عصر کرد
جشنی با چاشنی وحدت
چهارشنبه 30 آبان 1397 - 10:25:55 AM
ایرنا
عصر کرد - سنندج - صحن جدید مسجد جامع سنندج مملو از جمعیت است، همه آمده اند، زن و مرد و پیر و جوان، اهل تسنن و تشیع بدون هیچ تعصب قومی و مذهبی برای حضور در جشنی که چاشنی آن وحدت، اتحاد و برادری است، کنار هم قرار گرفته اند.
  عقربه های ساعت حدود 19:30 دقیقه را نشان می دهد که راهی خیابان امام خمینی (ره) سنندج می شوم تا در جشنی که به مناسبت میلاد نبی مکرم اسلام (براساس روایات اهل سنت) و آغاز هفته وحدت در صحن جدید مسجد جامع برگزار می شود، شرکت کنم.
جلوی درب مسجد که می رسم شلوغی جمعیت توجهم را جلب می کند، عاشقان و شیفتگان رسول الله (ص) با شور و شوقی وصف نشدنی و لباس های رنگارنگ محلی از محلات دور و نزدیک شهر برای شرکت در این جشن آمده اند.
همه دعوتند، بدون هیچ مانع و محدودیتی، هیچ کسی کارت دعوت ندارد ولی از چند روز پیش از طریق صدا و سیما، رسانه ها و یا بنرهای نصب شده در سطح شهر و خیابان ها و میادین برای حضور دعوت شده اند.
و امشب همه آمدند تا با شرکت در این جشن ارادت و محبت خود را به پیامبر نور و رحمت(ص) و خاندان عصمت و طهارت(ع) نشان داده و به وحدت، اتحاد و برادری رنگ و بوی دیگری ببخشند.
جمعیت حاضر در مسجد به حدی زیاد است که جای سوزن انداختن نیست زن و مردم و پیر و جوان، کودکان و خردسالان در این جشن حضور دارند، این برنامه به صورت مستقیم از شبکه استانی نیز پخش شد.
چند گروه مولودی خوانی و دف نوازی برای اجرای برنامه به این جشن دعوت شده اند، اولین گروه بر روی سن می آید و با قصیده ای کوتاه در مدح حضرت رسول (ص) برنامه را شروع می کند.
مهمانان عاشق و شیفته رسول الله (ص) با شنیدن نام مبارک ایشان اشک از چشمان شان جاری می شود، پیرزنی به پهنای صورت اشک می ریزد، دختر جوانی به هق هق افتاده و پسر بچه ای با دیدن اشک های مادرش، او هم گریه می کند.
با شنیدن نام رسول الله (ص) دست های عاشقان به سمت آسمان بالا می رود و حاضران از این فرصت معنوی استفاده کرده و از خداوند متعال می خواهند به حرمت این ماه مبارک و میلاد رسول گرامی اسلام (ص)، گرفتاری ها و مشکلات شان رفع شود.
گروه های مختلف با اجرای برنامه های متنوع مولودی خوانی و دف نوازی به مدح و ستایش پیامبر مهربانی ها پرداخته و زندگینامه رسول گرامی اسلام را در قالب قصیده خوانی بیان می کنند.
برنامه تا پاسی از شب ادامه داشت و مهمانان نیز تا پایان در مسجد ماندند و با وجود اینکه تعدادی از بچه ها خواب شان برده بود اما هیچ کس دلش نمی آمد این محفل معنوی را ترک کند.
هر سال همزمان با فرا رسیدن ماه ربیع الاول (ماه مولود) و میلاد نبی مکرم اسلام (ص) در جای جای استان کردستان آیین های مولودی خوانی و دف نوازی با حضور عاشقان و شیفتگان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در مساجد، تکایا، خانقاها و منازل بر پا می شود.
یکی از برنامه ها و مراسم هایی که چند سالی است در این ماه توسط حوزه هنری کردستان برگزار می شود یادواره عارف نامی کُرد سید بهاالدین شمس قریشی ملقب به شمس الاشراف، خالق کتاب های مولود نامه و معراج نامه است.
این یادواره از سال 83 در ایام هفته وحدت و در راستای تقویت وحدت و یکپارچگی امت اسلامی برگزار می شود و شامگاه سه شنبه همزمان با 12 ربیع الاول و آغاز هفته وحدت برای پانزدهمین سال متوالی با حضور جمع زیادی از عاشقان و شیفتگان رسول الله (ص) در مسجد جامع سنندج برگزار شد.
تنها سخنران این مراسم عبدالسلام کریمی از اساتید دانشگاه های کردستان بود که با اشاره به ویژگی های شخصیتی رسول گرامی اسلام (ص) گفت: عشق به محمد (ص) این جمعیت را در این مکان معنوی گرد هم جمع کرده است.
وی با بیان اینکه عشق به پیامبر (ص) یکی از وظایف و اعتقادات مسلمانان و جزیی از دین و باورهای ماست، افزود: هر کسی که به رسول اکرم (ص) ایمان نداشته باشد ایمانش کامل نیست.
کریمی اظهار داشت: بی شک عشق و محبت به محمد (ص) است که دل ما را لبریز کرده و عبادت و انجام اوامر الهی را آسان و دل را به هم نزدیک می کند.
وی یادآور شد: حضرت محمد (ص) الگو، پیشوا، رهبر و مقتدای ماست و همه باید تلاش کنیم اخلاق رفتار و منش آن حضرت را الگوی خود در زندگی قرار دهیم.
مرحوم سید بهاالدین شمس قریشی از عارفان نامی کُرد است که در سال 1293 هجری قمری مصادف با 1250 هجری شمسی در روستای «سه ردی» از توابع شهرستان پاوه در استان کرمانشاه متولد شد.
وی از همان کودکی با حضور در مکتب اساتید در پاوه، بیاره و سنندج تلمذ کرد و سپس در سنندج به عنوان امام جماعت مسجد «هه ژاره» به امر آموزش و تربیت طلاب علوم دینی مشغول شد.
شمس قریشی تالیفات متعددی به فارسی و کُردی جمله معراجنامه، مولودنامه، شمس العقائد و دیوان شعر سروده است.
از 12 تا 17 ربیع الاول به نام هفته وحدت نامگذاری شده است.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/62630/جشنی-با-چاشنی-وحدت
بستن   چاپ