عصر کرد
چرای زودرس دام در مراتع کردستان ممنوع است
یکشنبه 20 اسفند 1396 - 9:30:19 AM
ایرنا
کرد آنلاین - سنندج - رئیس اداره مرتع و امور بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: چرای زودرس و بیش از ظرفیت در مراتع استان با توجه به ضرر آن برای بهره برداران و دامداران، ممنوع است.
علی اکبر محمدپناه  اظهار کرد: طبق طرح ممیزی، چرای دام در مراتع از 15 مهر تا 15 اردیبهشت ممنوع است و با متخلفان برابر مقررات برخورد می شود ضمن اینکه در صورت تکرار، پروانه ممیزی آنها نیز باطل خواهد شد.
وی افزود: چرای زودرس و بیش از ظرفیت مرتع، ورود دام‌های غیرمجاز و بیش از تعداد پروانه، عدم رعایت فصل چرای دام از سوی عده ای از دامداران مشکلاتی برای مراتع استان ایجاد کرده و آسیب هایی به این عرصه ها زده است.
محمدپناه تاکید کرد: هر سال با فرا رسیدن فصل بهار دغدغه و نگرانی متولیان و دوستداران محیط زیست در خصوص تخریب و تصرف مراتع بیشتر می‌شود از جمله عواملی که این نگرانی‌ها را دامن می‌زند چرای زودرس دام‌ است که مراتع و جنگل‌های استان را تهدید می‌کند.
رئیس اداره مرتع و امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان یادآور شد: حفظ تنوع زیستی در مراتع حائز اهمیت است و چرای زودرس تهدیدی برای گونه‌های گیاهی محسوب می‌شود.
به گفته وی، استفاده از مراتع در این محدوده زمانی، باعث لگدکوب و فشرده شدن خاک مراتع، آسیب دیدن پوشش گیاهی می شود و این امر بطور مستقیم به زیان دامداران خواهد بود.
وی گفت: رسانه‌های استان می توانند با اطلاع ‌رسانی و آموزش بهره‌برداران، در ارتقای سطح فرهنگ استفاده از منابع طبیعی نقش ایفا کنند.
محمدپناه یادآور شد: شخم مرتع، بوته کنی، آتش زدن درختان، درختچه ها، بوته ها ایجاد هر نوع اعیانی، حفر چاه و واگذاری حق استفاده از پروانه به دیگری ممنوع است و با متخلفین برابر مقررات و قانون رفتار خواهد شد.
وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه تخریب و تصرف، آتش سوزی، برداشت غیرمجاز و قطع درخت موارد را به سامانه تلفنی رایگان 1504 گزارش کنند.
وی اضافه کرد: 20 درصد از مراتع استان کردستان از مراتع درجه یک (متراکم) است که در هر هکتار از مراتع درجه یک سالانه بیش از 450 کیلوگرم علوفه خشک تولید می شود و مابقی مراتع را مراتع درجه 2 (نیمه متراکم) تشکیل می دهد.
در استان کردستان حدود یک میلیون و 788 هزار هکتار منابع طبیعی شامل 373 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 414 هزار هکتار مرتع وجود دارد که معادل 61درصد سطح استان را شامل می شود.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/17722/چرای-زودرس-دام-در-مراتع-کردستان-ممنوع-است
بستن   چاپ