عصر کرد
عزاداری حسینی، تعظیم شعائر اسلامی است
سه شنبه 19 شهريور 1398 - 12:48:19
عصر کرد - مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: مردم در ایام خاص همچون محرم و صفر، با حضور در مساجد، هیأت‌ها، روضه‌خوانی و مداحی بار دیگر با خداوند متعال ارتباط پیدا می‌کنند و این همان زنده نگه داشتن اصل اسلام و تعظیم شعائر اسلامی است.
حجت‌الاسلام مجید بگی، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه کردستان، اظهار کرد: روزها و زمان‌هایی در طول سال ایام الله هستند و بوی خدا در آن بیشتر بوده و یکی از این ایام محرم و صفر است که در این دو ماه روش صحیح زندگی کردن، بندگی کردن صحیح خداوند متعال و رسیدن به کمال انسانیت بار دیگر برای فرد تداعی می‌شود و در این ماه یک الگو عملی مطرح می‌شود.
وی افزود: چون این زمان مختص به این امور بوده، موجب می‌شود تا افراد در این مراسمات حضور یافته، حرف می‌زنند، می‌شنوند و براساس آن حرکت می‌کنند و این امر موجب شده که اصل اسلام شکل بگیرد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی کردستان عنوان کرد: در ماه محرم به صورت خودجوش مردم به عزاداری امام حسین و برپایی مراسمات ویژه این ایام می‌پردازند اما در گذشته حتی برخی حکومت‌ها اجازه برپائی این مراسم را نمی‌دادند اما همیشه مردم بخاطر محبت به خاندان عصمت و طهارت با وجود تمام سختی‌ها و مشکلات به استمرار این کار مقدس می‌پرداختند و همین امر موجب ماندگاری عزاداری حسینی شده است.
حجت‌الاسلام بگی با بیان اینکه تنها حکومتی که به مبحث عزاداری امام حسین (ع) توجه خاصی داشته، انقلاب اسلامی است، ذکر کرد: مردم در این ایام با حضور در مساجد، هیأت‌ها، روضه‌خوانی و مداحی بار دیگر با خداوند متعال ارتباط پیدا می‌کنند و این همان زنده نگه داشتن اصل اسلام و تعظیم شعائر اسلامی است.
وی بیان کرد: در این راستا اگر این مراسم به درستی و صحیح اجرا شود، در کل جامعه تأثیر می‌گذارد و بر تک تک افراد اثرگذار خواهد بود.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی کردستان اعلام کرد: مبنای حرکت امام حسین (ع) عقلانی بوده است حال اگر این مراسم به طور صحیح و مطلوب برگزار شود، همان عقل ما هم رشد پیدا می‌کند و وقتی مشخص شود که چه چیزهایی برای ما باید اصل و چه چیزهایی فرع باشد کل جامعه به سمت مسیر درست حرکت می‌کند.
وی گفت: مطلوبیت خوب برگزار شدن مجالس امام حسین(ع) به شکل برگزاری و محتوای عالی مطابق با معارف قرآن، تعالیم پیامبر و اهل بیت(ع) حاصل می‌شود.
حجت‌الاسلام بگی با اشاره به اینکه براساس فقه اسلامی تنها امری که برای بلند اعلام شدن آن نیاز به رضایت کسی نیست اذان گفتن است و لاغیر، گفت: لفظ اذان به معنای اعلام واجب شدن وقت نماز است لذا موافقت یا مخالفت فرد در آن هیچ اهمیتی ندارد و باید با صدای بلند اعلام شود. اما براساس همین فقه پخش قرآن قبل از اذان با صدای بلند نیازمند اجازه از دیگران است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی کردستان تأکید کرد: اصل برگزاری عزاداری‌های امام حسین(ع) مستحب است و هیچگاه نمی‌توان با مستحب یک حرامی انجام داد اما این مستحب موجب زنده ماندن واجبات دینی می‌شود لذا اصل برگزاری آن را نیاز داریم.
وی با تأکید بر اینکه عدم مزاحمت و رعایت حقوق دیگران مبنای قرآنی و روایی دارد، افزود: براساس استفتائات مراجع تقلید در عزاداری‌ها صداهایی که باعث آزار و اذیت دیگران شده و بیش از حد عرف باشد، نباید انجام شود.
حجت‌الاسلام بگی اعلام کرد: دو بحث را باید از هم تفکیک کرد یکی در راه درست قدم برداشتن و دیگری در این راه درست به نحو صحیح طی مسیر کردن. در موضوع عزاداری هم این دو بحث باید مورد توجه قرار داد لذا برپایی عزاداری، برپایی ایستگاه های صلواتی و ... حرکت در راه درست است.
وی افزود: یکی از مصادیق عینی اشتباه رفتن در مسیر امام حسین(ع) سد معبر کردن، پخش مداحی‌هایی با سبک غربی و پخش صداهای بلند است که شیطان نیز در به انحراف کشیدن این مسیر تلاش می‌کند چراکه شیطان در برابر صراط مستقیم می‌نشیند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: هیئات مذهبی با همکاری سایر دستگاه‌های فرهنگی در این بخش کارهای خوبی انجام داده است و باید این انحرافات را همواره به مردم یادآوری کرد تا همین اشکالات جزئی رفع شود.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/91704/عزاداری-حسینی،-تعظیم-شعائر-اسلامی-است
بستن   چاپ