عصر کرد
/گزارش/
دلتنگی برای کوهستان در قاب کرونا
چهارشنبه 4 تير 1399 - 02:32:56
عصر کرد - ایسنا/کردستان یکی از کوهنوردان کردستانی با ارسال عکسی که در یکی از اتاق‌های خانه خود چادر زده بود دلتنگی این روزهای درخانه ماندن و قرنطینه اجباری را به نمایش گذاشت.

قریب دو ماه است که کرونا در کشور ما جولان داده و همچنان با سرعت می‌تازد و گویا حالا حالاها قصد رفتن ندارد، سازمان بهداشت جهانی هم مدام بر لزوم تداوم قرنطینه و در خانه ماندن افراد تاکید می‌ورزد این در حالی است که بسیاری از افراد از ادامه‌دار شدن شرایط تاب‌آوری خود را از دست داده و به هشدارها بی‌اعتنا هستند.
قرنطینه برای هرکسی، و با هر روحیات و سلایق و بسته به شغل و فعالیت هر فردی متفاوت است، هستند کسانی که زیاد اهل بیرون رفتن و حضور در اجتماع نیستند و در شرایط کنونی در خانه ماندن یا نماندن فرقی زیادی برایشان ندارد، اما هستند کسانی که مدام در بیرون از خانه سیر می‌کردند و اکنون به منزله پرنده‌ای در قفس هستند.
کیومرث نیرومند، عضو کانون کوهنوردان استان کردستان، بهترین لحظات در خاطرات یک کوهنورد را شب مانی‌ها در دل طبیعت دانست و گفت: برای رفع دلتنگی و حس دوری از گروه‌های کوهنوردی و شب‌مانی‌ها در دل کوهستان و ممنوعیت این روزهای کوهنوردی در یکی از اتاق‌ها چادر زده و با جمع‌آوری وسایل کوله‌پشتی و دیگر وسایل سعی در زنده کردن خاطرات کوهنوردی در این روزها را دارم.
به گفته وی، قرار گرفتن آدمی در جمع و انجمن‌های جمعی که طی سالیان متمادی با آن‌ها روزگاری را سپری کرده بسته به روحیات فردی و جنس و رشته ورزشی که در آن فعالیت دارد، می‌تواند در چشم‌انداز آینده او تا حدودی به صورت یک چیرگی غالب گونه در زمانی که به تنهایی دچار می‌شود تعیین کننده باشد و این امر می‌تواند برای افراد در شرایط کنونی و نحوه کنارآمدن وی با عزلت و تنهایی بسیار متفاوت باشد.
کیومرث نیرومند در ادامه کوه را نمادی برای شکستن غرور و در هم کوبیدن تعصب‌های بیجا و انسانیت را بزرگترین قله‌ای برای فتح دانست و افزود: در روزهای در خانه ماندن، به دلیل عشق و علاقه‌ای که به کوهنوردی دارم، سعی در انجام ورزش و نرمش‌های قدرتی و حفظ آمادگی بدنی خود دارم.
وی بهترین همدم انسان در این روزها را کتاب خواند و گفت: بزرگترین دوست من در این روزها، گذشته و آینده کتاب بوده و خواهد بود.

عصر کرد


کوهنوردی یکی از آن رشته‌های جذاب و چالش‌برانگیز ورزشی است که یکی از پرطرفدارترین و زیباترین شکل طبیعت گردی است که در کنار لذت بردن از مواهب طبیعی و مناظر زیبای طبیعت، سلامت فیزیکی و روحی را برای شما به ارمغان خواهد آورد و این روزها شاید کوهنوردان بیش از هرکسی برای دیدار دوباره کوهستان و طبیعت زیبای خدادادی لحظه شماری می‌کنند.
فرید بایزیدنژاد از مربیان درجه یک رشته کوهنوردی و دبیر کانون کوهنوردان کردستان با 37 سال سابقه در حوزه‌ها و رشته‌های مختلف کوهنوردی این حوزه، درخصوص حال و هوای این روزهای کوهنوردی گفت : متاسفانه ویروس کرونا کوهنوردی را همانند سایر فعالیت‌ها و رشته‌های ورزشی تحت ‌شعاع قرار داده و هرگونه برنامه کوهنوردی و کوهپیمایی نیز به حالت تعلیق درآمده است.
وی اظهار کرد: بنا به اعلام سازمان بهداشت جهانی ویروس کووید19 در هوای سرد دوام و ماندگاری بیشتری خواهد داشت، و با توجه به اینکه با بیشتر شدن ارتفاع کوهستان دمای هوا کاهش می‌یابد، تا بهتر شدن اوضاع کوهنوردی به حالت تعلیق درآمده و بیشتر کوهنوردان و گروه‌های کوهنوردی در سطح استان و شهرستان‌ها تا بهتر شدن اوضاع از اجرای هرگونه برنامه کوهنوردی خودداری کرده‌اند.
به گفته این مربی، کوهنوردی ورزشی سالنی یا باشگاهی نیست و کوهنوردی در دل کوهستان و دشت و صحرا جای دارد و طبیعتا در خانه ماندن برای مدت طولانی برای کسی که مدام در کوه و طبیعت به سر می‌برد کاری سخت و طاقت‌فرسا است و اما به ناچار و برای کمک به قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا بهتر است تا عادی شدن شرایط در خانه بمانیم.
وی روزهای در خانه ماندن و دیدن قاب طبیعت در پشت پنجره و از نگاه لنز دوربین‌ و یادآوری خاطرات کوهنوردی را از دلتنگی‌های کوهنورد در این دوران دانست.

عصر کرد


کوهنوردی و دشت‌پیمایی در کوهستان‌های زیبا و دشت‌های خوش آب و هوا، چشمه‌های خروشان و رودخانه‌های روان در دل طبیعت روح آدمی را جلا داده و آرامشی وصف‌نشدنی را به وجود آدمی سرازیر می‌کند.
با آمدن ویروس اپیدمی کرونا، و لزوم خودداری از حضوریافتن در تجمعات به طبع کوهنوردی یکی از رشته‌های ورزشی که به صورت گروهی و در قالب اکیپ‌های ورزشی صورت می‌گرفت تا عادی شدن شرایط به حالت تعلیق درآمده است زیرا یکی از راه‌هایی که به قطع زنجیره انتقال کرونا کمک خواهد کرد در خانه ماندن و عدم حضور در تجمعات است.
صلاح حقیقیان، مدیرعامل کانون کوهنوردان کردستان گفت : بحث ویروس کرونا و قرنطینه خانگی در این روزها همه دنیا را تحت شعاع خود قرار داده و به طبع کوهنوردی، کوهپیمایی، طبیعت‌گردی و برنامه‌های گل‌گشتی نیز از این قاعده مستثنا نشد.
وی در خصوص حال و هوای این روزهای کوهنوردی عنوان کرد: کوهنوردی تحت‌ تاثیر این روزهای کرونایی است و در یک چارچوب مشخص تمام فعالیت‌‍‌ها و حرکات جمعی و گروهی به حالت تعلیق درآمده و هرگونه کوهنوردی دسته‌جمعی در این روزها ممنوع است.
حقیقیان افزود: یک کوهنورد کسی است که باید از آمادگی جسمانی و آمادگی جسمی و روحی مطلوبی برخوردار باشد و باید در این دوران در خانه ماندن با انجام تمرینات ورزشی و خواندن کتاب‌های مفید سعی در حفظ آمادگی جسمی و روحی خود داشته باشد.
وی اظهار کرد: بهار فصل رویش و زایش دوباره طبیعت همیشه با زیبایی‌های وصف ناپذیری همراه است و دیدن همه این زیبایی‌ها و دوری از آن برای کسی که در دشت و کوهستان به سر می‌برد سبب حسرت و دلتنگی و زنده شدن خاطرات روزهایی که در کوهستان سپری کرده‌ایم را به دنبال دارد اما در کنار همه این دلتنگی‌ها، باید خوشحال بود که طبیعت از تردد بیجای آدمیان در برنامه‌های گلگشتی که معمولا با خسارت به طبیعت همراه بود نجات یافته و این روزها در نبود انسان‌ها طبیعت نفسی تازه می‌گیرد.
حقیقانح خاطرنشان کرد: از یک طرف دلتنگ کوه و طبیعت و از سوی دیگر خوشحالم از اینکه طبیعت می‌تواند به دور از هرگونه مزاحمت انسانی خود را بازیابی کرده و از تخریب و خسارت‌های انسان‌ها در امان باشد.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/129008/دلتنگی-برای-کوهستان-در-قاب-کرونا
بستن   چاپ