عصر کرد
تکمیل زنجیره فرش کشور می‌تواند 100 هزار شغل ایجاد کند
چهارشنبه 1 بهمن 1399 - 12:14:43
عصر کرد - ایسنا/کرمانشاه استاندار کرمانشاه با بیان اینکه فرش باید به اولویت دولت تبدیل شود، گفت: تکمیل زنجیره ارزش فرش کشور می‌تواند 100 هزار شغل ایجاد کند.
هوشنگ بازوند در جلسه کمیته فرش استان که امروز (اول بهمن) با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران برگزار شد، از پتانسیل‌های صنعت فرش در کشور یاد کرد و ادامه داد: تکمیل زنجیره پشم تا فرش در هر استانی می‌تواند حداقل سه هزار شغل و در کل کشور نزدیک به 100 هزار شغل ایجاد کند.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه در گذشته بافت فرش نزدیک به 50 درصد درآمد مردم را به خود اختصاص می‌داد و کشور پر از راسته‌ بازارهای بزرگ فرش فروشی بود، افزود: متاسفانه اکنون فرش این جایگاه اقتصادی خود را از دست داده است.
وی درباره دلایلی که باعث شده اکنون آنطور که باید از مزیت صنعت فرش در کشور بهره‌مند نشویم را عمدتا مربوط به ضعف ساختاری مرکز ملی فرش ایران دانست و عنوان کرد: در سالیان گذشته در ایران شرکت ملی فرش ایران داشتیم که از بسیاری از وزارتخانه‌ها بزرگتر بود و همین امر باعث شده بود فرش در اقتصاد کشور و خانوارها جایگاه ویژه‌ای داشته باشد.
بازوند افزود: متاسفانه امروز تمام امکانات مرکز ملی فرش از آن گرفته شده و فقط یک دفتر دارد. به علاوه طی چند سال اخیر بارها شاهد دوران کوتاه مدیریت این مرکز بودیم که به برنامه‌ریزی‌ برای صنعت فرش آسیب جدی زده است.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه امروز مرکز ملی فرش تحت نظر وزات صمت است که مسئولیت‌های متعدد و بسیار عمده‌ای بر دوش دارد، یادآور شد: در شرایطی که این وزارتخانه باید به مسائلی مانند صنعت، غذای مردم، تجارت، بازار و ... بپردازد، دیگر مجالی برای پرداختن به فرش نخواهد داشت.
وی معتقد است، برای حل این مشکل لازم است فرش به عنوان یک اولویت مهم در دستور کار دولت قرار بگیرد و متولیان امر نیز مطالبه‌گری لازم را داشته باشند، زیرا تجارب گذشته نشان می‌دهد هر آنچه که اولویت دولت بوده به خوبی مورد توجه قرار گرفته است.
بازوند تزریق منابع مالی را نیز یکی دیگر از مواردی دانست که برای کمک به صنعت فرش کشور الزامی است و اظها کرد: کار سختی نیست از تسهیلات 65 تا 70 هزار میلیارد تومانی که بانک مرکزی به صورت قرض الحسنه در اختیار بخش‌های مختلف مانند حوزه بحران، دستگاه‌های حمایتی و ... قرار می‌دهد، سه تا چهار هزار میلیارد تومان نیز به صنعت فرش اختصاص دهد که در این صورت سهم هر استان نزدیک به 100 میلیارد تومان خواهد بود که رقم قابل توجهی است و می‌تواند فرش دستباف را متحول کند.
استاندار کرمانشاه همچنین بر لزوم ایجاد کارگاه‌های بزرگ و متمرکز قالیبافی هم تاکید کرد و ادامه داد: امروزه بسیاری افرادی که خصوصا در روستاها قالیبافی می‌کنند، در همان محل زندگی روزمره خود فرش می‌بافند که این امر مشکلات بهداشتی فراوانی برای آنها ایجاد می‌کند.
وی معتقد است، بنیاد مسکن می‌تواند فضای 15 متری به خانه‌های روستایی 85 متری که اکنون می‌سازد برای این منظور یا هر شغل دیگری اضافه کند.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/175641/تکمیل-زنجیره-فرش-کشور-می‌تواند-100-هزار-شغل-ایجاد-کند
بستن   چاپ