عصر کرد
زنبور براکون در یک هزار هکتار از مزارع گوجه فرنگی کردستان رهاسازی می‌شود
شنبه 14 تير 1399 - 16:01:00
عصر کرد - سنندج - مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی کردستان گفت: به منظور مبارزه بیولوژیک با آفت‌ امسال زنبور براکون در یک هزار هکتار از مزارع گوجه فرنگی کردستان رهاسازی می‌شود.

فریدون حامدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برنامه‌ریزی لازم برای عملیات رهاسازی زنبور شکارگر براکون در سطح یک هزار هکتار مزارع گوجه فرنگی استان انجام شده که مرحله اول آن در شهرستان کامیاران اجرا شد.
وی افزود: زنبور براکون درون لارو آفت میزبان تخم ریزی و از این طریق آنها را از بین می‌برد، بنابراین در این روش نیازی به استفاده از سموم شیمیایی برای کنترل آفت هلیوتیس یا کرم غوزه خوار نیست.
وی با اشاره به مزایای اجرای مبارزه بیولوژیک با استفاده از زنبور براکون تصریح کرد: این روش مبارزه بسیار کم هزینه بوده و با توجه به عدم مصرف سموم شیمیایی، ضمن حفظ سلامت محیط زیست، به سلامت محصول تولیدی و نهایتاً جامعه مصرف کنندگان منتهی می شود.
زنبور براکون در 500 هکتار از اراضی کامیاران توزیع شد
مدیر جهاد کشاورزی کامیاران با اشاره به اینکه زنبور براکون در 500 هکتار از اراضی زیر کشت گوجه فرنگی این شهرستان توزیع شده است گفت: این حشره به منظور مبارزه بیولوژیک در این مزارع با 50 درصد اعتبار یارانه‌ای توزیع شده است.
بهرام کوشکی اظهار داشت: این حشره پرورش یافته در استان در بین کشاورزان گوجه فرنگی کار دهستان‌های سورسور، شاهو و ژاورود از توابع شهرستان کامیاران توزیع شده است.
وی اضافه کرد: رهاسازی زنبور براکون یک نوع مبارزه بیولوژیک است که باعث کاهش چشمگیر استفاده از سموم کشاورزی در محصولاتی مانند گوجه فرنگی که تازه خوری دارند انجام می‌شود.
کوشکی گفت: رها سازی این حشره در این شهرستان برای چهارمین سال متوالی علیه کرم میوه گوجه فرنگی یا کرم هلیوتیس (پیله خوره یا هاریه ) انجام گرفته است که این اقدام باعث از بین رفتن 100 درصدی این کرم‎ها در محصول کشت شده می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کامیاران در ادامه افزود: در این روش ابتدا تاریخ پیک آفت کرم هلیوتیس با استفاده از تله‌های فرمونی مشخص و سپس با استفاده از زنبورهای براکون جهت مبارزه استفاده می‌شود.
وی با بیان اینکه در توزیع این حشره استفاده از ماسک و دستکش و رعایت فاصه اجتماعی از اولویت های تحویل زنبور به بهره برداران بود گفت: مرحله دوم توزیع زنبور براکون 2 هفته دیگر در این شهرستان انجام می‌شود.
این نوع آفت به چهار شکل حشره بالغ پروانه، لارو، تخم و شفیره به برگ های گیاه حمله می‌کند و با ایجاد دالان‌هایی بر روی برگ ها و حالت لهیدگی میوه، آن را از بین می‌برد و بیشترین مزارع هدف این آفت را مزارع گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادمجان و لوبیا تشکیل می‌دهند.
از مساحت 185 هزار و 200 هکتاری شهرستان کامیاران، 132 هزار هکتار جزو عرصه های منابع طبیعی است که 36 هزار هکتار آن جنگل و 96 هزار هکتار آن را مرتع تشکیل می‌دهد.
کامیاران با 102 هزار نفر جمعیت در 65 کیلومتری جنوب سنندج واقع شده است.
برچسب‌ها
وزارت جهاد کشاورزی گوجه فرنگی کردستان کامیاران

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/133056/زنبور-براکون-در-یک-هزار-هکتار-از-مزارع-گوجه-فرنگی-کردستان-رهاسازی-می‌شود
بستن   چاپ