عصر کرد
ورزش‌های زورخانه‌ای با زبان علمی به دنیا معرفی می‌شود
یکشنبه 3 شهریور 1398 - 10:11:18 AM
ایرنا

عصرکرد- مجتبی جوهری در حاشیه افتتاح المپیاد ورزش های زورخانه ای در سنندج در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جوانان تحصیلکرده که قهرمان رشته‌های زورخانه‌ای و علاقمند به آن هستند، دست به کار شده‌اند که این رشته ورزشی را با علم روز ورزش و در عین حال، فهم عمومی به صورت علمی و در قالب کارهای پژوهشی به جهان معرفی کنند.

وی با بیان اینکه در کنار آن به دنبال معرفی رشته‌های ورزشی پهلوانی به نسل جوان هستیم، اضافه کرد: تلاش ما این است که خاصیت و مزیت رشته‌های ورزشی زورخانه‌ای را دسته بندی کرده و به دنیا معرفی کنیم ضمن اینکه قدم‌های خوبی در این راستا برداشته شده و روزبه روز علمی فهم بودن این ورزش را چارچوب‌دار می‌کنیم.

رییس فدراسیون ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای یادآور شد: با این کار زبان مشترکی را با دنیا در زمینه ورزش‌های پهلوانی ایجاد کرده و سلامتی، تندرستی و نشاطی را که این ورزش می‌تواند برای انسان به ارمغان بیاورد را به دیگر کشورهای جهان معرفی خواهیم کرد.

جوهری افزود: استان‌های مختلف فعالانه در حوزه آموزش و زیرساخت‌ها تلاش می‌کنند که بتوانند این ورزش فرهنگی و آیینی را در سطح شهرستان‌ها ترویج دهند، ضمن اینکه تلاش ما این است از تجربه و تخصص پیشکسوتان این عرصه استفاده کنیم تا ورزش‌های زورخانه‌ای را با علم روز و در درجه اول به مردم ایران و سپس به تمام دنیا بشناسانیم.

ثبت مشخصات 16 هزار باستانی‌کار در کشور

رئیس فدراسیون ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای از ثبت مشخصات حدود 16 هزار باستانی‌کار در سامانه ثبت اسامی ورزشکاران این فدراسیون خبر داد و گفت: در این سامانه، مشخصات زورخانه، مربیان، ورزشکاران، مرشدان و تمام کسانی که در این رشته ورزشی فعالیت دارند با هدف ساماندهی آنها ثبت می‌شود.

جوهری با اشاره به اینکه بیش از 900 زورخانه در کشور وجود دارد، تاکید کرد: تاکنون حدود 650 زورخانه در سامانه بانک اطلاعاتی این فدراسیون ثبت شده و مابقی زورخانه‌ها نیز به تدریج در این سامانه ثبت خواهند شد.

وی به جدیت برای آموزش در حوزه مدیریت، تربیت مرشدان و مربیان اشاره کرد و افزود: نیازمند همسان‌سازی آموزش ورزش‌های زورخانه‌ای در سطح کشور هستیم و برای سال آینده در این رشته ورزشی شاهد اقدامات و پیشرفت‌های بسیار خوبی خواهیم بود.

رئیس فدراسیون ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای با بیان اینکه این ورزش‌ها از زوایای مختلف از جمله مهارت‌ها و هنر فردی قابل رقابت است، یادآور شد:  با شرایط علمی و آیین نامه های دقیق می‌توان این رشته‌های ورزشی را به جامعه نونهال و جویای نام معرفی کرد.

جوهری از حانواده ها خواست نونهالان را به سمت فعالیت در این رشته ورزشی ترغیب کنند و اظهار داشت: چنین ورزش‌هایی ضمن حفظ سلامتی بدن از لحاظ روحی و روانی انسان را با نشاط کرده و روحیه مسئولیت پذیری را در نسل آینده تقویت می‌کند.

وی از برنامه ریزی فدراسیون برای تشویق خانواده‌ها به سمت انجام ورزش‌های زورخانه‌ای خبر داد و اضافه کرد: با جدیت در سطح استان‌ها به دنبال آموزش و تربیت مربی، داور و مرشد هستیم و در کنار آن، استانداردسازی فضاهای زورخانه‌ای در دستور کار است تا ادوات ورزشی این رشته به راحتی در دسترس همه قرار گیرد.

رئیس فدراسیون ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای با اشاره به اینکه تقویت ساختار این ورزش‌ها دنبال می‌شود،   گفت: با ارگان‌هایی مانند آموزش و پرورش، وزارت علوم و بسیج تفاهم‌نامه منعقد شده تا در زمینه تقویت زیرساخت‌ها ما را کمک کنند، ضمن اینکه فدراسیون نیز متعهد به آموزش یک هزار جوان برای مربی‌گری و مرشدی شده است.

دومین دوره رقابت های المپیاد استعدادهای برتر ورزش کشور در رشته پهلوانی و زورخانه ای عصر شنبه با حضور ورزشکارانی از 27 استان کشور در سالن آزادی سنندج آغاز شد.

این دوره از رقابت ها با حضور 400 ورزشکار در قالب 27 تیم استان های مختلف کشور در رده های سنی 13 تا 16 سال از امروز به مدت چهار روز در سالن آزادی سنندج در حال برگزاری است.

حدود 400 ورزشکار سازمان‌یافته و بیمه‌شده کردستانی در رشته ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای فعالیت دارند.

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/88112/ورزش‌های-زورخانه‌ای-با-زبان-علمی-به-دنیا-معرفی-می‌شود
بستن   چاپ