عصر کرد
صاحبان مشاغل خواهان ساماندهی و انتقال اصناف به خارج از شهر هستند
سه شنبه 30 دي 1399 - 10:01:13
عصر کرد - بنا به گفته شهروندان چیزی که در زنجیره ناقص انتقال صنوف آلاینده بر رنج و نارضایتی مردم می‌افزاید، قول‌های نافرجام مسئولان بوده که برگزاری جلسات در راستای حل این معضل تنها کاغذ باطله‌ای بیش نبوده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، یکی از مهمترین مشکلات در سطح شهرها وجود صنوف مزاحم و آلاینده است که علاوه بر آلایندگی‌های صوتی باعث بروز ترافیک در بسیاری از معابر اصلی شده است.
نیاز است که ساماندهی صنوف آلاینده و مزاحم شهری با هدف حفظ امنیت و آرامش محیط زندگی شهروندان و زیباسازی فضای شهری در اولویت دستور کار دستگاه‌های متولی قرار گیرد.
در میان آلودگی‌های زیست محیطی، آلودگی های صوتی به دلیل قابلیت بروز اختلالات فیزیولوژیک و روانی بر انسان از اهمیت ویژه برخوردار است در حالیکه افزایش فعالیت‌های مختلف در خدمات شهری برای گذراندن زندگی موجب شده تا آلودگی صوتی به عنوان یک مشکل اجتماعی بروز نماید.
مشاهده این وضعیت نابسامان، وجود مشاغل سخت که باعث آلودگی محیط زیست و سطح شهر شده و علاقه‌مندی خود اصناف به ایجاد یک مکان اختصاصی برای حفظ آرامش مردم از اولویت‌های این قشر بوده است.
متاسفانه اهمیت جایگاه آلودگی صوتی در کشور مانند بیشتر آلودگی‌ها چندان روشن و مشخص نیست و سرو صدای صنوف از مهمترین منابع آلاینده در ارتباط با آلودگی صوتی به شمار می رود.
دهگلان یکی از شهرهای استان کردستان است که امروز با داشتن رشد و پیشرفت بافت شهری آن، همچنان در‌گیرودار مشکل صنوف مزاحم است. با توجه به اینکه در سال 91 تصمیم به ساخت شهرکی برای انتقال صنوف آلاینده گرفته شد اما هنوز این طرح در پیچ و خم کاغذ بازی‌های اداری باقی مانده است و با گذشت چندین سال از ساخت شهرک برای انتقال صنوف، هنوز هم این شهرک به حالت نیمه کاره رها شده است.
شهر دهگلان دارای بیشترین آلودگی صوتی ناشی از صنف جوشکاران و تعمیرکاران در خیابان آزادی است که نیاز به ساماندهی در شهرک صنعتی را دارد و مردم این شهر سال‌هاست با مشکل آلودگی صوتی و دیگر معضلات دست و پنجه نرم می‌کنند و در انتظار روزی هستند که شاید از این مشکل آلودگی صوتی نجات یابند.
یکی از دغدغه های مردم شهرهای استان کردستان انتفال صنوف آلاینده و مزاحم که گاهاً موجبات نارضایتی مردم را در پی دارد به خارج از محدوده شهر است که این مهم طی چندین سال با وجود اعتراضات مردم خیابان آزادی شهر دهگلان هنوز به سرانجام نرسیده و احداث شهرک در یک کیلومتری شهر دهگلان در حال فراموشی است.
نیاز است که با تلاش و همکاری صنوف زحمتکش همراه با نظارت، حمایت و همراهی دستگاه‌های اجرایی شاهد بهره‌برداری این پروژه در کمترین زمان ممکن باشیم که با انتقال صنوفی نظیر تراشکاری و جوشکاری و سایر صنوف به بیرون از شهر، بار ترافیکی و کاهش آلودگی صوتی در دهگلان رفع می‌شود.
اجرای طرح انتقال صنوف تسریع شود
محمدی از فروشندگان لوازم یدکی شهر دهگلان گفت: برای خرید این امتیاز 20 میلیون تومان پرداخت کردم و با اینکه هنوز‌ کاری در شهرک جدید انجام نشده است، اما باز هم هیأت مدیره درخواست سهم آورده بیشتری می‌ کنند این در حالی است که بعضی از متقاضیان 3 میلیون تومان حق السهم پرداخت کرده اند که واحد صنفی آنان تکمیل شده و کسانی مثل من 20 میلیون تومان پرداخت کرده ام اصلا حق السهم من احداث نشده و وجود خارجی ندارد که این نوعی بی عدالتی در حق متاضیان است.

عصر کرد

احمدی از ساکنان خیابان آزادی با بیان اینکه سال‌ها است که از صدای کسب ‌و کار برخی مغازه‌ها مانند جوشکاری و تعمیرات رنج می‌برم، افزود: باید هرچه سریع‌ تر این مغازه‌ها به خارج شهر منتقل شوند.
وی با بیان اینکه صوف آلاینده در شهر باعث آلودگی صوتی و ایجاد چهره زشت در این خیابان شده افزود: کسب و کار این صنوف آرامش را از خانواده‌ها این مسیر سلب کرده است و هیچ مسئولی تاکنون جهت رفع این مشکل جوابگو نبوده است.
رحیمی از دیگر ساکن این خیابان گفت: برخی از این مغازه‌ها درست در ساعاتی از روز که دیگر شهروندان به استراحت نیازمندند مشغول به کار می‌شوند هر چند این افراد هم تقصیری ندارند چرا که اگر در مغازه را برای کاسبی باز نکنند، چطور هزینه خانواده‌ شان را تأمین کنند بنابراین تنها باید مسئولان صدای مردم را شنیده و به مطالبه آن‌ها پاسخ دهند.
وی با بیان اینکه انتقال صنوف آلاینده مزیت‌های زیادی را عاید کسبه و شهروندان می‌کند، گفت: از مسئولان خواستاریم در راستای ساخت واحد های صنفی شهرک تسریع نمایند و با درخواست کسبه برای انتقال صنوف به شهرک در اسرع وقت اقدام کنند.
امیری از کسبه‌ها این خیابان با بیان اینکه کاسبان هم به خاطراین شغل پر صدا شرمنده مردم هستند، گفت: مسئولان در ابتدای امر باید برای فعالیت این صنوف چاره‌اندیشی کرده تا این اختلافات در بین شهروندان به وجود نیاید.
میرکی یکی دیگراز کاسبان این خیابان گفت: امید است این انتقال هر چه سریع‌تر انجام شود چرا که خودمان هم از ایجاد این مشکلات در شهر به تنگ آمده‌ایم.
وی با بیان اینکه در شرایط اقتصادی پیش رو نمی‌توانیم برای همیشه در مغازه را ببندیم، افزود: متأسفانه نمی‌توان تعمیر کاری ماشین را بدون سر و صدا انجام داد.
نادری یکی دیگر از فروشندگان لوزام یدکی شهر دهگلان گفت: تاکنون مبالغی را برای خریدن امتیاز در شهرک صنوف مزاحم پرداخت کرده‌ایم و باز هم باید هزینه‌های بیشتری بپردازیم و از سوی دیگر مجبور به پرداخت اجاره‌ بهای این مغازه نیز هستیم که این موضوع باعث فشار مضاعف بر ما شده و درد سرساز است.

عصر کرد

بنا به گفته شهروندان چیزی که در زنجیره ناقص انتقال صنوف آلاینده بر رنج و نارضایتی مردم می‌افزاید، قول‌های نافرجام مسئولان بوده که برگزاری جلسات در راستای حل این معضل تنها کاغذ باطله‌ای بیش نبوده است.
وعده‌هایی که به سرانجام نرسید
با توجه به اینکه فرماندار وقت در سال 91 از آغاز عملیات اجرایی شهرک صنوف مزاحم در شهرستان دهگلان خبر داده است و در سنوات 95 و 97 و 98 نیز جلساتی با حضور فرمانداران در راستای حل این مشکل صورت گرفته اما هنوز این مشکل به قوت خود باقی مانده و یک درصد تغییر در این راستا صورت نگرفته است.
هرچند در بسیاری از شهرهای کردستان کمتر به این موضوع مهم توجه شده و هنوز هم در بسیاری از شهرها، صنوف مزاحم ساماندهی نشده است.
با این اوصاف نیاز است که طرح شهرک صنوف آلاینده هرچه زودتر به نتیجه برسد تا این‌ گونه صنوف در این شهرکها مستقر شوند و مشکلات کسبه هم کمتر شود و اگر رفاه و آسایش شهروندان اهمیت دارد باید این صنوف در جای خود و خارج از شهر مستقر شوند چراکه فعالیت صنوف آلاینده در داخل شهربرای ساکنان بسیار آزاردهنده است.
انتهای پیام/

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/175247/صاحبان-مشاغل-خواهان-ساماندهی-و-انتقال-اصناف-به-خارج-از-شهر-هستند
بستن   چاپ