عصر کرد
اشتیاق مدیران برای سکانداری هیات های ورزشی کردستان
شنبه 29 اردیبهشت 1397 - 10:48:37 AM
ایرنا
کرد آنلاین - سنندج - مدیران دستگاه های اجرایی کردستان تمایل زیادی به حضور در هیات های ورزشی و ریاست بر آنها دارند و هر روز بر تعدادشان در راس رشته های ورزشی افزوده می شود که این مساله می تواند هم چالش و هم امتیازی برای ورزش استان باشد.
هیات ورزشی تشکیلاتی است که به منظور فراهم کردن زمینه مساعد برای گسترش رشته یا رشته های ورزشی مربوطه، کشف استعدادها و بالا بردن سطح مهارت های ورزشی بر اساس اصول و مبانی پیش بینی شده در اهداف وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون های ذیربط ایجاد می شود.
رئیس هیات، بالاترین مقام اجرایی رشته یا رشته های ورزشی تحت پوشش در استان است که به مدت چهار سال از طرف مجمع انتخاب می شود و نقش مهمی در عملکرد رشته ورزشی دارد.
بی گمان اسم هیات ورزشی که به میان می آید انتظار می رود مسئول آن از اهالی ورزش باشد اما چند سالی است که تعداد قابل توجهی از هیات های ورزشی کردستان تحت مدیریت مدیران دستگاه های اجرایی در آمده اند که آشنایی و ارتباطی با آن رشته ورزشی ندارند.
از جمله هیات های ورزشی کردستان که اکنون مدیران کل، روسای ادارات یا اعضای شورای شهر ریاست آن را بر عهده دارند می توان به هیات ورزش های زورخانه ای، بوکس، هندبال، کوهنوردی، کونگ فو، تنیس روی میز، پزشکی ورزشی، ناشنوایان، پرورش اندام و بیماران خاص و پیوند اعضا اشاره کرد.
در 2 سال اخیر در مجمع انتخابات هیات های ورزشی کردستان حداقل یکی از کاندیداهای پست ریاست، مدیران اجرایی استان بودند که بیشتر وقت ها نیز همین افراد موفق به کسب اکثریت آرای اعضای مجمع شدند.
گاهی کاندیداهایی که از اهالی ورزش نیز هستند و برای ریاست هیات ثبت نام کرده اند قبل از برگزاری مجمع یا در حین برگزاری به هر دلیلی به نفع مدیران دولتی انصراف می دهند که این موضوع برای شرکت کنندگان در جلسه جای سوال است ضمن آنکه ممکن است مخالفت اهالی ورزش را در پی داشته باشد اما این مخالفت بدلایلی بیان نشود.
اینکه چرا مدیران دستگاه های اجرایی در یکی 2 سال اخیر تمایل زیادی برای بدست آوردن کرسی ریاست بر هیات های ورزشی پیدا کرده اند را می توان در 2 مورد خلاصه کرد.
بنا به گفته برخی از فعالان و کارشناسان ورزشی استان، یکی از دلایل علاقه مدیران به ریاست هیات ها کمک به توسعه ورزش از طریق ظرفیت موجود در دستگاه های تحت مدیریت آنان است که البته در عین پسندیده بودن، می تواند بدون حضور آنان در هیات نیز صورت گیرد و لزوما نیازی به سکانداری نیست.
اما دلیل دوم که به نظر می رسد به واقعیت نزدیک تر است، کسب محبوبیت و مطرح شدن در میان ورزشکاران و مردم است چرا که برخی مدیران در دستگاه هایی مشغول به خدمت هستند که برای مردم آنچنان که باید و شاید شناخته شده نیست.
تجربه سال های گذشته نشان داده حضور روسای ادارات و سازمان ها در هیات های ورزشی کردستان فایده آنچنانی برای این هیات ها نداشته است چون آنها بدلیل مشغله کاری در حوزه مسئولیت خود و عدم آشنایی با ورزش، عملا کمک چندان موثری به رشته ورزشی نمی توانند، داشته باشند.
امید است اداره کل ورزش و جوانان و مدیران این عرصه، حساسیت بیشتری به انتخاب روسای هیات های ورزشی استان داشته و سیاستی پیش بگیرند که مدیران ارگان ها و دستگاه های اجرایی بدون اینکه توقع سکانداری و دخالت در کار هیات ها را داشته باشند، بر اساس توان مالی خود از ورزش حمایت کنند.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/26506/اشتیاق-مدیران-برای-سکانداری-هیات-های-ورزشی-کردستان
بستن   چاپ