عصر کرد
زیرساخت، آموزش و اطلاع رسانی چالش های گردشگری کردستان است
پنجشنبه 11 مهر 1398 - 22:14:06
عصر کرد - سنندج - سه چالشی که در اولین همایش گردشگری و توسعه در دانشگاه کردستان بررسی و به آن پرداخته شد، زیرساخت، آموزش و اطلاع رسانی در حوزه گردشگری بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان شامگاه پنجشنبه در مراسم اختتامیه اولین همایش بین‌المللی گردشگری و توسعه با محوریت چالش‌ها و راهکارها در تالار مولوی دانشگاه کردستان، اظهار داشت: برگزاری چنین همایش هایی راهکاری برای تقویت پیوند علمی دانشگاه با جامعه است.
سید محسن علوی از زیرساخت، آموزش و تبلیغات و اطلاع‌رسانی به عنوان سه چالش موجود در حوزه گردشگری استان نام برد و افزود: تقویت زیرساخت‌ها نیاز مبرم این حوزه است که امیدواریم در کوتاه مدت بهبود یابد.
وی با بیان اینکه گردشگری دیر به عنوان دغدغه توسعه‌ای مسئولین تبدیل شد، افزود: هنوز در بخش آموزش در حوزه گردشگری کمبودها و کاستی های بسیاری داریم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان به آموزش الفباری گردشگری از کودکی در کشورهای پیشرفته اشاره کرد و گفت: آموزش همگانی و عمومی تنها از عهده میراث فرهنگی برنمی آید و همه دستگاه‌های اجرایی باید در آن مشارکت فعالانه داشته باشند.
علوی طرح جامع گردشگری را نیازمند بازبینی دانست و اضافه کرد: در این طرح هم همه دستگاه‌های اجرایی با جذب اعتبار لازم باید مشارکت کنند.
وی ثبت جهانی هورامان را طرحی زمان بر اعلام کرد و افزود: تا کنون 17 هزار صفحه مطلب در این باره جمع آوری و شورای راهبردی ثبت جهانی هورمان با حضور محققان و اندیشمندان متخصص بخش های مختلف تشکیل شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان افزود: 76 روستای کردستان و 22 روستای کرمانشاه در قالب این طرح هستند که نشست هایی با دهیاران تمامی این روستاها برگزار شده است.

تعامل علمی در پرتو همایش های علمی مشترک
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان هم در این همایش برگزاری چنین همایش هایی را فتح بابی برای انجام همکاری های مشترک دانشگاه کردستان و دانشگاه پلی تکنیک سلیمایه دانست.
کیومرث کرمی ، از شرکت کنندگان خواست تا به عنوان سفیران دانشگاه خود در راستای افزایش ارتباطات بین المللی گام بردارند.
وی افزود: این همایش از این نظر دارای اهمیت که نوعی گردشگری علمی به شمار می رود و کسانی که در آن حضور پیدا می‌کنند از پتانسیل‌ها ظرفیت‌ها آثار فرهنگی و مذهبی و تمام پتانسیل‌های آن مکان دیدن می‌کنند و این می‌تواند به نوعی برندسازی باشد.
کرمی با بیان اینکه در چند سال اخیر کنفرانس های بین المللی دنیا در اماکن دورافتاده برگزار می شود تا زمینه ای برای معرفی نقاط گردشگر پذیر باشد، افزود: امروزه از صنعت گردشگری به عنوان صنعت سبز و پاک صحبت می‌شود تا جایگزینی برای صنعت نفت در کشورها باشد.
وی گفت: بر اساس پیش‌بینی سازمان جهانی گردشگری تا سال 2020 تجارت بین المللی دنیا در اختیار صنعت گردشگری قرار می گیرد و از این نظر گردشگری و بسیار حائز اهمیت است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه کردستان به ارزآوری صنعت گردشگری در کشورهای مختلف دنیا هم اشاره کرد و افزود: کشور ما 4.4 میلیارد دلار از صنعت گردشگری درآمد داشته است و این نشان می دهد که باید صنعت گردشگری و صادرات غیر نفتی را جایگزین نفت کنیم.
وی اضافه کرد: کشورهای حاشیه خلیج فارس امروزه به تکاپو افتاده اند که صنعت گردشگری را جایگزین نفت کنند.

تجلیل از برگزیدگان
دبیر علمی نخستین همایش گردشگری و توسعه هم از ارسال 175 مقاله به دبیرخانه همایش خبر داد و گفت: به انتخاب داوران 103 مقاله پذیرش شده که به صورت پنل و پوستر در همایش ارائه شد.
آرمان احمدی‌زاد افزود: مقدمات برگزاری همایش از 2 سال پیش و با هدف توسعه نگرش و بینش علمی به گردشگری کردستان شکل گرفت و حاصل تلاش گروه مدیریت بازرگانی و گردشگری، دانشگاه پلی تکنیک، سازمان میراث فرهنگی کردستان و سایر نهادهای همکار در حوزه گردشگری است.
وی افزود: کمیته علمی همایش با 135 نفر عضو داخلی و خارجی از کشورهای عراق، ترکیه، نیوزیلند، اسکاتلند، گرجستان، ایتالیا و فرانسه شکل گرفته و همچنین تیم علمی از دانشجویان هم طی 2 سال مشغول برنامه ریزی برای برگزاری همایش بودند.
دبیر علمی نخستین همایش گردشگری و توسعه محورهای همایش را سیاست‌های کلان، گردشگری تحریم، کارآفرینی، بازاریابی، گردشگری پایدار، گردشگری سلامت، گردشگری هوشمند، گردشگری شهری و آینده گردشگری استان عنوان کرد.
در این 2 روز 6 پنل و 2 سخنرانی تخصصی ارائه شد و در انتهای این همایش از 103 نفر از صاحبان مقالات پذیرش شده تجلیل شد.
9937 / 3034

http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/92772/زیرساخت،-آموزش-و-اطلاع-رسانی-چالش-های-گردشگری-کردستان-است
بستن   چاپ