عصر کرد
مراقبت تغذیه‌ای برای بهبودیافتگان کرونا ضروری است
سه شنبه 16 دي 1399 - 13:55:56
عصر کرد - سنندج - مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت:در دوره بیماری کرونا اشتهای فرد کاهش یافته و بدلیل عدم دریافت انرژی، پروتیین و مواد مغذی کافی، احتمال بروز سوء تغذیه و کمبود ریزمغذی‌ها وجود دارد به همین دلیل مراقبت تغذیه ای ویژه را ضروری است.

به گزارش ایرنا امین امینی روز سه شنبه در گفت و گوی خبری با اشاره به اینکه در دوران نقاهت اشتهای فرد افزایش می‌یابد و بهترین زمان برای جبران کمبود انرژی، پروتئین، ویتامین و املاح از دست رفته در دوران بیماری است اظهار داشت: رعایت رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی شامل میوه، سبزی، نان و غلات سبوس دار، حبوبات و مغزدانه‌ای خام به همراه مقدار مناسب گوشت ماهی، مرغ، تخم مرغ و مصرف کم گوشت قرمز برای تسریع در روند بهبود بیماری توصیه می شود.
وی اضافه کرد: دریافت کافی مواد غذایی، رعایت تنوع، تعادل در برنامه غذایی و استفاده از همه 6 گروه غذایی شامل گروه نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، مواد گوشتی و پروتئینی، حبوبات، مغزها و گروه شیر و لبنیات منجر به تقویت سیستم ایمنی و بازگشت سریعتر سلامتی می‌شود.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: به دلیل کاهش اشتها در بیماران کووید 19 و پیشگیری از سوء تغذیه پروتئین انرژی، کسانی که دوران نقاهت این بیماری را طی می کنند لازم است نکات تغذیه ای را رعایت کنند و برای جبران مایعات و جلوگیری از کم آبی بدن روزانه حداقل هشت لیوان مایعات شامل آب، آب میوه طبیعی و تازه، آب سبزیجات و چای کم رنگ توصیه می شود.
وی با اشاره به اینکه برای دریافت انواع ریز مغذی‌ها در طول روز انواع سوپ و آش رقیق و کم چرب تهیه شده از انواع جو، بلغور، سوپ سبزیجات و غیره مصرف شود گغت: برای دریافت منابع غذایی حاوی ویتامین A تخم مرغ به صوت آب پز، انواع سبزیجات با رنگ سبز تیره مانند کلم بروکلی و اسفناج و جعفری و سبزیجات با رنگ قرمز و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، فلفل دلمه ای زرد و نارنجی در انواع سوپ ها و آش ها و یا به صورت آب پز و بخار پز را در برنامه غذایی خ گنجانده شود.
امینی گفت: روزانه حداقل یک بار از منابع غذایی حاوی کربوهیدرات های پیچیده مانند انواع نان‌های سبوس دار و یا سیب زمینی آب پز مصرف شود و برای دریافت منابع غذایی حاوی ویتامین C مصرف سبزیجات تازه و انواع سالاد که به شیوه درست گندزدایی و ضدعفونی شده اند، آب مرکبات و نیز جوانه‌ها توصیه می‌شود.
وی با بیان اینکه جهت دریافت کافی پروتئین، آهن، روی، سلنیوم و تقویت سیستم ایمنی مصرف روزانه گوشت‌های سفید (مرغ، ماهی) مغزدانه ها و انواع حبوبات را در برنامه غذایی خود داشته باشید، افزود: استفاده از روغن های کنجد، زیتون، سویا، آفتاب گردان و کلزا برای پخت و پز و سالاد بمنظور تأمین بخشی از انرژی روزانه و تامین اسیدهای چرب ضروری، در برنامه غذایی مناسب است.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان مصرف عسل به منظور تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه را مفید دانست و گفت: از زرد چوبه به دلیل خواص ضد التهابی روزانه در حد معمول استفاده شود.
امینی مصرف متعادل زنجبیل و موز در کنترل تهوع را مؤثر برشمرد و گفت: خوردن منظم سه وعده اصلی غذایی و میان وعده در طول روز به منظور تامین انرژی مورد نیاز و ریزمغذی ها در دوران نقاهت بیماری ضروری است. 
وی به بیمارانی که دوران نقاهت را سپری می‌کنند، توصیه کرد: برای پیشگیری از یبوست از سبوس‌های خوراکی ( سبوس برنج و گندم) در غذاهایی مانند سوپ، انواع آش و یا سالاد استفاده نکنند.
وی با اشاره به محدودیت‌های غذایی در دوران نقاهت بیماری کرونا، افزود: از مصرف غذاهای پرچرب، سنگین و دیر هضم به دلیل ایجاد اختلالات گوارشی و انواع ترشیجات به دلیل تحریک دستگاه تنفسی و ایجاد سرفه پرهیز کنید.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: از مصرف زیاد سیر، زنجبیل دوری نموده و انواع سس تند و خردل، غذاهای شیرین و آبمیوه های صنعتی و نوشابه های گازدار و قندو شکر را به حداقل برسانید.
امینی با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به کرونا در صورت بروز اسهال مصرف سبوس و سبزیجات را محدود کنند، اظهار داشت: تداوم رژیم های غذایی خاص برای افراد مبتلا به فشار خون و دیابت در این دوران ضروری است.
به گزارش در حال حاضر شهرهای استان کردستان از لحاظ شیوع بیماری کرونا در وضعیت زرد قرار دارد.
هم اکنون 138 بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد 77 نفر در سنندج، 16 نفر در سقز، 6 نفر در مریوان، 6 نفر در قروه، 9 نفر در کامیاران، 9 نفر در بانه، 9 نفر در بیجار، پنج نفر در دیواندره و 1 نفر سروآباد تحت درمان قرار دارند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تا ظهر دوشنبه 15 دی در مجموع 6 هزار و 73 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی و 110 بیمار نیز جان خود را از دست دادند.
از اسفند پارسال تاکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به یک میلیون و 200 هزار و 737 نفر و شمار جانباختگان قطعی این بیماری در کشور به 55 هزار و 650 نفر رسید.
برچسب‌ها
کرونا گندم بهداشت و سلامت دیابت
پروندهٔ خبری
کرونا در ایران؛ آخرین اخبار و گزارش‌ها

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/171895/مراقبت-تغذیه‌ای-برای-بهبودیافتگان-کرونا-ضروری-است
بستن   چاپ