عصر کرد
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان:
فرهنگ عاشورا با فرهنگ مردم کشور عجین شده است
دوشنبه 16 مهر 1397 - 16:58:30
عصر کرد - سنندج - مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان گفت: فرهنگ عاشورا با فرهنگ مردم ما عجین شده ولی شبهاتی که توسط دشمنان ایجاد می شود باید شفاف سازی و اطلاع رسانی شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی استان کردستان، حجت الاسلام مختار کرمی در جلسه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبت های دینی و مذهبی کردستان، اظهارداشت: همه موظفیم که از سیره نبوی و دستاوردهای امام و رهبری دفاع و حراست کنیم و میراث دار انقلاب اسلامی باشیم.
وی با بیان اینکه از افتخارات ما این است که موضوع محرم موضوعی مردمی است و از هزار سال پیش مردم عاشورا را مدیریت کردند، افزود: میلیاردها تومان در ایام تاسوعا و عاشورا در سطح کشور هزینه می شود که همه این هزینه ها با عشق و علاقه انجام می گیرد و هیچ الزامی برای آن در کار نیست و باید تقویت شوند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان شاخص ترین برنامه محرم امسال را مراسم عزاداری حسینیه سنندج برشمرد و ادامه داد: این جلسه به لحاظ سخنرانی و روضه خوانی مطابق با شاخص های دینی بود که با کیفیت و بدون آسیب برگزار شد.
حجت الاسلام کرمی با تقدیر از حضور جوانان در هیئات مذهبی و منراسم عزاداری ایام محرم یادآور شد: از کارهای سخت و مهمی که امسال انجام گرفت تجمیع هیئات مذهبی بود به گونه ای که علیرغم ثبت بیش از 600 هیئت مذهبی در کردستان هیئات یاد شده در 210 هیئت تجمیع شدند تا مراسم عزاداری ایام محرم مطلوب تر از سال های قبل برگزار شود.
وی سیاستگذاری در اجرای برنامه های دنی و مذهبی را اصلی ترین وظیفه ستاد شئون استان کردستان عنوان کرد و بیان کرد: نباید اجازه دهیم افراد غیرمتخصص برای برنامه های ملی و مذهبی ما تصمیم بگیرند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کردستان همچنین با اشاره به درپیش بودن ایام اربعین حسینی گفت: همه ادیان با هدف همبستگی مراسماتی دارند اما اربعین حسینی مراسمی مردمی است و با اجتماع بزرگ مردمی در جریان است که باید تقویت شود و همچنان مردمی باقی بماند.
حجت الاسلام کرمی خواستار تقویت فرهنگ عاشورا و اربعین حسینی توسط ستاد شئون استان شد و افزود: بی شک دشمنان به دنبال تضعیف فرهنگ عاشورایی و اعتقادات ما هستند و گاهی در برابر مسئله اربعین سکوت می کنند و گاهی دروغ تحویل مردم می دهند که باید مردم را از این توطئه ها آگاه کرد.
وی همچنین به فضای مجازی اشاره کرد و اظهارداشت: این فضا نیز می تواند فرصتی برای پاسخگویی به شبهات مردم به ویژه جوانان باشد و مسئولان باید از این فرصت استفاده کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان با بیان اینکه دشمنان در تلاش هستند از هر طریقی مردم را از اسلام دور کنند، ادامه داد: عده ای با ایجاد خرافه و پخش شایعات در خصوص ماه صفر که هیچ مستند شرعی ندارد مردم را نسبت به ماه صفر بدبین کرده اند و مردم تصور می کنند که رفتن به سفر و یا انجام کار خیر در این ماه گناه است بنابراین باید برای مقابله با خرافات که کار بسیار سختی است، گام برداشت.
حجت الاسلام کرمی آمار شرکت کنندگان پیاده روی عظیم اربعین حسینی در سال گذشته را 15 میلیون عنوان کرد و یادآور شد: از این تعداد دو میلیون و 484 هزار نفر مربوط به ایران است که 380 هزار نفر با برنامه ریزی و هماهنگی های قبلی در خانه عراقی ها اسکان یافته اند.
وی در ادامه بیان کرد: توصیه می شود که مردم به حضور در این مراسم عظیم مردمی تشویق و ترغیب شوند تا بتوانند در این مراسم معنوی حضور یابند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان گفت: علیرغم تبلیغات منفی که علیه ایران مبنی بر اینکه ایرانیان همه مراسم و برنامه ها را به دست گرفته اند، انجام می گیرد باید گفت ایرانیان تنها 10 درصد خدمات اربعین را عهده دار هستند و سال گذشته 16 میلیون غذا از سوی ایرانی ها پخت شد که در قبال افراد شرکت کننده از کشورهای مختلف رقم بزرگی نیست و این نشان می دهد که عراقی ها بیشترین نقش را در برگزاری مراسم اربعین حسینی دارند.
حجت الاسلام کرمی با تاکید بر اینکه مردم به توجیه نیاز دارند و رعایت قوانین و مقررات عراق باید به مردم اعلام شود، افزود: پرهیز از تفرقه افکنی، ایجاد درگیری های تعمدی بین مردم و موارد اینچنینی باید به مردم گوشزد شود.
معاون فرهنگی دفتر نماینده ولی فقیه استان کردستان نیر در این جلسه، با اشاره به اظهارات دروغی که میان مردم در مورد مقبره کورش کبیر اتفاق افتاده است، اظهارداشت: دشمن می خواهد مردم را مقابل اسلام قرار دهد و به دنبال شایعه پراکنی و خرافه افکنی است و در مورد قبر کورش هیچ تاریخ نگاری آن را تایید نکرده است.
حجت الاسلام اصغر شایسته دستجردی با بیان اینکه دشمن به دنبال تفرقه افکنی بین شیعه و سنی است، ادامه داد: ستاد شئون فرهنگی کردستان باید به تبیین این موارد بپردازد و در خصوص حفظ وحدت و انسجام مردم تصمیم گیری و برنامه ریزی کند.
وی یادآور شد: انجام کار فرهنگی در کردستان به دلیل کمبود امکانات بسیار سخت است و کمبود فضا و امکانات فرهنگی در استان فقر فرهنگی است و نیاز است ادارات در راستای تقویت بعد فرهنگی استان همکاری و تعامل داشته باشند.
معاون فرهنگی دفتر نماینده ولی فقیه کردستان بیان کرد: در جلساتی که با رئیس سازمان تبلیغات اسلامی داشته ام از مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان به عنوان یک مدیر نمونه و فعال عرصه فرهنگی تقدیر شده و جای خرسندی است که چنین مدیرانی در استان کردستان فعالیت دارند.
نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه کردستان نیز در این جلسه گفت: دشمن همواره به دنبال غفلت ما است تا بتواند توطئه های خود را بروز دهد و باید همه ما به عنوان مسئولان و خادمان این نظام بیش از پیش نسبت به مسائل فرهنگی استان کردستان حساس باشیم.
حجت الاسلام بهمنی قائدی افزود: دانشگاه کردستان در ایام محرم برنامه های عزاداری را برگزار کرد و در روزهای 18، 19 و 20 مهرماه جاری نیز در دانشگاه کردستان مراسم عزاداری برگزار می شود.
وی همچنین به برگزاری مراسم عزاداری در روز 21 مهرماه جاری در دانشگاه علوم پزشکی کردستان اشاره کرد و اظهارداشت: این مراسم روزهای 22 تا 24 مهرماه نیز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج با حضور دانشجویان و اساتید برگزار می شود.
در ادامه این جلسه سایر اعضا نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص فعالیت های فرهنگی استان و همچنین مراسم اربعین حسینی اعلام کردند.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/55954/فرهنگ-عاشورا-با-فرهنگ-مردم-کشور-عجین-شده-است
بستن   چاپ