عصر کرد
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان:
همایش منطقه‌ای علمی-پژوهشی اقتصاد پنهان در سنندج برگزار می‌شود
شنبه 25 خرداد 1398 - 11:43:42
عصر کرد - سنندج - دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان گفت: اولین همایش منطقه‌ای علمی-پژوهشی با عنوان اقتصاد پنهان با حضور رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر ، علی خداویسی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه و مطبوعات استان کردستان، اظهار داشت: فراخوان همایش منطقه‌ای علمی – پژوهشی با موضوع اقتصاد پنهان دی ماه سال گذشته اعلام شد که در همین راستا 52 مقاله و تحقیق از سراسر کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شد.
وی افزود: پس از بررسی آثار توسط هیئت داوران که از اساتید مجرب دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه کردستان بودند، 22 اثر برای ارائه در اولین همایش منطقه‌ای علمی – پژوهشی اقتصاد پنهان انتخاب شد که از این تعداد هشت اثر به صورت سخنرانی و 14 اثر نیز به صورت پوستر ارائه می‌شود.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان با بیان اینکه این همایش با مشارکت استان‌های مرزی ایلام، آذربایجان غربی، کرمانشاه و همدان و به میزبانی استان کردستان برگزار می‌شود، یادآور شد: همایش منطقه‌ای علمی – پژوهشی اقتصاد پنهان قرار است روز دوشنبه با حضور سردار علی مویدی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور در سنندج برگزار شود.
خداویسی بیان کرد: بیوتروریسم، بحران‌های ارز و تأثیر رسانه بر آن و تأثیر آن بر اشتغال، چالش‌های فرهنگی، آسیب‌های اجتماعی از منظر جرم شناسی و تأثیر آن بر تولید ملی، کولبری و پیامدهای آن، فقر و نابرابری اقتصادی، تأثیر آن بر ثبات خانواده، تأثیر آن بر تجارت قانونی در فرایند دادرسی کیفری، تأثیر آن بر اقتصاد شهری، راهکارهای پیشگیری از آن، تأثیر آن بر نظم و امنیت اجتماعی، پولشویی و اثرات آن بر اقتصاد کشور، تأثیر آن بر فضاهای شهری مناطق مرزی از منظر آسیب‌شناسی تقنینی، قضائی و اجرایی از محورهای این همایش علمی – پژوهشی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث قاچاق در استان کردستان اشاره کرد و گفت: ما نمی‌توانیم منکر معضلی به نام قاچاق در این استان باشیم اما به آن شدتی نیز که برخی رسانه‌ها به ویژه رسانه‌های معاند اعلام می‌کنند، نیست.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان اظهار داشت: متأسفانه در بحث قاچاق در برخی موارد برای جلوگیری از وقوع آن و یا برخورد با این پدیده با خلاءهای قانونی رو به رو هستیم که علیرغم اینکه می‌دانیم قاچاق در حال رخ دادن است اما نمی‌توانیم با آن برخورد کنیم.
خداویسی افزود: به عنوان مثال می‌توان به بحث قاچاق لاستیک خودروهای سنگین اشاره کرد که در ایران لاستیک‌های کهنه و مستعمل را زیر چرخ‌های خود استفاده کرده و بعد از خروج از مرز لاستیک‌های نو می‌اندازند و به صورت قانونی این لاستیک‌ها را که زیر چرخ‌های ماشین قرار دارد وارد کشور می‌کنند.
وی افزود: اگر در قانون برای خروج خودروهای سنگین این نکته در نظر گرفته می‌شد که از خروج خودروهایی که لاستیک آنها فاقد استاندارد و دارای درصد کارکرد بالایی است جلوگیری می‌شد به راحتی می‌توانستیم با این معضل در بحث قاچاق لاستیک برخورد کنیم.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان ادامه داد: یکی دیگر از مشکلاتی که در حوزه قاچاق به شدت با آن مشکل داریم بحث قاچاق سوخت است که روزانه به صورت رسمی از مرز باشماق مریوان صورت می‌گیرد.
خداویسی در توضیح بحق رسمی قاچاق سوخت یادآور شد: شاهد هستیم که روزانه به طور میانگین 20 اتوبوس مسافربری که بعضاً هم فاقد مسافر هستند، از مرز باشماق خارج می‌شوند که بیشتر آنها دارای باک‌های مازاد جاسازی شده هستند که نمی‌توان به راحتی آنها را پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه دستگاه ایکس ری مستقر در مرز باشماق مریوان کار نمی‌کند، بیان کرد: اگر بتوانیم خروج اتوبوس‌های مسافربری را ساماندهی کنیم و حداکثر اجازه خروج پنج اتوبوس در روز آن هم در صورت دارای مسافر بودن را صادر کنیم می‌توانیم در بحث جلوگیری از قاچاق سوخت نیز تأثیر گذار باشیم.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان گفت: متأسفانه بیشتر این اتفاقات نیز خارج از کردستان ساماندهی شده اند و اتوبوس‌ها و یا خودروهای سنگینی که در بحث قاچاق لاستیک فعالیت می‌کنند مربوط به این استان نیستند اما آمارهای آن به نام کردستان ثبت می‌شود.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/81898/همایش-منطقه‌ای-علمی-پژوهشی-اقتصاد-پنهان-در-سنندج-برگزار-می‌شود
بستن   چاپ