عصر کرد
برداشت انار از 350 هکتار باغ در سروآباد آغاز شد
سه شنبه 24 مهر 1397 - 13:25:17
عصر کرد - سنندج - کارشناس سازمان جهاد کشاورزی سروآباد گفت: کار برداشت انار از سطح 350 هکتار از باغات این شهرستان آغاز شده و تا اواخر آبان نیز ادامه دارد.
وفا خدامرادی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع 350 هکتار باغات انار شهرستان، 280 هکتار بارور و 70 هکتار به صورت نهال و غیربارور است.
وی افزود: متوسط برداشت انار در هر هکتار 18 تُن است و پیش بینی می شود امسال بیش از پنج هزار تن انار مرغوب و ارگانیک از باغات سروآباد برداشت و روانه بازار مصرف شود.
کارشناس جهاد کشاورزی سروآباد اضافه کرد: بیشترین میزان برداشت در هر هکتار 35 تُن است که این میزان مربوط به باغات درجه یک، استاندارد و دارای تغذیه مناسب است.
وی به مهمترین ارقام انار اشاره کرد و یادآور شد: ملس، رباب و ارقام بومی محلی از مهمترین ارقام انار باغات این شهرستان هستند که به صورت تازه خوری و فرآوری شده (رب انار) مورد استفاده قرار می گیرد همچنین از پوست و تفاله انار در صنایع رنگرزی و دارویی استفاده می شود.
خدامرادی اضافه کرد: در سال های آینده با به ثمر نشستن باغات غیر بارور میزان تولید انار در شهرستان سروآباد به بیش از هفت هزار تن در سال خواهد رسید.
وی گفت: سروآباد در بحث تولید انار از لحاظ سطح باغات و میزان تولید سالانه رتبه اول در استان کردستان را به خود اختصاص داده است.
خدامرادی یادآور شد: بیشترین مساحت باغات انار در روستاهای منطقه هورامان شامل بلبر، ژیوار، سلین، ناو، عباس آباد و روستاهای بخش مرکزی روآر، دلمرز و گواز قرار دارد.
وی به مهمترین مشکلات انار کاران شهرستان نیز اشاره کرد و افزود: احداث سد داریان که موجب حذف و نابودی سطح بالایی از باغات درجه یک انار در روستای سلین شد، همچنین بازارهای محدود منطقه ای، عدم دسترسی به سایر بازارهای مصرف استانی و کشوری به دلیل مسیرهای ارتباطی صعب العبور و نبود سردخانه و صنایع تبدیلی از مهمترین مشکلات انارکاران است.
کارشناس جهاد کشاورزی سروآباد اظهار داشت: احداث سایت باغی در روستای روآر به مساحت 130 هکتار به عنوان بزرگترین سایت باغی استان کردستان در سال 1390، احداث فاز اول سایت باغی در روستای دلمرز به مساحت 30 هکتار در سال 1394 و انجام مقدمات اولیه برای اجرای فاز دوم این سایت به مساحت 12 هکتار از مهمترین اقدامات جهاد کشاورزی در راستای توسعه باغات انار و افزایش تولید این محصول است.
وی تاکید کرد: جهاد کشاورزی سروآباد هر سال به صورت مستمر و مرتب در زمینه های احداث، اصلاح، مدیریت، تغذیه و مبارزه با آفات و بیماری ها برنامه های آموزشی در سطح روستاهای هدف برگزار می کند.
خدامرادی افزود: افت محسوس دما در مهر ماه و آبیاری نامنظم در برخی باغات موجب ترکیدگی محصول انار شده که در این زمینه آبیاری منظم و تغذیه مناسب می تواند از ایجاد خسارت به باغداران جلوگیری کند.
به گزارش ایرنا، شهرستان سروآباد از قطب های کشاورزی استان کردستان است که انواع محصولات باغی همچون گردو، انار، گیلاس، هلو، انگور، انجیر و شلیل در آن تولید و برداشت می شود.
این شهرستان با تولید سالانه پنج هزار تن انار مرغوب، با کیفیت و ارگانیک رتبه اول استان کردستان را در تولید این محصول با ارزش باغی به خود اختصاص داده که در سال های آتی با به ثمر رسیدن باغ های غیربارور تولید انار به هفت هزار تن در سال خواهد رسید.
به دلیل نبود سردخانه و صنایع تبدیلی در سروآباد محصولات باغی ارگانیک این شهرستان بویژه انار به صورت تازه خوری مصرف می شود و در طول 2 ماه با قیمت های پایین در بازار به فروش می رسد در حالیکه با احداث سردخانه می توان محصولات باغی را برای چند ماه نگهداری کرد و سپس در بازارهای مصرف با قیمت های مناسب بدست متقاضیان رساند.
شهرستان سروآباد با 2 بخش مرکزی و هورامان، 73 روستا و جمعیتی بیش از 52 هزار نفر در فاصله 90 کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و 24 کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.
7354/9102

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/56465/برداشت-انار-از-350-هکتار-باغ-در-سروآباد-آغاز-شد
بستن   چاپ