عصر کرد
بانکت‌بندی به منظور جلوگیری از سیلاب در مراتع سقز افزایش یافت
چهارشنبه 10 مهر 1398 - 9:42:49 AM
ایرنا
عصر کرد - سنندج - رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سقز گفت: یکی از روش‌های مفید جلوگیری از فرسایش خاک و بروز سیلاب ها بانکت بندی است که اجرای این طرح در مراتع این شهرستان افزایش یافته است.

سهراب احمدی روز چهارشنبه در گفت‌ و گویی با بیان اینکه عملیات بانکت‌بندی در اراضی جنگلی و مرتعی کاربرد دارد، اظهار داشت: بانکت ها کانال ها و پشته هایی هستند که در جهت مخالف شیب مراتع و بر روی خطوط منحنی تراز احداث می شود.
بانکت بندی یکی از شیوه‌های متداول آبخیزداری است که با حفر شیارها و کانال‌هایی به منظور کاهش شیب دامنه با اهدافی چون کنترل فرسایش، کنترل رواناب، افزایش رطوبت نسبی و ایجاد بستر رشد گیاه ایجاد می‌شود.
وی اضافه کرد: با محدود کردن سرعت روان آب در فواصل بین بانکت ها یا کنتور فاروها فرصت کافی جهت رسیدن رواناب به سرعت آستانه فرسایش یا ایجاد سیلاب را گرفته است و آب جاری را در بانکت ها و فاروها جمع آوری می کند.
احمدی یادآور شد: رشد جمعیت و تحمیل فشارهای قابل ملاحظه برای تامین مواد غذایی، فرآورده های دامی و کشاورزی، مسکن و صنعت بر منابع طبیعی باعث تشدید هر چه بیشتر این فشار شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سقز، انسان را عامل اصلی تخریب و انهدام منابع طبیعی و در نتیجه افزایش فرسایش خاک و بروز فجایع زیست محیطی دانست و افزود: بروز سیلاب‌های شدید چند سال اخیر در نتیجه نابودی پوشش گیاهی به یکی از معضلات اصلی کشورمان تبدیل شده است.
وی هدف از احداث بانکت ها و کنتور فاروها را کم کردن طول شیب، بهبود وضیعت پوشش گیاهی مرتعی و جنگلی، کنترل هرز آب‌ها و جلوگیری از بروز سیلاب، نفوذ آب در عمق زمین و تغذیه منابع آب زیرزمینی و سطحی و حفاظت و کاهش فرسایش خاک اعلام کرد.
احمدی گفت: در طول سال های گذشته تاکنون واحد آبخیزداری اداره ما در روستاهای واقع در حوضه آبخیز سد چراغ ویس سقز و روستای ملقرنی حدود 360 هزار متر بانکت را در سطحی حدود 360 هکتار احداث کرده که در نتیجه میزان رسوب و سیلاب در حوضه های هدف کاهش چشمگیری داشته است.
وی یادآور شد: واحد مرتع این اداره جهت بهبود وضعیت پوشش گیاهی مراتع سقز حدود 285 هزار متر کنتور فارو توأم با بذرکاری در سطح 280 هکتار از مراتع روستاهای مختلف اجرا کرده که منجر به افزایش پوشش گیاهی مراتع مورد نظر شده است.
سقز با بیش از 226 هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در 190 کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
 

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/92681/بانکت‌بندی-به-منظور-جلوگیری-از-سیلاب-در-مراتع-سقز-افزایش-یافت
بستن   چاپ