عصر کرد
استاندار:
توسعه کردستان نیازمند تلاش جمعی و کار کارشناسی شده است
پنجشنبه 26 مهر 1397 - 15:45:35
عصر کرد - سنندج - استاندار کردستان با بیان اینکه این استان در برخی شاخص ها از میانگین کشوری پایین تر است، گفت: همگی باید با تلاش بیشتر و کار کارشناسی شده گسترده برای توسعه استان همت کرده و از هیچ کوششی فروگذار نکنیم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، بهمن مرادنیا روز پنجشنبه در آیین معارفه مدیرعامل جدید شرکت آب منطقه ای کردستان با حضور محمد حاج رسولیها مشاور وزیر نیرو، اظهار داشت: مشکل اصلی و جدی کردستان بحث تخصیص آب است که همگی باید برای رفع این مشکل گام برداریم.
وی اظهار امیدواری کرد با تلاش های مدیریت جدید شرکت آب منطقه ای کردستان، دستگاه های مرتبط و نمایندگان مجلس، شاهد تخصیص آب مورد نیاز استان و توسعه منطقه و رضایت مردم باشیم.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه 33 سد در کردستان وجود دارد، اظهار داشت: از این سدها تنها به 2 هزار هکتار زمین آب تخصیص یافته که رقم بسیار کمی است.
علی محمد مرادی با بیان اینکه میانگین تخصیص آب در کردستان 37 درصد پایین تر از میانگین کشوری است، اضافه کرد: مردم این استان به شدت از کمبود آب رنج می برند و نیاز است وزارت نیرو به صورت ویژه به کردستان توجه کند و تبعیض را کنار بگذارد.
وی ساخت سدها را غیرکارشناسی شده دانست و یادآور شد: حفر چاه های غیرمجاز در استان به ویژه در قروه و دهگلان موجب فرونشست زمین در این مناطق شده که باید با قدرت با حفر چاه های غیرمجاز مقابله کرد.
مدیرعامل سابق شرکت آب منطقه ای کردستان هم در این آیین گفت: از سال 82 تاکنون بیش از 100 هزار میلیارد ریال در حوزه آب استان سرمایه گذاری شده است.
اقبال شانظری افزود: در چند سال اخیر پروانه بهره برداری پنج هزار و 500 مترمکعب آب زیرزمینی برای کشاورزان صادر و سه هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شد.
وی با بیان اینکه یک هزار میلیارد ریال بابت خسارت در پروژه ها به کشاورزان کردستانی پرداخت شده است، اضافه کرد: در صورت تخصیص آب عادلانه، قابلیت آبی شدن 100 هزار هکتار زمین زراعی دیگر در استان وجود دارد.
شانظری با اشاره به اینکه پروژه هایی در دست مطالعه داریم که نیازمند ابلاغ تخصیص اعتبار است، تاکید کرد: برای اجرای طرح آبرسانی به شهرهای قروه، دهگلان، مریوان، بیجار و دیواندره حدود 6 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
مدیرعامل جدید شرکت آب منطقه ای کردستان نیز با بیان اینکه هزینه های بسیار زیادی برای ساخت سدها انجام شده است، گفت: با این وجود اغلب پروژه های ساخته شده اهداف مورد نظر را تامین نکرده اند.
کامران خرم بهره برداری از پروژه ها را نیازمند جذب اعتبارات تکمیلی دانست و اضافه کرد: تخصیص آب به عنوان مطالبه جدی استان را براساس مباحث کارشناسی شده و ادله علمی پیگیری می کنم.
وی یادآور شد: توجه به ارزش افزوده آب، توجه به مباحث زیست محیطی، جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی، برخورد با متخلفان و انسداد چاه های غیرمجاز و نگرش آب محور از جمله برنامه هایی است که در دوره مدیریت خود مد نظر قرار خواهم داد.
در این مراسم از تلاش ها و زحمات اقبال شانظری تقدیر و کامران خرم به عنوان مدیرعامل جدید شرکت آب منطقه ای کردستان معرفی شد.
پیش از این اقبال شانظری به مدت 4 سال رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کردستان بود. کامران خرم از 11 تیر امسال و بعد از پایان کار شانظری به عنوان سرپرست انتخاب شد.
خرم، کارشناس ارشد مدیریت اجرایی و دارای 25 سال سابقه در بخش آب بوده و قبل از این انتصاب عهده دار مسئولیت معاونت برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای کردستان بود.
به گزارش ایرنا، استان کردستان با مساحت 29 هزار کیلومترمربع در غرب ایران قرار دارد که 1،8 درصد از مساحت کل کشور را شامل می‌ شود.
کردستان، استانی کوهستانی است و اقلیم آن متأثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه ‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان ها می شود. میزان بارندگی سالانه این استان در شرایط عادی اقلیمی معادل 455 میلی متر است.
بیشترین میزان بارندگی مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود 800 میلی‌متر در سال و کمترین میزان بارندگی در شرق استان با حدود 400 میلی متر و در قسمت مرکزی استان یعنی سنندج نزدیک به 500 میلی متر در سال است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه های آبریز فرعی نیز به سفیدرود شامل رودخانه های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشت های استان 9 مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 دشت دیگر درجنوب استان واقع شده است. دشت های قروه ـ دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت های ممنوعه هستند.
از مجموع 33 سد استان، 11 سد در حال بهره برداری،10 سد در دست اجرا و 12 مورد نیز مطالعاتی است.
7355/6108

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/56604/توسعه-کردستان-نیازمند-تلاش-جمعی-و-کار-کارشناسی-شده-است
بستن   چاپ