عصر کرد
عاشقانه های دانشجویی
دوشنبه 24 تیر 1398 - 7:44:38 AM
ایرنا

عصرکرد- دعوت به جشن عروسی همیشه هیجان دارد، چه لباسی بپوشم، کدام آرایشگاه، کدام …اما برای رفتن به این جشن هیچ استرسی نداشتم، نه برای لباس، نه برای دیگر تجملاتی که در عروسی‌های بزرگ وجود دارد.

وارد تالار مولوی دانشگاه کردستان که می‌شوم، ردیف وسط عروس و دامادها نشسته‌اند، عروس‌ها با چادر سفید و دامادها هم بعضی با کت و شلوار و بعضی با لباس محلی کُردی.

برق نگاه و لبخندی که بر لب دارند، نشان می‌دهد برای این جشن هم اشتیاق دارند، بعضی‌هایشان قبلاً جشن عروسی گرفته اند و بعضی هنوز در دوران نامزدی هستند.

بهنام باهنر و سمیه میرزایی 19 ماه بعد سالگرد عروسی‌شان است، اهل سقز هستند، داماد 25 و عروس 24 سال دارد، مهریه عروس خنده رو 19 مثقال طلاست، مهریه‌ای که در کردستان به آن مهریه شرعی می‌گویند و بیشتر خانواده‌ها به آن پایبند هستند.

بعد از مراسم با روی گشاده در حیاط دانشگاه پذیرای مصاحبه می‌شوند، داخل سالن وقتی مجری از یک داماد شجاع خواست تا با صدای بلند بگوید: من زنم را دوست دارم همین آقا داماد بود که از جایش بلند شد و با تمام وجود دوست داشتنش را فریاد زد.

می گوید: با داماد همسایه بودیم، از بچگی هم خانواده ها نسبت به هم شناخت داشتند و هم سطح فرهنگی و اجتماعی یکسانی داشتیم.

عروس دانشجوی دانشگاه کردستان است و داماد شغل آزاد دارد، از روزهایی می گویند که دلشان پیش هم گیر کرد و بی هیچ توقعی این دلبستگی را ثبت رسمی کردند و رفتند سر خانه و زندگیشان، هنوز یک سال نشده هم ماشین داشتند و هم در تدارک خرید خانه بودند.

ندا زارع و محمد مینایی هنوز نامزد هستند، مهریه آنها هم همان مهریه شرعی است، هر 2 در رشته شهرسازی دانشگاه کردستان درس می خوانند و هردو 21 ساله هستند، ملاکشان برای انتخاب هم ایمان بود و اصالت خانوادگی.

عروس از تلاش و درس خوانی داماد خوشش آمده بود، همیشه درسخوان‌ها برایش ارزش داشته اند.

به جوانان همسن و سالشان توصیه می کنند که به خدا توکل کنند و با کمی گذشت راه زندگی آینده خود را انتخاب کنند.

ساریا احمدیاری و یاسر احمدی زوجی بودند که خطبه عقدشان به صورت نمادین برگزار شد، آنها هم همکلاسی بودند مهریه عروس 70 سکه طلا و یک سفر حج بود، از هزینه های گزاف چشم پوشی کردند و یک ماه عسل ساده رفتند این شروع راه مشترک زندگیشان بود.

منا امینی و صهیب ایرانی اهل مریوان هستند، عروس مهریه اش را مهریه شرعی به همراه یک ختم قرآن انتخاب کرده، داماد قاری قرآن است.

عروس درباره مهریه اش می گوید: وقتی همسرم برایم اهمیت دارد به زور نمی توانم برایش مهر تعیین کنم.

داماد ادامه می دهد: امروز ارزش‌ها تغییر کرده، برای زندگی راحت باید به اصل خودمان برگردیم و زندگی را ساده بگیریم.

این سرآغاز زندگی برای 122 زوجی بود که زیر سقف دانشگاه کردستان، پا به دانشگاه زندگی گذاشتند ان هم با توصیه عاقد که گفت: مردها دل زن را نشکنند و زنها غرور مرد را؛ این نکته طلایی زندگی است.

کاهش سطح توقع خانواده ها

رئیس دانشگاه کردستان  در بیست و دومین مراسم جشن ازدواج دانشجویی گفت: پیام این جشن تشویق و ترغیب جوانان برای ازدواج آسان است.

رحمت صادقی با تاکید بر لزوم تقویت این سنت حسنه در جامعه، از خانواده ها خواست تا سطح توقعات خود را کاهش دهند و به جای دخالت در زندگی زوج ها، آنان را حمایت و ارشاد کنند.

مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه کردستان هم به جایگاه و اهمیت ازدواج در اسلام اشاره و اظهار داشت: یکی از عوامل موفقیت یک خانواده، وجود محبت و مودت است که با ابراز آن بنیان خانواده مستحکم و مستمر می شود.

حجت الاسلام محرم بیابانی افزود: مدارا با هم و برخورد خوب با زبان نرم و رفتار مناسب از عواملی است که خانواده خوب را رقم می زند.

خانه بخت

شاید خانه بخت بزرگ باشد شاید هم کوچک، رنگ خاصی هم نمی توان برایش تصور کرد، اما همین که آرامش و آسایش در خانه باشد، قطعاً همانجا خانه بخت است حتی اگر به اندازه یک اتاق کوچک باشد.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/83864/عاشقانه-های-دانشجویی
بستن   چاپ