عصر کرد
معاون حقوقی، امور مجلس و تفریغ بودجه دیوان محاسبات کشور:
تنها 20 درصد اعتبارات ابلاغی استانها توسط استانداران هزینه می شود
چهارشنبه 30 آبان 1397 - 18:04:26
عصر کرد - سنندج - معاون حقوقی،امور مجلس و تفریغ بودجه دیوان محاسبات کشور گفت: 80 درصد اعتبارات سهم ابلاغی استان ها به صورت ملی هزینه می شود و هزینه کرد تنها 20 درصد این اعتبارات در دست استانداران است.

به گزارش خبرنگار مهر ، صادق منتی نژاد پیش از ظهر امروز در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل دیوان محاسبات استان کردستان، اظهارداشت: این اصلا برای استان های کم برخوردار خبر خوبی نیست چرا که کسانی که در مرکز هستند مشکلات استان ها را به خوبی نمی دانند و ممکن است در هزینه کرد اعتبارات اشکالاتی صورت گیرد.
وی افزود: تغییرات در چند سال گذشته در ساتان کردستان محسوس بوده به ویژه در حوزه راه و این نشان از توانمندی مدیران و مجموعه دستگاه های اجرایی استان است و اگر اعتبارات در اختیار آنان قرار گیرد می توانند فعالیت های مثمر ثمرتری در راستای توسعه استان انجام دهند.
معاون حقوقی، امور مجلس و تفریغ بودجه دیوان محاسبات کشور ادامه داد: اجرای این طرح باعث می شود استان هایی که برخرودار هستند سهم بیشتری از بودجه ابلاغی دولت داشته باشند و این با شعار عدالت اجتماعی و توازن منطقه ای در تضاد است.
منتی نژاد یادآور شد: عملکرد استان کردستان در دریافت و جذب اعتبارات در پنج سال گذشته هر چند که خوب نبوده اما مناسب است و در جایگاه 17 جدول استان های کشور قرار دارند و در طول این پنج سال 15 هزار میلیارد اعتبار جذب این استان شده است.
وی بیان کرد: بودجه کشور و اعتبارات استانی باید برای فعالیت های خاص و ضرورت های استان و کشور هزینه شود و از ظرفیت های قانونی در راستای توسعه منطقه استفاده شود.
معاون حقوقی، امور مجلس و تفریغ بودجه دیوان محاسبات کشور در ادامه سخنان خود به یکی از اشتباهات دولت در اجرای فعالیت های توسعه ای کشور اشاره کرد و گفت: بیش از 30 سال پیش فردی درخواست احداث آزادراه تهران – شمال را به دولت بدون گرفتن حتی یک ریال اعتبار داشت که با آن مخالفت شد و اکنون با گذشت سه دهه حدود شش هزار میلیارد ریال اعتبار صرف شده و برای اتمام آن پنج هزار میلیارد تومان دیگر نیاز است که این نشان از اشتباهات دولت در تصمیم گیری های کلان کشوری است.
منتی نژاد با بیان اینکه تعدادی از مدیران در چارچوب قانون در حال خسارت وارد کردن به اعتبارات کشور هستند، اظهارداشت: بنا بر آخرین آمارهای موجود سالانه 12 هزار میلیارد دلار قاچاق کالا و ارز در کشور صورت می گیرد و این در حالی است که اگر با سازو کارهای مناسب این بودجه در اختیار دولت باشد برای سال 98 دیگر هیچ اعتباری نیاز نیست و نباید دیگر به دنبال تامین منابع مالی لازم باشیم.
وی با بیان اینکه به ازای هر یک میلیارد دلار 50 فرصت شغلی در کشور از بین می رود، افزود: باید به این نکته اذعان داشت که این رقم قاچاق با این حجم توسط افراد عادی صورت نمی گیرد و این جای سرافکندگی برای مسئولان دارد که نمی توانند جلوی آن را بگیرند.
معاون حقوقی، امور مجلس و تفریغ بودجه دیوان محاسبات کشور ادامه داد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور در حال حاضر در نقطه ای هستیم که نباید تصمیم اشتباهی در هزینه کرد اعتبارات گرفته شود و دیوان محاسبات باید نظارت دقیقی به نحوه هزینه کرد اعتبارات داشته باشد.
منتی نژاد یادآور شد: البته اگر برای توسعه استان ها در چارچوب قانون، راهکارهایی وجود دارد، دیوان محاسبات باید مدیران اجرایی را حمایت و یاری دهد و دیگر نباید حوزه نظارت و اجرا جدا از هم باشند.
وی بیان کرد: باید کاری کرد که مردم اعتماد خود را به دولت و نظام از دست ندهند چرا که اگر این اعتماد از بین برود برای مسئولان جای تاسف دارد و مردم نیز همانند سال های گذشته در مواقع لزوم پشتیبان نظام نخواهند بود.
گفتنی است در پایان این مراسم از زحمات چندین ساله مراد محمدی تجلیل و محمد مهدی جعفری به عنوان مدری کل جدید دیوان محاسبات استان کردستان معرفی شد.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/62680/تنها-20-درصد-اعتبارات-ابلاغی-استانها-توسط-استانداران-هزینه-می-شود
بستن   چاپ