عصر کرد
سرسوزنی خدشه در انتشار آمار استان وجود ندارد/کم کاری در پاسخگویی و ارتباط با رسانه نقدی بر دولت
دوشنبه 28 مرداد 1398 - 1:38:27 AM
ایسنا
عصر کرد - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان گفت: در ماه 9 هزار مورد نمونه گیری در مرکز آمار استان در حوزه های مختلف انجام می‌گیرد تا نرخ تورم ماهانه مشخص شود البته همه ما متعهدیم تا سرسوزنی در این آمار خدشه نباشد.
  رسانه‌ها نقش بالقوه معناداری در شکل گیری ادراک و افکار بازی می‌کنند و با توجه به جایگاه رسانه ها در زندگی تک تک افراد جامعه نقش اثرگذار در فرایند توسعه همه جانبه استان و کشور می توانند ایفا کنند.
در راستای نشان دادن نقش رسانه در توسعه استان به همت سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان دومین نشست «رسانه و توسعه»  با حضور اصحاب رسانه استان کردستان برگزار شد که در این نشست رسانه‌های گروهی نظرات و دیدگاه های خود را در راستای توسعه همه جانبه استان و نقش رسانه ها در رسیدن به این امر بیان کردند.
بهرام نصراللهی زاده، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان در ابتدای این نشست گفت: توسعه به معنای همفکری، هم اندیشی و مشارکت تمام عوامل زیر مجموعه است و قطعا اگر فرایند توسعه مبتنی بر خرد جمعی بوده و دستگاه مختلف ایفای نقش کنند دستیابی به اهداف مدنظر ممکن خواهد شد.
نصراللهی‌زاده بیان کرد: توسعه یک فرایند همه جانبه است و نباید آن را با ایجاد فضای فیزیکی صرف محدود کرد و قطعا با مشارکت عمومی و کنشگری تمام عوامل ذیربط فرایند توسعه شکل می‌گیرد.
وی افزود: رسانه به عنوان یک بخش مهم از جامعه و نقش مؤثری در تحولات اجتماعی دارند و ما را در رسیدن به اهداف و توسعه هرچه بیشتر استان کمک می‌کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان عنوان کرد: امیدواریم این هم اندیشی و همفکری در تسری روند توسعه استان، بهبود رویکرد، رفع موانع و نواقص ما را کمک کند.
وی با اشاره به تحول ایجاد شده در عرصه رسانه بیان کرد: در گذشته فردی که تولید محتوا می کرد به دنبال یک نشریه برای انتشار مطلب خود بود اما امروز تلفن همراه هر فرد به یک رسانه اجتماعی تبدیل شده و فرد به راحتی می‌تواند مطالب خود را نشر داد.
بدبینی به دولت وجود دارد
نصراللهی زاده افزود: متاسفانه در استان کردستان با توسعه دولت محور روبه رو هستیم و تمام انتظارات از دولت بوده و در این راستا بدبین‌های زیادی به دولت نیز وجود دارد.
وی با اعلام اینکه تمام آمار و اطلاعات استان توسط مرکز آمار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ارائه می‌شود، افزود: در ماه 9 هزار مورد نمونه گیری در مرکز آمار استان در حوزه های مختلف انجام می‌گیرد تا نرخ تورم ماهانه مشخص شود البته همه ما متعهدیم تا سرسوزنی در این آمار خدشه نباشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان با اشاره به اینکه نحوه برخورد با آمار و رقام متفاوت است، بیان کرد: در ماه‌های گذشته موضوع تورم نقطه به نقطه از سوی یکی از رسانه‌های استان مطرح شد در حالیکه در آمار مقایسه‌ای نشان می دهد که اقتصا استان دچار پدیده غیر منتظره ای نشده است و وقتی سازمان آمار واقعی را در اختیار این رسانه قرار داد، حاضر به انعکاس آن نشد.
وی با تأکید براینکه مدیران باید نقد منصفانه را بپذیرند، عنوان کرد: ذات بشر با تعریف و تمجید سازگارتر است تا نقد لذا باید فرهنگ نقدپذیری در جامعه توسط رسانه‌ها بیشتر توسعه یابد.
نصراللهی‌زاده با تأکید بر اینکه رسانه باید قدرت خود را تحمیل کند، ادامه داد: قدرت رسانه در بسیج افکار عمومی، به رسانه قدرت می‌دهد و رسانه نباید منتظر دریافت جایگاه و شان از سوی کسی باشد.
عدم دعوت رسانه در جلسات کاری به معنای بی اعتمادی نیست
وی کم کاری در حوزه پاسخگویی و ارتباط با رسانه را یکی از نقدها اساسی بر دولت دانست و گفت: عدم دعوت رسانه ها در جلسات کاری به معنای بی اعتمادی به رسانه ها نیست و رسانه ها نباید خود را محدود به حضور در جلسات کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان گفت: ساختار و رویکردهای جامعه، تاثیرگذاری بسیاری دارد البته هر چه تحمل یک مدیر بالاتر باشد، آستانه نقدپذیری او بالاتر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه خبر منفی در جامعه زود باورتر است، افزود: رسانه ها باید در انعکاس اخبار خود به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند که انتشار مطلب چه مزایا یا موانعی را برای استان ایجاد خواهد کرد.
نصراللهی زاده با رد خبری مبنی بر رتبه نخست استان کردستان در فساد اداری گفت: این موضوع نتیجه نظرسنجی تلفنی اتاق بازرگانی از فعالان اقتصادی بوده است که انتظار داریم که با روشن شدن حقیقت، دستگاه قضا با آنان که موجب بی‌اعتمادی در ذهنیت افکار عمومی شده‌اند، برخورد کند.
وی با اعلام آمادگی برای برگزاری نشستی با حضور رئیس اتاق بازرگانی ایران و افرادی که این نظر سنجی را انجام داده اند، گفت: این نشست با حضور اصحاب رسانه استان به منظور شفاف سازی بیشتر اذهان عمومی انجام می گیرد.
رسانه اثرگذاری بیشتر در توسعه استان داشته باشد
عبید رستمی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه من خود یکی از منتقدان ارشاد در تمام برنامه‌ها بوده‌ام، عنوان کرد: مشکلات حوزه فرهنگ و هنر از جمله نبود زیرساخت، کمبود بودجه و امکانات، آزادی عمل و ... را با حضور مسئولان استانی و کشور مطرح کرده‌ام.
وی افزود: رسانه باید به دنبال این باشند که می توانند چه نقشی را در این بزنگاه تاریخ داشته که تأثیر ماندگار داشته باشد.
رستمی با اشاره به اهمیت اقتصاد رسانه عنوان کرد: ما معتقدیم همانگونه که جامعه برای رسیدن به رشد و شکوفایی به کمک رسانه نیاز دارد، رسانه نیز یک سری نیازها دارد که جامعه باید آن را مرتفع سازد.
وی افزود: رسانه و فعالان رسانه‌ای در عصر ارتباطات می توانند منشاء تحولات اجتماعی خوب و مفیدی در استان باشند و اثرگذاری بیشتری در توسعه استان داشته باشند.


http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/87891/سرسوزنی-خدشه-در-انتشار-آمار-استان-وجود-ندارد-کم-کاری-در-پاسخگویی-و-ارتباط-با-رسانه-نقدی-بر-دولت
بستن   چاپ