عصر کرد
/گزارش/
ردپای گرانی‌ در بازار لوازم‌التحریر
سه شنبه 26 شهریور 1398 - 10:18:30 AM
ایسنا
عصر کرد - نمایشگاه عرضه لوازم التحریر، هر سال پاییز به مناسبت بازگشایی مدارس در استان کردستان همچون سایر استان های دیگر برپا می شود و خانواده ها برای تهیه اقلام مورد نیاز مدرسه فرزندانشان به این نمایشگاه ها رجوع می کنند. امسال در حالی این نمایشگاه برگزار شد که گران شدن ارز بر تولیدکنندگان و فروشندگان این صنف مانند بسیاری از حوزه‌های دیگر تاثیر گذاشته است.
اکثر مشتریان و متقاضیان این دوره‌ از نمایشگاه پاییزه لوازم التحریر معتقدند که گرانی قیمت ها بیش از پیش بر روی قدرت خرید آن ها نسبت به سال های گذشته تاثیر گذاشته است و نمی توانند همچون قبل لوازم مورد نیاز فرزندان خود را برای مدرسه تهیه کنند.
همچنین غرفه داران این نمایشگاه نیز از اینکه مجبور شده‌اند تحت تاثیر شرایط اقتصادی، قیمت محصولات خود را افزایش دهند، احساس خوشایندی ندارند و برخی از آنها وضعیت فروش را نسبت به دوره‌های گذشته ضعیف‌تر می‌دانند .
علی همراه با خانواده خود مشغول خریدن لوازم تحریر است، وی معتقد است قدرت خرید مردم به نسبت سال‌های گذشته کاهش یافته و با توجه به شرایط اقتصادی کشور، قشر متوسط نیز توان خرید به مسابه سال‌های گذشته را ندارند و به نوعی به جمعیت فقیر کشور افزوده شده است.
علی می‌گوید امسال نتوانسته همه وسایل مورد نیاز فرزند بزرگش را بخرد و مجبور به استفاده از لوازم تحریر باقی مانده سال‌های قبل شده است.
وی بیش از 250 هزار تومان را برای مانتو، تعدادی دفتر، مداد، مداد تراش، پاکن و خودکار هزینه کرده است.
محمد دو فرزند محصل دارد، شور شوق فراوانی برای خرید کیف و کتاب در وجود فرزندان کوچکش دیده می‌شود. وی تمایلی به خرید کامل لوازم مدرسه به جز لوازم تحریرهای به قول خودش "اجباری و ضروری" ندارد و قیمت نمایشگاه‌ها را مناسب تر برای خرید می‌داند.
محمد خرید کالای باکیفیت را در اولویت قرار داده است و برای او ایرانی یا خارجی بودن تفاوتی ندارد. وی بیش از ١50 هزار تومان برای تعدادی لوازم تحریر خرد خرج کرده است.
قاسم که در حال پرداخت پول تعدادی دفتر به فروشنده بود، توان خرید وسایل مدرسه خود را برای تنها فرزندش حدود 500 هزار تومان اعلام کرد. به گفته وی این مقدار هزینه برای لوازم تحریر و وسایل مدرسه نتواسته تمام نیازها و خواسته‌های فرزندش را پوشش دهد.
قاسم حمایت از کالای ایرانی را در اولویت قرار داده و از کیفیت محصولات موجود در نمایشگاه پاییزه شهر سنندج رضایت دارد.
خالد، غرفه کیف فروشی در نمایشگاه پاییزه دارد و کیفیت اجناسش را نسبت به قیمت میانگین 80 هزار تومان مناسب می‌داند. وی اختلاف قیمت کیف‌هایش با نمونه‌های مشابه بازار بیش 20 هزار تومان اعلام کرد و از استقبال مردم از نمایشگاه و کیف هایش راضی است.
فرزاد، داری غرفه لوازم التحریر در نمایشگاه است و افراد بسیاری در غرفه او در حال خرید هستند. وی کیفیت لوازم التحریرهایش را بسیار مناسب می‌داند و معتقد است از لحاظ قیمتی، اجناسش 5 درصد از فروشگاه‌های سطح شهر ارزان تر است.
ماهان و پارسا همراه با پدر خود به نمایشگاه پاییزه آمده‌اند و لوازم التحریرهای رنگارنگ توجه هر سه را به خود جلب کرده است. ماهان فقط چند تا مداد در دست دارد و مشتاقانه رو به پدر خود در جواب سوال اینکه امسال چه چیزهایی می‌خواهد بخرد، می‌گوید: امسال بیشتر از سال گذشته دفتر و مداد و سایر لوازم مدرسه خریداری خواهم کرد.
پدر ماهان بیش از ١00 هزار تومان برای خرید وسایل مدارس هر فرزند خود اختصاص داده و این مبلغ را فقط برای خرید تعدادی دفتر و مداد کافی می‌داند و قدرت خریدش را کمتر از یک سوم سال گذشته اعلام کرد. وی کیفیت محصولات را نه چندان مناسب دانست و بیشتر محصولات بازار را یکبار مصرف و چینی می‌داند.
پدر ماهان که خود معلم است نبود توان خرید را مشکل تعدادی زیادی از دانش آموزان دانست و بیان کرد: در هر کلاس 30 نفری مدارس، حداقل 5 نفر نمی‌توانند لوازم تحریر مورد نیازشان را تهیه کنند و نیازمند کمک خیرین هستند.
افزایش چشم گیر قیمت لوازم التحریر در سال جاری
نائب رئیس اتحادیه چاپ و نشر استان کردستان، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به افزایش 100 درصدی قیمت لوازم التحریر در سال جاری، گفت: قیمت لوازم التحریر به صورت سراسری در تمام استان‌ها افزایش چشم‌گیری داشته است و فقط مختص به استان کردستان نیست.
شیلان ثقتی در رابطه با نحوه نظارت بر قیمت ها و کیفیت کالاهای عرضه شده افزود: اداره تعزیرات حکومتیی از تمام مغازه‌های لوازم التحریر سطح شهر از نظر نوع کیفیت و قیمت نظارت و بازدید به عمل آورده است.
وی بیان کرد: سازمان صنعت و معدن و تجارت نیز بر نمایشگاه لوازم التحریر نظارت کامل دارد و همچنین تعدادی از مسئولان این سازمان در نمایشگاه حضور دارند که افراد متقاضی در صورت هرگونه افزایش قیمت و بی کیفیت بودن اقلام در غرفه ها می توانند شکایت خود را مطرح کنند.
ثقتی، دستفروشان و مغازه های فصلی در شهریور ماه را یکی از معضل‌های هر ساله دانست و گفت: متاسفانه دستفروشان و برخی از مغازه ها که فقط در شهریورماه لوازم التحریر می‌فروشند، با اجناس بنجول چینی و بی کیفیت در سطح شهر اقلام ارزان را روانه بازار می‌کنند و متقاضیان فقط به ارزانی لوازم التحریر توجه دارند که در نهایت به دلیل عدم ثبات مکان دستفروشان، نمی‌توانند اجناس را تعویض کنند.
وی با اشاره به عدم اجرای طرح بومی سازی لوازم التحریر در سال جاری، خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل عدم طراحی مناسب و زیبا، امسال نیز از طرح جلد شخصیت کارتون‌های خارجی استفاده شده که استقبال خوبی داشته است اما طرح تولید داخلی زیاد مورد قبول دانش آموزان نبوده است.
نائب رئیس اتحادیه چاپ و نشر استان کردستان، با اشاره به اینکه در نمایشگاه لوازم التحریر هر نوع اقلام با کیفیت، مارک‌دار، ارزان و متناسب با هر سلیقه ای وجود دارد، خاطرنشان کرد: در این نمایشگاه دفترهای تعاونی با قیمت های بسیار مناسب و ارزان به فروش می‌رسد و بعد از اتمام نیز شارژ می‌شود که دفتر 40 برگ 1700 تومان، 60 برگ 2500 تومان و 100 برگ نیز 4500 تومان به فروش می‌رسد.
متاسفانه بخش زیادی از مواد اولیه تولیدات داخلی مانند کاغذ، وارداتی است و با افزایش چند برابری قیمت‌ها این نگرانی را ایجاد می کند که بازار در آینده چه وضعیتی خواهد داشت و سود تولید کنندگان نیز به چه صورت خواهد بود. قیمت‌ها نسبت به سال گذشته رشد داشته است، لذا هرچه کالا ارزان‌تر عرضه شود، تضیمن فروش برای تولیدکننده بیشتر می شود.
هرچقدر هم که بُعد «فرهنگی» و «سلامت» در تولیدات نوشت‌افزار مهم باشد، اما قدرت خرید عامل مهمتری در جذب مخاطب است.
گفتنی است؛ بسیاری از غرفه های موجود در این نمایشگاه به عرضه مواد خوراکی اختصاص یافته است که خود جای سوال و تامل بیشتری دارد.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/91899/ردپای-گرانی‌-در-بازار-لوازم‌التحریر
بستن   چاپ