عصر کرد
مرگ در سکوت جانداران بی زبان
شنبه 18 مرداد 1399 - 11:33:37
عصر کرد - سنندج - حکایت تبر انسان بر تن طبیعت سال‌هاست بر روی حالت تکرار قرار گرفته و قصد پشیمانی و عبور از این وضعیت را هم ندارد تا بلای جان جانداران بی‌زبان نشود.

هر روز خبرها و گزارش‌های زیادی در خصوص ضربه انسان بر تن جاندار طبیعت منتشر می‌شود اما باز هم تکرار این اقدامات خواسته یا ناخواسته ادامه دارد و حال و روز طبیعت از دست بشر زیاد خوش نیست.
با آمدن ویروس کرونا و کاهش حضور انسان در دامان طبیعت، روزنه‌های امیدی به احیای دوباره طبیعت و محیط زیست سوسو زد.
محیط زیست پیرامون زندگی ما نیازمند توجه، رسیدگی و مراقبت بیشتری است تا طبیعتی که زبانی برای اعلام خواسته‌های خود ندارد و تنها واکنش آن به اقدامات ضد محیط زیستی، مرگ تدریجی است، جانی دوباره به خود بگیرد.
اگر تنها ذره‌ایی توجه، رسیدگی و دقت در احوال گل‌های زینتی، درختان، پرندگان و حیوانات وحشی و خانگی پیرامون خود داشته باشیم، در می‌یابیم زندگی در کنار هم زیباتر خواهد بود، نمی‌توان به هر بهانه‌ایی نسبت به تغییر محیط زندگی جانواری و گیاهی اقدام کرد و اهمیتی به نیاز و حفظ حریم این جانداران بی زبان قایل نشد.
روزی به بهانه افزایش سطح زیر کشت بخش کشاوزی قصد نابودی دامنه کوه و گیاهان کوهی مثل گَون را در دستور کار قرار می‌دهیم و روزی دیگر به بهانه طبخ غذا در دل جنگل، آتش به جان درختان می‌افکنیم.
هوا که گرم و سوزان می شود تازه صدای زباله‌هایی که در دل طبیعت جاگذاشته‌ایم بلند می‌شود. آتش به جان طبیعتی می افتد و با افزایش دمای هوا علوفه‌ها خشک و مستعد سوختن است، طبیعتی که در یک چشم بر هم زدنی در این آتش می‌سوزد و تمام می‌شود!
طبیعیت یا محیط زیست بی زبان، اگر چه از صبر و تحمل بالایی برخوردار است اما کار به جایی خواهد رسید که از این نعمت‌های الهی و رایگان محروم خواهیم شد و مثل همچین روزهایی برای قطع زنجیره شیوع بیماری ویروسی کرونا، خانه نشینی تنبیه مان خواهد کرد.
شیوع ویروس منحوس کرونا در جهان، با همه تلفات جانی که برای انسان در پی داشت، به نحوی فضایی را برای احیای زندگی آزادانه حیوانات و نفسی تازه برای گیاهان و درختان فراهم کرد.
موجودات زنده اما بی زبانی که در هر فصل از سال به علت سود آوری و طمع آدمی، خواب راحت به چشم ندیدند و اگر ترمز این افسار گسیختگی توسط ویروس کرونا کشیده نمی‌شد، محیط زیست وضعیت اسفناکی را تجربه می‌کرد.
ادامه این مطلب را به صحنه ایی دلخراش پیوند می‌دهیم که در آن پردندگان بی‌دفاع و بی‌زبان در شهر بیجار دچار برق گرفتگی می شوند و هر روز ماموران شهرداری اقدام به پاکسازی و جمع آوری آنها می‌کنند.

عصر کرد


هر روز پرندگان بسیاری خشک می شوند
یکی از کسبه حاضر در این محل هم گفت: در چنین فصل هایی، هر روز چهار تا پنج پرنده بر روی زمین می‌افتند و صحنه دلخراشی را برای عابران و کسبه منطقه ایجاد می کنند، باید فکری به حال این موضوع کرد.
کاظم بخشی افزود: ابتدا فکر می‌کردم که شاید بیماری خاصی در میان پرندگان شیوع پیداه کرده اما با پرس و جو از دوستان، متوجه شدم که این زبان بسته‌ها دچار برق گرفتگی شده‌اند لذا شاخه زنی اقدام مناسبی در این فصل نیست.
وی می گوید، قسمت پایین تیرهای برق توسط کابل جدید که روکش دارند تعویض شده امّا سیم های بالایی که سه فاز هستند هنوز برای پرندگان مشکل ساز است و موجب برق گرفتگی آنها می‌شود و گاهی هم شاخه درخت برق دار است که این هم موجب تلف شدن پرندگان خواهد شد.
به کدامین گناه؟
یک فعال محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: چندی پیش در شهر بیجار، شبکه توزیع برق اقدام به شاخه زنی درختان مجاور تیرک‌های برق کرد و به علت بی دقتی پرندگانی که در این شاخه ها لانه داشتمد، آسیب دیدند.
علیرضا گل‌محمدی افزود: تیر و مرداد فصل مناسبی برای این قلع و قم ها نیست، درختان بی زبان چرا باید قربانی چنین حرکتی باشند، فضای سبز در این فصل از سال دارای حیات، رشد و شکوفایی شاخه و برگ است و با بریدن آنها، ظلم بزرگی بر پیکر طبیعت وارد می‌شود.
این فعال محیط زیست گفت: شاخه زنی شبکه برق باید در فصول سرد سال که درختان در خواب هستند و صدمه‌ایی نمی‌بینند انجام ‌شود.
گل محمدی با انتقاد از شاخه زنی در تابستان یادآور شد: حجم بالای قطع شاخه درختان در این فصل دردناک است و درختان بی زبان توانی برای اعتراض ندارند و بدتر از آن اینکه ساعات کار شاخه زنی با ساعت زندگی مردم تنظیم شده نه ساعت زندگی و استراحت پرندگانی که در این درختان لانه دارند.
او می گوید: شب گذشته وقتی هوا روبه تاریکی می‌رفت و پرندگان برای استراحت و خواب روی شاخه درختان حضور داشتند، ماموران شبکه توزیع برق اقدام به شاخه زنی درختان یکی از معابر پر تردد شهر کردند و قربانیان این عمل یکی یکی بر زمین افتادند.
گل محمدی که از نزدیک شاهد اتفاقات چند روز گذشته بود، افزود: در آن ساعت با قطع شاخه‌های مجاور سیم های برق، بسیاری از پرندگان به علت تاریکی شب به پرواز درآمده و به هر سویی پرواز کردند که تعدادی هم در حین پرواز با سیم های برق برخورد و دچار برق گرفتگی و مرگ شدند.
وی می گوید: پرندگان در هنگام غروب آفتاب از قدرت دید و تصمیم گیری بسیار پایینی برخوردار هستند و با کوچکترین احساس خطری، دچار مرگ می‌شوند.
این فعال محیط زیست خوستار توقف شاخه زنی در این فصل از سال و یا اتمام آن 2 تا سه ساعت پیش از غروب آفتاب شد.

عصر کرد


مجوزی برای شاخه زنی صادر نشده است
رییس اداره حفاظت محیط زیست بیجار به خبرنگار ایرنا گفت: انجام شاخه زنی بدون اطلاع این اداره صورت گرفته و مجوزی برای آن صادر نشده است.
علی اصغرهدایت‌زاده با تاکید بر اینکه چنین فصلی مناسب شاخه زنی درختان نیست، اظهار داشت: به متولیان این کار، شبکه توزیع برق و شهرداری شهر بیجار تذکر داده شد.
وی افزود: هر گونه شاخه‌زنی نزدیک محل استراحت پرندگان و یا لانه آنها غیر اخلاقی است و باید در حفظ حریم زندگی پرندگانی در شاخه و برگ ها، احترام قایل شد و با احتیاط بیشتری رفتار کرد.
رییس اداره محیط زیست بیجار با تایید برق گرفتگی تعدادی از پرندگان به علت مجاورت با سیم های برق گفت: مسوولیت حفظ و نگهداری از فضای سبز شهری بر عهده شهرداری است اما حفظ حیات زندگی این پرندگانی مثل کلاغ و سار که بیشتر در فضای سبز شهری زندگی می کنند، نیازمند توجه همگانی است.

عصر کرد


مجوزهای لازم شاخه زنی صادر شده است
رییس شبکه برق بیجار هم اظهار داشت: جهت شاخه زنی دختان مجاور شبکه فشار متوسط توزیع برق، مجوز قطع با فاصله 210 سانتی متری از طرفین خط عبور سیم های برق جهت پیشگیری از برق دار شدن درختان از سوی شهرداری صادر شده است.
وی افزود: گزارشات مردمی و میدانی بسیاری در خصوص برق گرفتگی پرندگان به علت اتصال سیم های برق سه فاز با درختان و پرندگان به این اداره رسیده کهاکه شاخه زنی جهت حفظ جان پرندگان، مردم و کودکان در دستور کار قرار گرفته است.
هادی محمدمرادیان افزود: اقدام شاخه زنی درختان با هدف حفظ جان پرندگان ساکن در فضای سبز که در مجاورت تیرهای توزیع قرار دارد، آغاز شده که ماموریت اصلی این کار احترام به حریم زندگی موجودات است.
وی یادآور شد: هر ساله شاهد برق گرفتگی پرندگان به علت اتصال سیم های توزیع برق با شاخه درختان در سطح شهر هستیم که باید شاخه زنی پیش از افزایش تلفات انجام می شد امّا در حال حاضر باید این اقدام هرچه سریع تر صورت گیرد.
محمدمرادیان گفت: با آغاز فصل پاییز و افزایش بارندگی، شاخه و برگ درختان موجب اتصال شبکه و ایجاد خسارت سنگین به مردم خواهد شد و جبران خسارت اقتصادی به کسبه و ساکنین این منطقه با توجه به شرایط اقتصادی امروز هزینه بردار است.
او افزود: یکی از دلایل حذف سیم های برق و ایجاد شبکه خود نگهدار، به علت توجه به محیط زیست و حفظ جان پرندگانی است که در همسایگی شبکه توزیع برق شهری زندگی می کنند یا تراکم منازل مسکونی خطری جدی با اتصال سیم برق به ساختمان به شمار می رود که با استفاده از اعتبارات داخلی پنج میلیارد و 450 میلیون ریال از محل عوارض برق برای این طرح هزینه شده است.
رییس شبکه توزیع برق بیجار تاکید کرد: شاخه های درختان در حریم الکتریکی شبکه های توزیع علاوه بر ایجاد اتصالی و تحمیل قطعی های ناخواسته و بی برنامه به برق شهرستان و ایجاد نارضایتی در شهروندان و همچنین خسارت‌های مالی، ممکن است منجر به برق گرفتگی و خدای نکرده بروز خسارت‌های جانی هم شود که به صورت پیشگیرانه شاخه زنی انجام می‌شود.
وی افزود: شاخه زنی اصلی بایستی در فصل پاییز و زمستان انجام و شاخه هایی که رشد بیشتری دارند از زیر سیم‌های برق هرس شوند.
شهرستان 89 هزار نفری بیجار در 142 کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.

عصر کرد

بیجار و پردندگان برق گرفته

عصر کرد

بیجار و پردندگان برق گرفته

عصر کرد

بیجار و پردندگان برق گرفته
برچسب‌ها
سازمان حفاظت محیط زیست انرژی برق نابودی پرندگان بیجار

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/137850/مرگ-در-سکوت-جانداران-بی-زبان
بستن   چاپ