عصر کرد
/گزارش/
رونمایی از 2 جلد مشق نور
پنجشنبه 26 ارديبهشت 1398 - 06:06:13
عصر کرد - همزمان با دهمین روز از ماه مبارک رمضان از دو اثر کتابت کامل قرآن کریم به خط استاد علی اشرف زانیار، با حمایت حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان در محل پردیس سینمایی بهمن سنندج رونمایی شد.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، در آیین رونمایی از دو اثر کتابت کامل قرآن کریم به خط استاد «علی اشرف زانیار» خوشنویس سنندجی، که شامگاه چهارشنبه(25 اردیبهشت 98) در پردیس سینما بهمن سنندج برگزار شد، خوشنویسان و هنرمندان بسیاری گرد هم آمده بودند.
در ابتدای این مراسم، رئیس حوزه هنری استان کردستان طی سخنانی اظهار کرد: مهمترین اصل در دنیای امروز انتقال پیام به مخاطب است که بهره گیری از ابزار هنر، بهترین و تاثیرگذارترین مسئله در این زمینه است.
امین مرادی افزود: هنر خوشنویسی به عنوان یک هنر قدسی و اسلامی همواره در خدمت اشاعه کلام وحی بوده و هنرمندان جهان اسلام هنر خود را در خدمت قرآن قرار داده و آثاری ماندگار از خود بر جای گذاشته‌اند.

هنر خوشنویسی مظلوم واقع شده است
وی عنوان کرد: هر چند متاسفانه این هنر معنوی مظلوم واقع شده است اما افرادی همچون استاد علی اشرف زانیار توانسته‌اند با هنرمندی خود این هنر را اشاعه دهند.
رئیس حوزه هنری استان کردستان در پایان سخنان خود، حمایت از هنرمندان را رسالت حوزه هنری دانست و گفت: چندی پیش نیز آیین نکوداشتی را برای استاد صابر صابر، یکی دیگر از خوشنویسان برجسته استان برگزار کردیم که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
در ادامه این مراسم استاد صابر صابر، خوشنویس سنندجی و از دوستان نزدیک استاد زانیار پشت تریبون حاضر شد و اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم به قلم سوگند یاد کرده که این مسئله نشان دهنده جایگاه والای قلم و نوشتن در دین اسلام است.

وی افزود: دین اسلام برای قلم احترام بسیار زیادی قایل شده است و براساس روایات، نوشتن یک آیه «بسم الله الرحمن الرحیم» آتش جهنم را بر انسان حرام می‌کند.
هنر در کردستان جوشش دارد
صابر در ادامه عنوان کرد: خوشبختانه هنر در کردستان جوشش دارد و ما هنرمندان بسیار زیادی را در تمامی زمینه‌های هنری در استان داریم.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به آشنایی 40 ساله خود با علی اشرف زانیار اشاره و بیان کرد: زانیار جدای از شخصیت هنریش، انسانی خیر و وارسته‌ است که بدون داشتن هیچ استادی، ذوق و قریحه خدادادی او را در این راه موفق کرده است.
این خوشنویس سنندجی، مغازه زانیار را اولین پاتوق هنرمندان خوشنویس شهر سنندج در دهه شصت عنوان کرد و گفت: خوشحالم که امروز خوشنویسان بسیار زیادی را در شهر سنندج داریم که تعدادی از آنها از شاگردان زانیار هستند.
میرزای هورامی، شاعر و ادیب سنندجی هم در این مراسم اظهار کرد: خط در کردستان آنقدر مهم بوده است که بیشتر در خدمت به دین و به ویژه برای نوشتن قرآن مورد استفاده قرار گرفته است.

300 خط قرآنی از کُردها به جای مانده است
وی با اشاره به اینکه هنر نزد کُردها جایگاه والایی دارد، افزود: حدود 300 خط قرآنی از مردان و زنان کُرد به جای باقی مانده است.
این ادیب کردستانی به قرآن‌های کتابت شده در منطقه کردستان اشاره و خاطرنشان کرد: آنقدر کُردها به قرآن کریم عشق دارند که قسم به قرآن نگل را قسم بزرگ خود می‌دانند.
در بخش پایانی این مراسم نیز علی اشرف زانیار، پشت تریبون قرار گرفت و با اشاره به اینکه علاقه به خوشنویسی ریشه در خانواده مادریم دارد، گفت: کتابت قرآن کریم را اول لطف و عنایت خداوند و پس از آن مرهون دلسوزی‌های همسرم می‌دانم.
وی افزود: بنده در راه کتابت قرآن کریم، هیچ استادی نداشته‌ام و بیشترین گرایشم به سمت خط نسخ بوده است.
زانیار در ادامه سخنانش در مورد نحوه کتابت دو قران خود گفت: در سال 1381 نخستین کتابت کامل آیات قرآن را شروع کردم و در مدت سه سال 30 جزء کامل قرآن کریم را در 861 صفحه و به وزن 19.5 کیلوگرم به اتمام رساندم.
وی خاطرنشان کرد: مجددا از ماه رمضان سال 1391 به کتابت قرآن کریم اقدام کردم و توانستم که کلام وحی را در 730 صفحه و 30 کیلوگرم به اتمام برسانم که 12 شیشه دوات آمیخته با گلاب را صرف آن کرده‌ام.

اجرای نمایش دینی، مداحی و دفنوازی و رونمایی از دو اثر کتابت کامل قرآن کریم علی اشرف زانیار از دیگر بخش‌های این مراسم بود.
مروری بر زندگی علی اشرف زانیار
علی اشرف زانیار در سال 1330 در شهر سنندج دیده به جهان گشود و از همان زمان کودکی به واسطه خط خوشِ برادرِ بزرگش، به سمت زیبا نوشتن و خوشنویسی گرایش پیدا کرد و در دوران دبیرستان بیشتر به خوشنویسی به ویژه خط نسخ علاقه‌مند شد.
شوق و اشتیاق او به نوشتن آیات و احادیث قرآنی بیشتر او را به سمت خوشنویسی هدایت می‌کرد و هرچند او استادی را نیافت که وی را در این زمینه آموزش دهد اما در سال 1367 برای اولین بار جزء 30 قرآن کریم را کتابت کرد.
وی مجددا دو جزء 29 و30 قرآن کریم را در سال 1371 کتابت کرده و همچنین نوشتن چندین کتاب، ادعیه، اذکار و تابلوهای خوشنویسی از آیات و سوره‌های مختلف قرآن مجید را نیز به انجام رسانده است.
وی در سال 1381 نخستین کتابت کامل آیات قرآن را شروع کرده و در مدت سه سال 30 جزء کامل قرآن کریم را در 861 صفحه به اتمام رسانده است.
این خوشنویس سنندجی مجددا از رمضان سال 1391 به کتابت قرآن کریم همت گماشته و توانسته که کتابت کلام وحی را در 730 صفحه به اتمام برساند.

لازم به ذکر است، نمایشگاهی از آثار این هنرمند توانمند عرصه هنر خوشنویسی مشتمل بر 40 تابلوی خوشنویسی نیز روز چهارشنبه در محل گالری سوره پردیس سینمایی بهمن سنندج افتتاح و تا 2 خردادماه صبح و بعدازظهر آماده بازدید علاقه مندان است.

انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/78539/رونمایی-از-2-جلد-مشق-نور
بستن   چاپ