عصر کرد
40 درصد مبتلایان به کرونا علائم شدید ندارند
پنجشنبه 24 مهر 1399 - 11:19:12
عصر کرد - سنندج - معاون اموربهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: 40 درصد از مبتلایان کرونا دارای علائم خفیف و یا بدون علامت هستند که این مهم اهمیت جلوگیری از انتقال بیماری از طریق خودمراقبتی را بیشتر نشان می‌دهد.

به گزارش ایرنا، دکتر ابراهیم قادری روز پنجشنبه در گفت و گوی خبری به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان با شعار «زنان در دوره کرونا» اظهار داشت: هر فرد با علائم سرماخوردگی باید خود را مبتلا به کرونا فرض کرده و با قرنطینه خود، از ابتلای سایر افراد خانواده و جامعه به این بیماری جلوگیری کند.
وی با بیان اینکه تا پیش از این تاکید بر تعطیلی دورهمی‌های خانوادگی بود، افزود: در حال حاضر مهمانی‌های 2 خانواده هم خطرناک است و از آنجا که میزان خطر بسیار بالا رفته، افراد بیماری داریم که در همین جمع‌های کوچک مهمانی خانوادگی و یا جلسات چند نفره اداری مبتلا شده‌ و این نشان می‌دهد گردش ویروس در جامعه بسیار زیاد شده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: بیماری کووید19 که اصطلاحا با نام کرونا در ایران شهرت یافته یک عفونت ویروسی است که به بیماری همه‌گیر تبدیل شده و شرایط بحرانی را در سراسر کشور ایجاد کرده است.
قادری اضافه کرد: در شرایط کنونی زنان در نقش مادر، همسر و فرزند در کانون خانواده و در نقش فعال اجتماعی در جامعه و بازار کار، از پیشگامان و نقش آفرینان جدی و همیشگی خود مراقبتی و حفاظت از خود و اعضای خانواده و جامعه در پیشگیری از کووید 19 هستند.
وی گفت: علاوه بر بیماری و مرگ و میر ناشی از کووید 19 در زنان، نگرانی های مرتبط با سلامت مادر و نوزاد در دوره بارداری و پس از زایمان در همه گیری فوق به افزایش وظایف و مسوولیت‌های زنان در دوره همه گیری در خانواده متوجه این قشر است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه عاوم وزشکی کردستان افزود: وظایف سنگین زنان برای اقدامات پیشگیرانه، مراقبت از بیماران مبتلا در خانواده و اداره امور فرزندانشان در شرایط تعطیلی مدارس، مشکلات ناشی از مرگ و بیماری همسران، بدسرپرستی و بد رفتاری‌های همسران، فشارهای اقتصادی ناشی از تعطیلی و قرنطینه‌ها آسیب‌های جدی به سلامت جسمی، روانی و اجتماعی زنان وارد خواهد آورد.
قادری تاکید کرد: در این شرایط کارکنان نظام سلامت از بهورز و مراقب، ماما، پرستار و نیروهای خدماتی تا کادر تخصصی بیمارستان‌های کشور نیز که اکثریت آنان را زنان تشکیل می‌دهند با مخاطرات جدی سلامت جسم و روان مواجه‌ هستند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه امسال هفته ملی سلامت بانوان در شرایطی برگزار می‌شود که بااین همه گیری مواجه هستیم، اظهار داشت: طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، حدود 70 درصد از کادر درمانی در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا را زنان تشکیل می‌دهند.
قادری یادآور شد: جامعه به این زنان مدیون است و باید ابزار و خدمات مورد نیاز آنان، عدالت و برابری را که حق آنان است در بیمارستانها، خانه‌ها و جوامع فراهم کنیم.
وی اضافه کرد: اگر برای شکست این ویروس جدی هستیم، باید سلامتی و حقوق زنان را برای رفاه حال خودشان ارتقا بخشیده و از آنان محافظت کنیم تا بتوانند به پیشرفت و محافظت از سلامت دیگران ادامه دهند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: هفته سلامت زنان زمان مناسبی برای تقدیر از زحمات شبانه روزی این زنان است که با رویی گشاده، اراده‌ای آهنین، عزمی راسخ وقلبی مملو از مهربانی شبانه روز برای شکست این ویروس تلاش می کنند.
روزنگار امسال هفته ملی سلامت بانوان از امروز پنجشنبه 24 مهر با عنوان زنان پیشگامان خود مراقبتی و حفاظت از خود و اعضای خانواده در پیشگیری از کووید 19 آغاز شد.
جمعه 25 مهر، پاسداشت و تکریم بانوان فداکار کادر بهداشت و درمان به عنوان پیشتازان پیشگیری و درمان کووید 19، شنبه 26 مهر شیوه زندگی سالم زنان و کووید 19 با تاکید بر چاقی به عنوان عامل وخامت کووید19، یکشنبه 27 مهر سلامت باروری زنان (روابط زناشویی، بارداری و زایمان ایمن و سالم) در همه گیری کووید 19، دوشنبه 28 مهر زنان و سلامت روانی در همه گیری کووید 19 و سه شنبه 29 مهر با عنوان نقش زنان در ترویج منابع معتبر آموزشی و اطلاعات معتبر و پیشگیری از انتشار باورهای غلط در باره پیشگیری و درمان کووید 19 و چهارشنبه 30 مهر با عنوان پیشگیری از آسیب‌های شغلی و اجتماعی زنان در اپیدمی کووید نامگذاری شده است.
برچسب‌ها
کرونا سازمان جهانی بهداشت مشارکت اجتماعی بهداشت و سلامت

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/150370/40-درصد-مبتلایان-به-کرونا-علائم-شدید-ندارند
بستن   چاپ