عصر کرد
خاموشی های گاه و بی گاه و رنج تحمل گرمای تابستان
چهارشنبه 15 مرداد 1399 - 09:29:05
عصر کرد - ایسنا/کردستان با فرا رسیدن فصل گرما و افزایش استفاده از وسایل سرمایشی مصرف برق افزایش یافته و همین امر باعث شده است که شاهد خاموشی های چند ساعته باشیم که گاهی در گرم ترین ساعات روز اتفاق می افتد و رنج تحمل گرمای تابستان را دو چندان می کند.

هرساله با افزایش دمای هوا در مرداد ماه، میزان بار مصرفی برق افزایش‌ می‌یابد چرا که استفاده از وسایل و دستگاه‌های سرمایشی با توجه به گرم و خشک بودن اکثر مناطق کشور بیشتر می شود.
کارشناسان هواشناسی کردستان با توجه به بررسی و تحلیل نقشه‌ها و مدل‌های پیش‌یابی هواشناسی پیش‌بینی کرده بودند که ازلحاظ دمایی هوای استان گرم‌تر از مردادماه سال گذشته است و هین امر موجب افزایش مصرف برق در ساعات پیک و خاموشی های مکرر شده که گلایه شهروندان و به‌ویژه مناطق حاشیه‌نشین نایسر و گریزه در سنندج را به دنبال داشته است.
هوشنگ مرادی که مغازه ماهی و مرغ فروشی دارد دراین خصوص اظهار گله‌مندی کرد و گفت: طی این هفته اخیر چندین بار بدون اعلام آمادگی، برق مغازه قطع می‌شد، درواقع مواد غذایی که نیاز به دمای پایین برای سالم ماندن دارند همیشه در یخچال نگهداری می‌شوند. اما قطع شدن جریان برق و خاموش شدن یخچال ممکن است باعث فاسدشدن آن‌ها شود.
او می‌گوید: وقتی برق قطع می‌شود مسئله فقط تحمل تاریکی و خاموش شدن کولر نیست؛ یخچال و فریزر از کار می‌افتند و برای ما مغازه‌دارهایی ماهی و مرغ فروشی داریم این خاموشی موجب فاسدشدن و ضرر مالی در این شرایط می‌شود.
این مغازه‌دار، همچنین گفت خاموشی در حاشیه شهر بیشتر از مناطق دیگر است و مردم به‌سختی می‌توانند قطعی برق را در این ماه بسیار گرم و طاقت‌فرسا تحمل کنند امیدوارم مسئولین شرکت برق نسبت به حل این موضوع اقداماتی انجام دهند.
منصوری از شهروندان سنندجی که ساکن منطقه گریزه است، می گوید: برخی روزها برق به مدت طولانی قطع می شود و این مسئله به ویژه در اوج گرما بسیار عذاب آور است، تعدادی از همسایه ها مریض هایی در خانه دارند که نیازمند وسایل پزشکی برقی هستند و خاموشی مکرر برق دردسرهای زیادی را برای آن ها به وجود آورده است.
وی معتقد است که اگر چه خاموشی برق در این ماه از سال امری طبیعی به نظر می رسد، اما انتظار می رود که خاموشی ها در حاشیه شهر و مناطق بالای شهر با عدالت صورت بگیرد.

عصر کرد


هیوا لهونیان، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان، درباره خاموشی برق در استان کردستان، به ایسنا گفت: امسال به نسبت سال گذشته افزایش مصرف برق به حدی بود که در محاسبات و بررسی‌ها پیش‌بینی این مقدار را نکرده بودیم، پیک مصرف سال گذشته 470 مگاوات بوده که امسال رکورد 507مگاوات را داشته‌ایم و این نشان‌دهنده افزایش مصرف برق در این استان است.
وی با بیان اینکه زمانی که مصرف برق بالا برود، به تجهیزات شبکه فشار زیادی وارد می‌شود، افزود: تأسیسات شرکت توزیع برق برای پاسخگویی به شرایط خاص طراحی شده و عبور از پیک با آهنگ ملایم فرصت برآورد میزان رشد مصرف و انجام اصلاحات لازم بر روی شبکه را به ما می‌دهد تا جوابگوی شرایط جدید باشد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان ادامه داد: اما اگر به‌طور اتفاقی و در زمان کوتاه مصرف برق به پیک برسد ممکن است به تجهیزات شبکه آسیب وارد شود.
لهونیان تصریح کرد: با این شرایط، کردستان جزء استان‌های قرمز از لحاظ افزایش مصرف برق نیست؛ استان‌های قرمز به استان‌هایی گفته می‌شود که برنامه مدیریتی بار را نتوانسته‌اند به‌درستی پیاده کنند.
وی با اشاره به اینکه بالغ بر 95 درصد مشترکین شرکت توزیع برق استان در بخش خانگی و تجاری هستند، بیان کرد: انتظار افزایش مصرف برق در استان را با توجه به شرایط شیوع کرونا داشتیم چراکه این وضعیت باعث شد مردم بیشتر در خانه‌هایشان بمانند و این موضوع موجب افزایش مصرف برق خانگی شده اما با این‌ وجود از مردم خواهشمندیم نسبت به رعایت الگوی مصرف برق جدی باشند.
لهونیان عنوان کرد: در صورت عدم رعایت الگوی مصرف از سوی شهروندان، ممکن است میزان تولید جوابگوی حجم کیلووات مورد تقاضای مشترکین استان نباشد و همین موضوع باعث شده که این شرکت به ناچار خاموشی های ناشی از مدیریت اضطراری بار را اعمال کند.
وی دلیل اصلی خاموشی برق در مدت اخیر را اینگونه عنوان کرد و گفت: سیاست شرکت توزیع برق مبنی بر این است که در بخش خانگی و تجاری حتی الامکان خاموشی نداشته باشیم اما در شرایطی پیش بینی نشده ازجمله اتصالی برق، برنامه های تعمیرات شبکه و اصلاح و تبدیل شبکه سیمی به کابل خودنگهدار شاهد خاموشی های مقطعی در مناطقی هستیم هر چند در مواردی مربوط به اصلاح و بهسازی شبکه از طریق اجرای عملیات خط های گرم بدون اعمال خاموشی نسبت به انجام آن اقدام می‌شود.

عصر کرد


مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان به افزایش خاموشی برق در مناطق حاشیه‌نشین اشاره کرد و افزود: تراکم جمعیتی و وجود انشعابات غیرمجاز موجب شده مصرف برق نسبت به حالت عادی نزدیک به سه برابر بیشتر شود و این موضوع موجب افزایش بار شبکه و طبع آن خاموشی های مقطعی در این مناطق باشیم.
وی ذکر کرد: نیروگاه برق‌آبی متأسفانه در استان بسیار محدود و ضعیف است و تنها واحدهای سد آزاد و سد گاوشان با 10 مگاوات و مابقی در حدی است که در رنج کاری شرکت توزیع برق نیست اما بسترهای کافی برای استفاده از آن ها فراهم‌شده که در آینده مورداستفاده قرار خواهند گرفت و کمک شایانی به پایداری شبکه می‌کند.
وی با اشاره به برنامه خاموشی‌ها، عنوان کرد: امسال در کل کشور حدود 5 هزار و 600 مگاوات مدیریت برق انجام‌شده که در نوع خود بی‌نظیر است و این مقدار در کردستان حدود 70 مگاوات بوده که با مدیریت بار و مدیریت مصرف به این مقدار رسیده است.
لهونیان با اشاره به بسته‌های تشویقی وزارت نیرو برای مشترکان کم‌مصرف در بخش‌های مختلف، بیان کرد: مشتریان خانگی که الگوی مصرف را رعایت کنند 16 درصد کمتر از مشترکان پرمصرف بهای برق مصرفی خود را پرداخت می‌کنند.
وی با اشاره به سیاست‌های تشویقی وزارت نیرو در بخش کشاورزی، خاطرنشان کرد: به کشاورزان استان اعلام کرده‌ایم که اگر الکتروپمپ‌های خود را از ساعت 12 تا 16 خاموش کنند در مابقی 20 ساعت شبانه روز مصرف برق به صورت رایگان محاسبه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان، با اشاره به اینکه مدیریت مصرف برق به معنای سلب آسایش برای مشترکین نیست، گفت: از مردم درخواست داریم در ساعت های اوج مصرف برق دمای کولرآبی از دور تند به دور کند منتقل و همچنین درجه کولرهای گازی را نیز روی 24 یا 25 درجه تنظیم کنند که این به کاهش بار مصرف در شبکه کمک می‌کند.
لهونیان در پایان یادآور شد: از مشترکین در خواست داریم در ساعات اوج مصرف برق 12 تا 16 و 20 تا 24 ضمن رعایت این موارد استفاده از وسایل پر مصرف برقی از جمله سشوار، جارو برقی، لباس شویی و اتو را به ساعات دیگر شبانه روز منتقل کنند و در این راستا ضمن مدیریت هزینه های برق مصرفی خود در پایداری شبکه همراه و همیار شرکت توزیع برق باشند.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/137553/خاموشی-های-گاه-و-بی-گاه-و-رنج-تحمل-گرمای-تابستان
بستن   چاپ