشکل‌های بخش کشاورزی را یک ظرفیت مناسب برای حل این مشکل اعلام کرد و افزود: برای مدیریت وضعیت پیش آمده باید بیش از پیش تشکل‌ها و تعاونی‌های بخش کشاورزی وارد میدان شوند و برای رونق بازار فروش محصولات کشاورزی کمک حال بخش دولتی باشند.
سپری افزود: رعایت مسائل بهداشتی برای جلوگیری از شیوع این ویروس در بین پرسنل و بهره برداران بخش کشاورزی تابع دستورالعمل‌ها و مصوبات ستاد کرونا هستیم و خدمت رسانی به بهره برداران با سازوکارهای اندیشیده شده ادامه خواهد داشت.
به گفته رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: این دستورالعمل ها در شبکه های اجتماعی در دسترس مخاطبان بخش کشاورزی استان کردستان قرار داده شده تا از خسارت های اقتصادی و نیز جانی این ویروس درامان بمانند.
وی یادآور شد: با توجه به اهمیت شبکه‌های پایش و پیش آگاهی در افزایش تولید به خصوص محصول گندم، باید به طرق مختلف مشکلاتی که به دلیل شرایط جدید بر عملکرد آنها تاثیر منفی داشته به نحوی جبران کرده تا خللی به تولید و کیفیت محصولات وارد نشود.
سپری اظهار داشت: باید راهکارهایی ارائه شود تا از ورشکستگی این رشته های شغلی پیشگیری شود و قبل از اینکه این اثرات در آینده تاثیری بر حذف دام های مولد و واحدهای تولیدی داشته باشد باید پیشنهادات عملی مطرح و به محض تصویب مراجع ذیصلاح آنها را اجرایی نموده و پیگیری کنیم.
استان کردستان دارای 282 هزار هکتار با یک میلیون و 600 هزار نفر جمعیت است که تنوع آب و هوایی آن باعث شده یکی از استان های موفق در حوزه کشاورزی باشد.
هم اکنون این استان دارای یک میلیون و 220 هزار هکتار اراضی کشاورزی که شامل 896 هزار و 235 هکتار اراضی دیم حدود 88 درصد و 121 هزار اراضی آبی حدود 12 درصد است.
کردستان دارای سه میلیون و 199 هزار راس دام سبک و سنگین و 13 میلیون قطعه انواع طیور و 116 هزار کندوی زنبور عسل است.
جمعیت بهره بردار کشاورزی کردستان دارای 115 هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود 2 میلیون و 400 هزار تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که 320 هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی نیز مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان مربوط به گندم با حدود یک میلیون تُن در سال است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود 48 هزار تُن است.
برچسب‌ها
وزارت جهاد کشاورزی ویروس کرونا کردستان سنندج
پروندهٔ خبری
کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/112087/تبعات-ویروس-کرونا-بر-کشاورزی-کردستان-نگران-کننده‌است
بستن   چاپ